"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vihioja DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Vihiojan frisbeegolfpuisto on Pirkanmaan alueen vanhin rata, jolla on kilpailtu jo vuodesta 1994. Tältä radalta ovat myös lajiin ensipuraisun saaneet lukuisat pro-tason pelaajat ja on joukossa muutama Suomenmestarikin.

Lue lisää

Rata tarjoaa haasteita niin aloittelijoille kuin kilpapelaajillekin väyläpituuksien vaihdellessa noin 60 metristä 140 metriin. Ensikertalaisille suositellaan kuitenkin lähialueen radoista mieluummin Hervantaa,koska etenkin hyvällä kelillä Vihiojanpuistoon pakkautuu pelaajia tungokseksi asti.

Kumpuilevassa Vihiojanpuiston maastossa on ratasuunnittelussa pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon korkeuseroja. Lisähaasteena muutamalla väylällä toimii alueen reunalla kiemurteleva Vihioja, joka etenkin keväisin ja sateisina aikoina vie helposti kiekon lopullisesti mennessään. Radan par on 27 jokaisen väylän ollessa par 3.

Vihiojanpuiston alue on myös monien koiranulkoiluttajien ja muiden ulkonaliikkujien käytössä, eli radalla tulee muistaa ottaa myös muut puistossaliikkujat huomioon. Radan vakiintunut asema alueella tekee kuitenkin sen, että monille puistossaliikkujille laji on jo tuttu entuudestaan ja moni osaa jo valmiiksi kiertää vaarallisimmat paikat kauempaa.

Ajankohtaista

07.05.2013
Heeeei, sehän olis viikkiskausi niinku NY!
TFS:n viikkokilpailut polkaistiin käyntiin eilen maanantaina Vihiojalla. Huomenna keskiviikkona kilpaillaan Epilässä. Molemmat kisat ... Lue lisää

10.05.2011
Vihnulla pelataan viikkiksiä, tuu sääkin!
Vihiojan viikkokisakausi starttasi maanantaina 2. päivä toukokuuta ja toiset kisat pelattiin eilen (9.5.). Rata on hyvässä kunnossa ja ... Lue lisää

24.09.2010
Vihiojalla löytökiekkolaatikko
Vihiojan legendaarinen frisbeegolfrata on saanut viimein löytökiekkolaatikon. Iso hanska Kujansuun Kristianille joka oma-aloitteisesti ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Vihiojantie 11
  33800 Tampere


 • rata kartalla

 • Perustettu

  1994

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Paul Brown / Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Turtola
  Sotilaankatu 11 33710 TAMPERE puh. 020-7562300

  Intersport megastore Koskikeskus
  Hatanpään valtatie 1 33100 TAMPERE puh. 040-5351045

Väyläkuvaukset

Vihioja DiscGolfPark, Tampere

Väylä 1: Vihioja DGP #1

Pituus 104 metriä. Par 3

Ensimmäinen väylä lähtee viikkokisoissa kisatoimistona toimivan katoksen vierestä Jokipohjantien suuntaisesti kohti vihiojaa. Väylä on pituudeltaan 104m alamäkeen. Noin puolivälissä väylää on koivuportti ja mikäli siitä saa kiekkonsa läpi, pitäisi ainakin pariin pelaaminen olla varmistettu. Kori sijaitsee kolmen koivun rajaaman kolmion keskellä. Pelaajien tulee ottaa huomioon korin läheisyydessä ja väylän suuntaisesti kulevat kävelytiet Oikealla puolella kulkeva jalkakäytävä, autotie ja sen toinen puoli ovat OB-alueita. Par 3.

