"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Urheiluopisto, Vierumäki

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Vierumäen 7-väyläinen frisbeegolfrata on perustettu vuonna 1995 ja sen ylläpidosta vastaa Suomen Urheiluopisto. Rataprofiili on varsin helppo ja pisin väylä pituudeltaan 80m, joten rata sopii hyvin aloittelijoille.

Lue lisää

Rata sijaitsee Suomen Urheiluopiston alueella, jonka aluekartan ja ajo-ohjeet löydät täältä:

Ajo-ohjeet

Rata on vapaassa käytössä ilman erillismaksua, mutta halutessaan sen voi varata myös yksityiskäyttöön. Radalla liikkuu aika ajoin ohjattuja liikuntaryhmiä, jolloin pelimahdollisuuksista kannattaa keskustella erikseen ryhmän vetäjän kanssa. Tietoa radan varaustilanteesta saat urheiluhallin info-tiskiltä (opiston kartta nro 15). Urheiluhallilta voit vuokrata myös frisbeen + ratakartan 2€ maksua vastaan. Lähin kioski + kahvila uimahallin aulassa aivan urheiluhallin vieressä.

Lähistöllä liikkuu paljon lapsia sekä muita liikuntaryhmiä, joten pelaajilta toivotaan tarkkaavaisuutta varsinkin avausheitoissa mahdollisten vaaratilanteiden välttämiseksi.

Ajankohtaista

26.03.2010
Terveisiä Vierumäen radalta
Alla näkymiä Vierumäen frisbeegolf-radalta maaliskuun lopulta, lisää kuvia tulossa kevään aikana. Radan kunnostus entistä ehompaan ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheiluopistontie 373
  19120 Heinola


 • rata kartalla

 • Perustettu

  1995

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  7

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Pasi Kurkilahti

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Urheiluopisto, Vierumäki

Väylä 1: Vierumäen urheiluopisto #1

Pituus 63 metriä. Par 3

Paljon puita, mutta oikean kautta kaartaa selkeä väylä korille. Korin takana on seinämä.

Väylä 2: Vierumäen urheiluopisto #2

Pituus 58 metriä. Par 3

Avoin väylä, joka kaartaa tasaisesti vasemmalle. Urheilukentän kautta heittämistä vältettävä jos kentällä on väkeä.

Väylä 3: Vierumäen urheiluopisto #3

Pituus 72 metriä. Par 3

Paljon puita, mutta korin suuntaan menevää pururataa pitkin on ajoittain kapea väylä korille. Kori on piilossa montun pohjalla.

Väylä 4: Vierumäen urheiluopisto #4

Pituus 66 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä, joka kaartuu loivasti vasemmalle. Heti korin takana kohtalaisen syvä suppa, joten hillitse voimiasi ettei avausheitto mene pitkäksi ja rullaa suoraan supan pohjalle.

Väylä 5: Vierumäen urheiluopisto #5

Pituus 80 metriä. Par 3

Kori mäen päällä. Mäen edessä (sen juurella) ja vasemmalla puolella puita, mutta oikealta reunalta vapaa linja (vasemmalle kaartaen) kohti koria. Korista katsottuna oikealla tenniskentät syvässä supassa, joten varo ettei avausheitto kaarra sinne.

Väylä 6: Vierumäen urheiluopisto #6

Pituus 53 metriä. Par 3

Suora linja korille, väylän keskellä heti tiiauspaikan jälkeen suppa. Puita kohtalaisesti ja kori pienen aukean keskellä. Korin takana n. 15m päässä lasten leikkikenttä ja oikealla puolella n. 20m päässä autojen pysäköintialue.

Väylä 7: Vierumäen urheiluopisto #7

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä muutettu kesällä 2009! Ennen heitto suuntautui kohti urheiluhallia (iso kuplahalli), nykyinen väylä lähtee entisen väylän vasemmalla puolella sijaitsevan tenniskenttähäkin vasemmalta puolelta. Väylän oikealla reunalla siis aidattu tenniskenttäalue, joten varo ettei avausheitto kaarru sinne. Väylän vasen reuna metsää, mutta edessä suora linja korille kahden ison puun lomasta.

