"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nokia DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Nokia DiscGolfPark on vuonna 2008 perustettu rata. Jo ennen vuotta 2008 on Nokialla pelattu erilaisilla kokoonpanoilla mm. SM-sarjan ja vuoden 2005 EM-kisojen puitteissa, mutta ensimmäinen varsinainen kunnollinen kiinteä kokoonpano on pysyttetty '08.

Lue lisää

Alunperin rata tehtiin 12-reikäiseksi ja välillä se supistui 10-väyläiseksi ennen kuin se saatiin jälleen laajennettua takaisin alkuperäiseen lukemaan. Myöhemmin rata laajentui 18-reikäiseksi.

Poistetut väylät sijaitsivat keskuspuiston alueella. Väylät poistettiin lähialueen asukkaiden valitusten takia, koska jotkut nuoremmat pelaajat olivat ilmeisesti tahallisesti heitelleet kiekkoja talojen pihoihin ja seiniin. Tätä suuremmalla syyllä tällä radalla tulee muistaa turvallisuus ja ottaa huomioon myös muut alueella liikkujat.

Alueena Keskusurheilupuisto on kuin tehty frisbeegolfille ja tästä syystä paikassa onkin väliaikaisilla rataratkaisuilla järjestetty suuriakin kilpailuja. Kiinteä 18-väyläinen rata sopii kaikentasoisille pelaajille, mutta etenkin tiheämmässä sijaitsevat väylät 3-8 voivat tuntua vasta-alkajista hieman turhauttavilta, koska väylät ovat paikoin hyvinkin kapeita.

Radalta löytyy niin perinteisiä puistoväyliä kuin metsäväyliä muistuttavia tiukempia väyliä. Radalla on järjestetty viikkokisoja Nokian Frisbeeseuran toimesta.

Ajankohtaista

05.06.2021
Nokia DGP varattu kisakäyttöön 5.-18.7.2021
Rata on suljettu 5.-18.7.2021 Keisari Openin ja muiden frisbeegolftapahtumien ajaksi.

11.09.2020
Nokia DGP:n laajennus koekäytössä
Nokia DiscGolfParkiin on suunnitteilla kuusiväyläinen laajennus Penttilän puiston alueelle. Alue on monille frisbeegolfaajille jo ... Lue lisää

14.08.2020
Nokia DGP varattu kisakäyttöön 19.-23.8.2020
Radalla järjestetään European Amateur Open 2020  19.-23.8.2020. The Beasti vapaasti pelattavissa 14.-15.8. ja 17.-18.8.2020. ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Hinttalankatu
  37100 Nokia


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2008

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Betoni

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jukka Leinonen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Katso radan live-kävijätiedot tästä!

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Urheiluliike Lujakunto LK
  Yrittäjänkatu 1 37100 NOKIA

Väyläkuvaukset

Lisäväylät 12-18 (testikäyttö)

Väylä 12: Lisäväylä 12

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 13: Lisäväylä 13

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 14: Lisäväylä 14

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 15: Lisäväylä 15

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 16: Lisäväylä 16

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 17: Lisäväylä 17

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 18: Lisäväylä 18

Pituus 87 metriä. Par 3

Nokia DiscGolfPark

Väylä 1

Pituus 78 metriä. Par 3

Ensimmäinen väylä lähtee käytännössä jäähallin pihasta, parkkipaikan välittömästä läheisyydestä. Alaspäin ja vasemmalle viettävän väylän kori ei välttämättä näy tiille. Koko matkalla on oikealla puolella koivuja jotka muodostavat vasemmalla puolella sijaitsevan koivurykelmän kanssa koivuportin väylän keskivaiheille. Myös korin edessä on muutama koivu, jotka karsivat osan heitoista pidemmälle puttietäisyydelle. Erityisen varovainen kannattaa olla heittämästä väylää liian pitkäksi, koska korin takana vaanii tiheä pusikko, myös oikealla puolella kulkeva kävelytie tulee ottaa huomioon.

Väylä 2

Pituus 73 metriä. Par 3

Toinen väylä löytyy ensimmäiseltä väylältä katsottuna oikealla puolella olevan hiekkakentän toiselta puolelta. Väylä on vasemmalta puolelta täysin avoin, mutta vaatii oikeakätiseltä pelaajalta täydellisesti mitoitetun anhyzer-heiton, mikäli kiekkonsa mielii korille saada. Väylän oikea puoli on tukossa tiheän ja matalan puuston ansiosta ja kori sijaitsee nurmikentän nurkassa suuren männyn vieressä. Tällä väylällä tulee varoa liian paljon oikeaan reunaan pelaamista, koska siellä sijaitsee kaupungin huoltorakennus. Kesällä myös vasemmanpuoleisella nurmikentällä on usein muiden lajien harrastajia, joita on hyvä vähintään varoittaa etukäteen ennen pelaamista.

