"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vihiojan Frisbeepuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Vihiojan frisbeegolfpuisto on Pirkanmaan alueen vanhin rata, jolla on kilpailtu jo vuodesta 1994. Tältä radalta ovat myös lajiin ensipuraisun saaneet lukuisat pro-tason pelaajat ja on joukossa muutama Suomenmestarikin.

Lue lisää

Rata tarjoaa haasteita niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pelaajille. Ensikertalaisille suositellaan kuitenkin lähialueen radoista mieluummin Hervantaa, koska etenkin hyvällä kelillä Vihiojanpuistoon pakkautuu pelaajia tungokseksi asti.

Kumpuilevassa Vihiojanpuiston maastossa on ratasuunnittelussa pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon korkeuseroja. Lisähaasteena muutamalla väylällä toimii alueen reunalla kiemurteleva Vihioja, joka etenkin keväisin ja sateisina aikoina vie helposti kiekon lopullisesti mennessään. Radan par on 27 jokaisen väylän ollessa par 3.

Vihiojanpuiston alue on myös monien koiranulkoiluttajien ja muiden ulkonaliikkujien käytössä, eli radalla tulee muistaa ottaa myös muut puistossaliikkujat huomioon. Radan vakiintunut asema alueella tekee kuitenkin sen, että monille puistossaliikkujille laji on jo tuttu entuudestaan ja moni osaa jo valmiiksi kiertää vaarallisimmat paikat kauempaa.

Rata tunnettiin 11/2020 asti nimellä Vihioja DiscGolfPark.

Ajankohtaista

07.05.2013
Heeeei, sehän olis viikkiskausi niinku NY!
TFS:n viikkokilpailut polkaistiin käyntiin eilen maanantaina Vihiojalla. Huomenna keskiviikkona kilpaillaan Epilässä. Molemmat kisat ... Lue lisää

10.05.2011
Vihnulla pelataan viikkiksiä, tuu sääkin!
Vihiojan viikkokisakausi starttasi maanantaina 2. päivä toukokuuta ja toiset kisat pelattiin eilen (9.5.). Rata on hyvässä kunnossa ja ... Lue lisää

24.09.2010
Vihiojalla löytökiekkolaatikko
Vihiojan legendaarinen frisbeegolfrata on saanut viimein löytökiekkolaatikon. Iso hanska Kujansuun Kristianille joka oma-aloitteisesti ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Vihiojantie 11
  33800 Tampere


 • rata kartalla

 • Perustettu

  1994

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoittelukori(t), Katso radan live-kävijätiedot tästä!

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Turtola
  Sotilaankatu 11 33710 TAMPERE puh. 020-7562300

  Intersport megastore Koskikeskus
  Hatanpään valtatie 1 33100 TAMPERE puh. 040-5351045

Väyläkuvaukset

Vihiojan Frisbeepuisto, Tampere

Väylä 1: Vihioja #1

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 2: Vihioja #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 3: Vihioja #3

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 4: Vihioja #4

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 5: Vihioja #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 6: Vihioja #6

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 7: Vihioja #7

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 8: Vihioja #8

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 9: Vihioja #9

Pituus 95 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Vihiojan Frisbeepuisto

  Rata koki muodonmuutoksen marraskuussa 2020, jossa korjattiin nuo Sakun mainitsemat, yleisessä tiedossa olleet ongelmat. Kahdeksan vanhaa väylää korvautui uusilla, ainoastaan kolmosväylä jäi ennalleen. Tiit on nyt kunnossa kuten myös korit. Rataopasteet ovat vielä tuloillaan, mutta tiettävästi tilattu.

  Pelasin läpi viikonloppuna. Sanoisin, että rata helpottui niin merkittävästi, ettei kilpapelaajalle ole tarjolla enää muuta haastetta kuin yhdeksän alle -kierros. Erittäin aloittelija- ja harrastajaystävällinen layoutti, jossa tosin puro vaanii kiekkoja väylillä 3 ja 7. Uusi ratakartta löytyy täältä: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10223613799273588

  Pieni kiva puisto joka on varmaan joskus ollut hyvä rata, mutta nyt ei siltä tuntunut. Ratakartta näyttää että olisi A ja B korit mutta näin ei ole. On vain yksi kori jokaista väylää kohti ja joissain korin paikka on jossain ihan muualla, ratakarttaa katsoen. Myöskin vaarallisia linjoja kävelyteille ja muihin heittopaikkoihin. Eli liian tiheään tehty rata. Ei hyvä….

Vastaa