Väylä 2: Vihioja DGP #2

Pituus 98 metriä. Par 3

Useimmiten oikeakätiselle pitkähköllä anhyzer-heitolla hienoiseen alamäkeen pelattavalla väylällä tulee ottaa huomioon mando eli pakollinen kierto tiiltä katsottuna etuoikealla noin 25 metrin päässä. Mikäli avauksella pystyy välttämään väylän oikeaan reunaan keskittyneet puut, on väylällä melko avointa korille asti. Kori sijaitsee kolmen koivun rajaaman rykelmän keskellä. Väylän oikealla puolella kulkeva autotie sekä korin takana oleva oja ja sen toinen puoli ovat OB-alueita. Pelaajien tulee ottaa etenkin oikealla kulkeva kävelytie huomioon. Väylällä on vaihtoehtoinen korinpaikka noin 15 metriä lähempänä väylänsuuntaisesti.

Väylä 3: Vihioja DGP #3

Pituus 71 metriä. Par 3

Kolmas väylä kulkee vihiojan suuntaisesti kahden suuren puun muodostamasta portista kohti ojan mutkan läheisyydessä, oikealle viettävässä rinteessä sijaitsevaa koria. Suoralla väylällä on mittaa 71 metriä ja pelaajien tulee etenkin varoa korista katsottuna etuoikealla sijaitsevaa seuraavan väylän tiitä sekä koko matkalta väylän oikeassa reunassa vaanivaa Vihiojaa. Oja ja sen toinen puoli ovat OB-alueita. Väylällä on vaihtoehtoinen korinpaikka seuraavan väylän tiin takana virallisesta paikasta katsottuna takaoikealla. Par 3.

Väylä 4: Vihioja DGP #4

Pituus 60 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä on ns. blind hole, eli koria ei näy tiin päästä, mutta ainakin pidemmille pelaajille kori on näkyvissä tiin takaa. Väylä pelataan ylämäkeen ja korkeuseroa tulee noin 4m. Kori sijaitsee mäen päällä puurykelmän keskellä. Pejaajien tulee ottaa huomioon, että seuraava väylä kulkee korin läheisyydessä ja että mäen päällä kulkee myös kävelytie. Väylällä on vaihtoehtoinen korinpaikka noin 8 metriä vasemmalla virallisesta paikasta katsottuna. Pituutta väylällä on 60 m. Par3.

Väylä 5: Vihioja DGP #5

Pituus 142 metriä. Par 3

Radan pisin väylä pelataan edellisen väylän korin ympäristössä olevien puiden ja hienoisesti oikealle alamäkeen. Kori sijaitsee ykkösväylän tiiltä katsottuna puiston kauimmaisessa nurkassa, ojan vieressä kasvavien koivujen läheisyydessä. Mittaa väylällä on 142 metriä ja pelaajien tulee ottaa huomioon välylällä kulkevat kävelytiet. OB-alueita ovat väylän oikealla puolella sekä takana vaaniva oja ja sen toinen puoli. Myös väylän oikeassa reunassa sijaitsevaa tiheikköä kannattaa välttää. Väylällä on vaihtehtoinen korinpaikka tiiltä katsottuna noin 110metrin päässä suoraan edessäpäin, mäen päällä. Par 3.

Väylä 6: Vihioja DGP #6

Pituus 96 metriä. Par 3

Kuudes väylä lähtee edellisen väylän korin läheisyydestä kummun päältä kohti ojan toisessa nurkassa sijaitsevaa koria. Väylällä esteitä muodostavat tiin läheisyydessä sijaitsevat männyt sekä korin edustalla olevat lehtipuut. Lisähaastetta tuo koko matkalta väylän oikealla puolella virtaava Vihioja ja sen toinen puoli, jotka molemmat ovat OB-alueita. Pelaajien tulee ottaa huomioon väylänsuuntaisesti kulkeva kävelytie ja samansuuntaisesti takaisinpäin pelattava seuraava väylä, joita pelaavilla on etuajo-oikeus (korkeampi pooli). Mittaa väylällä on 96 metriä alamäkeen ja par-luku on 3. Väylälle löytyy myös vaihtoehtoinen korinpaikka noin 20 tiille päin, ojan vierestä.