Väylä 3

Pituus 163 metriä. Par 4

Kolmosväylä löytyy nurmikentän ja sen vieressä kulkevan tien toiselta puolelta. Tämä metsämäisempi ja jopa tukkoinen väylä on ihastuttanut ja vihastuttanut kaikkia sen pelanneita, kutakin henkilökohtaisen menestyksen mukaan. Etuoikealla tiiltä katsottuna on mandatory, eli pakollinen kierto vasemmalta. Tällä pyritään estämään pelaamaan autotien kautta,joka on OB-aluetta. Muutoin väylältä löytyy 163 metrin mitalta erilaista puustoa ja kapeita väyliä etenemiselle. Kori sijaitsee erittäin tiheän pusikon takana, parin suuren puun katveessa. Tätä reikää ei voi selittää, tämä täytyy kokea.

Väylä 4

Pituus 99 metriä. Par 3

Neljäs väylä on uudempaa tuotantoa ja sen tii sijaitsee edellisen väylän korin takana. Korotetulta alustalta tulee heittää kohti alaspäin ja vasemmalle viettävää puiden muodostamaa taskua missä kori sijaitsee. Väylän molemmilla puolilla on pari tiheämpää puurykelmää ja väylä viettää koko matkalta melko jyrkästikkin vasemmalle. Kontrolliväylä koko matkalta.

Väylä 5

Pituus 78 metriä. Par 3

Viides väylä on myös jälkikäteen lisätty ja se lähtee edellisen väylän alapuolelta vastakkaiseen suuntaan. Väylä on pääosin suora, mutta lopussa se kääntyy oikealle tiheiden puskien muodostamaan taskuun. Myös matkan varrelta löytyy molemmilta sivuilta puita ja puskia valmiina pysäyttämään kiekkosi. Parinkymmenen metrin päässä tiiltä katsottuna etuoikealla on suurikokoinen mänty joka on mandatory, eli pakollinen kierto vasemmalta puolelta. Tällä suojellaan oikealla puolella kulkevaa kävelytietä.

Väylä 6

Pituus 106 metriä. Par 3

Kutosväylä on klassinen kujaväylä, jossa väylältä poikkeaminen tarkoittaa melko varmasti lisäheittoja. Hienoiseen ylämäkeen pelattavan 106-metrisen väylän alkupäässä, tiin edustalla on muinainen tervahauta ja sen edessä tie, jonka liikkujat tulee ottaa pelatessa huomioon. Korin läheisyydessä, väylänsuuntaisesti katsottuna tiheän puskan takana on seuraavan reiän tii, josta tulee tarkastaa että se on tyhjä ennenkuin korille lähtee heittämään.

Väylä 7

Pituus 73 metriä. Par 3

Tämä väylä on puhdasverinen tekniikkaväylä, jossa täytyy ensin kapeahkoa kujaa pitkin saada kiekkonsa korin suuntaan ja lopussa vielä välttää osumasta suureeen V:n-muotoiseen puuhun siten, että kiekko ei lähde vierimään alaspäinviettävällä griinillä oikean puolen pusikoihin tai pahimmassa tapauksessa pitkälle alas asti. Oikeaa puolta kannattaa siis varoa koko väylän mitalta. Visuaalisesti komea griini, vaikka maa onkin kulunut multaiseksi.

Väylä 8

Pituus 63 metriä. Par 3

Suora, kapea ylämäkeen pelattava väylä, jonka molemmilla puolilla on puita karsimassa lipsahtaneet heitot. Kori löytyy pienen kummun päältä suuren kuusen takaa ja epäonnistunut putti voi tällä väylällä karata todistetusti hyvinkin kauaksi.

Väylä 9

Pituus 144 metriä. Par 3

Yhdeksäs väylä on taas tien toisella puolella edelliseen kuuteen väylään nähden. Radan toiseksi viimeinen väylä on myös sen toiseksi pisin ja alkupäässä on reilusti tilaa heittää kovaa. Koria lähestyttäessä tiellä on aitamaisesti noin 6-7 metrin välein istuvia nuoria mäntyjä ja itse kori on pienen kukkulamaisen harjanteen päällä, väylänsuuntaisesti katsottuna hieman vasemmalla. Tällä väylällä tulee varoa oikealla kulkevaa autotietä joka on OB-aluetta, väylän puolessa välissä poikittain kulkevaa kävelytietä ja korin vieressä vasemmalla puolella sijaitsevaa tenniskenttää.

