"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

European Open 2023 frisbeegolfmatkaajan turistiopas

7.7.2023 14:08

European Open viikko on jo kulman takana, kun President’s Cup kilpaillaan keskiviikkona 19.7.2023 Nokialla. European Open kilpaillaan 20.-23.7.2023, jolloin käydään armotonta taistelua vuoden toisesta Major-voitosta ja 100 000 dollarin kokonaispalkintopotista.

Oletko matkaamassa Nokialle seuraamaan European Openia? Tähän artikkeliin on kerätty kaikki frisbeegolfturistin tärkeimmät nostot European Open viikolle.

European Open @Nokia

European Open kilpaillaan Nokialla. Suurin osa huippupelaajista on vielä edellisen viikon lauantaina kilpailemassa Norjassa PCS Sula Openissa. Moni matkustaa sunnuntaina Suomeen ja kohti Tamperetta, joten Tampereella ja Nokialla on iso mahdollisuus nähdä huippupelaajia jo maanantaina.

Monet pelaajat majoittuvat Tampereella, joka sijaitsee alle 15 kilometrin päästä Nokia DiscGolfParkista, jossa kilpailu käydään.

Frisbeegolfturistin kannattaa niin ikään katsella majoitusta Tampereelta. Nokialta löytyy edelleen majoitusmahdollisuuksia, mutta Tampere tarjoaa hieman enemmän tekemistä kisakierrosten välissä. Lisäksi julkisilla liikennevälineillä pääsee varsin näppärästi Tampereelta Nokialle lähelle The Beastia.

Toimitus selvitti majoitustilannetta Tampereella. Dream Hostel&Hotelin omistaja Ville Virkki kommentoi majoitustilannetta: ”Tampereella riittää paljon tapahtumaa ja elämää European Open viikonloppuna. Meillä on vielä vapaita majapaikkoja aivan Tampereen keskustassa, josta pääsee hyvin julkisilla Nokialle.”

European Open yleisölle

Nokialla on varattu varsin hyvin parkkipaikkoja matkaajille, mutta julkisia kannattaa suosia. Tärkeimpänä resurssina on Nyssen reittiopas, josta selvität bussit ja pysäkit kätevästi – kohteeksi Nokian jäähalli.

Lähtöajat ja tulokset on nähtävillä UDisc Live-palvelusta netistä tai UDisc-sovelluksesta. Lähtöajat selviää edellisenä päivänä.

Disc Golf Network näyttää European Openin livenä tilaajille. Lähetys on nähtävissä myös paikan päällä isoilla näytöillä.

Frisbeegolfradat Tampereen alueella

On sanomattakin selvää, että kiekot ovat kaikilla frisbeegolfmatkaajilla auton takakontissa. Jos European Openin seuraamiselta jää aikaa, kannattaa harkita näille radoille suuntaamista Tampereen alueella.

The Beast – Spectator’s round

Katsojat pääsevät rahaa vastaan pelaamaan legendaarisen The Beastin radan. Kierroksen hinta on 20€/henkilö. Lippuja myydään kilpailun verkkokaupassa.

Tampereen frisbeegolfkeskus

Jo legendaariseksi muodostunut ”Sentteri” on Tampereen alueen paras rata. 27 väyläinen huippurata on Tampereen keskustan lähettyvillä Ruotulassa. Edellisenä viikonloppuna rata on yksi European Amateur Openin näyttämöistä, joten Sentterin pitäisi olla myös huippukunnossa.

Sentterillä saattaa nähdä myös Yhdysvaltalaisia huippupelaajia, sillä useat kävivät harjoittelemassa Sentterillä European Open viikolla.

Julkujärvi DiscGolfPark

Naapurikunnassa Ylöjärvellä sijaitsee Julkujärvi DiscGolfPark, joka on 18 väyläinen haastava kokonaisuus kilpapelaajille. Julkujärvellä käydään niin ikään European Amateur Openin kilpailuita edellisenä viikonloppuna.

Kylmäkoski DiscGolfPark

Tampereelta noin 30 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee todella miellyttävä 27 väylän Kylmäkoski DiscGolfPark. Kyseinen rata haastaa kokoneemmatkin pelaajat, mutta birdiet eivät vaadi muutamia poikkeuksia lukuunottamatta hirmuheittoja. Kylmäkoski DiscGolfPark on kävijämäärältään hieman hiljaisempi rata, joten jos odottelu ei kiinnosta, kannattaa suunnata Kylmäkoskelle.

Kortekumpu Frisbeegolf

Kortekumpu Frisbeegolf on Kangasalle valmistunut mukava 18-väyläinen kokonaisuus. Monipuolinen metsä-/peltorata on mukava pelattava, joka sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta.

Pirkkala DiscGolfPark

Pirkkalassa sijaitseva rata on selkeä metsärata, joka sai päivityksen 18-väyläiseksi muutama vuosi sitten. Kokonaisuus on mukavan haastava. Pirkkalassa (positiivisena) ongelmana on, että se on varsin ruuhkainen lähialueen junioreiden vuoksi.

Epilän Frisbeepuisto

Tampereen Epilässä entisenä European Openinkin näyttämönä toimiva Epilä DiscGolfPark on mukava 15-väyläinen puistorata. Niinikään välillä ruuhkainen kokonaisuus on mukavaa pelattavaa kesäpäivänä järven vierellä. Näppärästi ajomatkalla Nokialta Tampereelle tultaessa.

Lyhyitä puistoratoja iltakierroksille:

Voit tarkistaa Tampereen ratojen kävijämäärät kätevästi DiscGolfParkin Live-laskurista.

Muita nostoja matkailijan näkökulmasta

Sauna VIP Experience

European Openissa voi saunoa ja katsoa huippufrisbeegolfia livenä. Katso vapaana olevat saunavuorot European Openin kaupasta.

Tammerfest 20.-22.7.2023

Haluatko nauttia hyvästä musiikista frisbeegolfpäivän päätteeksi? Nappaa päivälippu Tammerfesteille tai suuntaa Laukontorille, johon musiikki kantautuu varsin hyvin Ratinanniemestä Tammerkosken yli. Koko festareiden ohjelma ja esiintyjät löytyvät täältä.


0 kommenttia:

Jätä kommentti