"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Siuntion frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Siuntion kunnan toimesta Tiilitehtaanmäen pururadan maastoon 2013 rakennettu 9-väyläinen rata. Uudistettu ja muutettu rataa 2020-2022.

Lue lisää

Rata sopii hyvin aloittelijoille, mutta myös pitemmälle ehtineille löytyy haastetta. Infotaulu ja väyläopasteet puuttuvat vielä.

Huom! Rata kartta on suuntaa-antava.

Autot kannattaa jättää ostarin / kunnantalon parkkipaikalle, osoite Puistopolku 1.

Puistopolkua, urheilukentän viertä pitkin, radalle on 500 metriä.

Varo muita alueella ulkoilevia!

Radan tiedot

 • Osoite

  Aleksis Kiven Tie
  02580 Siuntio


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Matti Nuutinen. Ville Asumaniemi. Matias Sjöman

 • Suunnittelija

  Reino Styrman, Ville Koutonen, Antti Henriksson

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

Väyläkuvaukset

Siuntion frisbeegolfrata

Väylä 1: Siuntio #1

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 2: Siuntio #2

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 3: Siuntio #3

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 4: Siuntio #4

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 5: Siuntio #5

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 6: Siuntio #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Siuntio #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 8: Siuntio #8

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 9: Siuntio #9

Pituus 70 metriä. Par 3

15 arvostelua radalle “Siuntion frisbeegolfrata

  Kaksi väylää alkuun kuntopolulla… neljä jyrkähköllä kalliolla (osin vaikeakulkuisia) ja loppukirinä kolme väylää tasaisessa harvahkossa metsässä. Heittoalustoista muutamat uusimisen tarpeessa, maalikorit laadukkaat.

  Väylistä kolme on onneksi pidempiä. Löytyy myös retromallisia lämmittelykoreja!

  Kaksi ensimmäistä väylää pururadalla, mikä on erittäin huono turvallisuuden ja pelaamisen sujumisen kannalta. Onneksi loput väylät hyviä. Erityisesti kallioilla olevat väylät 3-7 ihastuttivat. Kannattaa käydä jos sillä suunnalla liikkuu, vaikka rata onkin vain 9-väyläinen. Helposti kiertää puolessa tunnissa, eikä tule edes hiki.

  Etelä-Suomen kadotettu helmi! Monien Disc Golf Parkien kehittäessä toimintaansa kohti pidempiä ja haastavampia väyliä nousee harrastetason pelaajille tarkoitettujen ratojen merkitys entisestään. Täydellisen uudistuksen kokenut Siuntion Rispiigolfrata tarjoaa kaikille aloittelijoista lähtien onnistumisen elämyksiä uudenkarheista heittoalustoista lähtien, joten miinusmerkkisen tuloksen lipuminen käsistä menee harrastepelaajallakin kohtaan ”epäonnistuminen”. Tämä 9-väyläinen kokonaisuus on hyvä esimerkki mitä vapaaehtoistyö ja lajin eteen tehtävä pyyteetön duuni voivat saada aikaan. Kiitos! https://tuskasoturit.com/2021/09/16/siuntio/

  Rata päivitetty ihan mielenkiintoiseksi, korit Discatchereitä. Osalle heittopaikoista oli tehty alustat, osa maapohjalla. Korien nexttee-nuolilla löytyi suurin osa heittopaikoista, mutta lisäopastus ei olisi pahitteeksi radan loppuosassa.
  Väyläkartat kuvakaapattu ratakartasta ja ovat osassa opasteissa sangen erikoisesti asemoitu.
  Mutta noilla korjauksilla ihan mukava 9-väyläinen rata heiteltäväksi.

  Kuten aiemmissa kommenteissa on jo mainittu, radan löytäminen on hieman haastavaa. Mikäli on tarkoitus käyttää liikuntakeskuksen parkkipaikkoja, olisi se hyvä merkitä myös tänne ja selkeät opasteet parkkipaikalta radalle.

  Frisbeegolfratojen perusasiat lähtevät siitä, että osoite radalle on oikein ja rata on löydettävissä. Ratakuvauksessa mainittu parkkipaikka on vähintään 500m päässä itse radasta, ja tästä johtuen myös radalle matkaaminen on elämyksellinen suunnistus ilman inkäänlaisia tarkkoja kohdetietoja. Tarkka osoite löytyy täältä: https://goo.gl/maps/gSvNu9SM1azL2uYPA

  Ratakartta on ajan tasalla vain osittain ja radan kiertäminen on arvuuttelua suunnistuksen kera. Korit ovat ikiwanhoja seppokoreja, joista osa on väännetty väkivalloin mutkalle. Tiipaikat ovat mallia lankku maassa metsä- tai hiekkopohjalla, joten rata henkii tunnelmaa lajin alkuajoilta monien kymmenien vuosien takaa. Rata on jätetty heitteille kunnossapitonsa ja suunnittelunsa osalta. Sopii alolittelijoille, joilla ei ole minkäänlaisia erityisiä vaatimuksia radalle.

  Yllä lukee kaikki olennainen. Radan lähellä ei ole pysäkointipaikkaa, joten järkevintä on jättää auto kauemmaksi liikuntakeskukselle ja kävellä paikalle. Väylät on suunniteltu järkevästi suhteessa siirtymiin, mutta siihen kaikki hyvä sitten jääkin. Heittopaikat sorapohjalla ja koritkit alkavat olemaan piakkoin tiensä päässä. Kaipaa pikaisesti ylläpitotoimia, muuten radan käyttö loppuu kokonaan.

  Siuntion radan maisemat ovat ihan ok ja väylätkin kohtuulliset, mutta vastapainona tällä radalla on paljon miinusmerkkisiä elementtejä. Rata on omakotialueen keskellä, ja jos ei satu asumaan alueella, sinne on pakko tulla autolla, jolle ei oikein ole luontevaa pysäköintipaikkaa radan läheisyydessä. Ainakaan minä en sellaista löytänyt. Rata on rakennettu pitkälti polkujen varsille, mikä tarkoittaa sitä, että spottaus on lähes välttämätöntä. Aika monta väylää heitetään tietä myöten ja joskus aika sokkona, joten vaaratilanteita voi syntyä. Toinen iso ongelma on elinvoimainen aluskasvillisuus väylillä. Jos et pysy väylällä, kiekko on satavarmasti ainakin hetken aikaa hukassa.

  Tällä hetkellä rataa ei voi suositella oikein kenellekään. Radan pelattua jäi sellainen fiilis, että paikoin väylät on kyllä suunniteltu, mutta harvennukset on jätetty tekemättä. Radan avonaisimmat väylätkin kaipaisivat pientä siistimistä. Sääli sikäli, sillä osa väylistä olisivat jopa ihan hyviäkin, jollei niillä rehottaisi puskia.

Vastaa