"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Oikean frisbeegolfkiekon valinta

dgb-discsFrisbeegolfkiekkoja on yli tuhatta erilaista mallia. Siksi oikealla kiekon valinnalla voidaan vaikuttaa merkittävästi frisbeegolf-harrastuksen aloittamisen mielekkyyteen. Tyypillisesti aloitteleva aikuinen mies pystyy heittämään frisbeegolf-kiekkoa noin 30-40 metriä, naiset hieman vähemmän. Tällöin oikean kiekon valinnalla on suuri, jopa muutaman kymmenen metrin ero väärään, liian vaikeaan kiekkoon.

Frisbeegolfkiekot jaetaan kolmeen ryhmään
Kiekot jaetaan kolmeen ryhmään: putterit, lähestymiskiekot ja draiverit. Putterit ovat tylpimpiä ja paksuimpia ja niitä on helpoin hallita ja saada ne lentämään suoraan. Lähestymiskiekot lentävät hieman pidemmälle, mutta ovat hieman vaikeampia hallita. Draiverin hallitseminen saattaa tuntua aloittelevalle pelaajalle hyvin vaikealta. Toisaalta ne lentävät pisimmälle, kun heittotekniikasta saa edes hieman kiinni.

Millainen frisbeegolfkiekko minulle sitten sopii?

Tämä kysymys tulee vastaan etenkin aloittelijalla ja vähän harrastaneella, mutta samat asiat pätevät myös harrastajien valitessa uusia frisbeegolfkiekkoja. Frisbeegolfkiekon valinta kannattaa tehdä seuraavin kriteerein:

1. Malli
Valitse ensimmäiseksi kiekon malli. Mieti, tarvitsetko uuden putterin, vakaamman draiverin vai oletko kenties ostamassa ensimmäistä golf-kiekkoasi?

2. Muovilaatu
Kun olet löytänyt oikean mallin, valitse muovilaatu. Yleensä kaikkia kiekkoja on saatavilla ainakin kahdella eri muovilaadulla. Valitse se muovilaatu, joka sopii parhaiten kiekkosi käyttötarkoitukseen.

3. Paino
Valitse sopiva painoluokka käyttötarkoituksen mukaan. Aloittelijoille ja nuorille pelaajille sopivat parhaiten 150-luokan kiekot. Heittopituuksien ja taitojen karttumisen myötä voi siirtyä painavempiin kiekkoihin.

Kattava frisbeegolf-kiekon valintaopas löytyy täältä.

DiscGolfOutletin aloittelijan opas frisbeegolfiin on myöskin perehtymisen arvoinen sivu.