"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mitä on frisbeegolf?

Frisbeegolf on nimensä mukaisesti golfia frisbeellä. Lajin perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa. Frisbeegolfradan suorittamiseen käytetään mailan ja pallon sijaan erilaisia Frisbee- eli liitokiekkoja ja reiän sijaan kohteena on metallinen maalikori.

fgr_tii01Frisbeegolfista on kehittynyt lyhyessä ajassa koko perheen harrastus ja suosittu kesäpäivien ajanviete. Yksi merkittävä syy frisbeegolfin suosion kasvuun on lajin edullisuus: harrastamisen alkuun pääsee jo muutamalla frisbeegolf-kiekolla. Frisbeegolfratoja perustetaan kymmeniä joka vuosi ympäri Suomen ja laji kasvaa nopeasti. Frisbeegolfia voikin pelata jo useilla sadoilla eri radoilla Hangosta aina pohjoiseen Lappiin. Suurin osa frisbeegolfradoista on maksuttomia pelata ja ne sijaitsevat kaupunkien ja kuntien puisto- ja ulkoilualueilla.

Frisbeegolfin harrastajia on Suomessa jo n. 80 000 ja määrä kasvaa joka vuosi. Laji soveltuu kaiken ikäisille, niin tytöille kuin pojille, miehille kuin naisille. Lajin syntymaassa USA:ssa frisbeegolfin harrastajia on n. 500 000.

”Frisbeegolfin suosion kasvu piilee siinä, että se on edullinen koko perheen laji, jonka aloittaminen ei vaadi paljoa.”

Pelin tarkoitus

basketFrisbeegolfissa tavoitteena on suorittaa frisbeegolfrata alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Frisbeegolfissa väylien pituudet vaihtelevat 50 metristä aina yli 250 metriin. Golfista tutut par-tulokset vaihtelevat väylän pituuden mukaan par 2:n ja par 5:n välillä.

Frisbeegolf on yksilölaji, mutta sitä pelataan yleensä 3-5 hengen ryhmissä. Aloitusheitto suoritetaan sille merkityltä alueelta (tee). Seuraava heitto lähtee siitä kohdasta, johon edellinen heitto on pysähtynyt. Kullakin väylällä käytetyt heitot sekä rangaistusheitot lasketaan yhteen. Lopputulos on kaikkien reikien tulosten summa. Pienimmän tuloksen saanut pelaaja on voittaja.

Tutustu: Frisbeegolfin säännöt pähkinänkuoressa.

Miksi frisbeegolf?

  • Edullinen koko perheen harrastus.
  • Frisbeegolfratoja löytyy kaikista suurimista kaupungeista Hangosta Lappiin.
  • Laji on helppo oppia mutta vaikea hallita. Siksi se on erittäin koukuttavaa.
  • Perinteiseen golfiin verrattuna frisbeegolf on rennompaa eikä siinä ole pukukoodeja.
  • Liikuntapaikkana frisbeegolfrata on yksi edullisimpia vaihtoehtoja kaupungeille tai kunnille.