"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Julkujärvi DiscGolfPark

#julkujärvidgp

Radan kuvaus

Julkujärvi DGP on päivitetty uuteen uskoon alkukesällä 2017. Uusi rata on haastava AA1-tason rata, jolla väylien keskipituus on 145 metrin tienoilla.

Lue lisää

Katso myös Julkujärvi DGP-amatöörirata, kaudella 2017 aivan tämän 18-väyläisen radan viereen auennut aloittelijoille paremmin soveltuva 12-väyläinen frisbeegolfrata.

Ylöjärven Julkujärveltä löytyy vanhan hiekkakuopan alueelle rakennettu haastava frisbeegolfrata. Maastonsa ansiosta rata on saanut myös liikanimen ”Kuulaakso”. Alue on osittain metsittynyttä ja pohjana käytännössä joka puolella on melko pehmeää hiekkaa. Haastavien ja monipuolisten väyliensä ansioista rata on luokiteltu pro-radaksi ja se onkin monien Pirkanmaan alueen pro-pelaajien treenipaikka-of-choice.

Loppuosaa lyhyemmän etuosansa ansiosta rataa kannattaa myös aloittelijoiden käydä ehdottomasti testaamassa. Muuhun Tampereen ja lähialueiden tarjontaan nähden Kuulaakso on huomattavasti monipuolisempi, mutta myöskin haastavampi ja kuluttavampi rata. Radalta löytyy monenlaisia esteitä vaihtelevan puuston, monenlaisten puskien ja muun aluskasvillisuuden ja korkeuserojen muodossa.

Väyläpituudet vaihtelevat lyhyimmästä reilusta 80-metrisestä yli 250-metriseen par 5-väylään. Tällä radalla ei ole suinkaan haitaksi osata monipuolisesti eri heittotekniikoita ja juuri tästä syystä moni pitääkin tätä rataa lähialueen puistoratoja hyödyllisempänä taitotason kehittymisen kannalta. Alueella ei ole kovin paljoa muita liikkujia ajoittaisia lenkkeilijöitä ja motorcross-ajajia lukuunottamatta. Koska pelkille väylillekkin kertyy yhteispituutta yli 2,6 kilometriä ja alue on muutenkin laaja, kannattaa kierrokselle varata riittävästi juotavaa mukaan, hiekkakuopassa janoisena kulkeminen kun alkaa helposti muistuttaa aavikolla vaeltamista.

Kannattaa harkita parin energiapatukan bägiin pakkaamista ettei paukut lopu kesken takapuolikkaan väylillä. Muistathan kuitenkin aina tuoda kaikki roskat pois radalta, koska roskiksia ei alueella ole.

Julkujärvellä on pidetty mm. Joukkuegolfin SM-kilpailut vuonna 2007 ja vapaamuotoisemmat vuosittaiset Kuulaakson avoimet syksyisin.

Radan tiedottaminen tapahtuu pitkälti sen facebook-sivuilla.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Julkujärventie 8
  39160 Ylöjärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Ylöjärven Frisbeegolfradat ry

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t). Tiedotteet ja tapahtumat facebook-sivuilla.

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Julkujärvi DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Julkujärvi DGP #1

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 2: Julkujärvi DGP #2

Pituus 126 metriä. Par 3

Väylä 3: Julkujärvi DGP #3

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 4: Julkujärvi DGP #4

Pituus 210 metriä. Par 4

Väylä 5: Julkujärvi DGP #5

Pituus 192 metriä. Par 4

Väylä 6: Julkujärvi DGP #6

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 7: Julkujärvi DGP #7

Pituus 165 metriä. Par 4

Väylä 8: Julkujärvi DGP #8

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 9: Julkujärvi DGP #9

Pituus 214 metriä. Par 4

Väylä 10: Julkujärvi DGP #10

Pituus 193 metriä. Par 4

Väylä 11: Julkujärvi DGP #11

Pituus 128 metriä. Par 3

Väylä 12: Julkujärvi DGP #12

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 13: Julkujärvi DGP #13

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä 14: Julkujärvi DGP #14

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 15: Julkujärvi DGP #15

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 16: Julkujärvi DGP #16

Pituus 132 metriä. Par 3

Väylä 17: Julkujärvi DGP #17

Pituus 256 metriä. Par 5

Väylä 18: Julkujärvi DGP #18

Pituus 125 metriä. Par 3

23 arvostelua radalle “Julkujärvi DiscGolfPark

  Pitkien väylien hiekkakuopparata pääosin mäntypuuston ympäröimänä. Kierrosta keventämään löytyy kaksi keskipitkää noin 80 metrin väylää.

  Väylät ovat selkeälinjaisia ja horisontaalisesti vaihtelevia. Korkeuseroja on hieman vain muutamassa kohdassa. Heittoalustat suuria.

  Väylät ovat helppokulkuisia ja siistittyjä, risukasoja tms. ei näkynyt. Tasainen hiekkamaasto on hieman karua, vaan siirtymäpolut ja kulkusuunnat erottuvatkin hyvin.

