"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

FGR_BagTag_infosivutuotekuva

Frisbeegolfradat.fi Bag Tag

Lähde mukaan kisailemaan FGR:n bag tageistä ja tue samalla sivuston ylläpitoa ja kehittämistä! Bag tagien myynnistä saatava tuotto käytetään sivuston ylläpitoon ja kehittämiseen. Tältä sivulta löydät kaiken tarpeellisen tiedon FGR:n bag tageistä.

Mikä on bag tag?

Lähdetään ihan perusteista. Bag tag on esim. frisbeegolf-laukkuun tai -reppuun ripustettava pienehkö laatta, joka on yksilöllisesti numeroitu. Mitä pienempi numero, sitä himoitumpi laatta. Samalla se on hieno koriste bägissä.

Miten niistä kilpaillaan?

Bag tagin omistajat voivat haastaa toisiaan, jolloin he pelaavat yhden kierroksen sovitulla radalla. Pienemmän kierrostuloksen pelannut pelaaja saa omakseen pienempi numeroisen tagin. Eli on siis hyvinkin mahdollista, etteivät tagit vaihda lainkaan omistajaa haasteottelun, jos pienimmän numeron omaava pelaaja pelaa parhaan tuloksen.

Aivan kaikkien tagien omistajia ei voi haastaa, lue tarkemmat säännöt tämän sivun alaosasta.

Miten voin haastaa muita bag tagin omistajia?

Haasteet esitetään ensisijaisesti facebookissa FGR Bag Tag-Haasteet nimisessä ryhmässä. Liity ryhmään täällä. Tämä on kätevin paikka esittää bag tag-haasteita ja sopia peleistä.

Mistä näen kenellä on mikäkin tagi?

FGR:n jäsenet-sivulta löydät kaikki liikkeellä olevat tagit listattuna. Tämä toki edellyttää, että tagin omistaja on merkannut omaan profiiliinsa tagin numeron ja muistaa päivittää tiedon aina ajan tasalle.

Miten merkkaan tagin numeron profiiliini?

Kirjaudu sisään valikon ”Kirjaudu” linkin kautta, jos sinulla on jo tunnukset frisbeegolfradat.fi-sivustolle ja tämän jälkeen valitse valikosta ”Muokkaa profiilia”. Löydät sieltä kentän, johon voit syöttää tagin numeron. Muistathan tallentaa muutokset.

Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia sivustolle, voit luoda ne täällä.

Bag tagin numeroa ei ole pakko merkata profiiliin, jollei halua. Voit myös hankkia tagin vain omaksi huviksesi tai kannattaaksesi FGR-sivustoa.

Mistä voin hankkia bag tagin ja paljonko ne maksavat?

Bag tagejä myy frisbeegolf-välineisiin erikoistunut verkkokauppa Disc Golf Outlet. Yksi bag tag maksaa 5,00€. Hinta ei sisällä toimituskuluja. Hanki oma tag täältä ja lähde mukaan kisailemaan tageistä!

Bag tag-haasteiden säännöt

Huom. Alla olevat säännöt eivät päde bag tageihin numeroilla 1-10. Näiden tagien omistajien ei tarvitse hyväksyä haasteita, jos he eivät halua. (Nämä tagit huutokaupattiin tuotteiden julkistuksen yhteydessä, joten ne eroavat hinnaltaan huomattavasti muista. Ylläpito halusi mahdollistaa osalle käyttäjistä keinon tuke sivustoa ja saada siitä ainutlaatuisen konkreettisen muiston myös tukijalle itselleen.) Nämä tagit voivat myös vapautua haasteisiin pysyvästi. Kts. sääntö 17.

1. Tageistä kisaamisen on tarkoitus olla hauskaa. Muista olla rehti.

2. Bag tag-kisa on toistaiseksi voimassa. Kilpailut pelataan millä tahansa Suomen radalla, milloin vain se sopii haasteen osapuolille.

3. Haaste on aina yhden kierroksen mittainen, elleivät pelaajat sovi erikseen toisin.

4. Bag tagien omistajat voivat vapaasti haastaa toisiaan. (Eli haasteita ei ole rajoitettu numeroiden perusteella. Tagin #980 omistaja voi haastaa vaikkapa tagin #22 omistajan.) Haaste on siis lähtökohtaisesti hyväksyttävä.

