Harkitsetko frisbeegolfradan rakentamista? Tälle sivulle on kerätty tärkeimmät tiedot frisbeegolfradan rakentamisesta.
Frisbeegolfrata vaatii minimissään:
- Tontin, jolle frisbeegolfrata tehdään.
- Ratasuunnittelun.
- Frisbeegolfkorit, heittopaikat ja väyläopasteet.
Frisbeegolfrata voi olla vain muutaman väylän mittainen, mutta tyypillisesti vähintään 9-väylää. Kilpatason radat ovat 18-väyläisiä kokonaisuuksia. Pisimmät radat ovat 27-väyläisiä.
Mitä haastavamman ja monipuolisemman frisbeegolfradan haluaa tehdä, sitä todennäköisemmin siihen tarvitaan ulkopuolista apua ratasuunnittelussa.
Haluatko apua frisbeegolfradan rakentamiseen? Ota meihin yhteyttä ja löydämme sinulle sopivan ratakumppanin.
Esimerkiksi koululaisille suunniteltu rata on lyhyempi ja yksinkertaisempi eikä se välttämättä tarvitse paljoa tilaa tai monipuolisuutta. Edistyneemmät pelaajat vaativat jo haastetta väyliltä, mikä lisää vaatimusta myös ratasuunnittelun osalta.
Näistä syistä suosituin tapa ostaa on rata avaimet käteen periaatteella. Tässä mallissa alan ammattilainen suunnittelee radan, tekee väyläopasteet, tarjoaa frisbeegolfkorit ja -heittoalustat radalle.
Esimerkiksi alla olevilta yrityksiltä voit ostaa frisbeegolfradan suunnittelun, korit, väyläoppaat ja kaiken muun mitä frisbeegolfradalle tarvitaan:
- DiscGolfPark
Maailman suurin frisbeegolfratoja myyvä yritys. DiscGolfPark on yritys, jonka päätoimipaikka on Tampereella. - Frisbeegolfrata by Prodigy Disc
Prodigy Europen frisbeegolfratakonsepti on Suomen toiseksi myydyin ratakokonaisuus. Yritys on myös suomalaisessa omistuksessa. - Discraft Store
Suomalainen Amexpo Oy tuo maahan Discraftin kiekkoja ja suunnittelee myös frisbeegolfratoja Suomessa. - Prodiscus
Suomalainen Prodiscus valmistaa kiekkoja, mutta myy myös frisbeegolfratoja.
Tukirahaa hankkeelle
Frisbeegolfradalle on mahdollista saada EU:n myöntämää tukirahaa, jota kutsutaan hankkeen nimen mukaan Leader-rahaksi. Yhdistys voi saada tukirahaa peräti 50% hankkeen kokonaissummasta. Huomioitavaa on, että talkootyölle lasketaan myös hinta, jota voi sisällyttää hankkeen kokonaiskustannuksiin. Yritys voi saada tukea 20% kokonaishankkeesta.
Lue lisää Leader-hankkeesta täältä.