Väylä 10

Pituus 77 metriä. Par 3

Viimeinen väylä lähtee melko kaukaa edellisen korista katsottuna, kahden jalkapallokentän välistä kohti ensimmäistä väylää. Väylän alkupätkä on melko tiukkaa puukujaa, jonka jälkeen väylä kääntyy erittäin tiukasti vasemmalle. Etenkin vasemmalla puolella olevaa jyrkästi alaspäin viettävää koivikkoa tulee varoa mikäli haluaa inhimillisen reikätulokseen kierroksensa päättää.

14 arvostelua radalle “Nokia DiscGolfPark

  Hieno puistorata, mikä aiheuttaa puurikkaalla ympäristöllään harmaita hiuksia, mikäli kiekot eivät lähde kädestä sinne minne haluaisi 🙂

  Aloittelevalle pelaajalle rata ei mielestäni sovi, sen verran hankalia väyliä sieltä löytyy, mutta alkupään avoimet väylät ovat tähän toki poikkeus.

  Hieno 12-väyläinen rata! Karttalinkki ohjaa suoraan oikeaan osoitteeseen. Sivuston ratakartta on vanhaa mallia, joten kannattaa napata kuva karttataulusta ennen kierrokselle lähtöä. Väylät 1-10 hyviä/erinomaisia. 11 ja 12 taas vähän täyteväyliä. Erityisesti väylät 4-9 ovat mahtavia ja haastavia.

  Siirtymät kohtuullisen lyhyitä paitsi lopun kahden väylän osalta. Ympäristö oli huoliteltu ja siisti, paitsi ensimmäisen väylän osalta.

  Radasta jäi kokonaisuuten positiiviset fiilikset. Kannattaa käydä bongaamassa ja heittämässä läpi kerran jos toisenkin.

  Nokian rata on näyttävä ja mukava, mutta haastava kokonaisuus. Väyliä on niin puisto- kuin metsämiljöössäkin. Radan varrella heittelijää koetellaan vaihtelevilla väylillä, on hyzer, anhyzer ja myös luotisuoriakin väyliä. Joten täällä tulee treenattua kaikenlaisia heittotyylejä.

  Puita radan varrella riittää, joten aloittelijoilla kyseinen rata ei välttämättä ole se sovelian. Haastetta riittää kokeneemmillekin harrastajille, etenkin radan metsäosuudella (väylät 4-9).

  Kaikesta huolimatta, on rata oikein miellyttävä heittelykokemus! Meidän tulee käytyä tämä rata kiertämässä suhteellisen usein. Vaikka kokemusta löytyy, tuloksemme päätyvät silti plussan puolelle.

  Hyväkuntoinen, miellyttävä miljöö, haastavat ja monipuoliset väylät – hyvä kokonaisuus! Suosittelemme lämpimästi.

  Tästä vielä vanhahkoa, mutta edelleen enimmäkseen ajan tasalla olevaa videomateriaalia radasta: https://youtu.be/eFGBtm0LPpQ

  Pelonsekaisin tunnelmin menin heittämään Nokian rataa. ”Omaa kotirataa” jossa kuitenkin viimeksi olin heittänyt lähes vuosi sitten, heinäkuun 2014 alussa. No oma lapsi, kavereiden lapseutuminen ja muut menot ovat syöneet kaveripiirin frisbeegolfharrastusta niin, että taidan olla ainoa joka vielä yrittää edes kerran viikossa käydä heittämässä jonkin radan läpi. Nyt kuitenkin Nokia, joka oli muuttunut. No ei tämä muutos ollut kovasti huonompaan suuntaan muuna kuin kasvaneena mandojen määränä. Kuitenkin jäi mietityttämään miksi vanha 10 väylä on hylätty ja viereen rakennettu väylä 12 jonka heittopaikalta ei näe korille jota ainakin nyt pari heittäjää käytti kakkosputtiharjoituskorina. En tiedä kauanko olisin saanut odottaa heittoa ellen olisi käynyt kummulla ihmettelemässä että mitä nyt tapahtuu. Vanhan 10 muuttaminen uudeksi 12 väyläksi olisi ollut kokonaisvaltaisesti fiksumpaa. Vanhan 9 eli nykyisen 10 väylän katkaisu oli toisaalta ymmärrettävää mutta periaattessa nykyisen kolmosen ja 10 olisi voinut hyvin yhdistää. Radalla oli mutaisia kohtia mutta goretex-jalkineet kantoivat pitkälle. Saa nähdä onko seuraava käyntini radalla sitten 2016 vai pääseekö aiemmin…

Vastaa