5. Tagit täytyy pitää näkyillä. Haaste on hyväksyttävä, jos on samassa kilpailussa samassa ryhmässä.

6. Haasteeseen voi osallistua enemmän kuin kaksi pelaajaa.

7. Haasteeseen voi osallistua myös toisessa ryhmässä pelaava henkilö, jos tämä sopii kullekin haasteen osapuolelle. (Samassa heittueessa pelaavien haasteet menevät kuitenkin toisessa ryhmässä pelaavien haastajien edelle.)

8. Tasapeli ratkaistaan äkkikuolemapelillä 1. väylällä. Vaihtoehtoisesti pelaajat voivat sopia ratkaisevansa tasapelin muulla tavoin, esim. ctp-kilpailulla nimetyllä väylällä, jos tämä sopii tasatilanteessa oleville pelaajille. (Näistä tulee sopia jo ennen kierrosta.)

9. Saman pelaajan haastetta ei tarvitse hyväksyä heti uudestaan. Haasteen voi tietenkin hyväksyä halutessaan.

10. Haasteet tulee sopia suullisesti ennen kierrosta.

11. Jos pelaaja keskeyttää haastekierroksen, hän vaihtaa suurimman numeron omaavan pelaajan kanssa tagiä.

12. Jos kierrosta ei voida pelata loppuun lainkaan, eivät tagitkaan vaihda omistajaa.

13. Tageista pelatessa pelaajat voivat halutessaan sopia yhdessä tarkemman pelimuodon ja säännöt. (Poikkeavat säännöt sovitaan yhdessä ennen kierrosta, eikä poikkeavia sääntöjä ole pakko hyväksyä.)

14. Facebook-ryhmän kautta esitetyt ja hyväksytyt haasteet lasketaan suullisiksi haasteiksi. Jos hyväksyt facebook-ryhmän kautta tulleen haasteen, suosittelemme tagin ”piilottamista”, jottei se vaihda omistajaa vahingossa ennen aiemmin sovittua haastetta. (Älkää kuitenkaan sopiko haasteita liian pitkän ajan päähän. Yksi viikko on viitteellinen enimmäisaika.)

14,5. Facebook-ryhmää saa käyttää haasteiden lopputuloksista tiedottamiseen ja spekulointiin. Tähän jopa rohkaistaan. 🙂

15. Suosittelemme, että kukin bag tageista kisaava pelaaja päivittää tagin numeron ajan tasaiseksi FGR-sivustolle.

16. Toivomme, että kaikki ovat mukana reilussa hengessä ja käyttävät maalaisjärkeä. Esim. aina ei muistaa päivittää tietoja välittömästi ajan tasalle. Tämän ei pitäisi kaataa kenenkään maailmaa.

17. Bag tag #1-10 ovat lähtökohtaisesti jäädytettyjä, eli niiden omistajat voivat kieltäytyä haasteista. Näiden tagien omistaja voi kuitenkin vapauttaa omistamansa tagin halutessaan pysyvästi. Tällöin tagin omistaja ottaa FGR:n ylläpitoon yhteyttä (info@fgr.fi) ja ilmoittaa vapauttavansa tagin haasteille pysyvästi. Kertaalleen haasteisiin vapautunutta tagia ei voi jäädyttää uudelleen. Lista tagien #1-10 tämän hetkisestä tilanteesta:

  • Jäädytetyt tagit: 1-6, 8 & 10.
  • Vapautetut tagit: 7 & 9.

18. Ylläpito varaa oikeuden sääntöjen tarkistamiseen. Muuttuneista säännöistä tiedotetaan tällä sivulla, sekä facebook-ryhmässä.

Ylläpito

Bag tag-kisaa ylläpitää FGR:n ylläpito. Ylläpidon tavoitat kätevinten sähköpostitse osoitteesta info@fgr.fi. Jos sinulla on kysyttävää, tai muuta asiaa, bag tageihin tai muuhun sivuston toimitaan liittyen niin otathan yhteyttä.

Hyviä pelejä ja onnea haasteisiin!