Väylä 7: Vihioja DGP #7

Pituus 113 metriä. Par 3

Kolmanneksi viimeinen väylä kulkee edellisen väylän vieressä vastakkaiseen suuntaan, eli oikeakätisillä liian korkeat avaukset voivat paikoin karata myös ojaan asti. Tiin edessä noin kymmenen merin päässä on koivuportti, jonka jälkeen tilaa ja etäisyyttä korille on riittämiin. Väylä viettää vasemmalle alaspäin ja kori on vasemmalta ja oikealta puolelta puiden suojassa mäen päällä. Etäisyyttä korille on 113 metriä ja oja sekä sen toinen puoli ovat OB-alueita. Väylän vaihtoehtoisena korinpaikkana käytetään väylän 5 lyhyempää korinpaikkaa, joka on kiinteältä paikalta katsottuna takaoikealla noin 30 metrin päässä.

Väylä 8: Vihioja DGP #8

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä numero 8 on klassinen kujaväylä, jossa leikkipuiston vieressä sijaitsevalta tiiltä tulee heittää suora ja matala avaus kohti 78 metrin päässä sijaitsevaa koria. Koko matkalla on molemmilla puolilla puita esteenä ja kori sijaitsee tammien ja koivujen suojassa. Oikealla puolella sijaitseva jalkapallokenttä on OB-aluetta ja kisoissa väylä pelataan alkupäästä tuplamandosäännöllä eli pelaajien tulee heittää merkittyjen kuusen ja koivun välistä. Mikäli tähän väliin ei osu, rangaustuksena on re-tee, eli uusi avausheitto ja yksi rangaistusheitto (tiiltä lähtee tällöin kolmas heitto).

Väylä 9: Vihioja DGP #9

Pituus 92 metriä. Par 3

Viimeinen väylä lähtee edellisen väylän korilta katsottuna jalkapallokentän takaa ja on avoin tiin edustalla sijaitsevaa lehtipuuta ja korin ympäristössä kasvavia kuusia lukuunottamatta. Väylä pelataan hienoiseen ylämäkeen ja se on pituudeltaan 92 metriä. OB-alueita ovat takavasemmalla ja takaoikealla kulkevat autotiet. Varoivaisuutta tulee harjoittaa etenkin kävelyteiden ja takaoikealla sijaitsevan tien reunaan pysäköityjen autojen vuoksi. Takaoikealla olevan tien oja ei ole OB-aluetta, vaan OB alkaa vasta ojan jälkeen, varsinaiselta tieltä.

2 arvostelua radalle “Vihioja DiscGolfPark

  Rata koki muodonmuutoksen marraskuussa 2020, jossa korjattiin nuo Sakun mainitsemat, yleisessä tiedossa olleet ongelmat. Kahdeksan vanhaa väylää korvautui uusilla, ainoastaan kolmosväylä jäi ennalleen. Tiit on nyt kunnossa kuten myös korit. Rataopasteet ovat vielä tuloillaan, mutta tiettävästi tilattu.

  Pelasin läpi viikonloppuna. Sanoisin, että rata helpottui niin merkittävästi, ettei kilpapelaajalle ole tarjolla enää muuta haastetta kuin yhdeksän alle -kierros. Erittäin aloittelija- ja harrastajaystävällinen layoutti, jossa tosin puro vaanii kiekkoja väylillä 3 ja 7. Uusi ratakartta löytyy täältä: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10223613799273588

  Pieni kiva puisto joka on varmaan joskus ollut hyvä rata, mutta nyt ei siltä tuntunut. Ratakartta näyttää että olisi A ja B korit mutta näin ei ole. On vain yksi kori jokaista väylää kohti ja joissain korin paikka on jossain ihan muualla, ratakarttaa katsoen. Myöskin vaarallisia linjoja kävelyteille ja muihin heittopaikkoihin. Eli liian tiheään tehty rata. Ei hyvä….

Vastaa