7 arvostelua radalle “Urheiluopisto, Vierumäki

  Vahva ”ei näin” radalle. Väyliä nykyisellään 7 kpl, semi-lyhyitä par-3 -väyliä. Ratakarttaa ei löytynyt, eikä varmaan olekaan. Väyläpasteet vanhoja, tiedot ei täsmää muuten kuin väylän numeron osalta. Opasteita seuraavalle väylälle ei ole. Tiit ok -laatuista mattoa, pienehköjä mutta riittäviä lyhyille väylille, mutta heitetty vain suoraan maahan, joten ovat muhkuraisia ja kaltevia. Korit vanhoja rimpuloita, heiluvia ja osin vääntyneitä.

  Väylien sijoittelu ok, mutta väyliä itsessään ei varsinaisesti ole tehty. Tiin ja korin välillä on ihan samanlaista metsää kuin ympärilläkin, joka toisissa kohdissa on tiheämpää ja toisissa harvempaa. Parilla väylällä jopa kori on ensialkuun vaikea huomata puiden takaa, vaikka väylillä on pituutta vain 50-80m ja ovat suoria. Muutamassa kohdassa piti myös olla tarkkana, ettei kuntoilijat pääse yllättämään pusikon takaa, sen verran paljon polkuja alueella risteilee.

  Ahtaassa paikassa on koko rata, mutta ihan kohtalaisen 6-väyläisen tuollekin paikalle saisi, kun uusisi korit, tekisi tasaiset tiit kunnon pohjille, ja ennen kaikkea tekisi ne väylät niiden tiiden ja korien väliin. Nykyisellään ei toimi ainakaan kovin hyvin lajiin innostajana.

  Mukavasti tarkkuutta vaativa putterirata, joka sopii myös perheen pienten kanssa neppailuun. Väyliä oli 7 ja ne oli kaikki sijoitettu turvallisesti yleisurheilukentän ja seikkailuradan väliin. Rata alkaa beachvolley kentän vieressä olevasta metsästä. Vanhat 1 ja 2 väylät on poistettu urheilukentän toisesta päästä ja jäähallin/urheilukentän välistä ja ihan syystäkin. Enemmän heittäneelle riittää mukaan suora putteri ja 5 väylälle alivakaa draiveri, joka yltää annukkana kallion päälle. Pururatoja on ristiin rastiin, mutta näkyvyys hyvä. Ei jäänyt paha maku suuhun kun ei ollut korkeat odotukset ja neloselta tuli holari. Ratakarttoja saa luultavasti viereisestä vierumäkihallista, mutta polut ohjaavat kyllä seuraavalle väylälle. Mäkäräisiä varten kannattaa varautua! Syövät nilkkoja. Tii paikkojen kyltit tulisi siirtää kauemmaksi matoista, koska niihin lyö oikeakätinen kätensä jollei huomaa varoa.

  Tarkennus noihin käyttämiini kiekkoihin, ettei jää väärä kuva radan haastavuudesta. Suurin osa väylistä on lähempänä par 2:sta, mutta jos haluaa joka rännistä avauksen korille esim. oikealla rystyllä, niin kyllä siihen eri kiekkoja kannattaa varata: Itsellä vakiintui kolmeen kiekkoon, mutta jokaisella on tyylinsä ja makunsa. Mulla meni lopulta näin. Väylät 1, 2 ja 4 vakaa midari, väylät 3, 6 ja 7 alivakaa (hyzer flip) putteri ja väylä 5 alivakaa draiveri.

  Kaikenlaista urheilua on Vierumäellä tarjolla hienoissa puitteissa, mutta frisbeegolfrata on jätetty täysin heitteille. Korit ovat itse tehtyjä (yhdellä löyhällä ketjurivillä) ja yksi niistä oli väännetty ihan mutkalle. Rata mahdollistaa lähinnä kevyen lajiin tutustumisen. Radasta saa enemmän irti, kun keksii itse omia tiipaikkoja eri koreihin.

  Täältä tuntuu lähtevän jatkuvasti väyliä menemään eri syiden takia. Ykkösväylää ei ole ollut olemassa enää pariin vuoteen ja nyt joidenkin väylien tilalla on flow park. Harmi sinänsä, täällä oli hauska käydä nauramassa aivan hatusta vedetyille par-luvuille.

Vastaa