  Radan erityinen vaativuus tulee pisimmistä, tyypillisesti melko kapeista väylistä ja niitä reunustavasta paikoin tiheästä puustosta. Koko radan kapein väylä laittaa pelaajan testiin ihan lopussa. Hienosti haastavia väyliä on useita. Mainio rata edistyneemmille heittäjille!

  Todella hyvä rata, lisäsin heti suosikkeihin.

  Vaikeimmasta päästä, mitä olen kiertänyt. Väylät selkeitä ja sopivan avaria, vaikeutta lisää väylien pituudet. Metsäradan tiheä puusto rankaisee herkästi liiasta yrittämisestä ja epätarkkuudesta. Aluskasvillisuutta ei ole liiaksi, joten väyliltä eksyneet kiekot löytynevät helposti. Tiit ja opasteet kunnossa, hyvät polut väylien välillä. Kannattaa miettiä, mihin aikaan menee tai sitten varata reilusti aikaa. Parkkipaikka ja tien varsi voi olla täynnä ja väylillä joutuu tällöin odottelemaan kohtuuttomasti.

  On kyllä saatanallisen hieno ja vaikea rata. Tälläiselle pedantille väylärakastajalle ihanaa linjaa koko radan täydeltä, mutta kyllä vituttaa olla tälläinen ripuliranne eikä pääse nauttimaan tälläisestä Propläjäyksestä täysin rinnoin. Ei mitään pahaa sanottavaa paitsi se saatanallinen kaatosade jonka tilasitte vielä päälleni.
  Hyvää duunia!!

  Todella hieno rata. 18-väyläinen rata pistää kovaa haastetta, uudelleensuunnittelu onnistunut erinomaisesti ja 10-väyläinen rata on mukavan leppoisaa heittelyä. Väylät ovat hyvin siistiyjä, opasteet löytyy siirtymiä myöten ja penkkejä ja roskiksia on riittävästi.

  Huikea rata! Maasto mukavaa kangasmaastoa/hiekkakuoppaa: Rata pysyy kuivana ja kiekot eivät huku. Hyvät opasteet ja tiit. Osa väylistä vähän samantyyppisiä johtuen maastosta ja korkeuserojen puutteesta, mutta monipuolisesti pitää osata heittää. 5/5

  Täyttä timanttia. Hieno päivitys ja ensimmäinen (itselle vastaantullut) tälläinen uudentyylinen rata suomessa. Par neloset tarvii kaksi hyvää/tarkkaa/melko kovaa draiveri heittoa että on böröpaikoilla.
  Iso peukku.

  Nyt on lähes täysin uusittu 18 väyläinen huippu rata opasteineen. Täällä on vielä vanhat tiedot, mutta eiköhän ne tänne päivity. Tällähetkellä uuden ratakartan löytää facebook julkujärven frisbeegolfrata Kun opasteet lähipäivinä tulee ei edes tarvi mitään ratakarttaa. Väylät löytyy ilman sitäkin.

  Ensimmäisen 13 väylän perusteella mukavan haastava kapeiden puurännien vuoksi. Kerrankin rata, jossa kiekko ei katoa aluskasvillisuuden sekaan 😉 Väyläopasteisteiden ja korinumeroiden puute tosi iso miinus! Ilman Udiskiä en olisi löytänyt edes ykkösväylää!

  Ratakartta on aika hyvin ajan tasalla. Väyläopaste on jäänyt vanhaksi. Ainoa mikä ei pidä paikaansa ratakartassa on 22 väylä. Eli kori on nykyään pidemmällä.

  Opasteet saataa joskus tulla. En uskalla luvata toki sata varmaksi enkä sanoa, että koska. Tällähetkellä ei kuitenkan siksi,koska rata saataa vielä muuttua joten siksi opasteita on turha tehdä vielä jos rataa mennään vielä muuttamaan.

  Kiva rata muuten, mutta mielenkiinto meni, kun väylien avauspaikkoja sai etsiä. Ei mitään apuja saanut alussa olleesta väyläopasteesta, koska ne eivät kuulemma olleet ajan tasalla. En suosittele, ennen kuin kunnolliset väyläopasteet tulevat (ettei tarvitse arpoa, mihin päin täytyy avata)

  Väyläopasteiden puute on pitkä miinus. Yksikään radalla vastaantulleista porukoista ei tiennyt missä kori tai seuraava väylä on. Alue ja maasto on täydellinen frisbeegolfille ja sinne saisi myös hienoja pitkiä siivutusväyliä jos vain haluaisi. Tällä hetkellä alue tuntuu kuitenkin todella sekavalta opasteiden puuttuessa. Tuntuu vähän että menee hieno maasto hukkaan tällä hetkellä.

  Hyvä että kuulaaksoa päivitetään hiukan. On pitkään ollut jo aika samassa muodossa. Opasteet puuttuvat, joka ensikertalaiselle on iso miinus. Varsinkin pidemmillä sokkoväylillä. Rataa on tosin hankala pitää kovin hyvässä kunnossa kaikenlaisten terroristien vuoksi. Rataa on kuitenkin kierretty ahkerasti sen monipuolisuuden ja tuskaisen haastavuuden vuoksi. Alue on hieno ja sopii hyvin frisbeegolfradan pohjaksi. Täällä on aina kiva käydä heittämässä.

Vastaa