"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vierumäen urheiluopiston frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä sijaitseva 7-väyläinen aloittelija/perherata, jonka kalusto uudistettu DiscGolfParkin konseptin mukaiseksi kesällä 2021.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheiluopistontie 373
  19120 Heinola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  1995

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  7

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Simo Tammilehto

 • Suunnittelija

  Sauli Rantalainen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t), Kahvio, Ravintola

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Vierumäen urheiluopiston frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Urheiluopisto #1

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 2: Urheiluopisto #2

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 3: Urheiluopisto #3

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 4: Urheiluopisto #4

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 5: Urheiluopisto #5

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 6: Urheiluopisto #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Urheiluopisto #7

Pituus 66 metriä. Par 3

12 arvostelua radalle “Vierumäen urheiluopiston frisbeegolfrata

  Hyvä välipala muun toiminnan lomassa. Tiit ja korit hyvässä kunnossa, samoin väyläkartat. Mukavasti metsäinen rata kuivassa maastossa. Sopiva aloittelijoille ja lyhyempien heittojen harjoitteluun. Lyhyet väylät. Periaatteessa helppo rata, mutta pirkkoja hakiessa pitää varoa puita, muutamalla väylällä pienikin osuma voi aiheuttaa bogien.

  Aloittelijarata jota ilmeisesti uusittu 2021. Rata aika ongelmallinen useamman väylän osalta. Selkeät, aloittelijan hahmottamat (kohdeyleisö?) heittolinjat puuttuvat väyliltä 3 ja 6. Myös väylä 1 on aivan liian lähellä kiipeilypuistoa. Kun vertaa alueen golfkenttien määrään ja tieltä katsottuun laatuun, tuntuu frisbeegolfrata lähinnä vitsiltä johon ei ole viitsitty paljon panostaa. Ei voi oikein suositella, edes aloittelijoille.

  Rata on ilmeisesti uudistettu täysin ja se kyllä näkyy, radan kalusto on nyt priimakunnossa. Karttalinkki ohjaa aika kauas radasta, auto kannattaa jättää flowparkin eteen. Uudistetut väylät ovat nyt tilavia ja korille löytyy selkeät heittolinjat, pääosin suorahkoja väyliä lyhyillä siirtymillä. Kannattaa poiketa käymään jos liikkuu lähistöllä, sopii hyvin aloittelijalle. Yleisesti murheellisten opistoratojen eliittiä!

  Vahva ”ei näin” radalle. Väyliä nykyisellään 7 kpl, semi-lyhyitä par-3 -väyliä. Ratakarttaa ei löytynyt, eikä varmaan olekaan. Väyläpasteet vanhoja, tiedot ei täsmää muuten kuin väylän numeron osalta. Opasteita seuraavalle väylälle ei ole. Tiit ok -laatuista mattoa, pienehköjä mutta riittäviä lyhyille väylille, mutta heitetty vain suoraan maahan, joten ovat muhkuraisia ja kaltevia. Korit vanhoja rimpuloita, heiluvia ja osin vääntyneitä.

  Väylien sijoittelu ok, mutta väyliä itsessään ei varsinaisesti ole tehty. Tiin ja korin välillä on ihan samanlaista metsää kuin ympärilläkin, joka toisissa kohdissa on tiheämpää ja toisissa harvempaa. Parilla väylällä jopa kori on ensialkuun vaikea huomata puiden takaa, vaikka väylillä on pituutta vain 50-80m ja ovat suoria. Muutamassa kohdassa piti myös olla tarkkana, ettei kuntoilijat pääse yllättämään pusikon takaa, sen verran paljon polkuja alueella risteilee.

  Ahtaassa paikassa on koko rata, mutta ihan kohtalaisen 6-väyläisen tuollekin paikalle saisi, kun uusisi korit, tekisi tasaiset tiit kunnon pohjille, ja ennen kaikkea tekisi ne väylät niiden tiiden ja korien väliin. Nykyisellään ei toimi ainakaan kovin hyvin lajiin innostajana.

  Mukavasti tarkkuutta vaativa putterirata, joka sopii myös perheen pienten kanssa neppailuun. Väyliä oli 7 ja ne oli kaikki sijoitettu turvallisesti yleisurheilukentän ja seikkailuradan väliin. Rata alkaa beachvolley kentän vieressä olevasta metsästä. Vanhat 1 ja 2 väylät on poistettu urheilukentän toisesta päästä ja jäähallin/urheilukentän välistä ja ihan syystäkin. Enemmän heittäneelle riittää mukaan suora putteri ja 5 väylälle alivakaa draiveri, joka yltää annukkana kallion päälle. Pururatoja on ristiin rastiin, mutta näkyvyys hyvä. Ei jäänyt paha maku suuhun kun ei ollut korkeat odotukset ja neloselta tuli holari. Ratakarttoja saa luultavasti viereisestä vierumäkihallista, mutta polut ohjaavat kyllä seuraavalle väylälle. Mäkäräisiä varten kannattaa varautua! Syövät nilkkoja. Tii paikkojen kyltit tulisi siirtää kauemmaksi matoista, koska niihin lyö oikeakätinen kätensä jollei huomaa varoa.

  Tarkennus noihin käyttämiini kiekkoihin, ettei jää väärä kuva radan haastavuudesta. Suurin osa väylistä on lähempänä par 2:sta, mutta jos haluaa joka rännistä avauksen korille esim. oikealla rystyllä, niin kyllä siihen eri kiekkoja kannattaa varata: Itsellä vakiintui kolmeen kiekkoon, mutta jokaisella on tyylinsä ja makunsa. Mulla meni lopulta näin. Väylät 1, 2 ja 4 vakaa midari, väylät 3, 6 ja 7 alivakaa (hyzer flip) putteri ja väylä 5 alivakaa draiveri.

  Kaikenlaista urheilua on Vierumäellä tarjolla hienoissa puitteissa, mutta frisbeegolfrata on jätetty täysin heitteille. Korit ovat itse tehtyjä (yhdellä löyhällä ketjurivillä) ja yksi niistä oli väännetty ihan mutkalle. Rata mahdollistaa lähinnä kevyen lajiin tutustumisen. Radasta saa enemmän irti, kun keksii itse omia tiipaikkoja eri koreihin.

  Täältä tuntuu lähtevän jatkuvasti väyliä menemään eri syiden takia. Ykkösväylää ei ole ollut olemassa enää pariin vuoteen ja nyt joidenkin väylien tilalla on flow park. Harmi sinänsä, täällä oli hauska käydä nauramassa aivan hatusta vedetyille par-luvuille.

Vastaa