"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

WHD Gård DiscGolfPark

Radan kuvaus

Rata on osittain siistityssä metsässä ja puistomaisemoidulla alueella. Saapuessasi WHD Gårdiin, soitathan numeroon 040 656 5981. Ratamaksu on 10€/päivä ja sen voi suorittaa useampaan paikkaan. Etenkin talvikaudella työntekijät liikkuvat sen verran, että heidät tavoittaa nopeiten puhelimitse opastamaan radan alkuun.

Lue lisää

Lisätietoja WHD Gårdista löydät heidän verkkosivuiltaan: woikoskifeeling.fi

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Nurmaankyläntie 90
  52960 Mäntyharju


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  WHD Gård

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t), Kahvio, Ravintola.

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

WHD Gård DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: WHD Gård DGP #1

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 2: WHD Gård DGP #2

Pituus 186 metriä. Par 4

Väylä 3: WHD Gård DGP #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: WHD Gård DGP #4

Pituus 125 metriä. Par 3

Väylä 5: WHD Gård DGP #5

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 6: WHD Gård DGP #6

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 7: WHD Gård DGP #7

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 8: WHD Gård DGP #8

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 9: WHD Gård DGP #9

Pituus 213 metriä. Par 4

Väylä 10: WHD Gård DGP #10

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 11: WHD Gård DGP #11

Pituus 201 metriä. Par 4

Väylä 12: WHD Gård DGP #12

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 13: WHD Gård DGP #13

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä 14: WHD Gård DGP #14

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 15: WHD Gård DGP #15

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 16: WHD Gård DGP #16

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 17: WHD Gård DGP #17

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 18: WHD Gård DGP #18

Pituus 106 metriä. Par 3

14 arvostelua radalle “WHD Gård DiscGolfPark

  Tasokkaan matkailupalvelualueen rata. Näyttävimpiä väyliä ehkäpä aivan loistavat niittyväylät 4 ja 5 sekä metsäisemmät 11 ja 13 (minilampi ihan 13 korin edessä!).

  Useimmat väylät ovat pituudeltaankin haastavia, joka sopiikin ratakokonaisuuteen. Pari väylien välistä siirtymää on pitkähköjä.

  Heittoalustalavat suuret ja laadukkaat, heittopaikkaopasteet ja korit varmaa DGP-laatua. Kierroksella pääsee tekemään myös pienen veden ylityksen lautalla!

  Jos ratamaksu on ennen ollut 5€ ja nyt nostettu 10€ luulisi sen näkyvän jossain. Muualla jossa ratamaksuja käytössä ovat olleet kyllä sen arvoisia, mutta tätä rataa ei voi suositella nykyisellä hinnalla / radan kunnolla. Nurmikolta saa etsiä kiekkoa vaikka olet keskellä väylää ja metsäväylät ovat jätetty oman onnensa nojaan, luulisi että tuolla ratamaksulla saisi sen kokemuksen mitä maksulliselta radalta voisi olettaa.

  Ei jatkoon.

  Mäntyharjun kunnassa Nurmaan kylässä WHD Gård DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää, 2158m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 6720m. Pelattu 11.8.2021.

  Radan korkeuserot eivät ihan kovimmasta päästä olleet, mutta saivat sykkeen kuitenkin aika ajoin hieman nousemaan. Väylät olivat pitkiä ja monipuolisia. Ensimmäiset 7 väylää kulkivat puistossa ja loput sitten metsässä. Vesimaisema oli kauniisti läsnä radalla monessakin kohtaa. Heittolinjat olivat aina selkeät koko radalla ja erityisen hienoa oli ensimmäiset väylät missä todellakin oli paljon tilaa heittämiseen. Siirtymät pääosin lyhyet, ainoastaan 7 – 8 ja 17 – 18 hieman pidemmät. Suosikkiväylä ehdottomasti nro 1, aivan upean hieno aloitus puiden keskeltä alamäkeen, ihan täyttä timanttia!

  Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen hyvää dgp-laatua. WHD:n alueella paljon palveluja. Ainakin kesäaikaan auki oleva WoiKiska tarjosi jonkin verran ostettavaa. Kun oman käynnin aikana alueen ravintola aukesi vasta klo 15.00, niin olisi toivonut, että WoiKiskassa olisi ollut myös oikeasti sämpylää tms. suolaista syötävää tarjolla, valikoima siltä osin kehno. Alueella myös majoitusmahdollisuus, Woikosken automuseo, Kauneushoitola, Hevospalvelukeskus sekä paljon muita aktiviteetteja.

  Mutta… voi itku ja hammasten kiristys. Ei, ei, ei. Ensimmäiseksi tuli mieleen kierroksen jälkeen, jotta kenelle tämä rata on oikein suunniteltu? Radan väylät ovat niin pitkiä ja vaikeita varsinkin metsäpuolella, jotta aloittelija ei radasta saa kovin kummoista kokemusta irti. Radalla on lisäksi kaksi vesiväylää, joista kummatkin ovat niin vaikeita ylityksiä, että 95% ei ylitä niitä lainkaan. Nro 17 vaihtehtoinen heittopaikka ei paljoa lohduta, kun kori sijaitsee todellisessa rolleririnteessä mistä kiekolle saa helposti sanoa heippa, veteen meni ja molskis! Nro 14 oli aika uniikki veden ylitys, kun mentiin yli vetolossin avulla. Aivan liian vaikea väylä tällaiselle pelaajalle, skippaaminen lähinnä harmitti, vaikka vetolossi siis kiva olikin. Kauniitahan nuo veden ylitykset olivat, mutta… Muutoin ekan seitsemän väylä hienouden jälkeen rata vajosi syvälle. Siinä missä ekoilla väylillä ei ollut minkäänlaista pelkoa kiekkojen katoamisesta, niin loppupään väylät vaativat monin paikoin todella tarkkaa spottaamista, sillä heinä ja pusikkomonsterit alkoivat heti ekalla metsäväyllällä ( nro 8 ). Moni väylä heitettiin sokkona missä korille ei ollut mitään toiveita nähdä heittopaikalta.

  Rakenteissakin oli selvää petraamista. Koko kierroksen aikana radalla ei ollut yhtään penkkiä taukojen pitämiseen. Heittopaikatkin olivat periaatteessa ihan ok, mutta laatikot olivat jo hieman pettäneet eli kehikon puureuna oli paljon ylempänä kuin nurmimatto, kun pitäisi ehdottomasti samalla tasolla. Yritä siinä sitten pidempää vauhtia ottaa, kun olet turvallasi maassa ennenkuin ehdit ”firsbeegolf” sanoa. Next tee -kylttejä ei ollut lainkaan ja se olis kohtalaisen iso puute! Vaikka siirtymät järkeviä olivatkin, niin silti opasteita olisi moneen paikkaan kaivannut, esim. siirtymät 7 – 8, 14 – 15 ja 17 – 18 olivat liian huonosti opastettuja ja arpoa sai. 13-väylällä kannattaa varoa korin edustalla olevaa lampea vaikkei se nyt kovin syvä tainnut ollakaan.

  Radan pelaaminen maksoi 10e/hlö/pv. Olenko yleisesti ottaen valmis maksamaan pelikierroksesta 10e? Kyllä. Olenko valmis maksamaan sen uudelleen WHD:ssä? En. Maksan mielelläni sellaisen radan pelaamisesta mikä on hyvä ja monipuolinen ja siitä oikeasti pidetään huolta. Suurin osa maksuista on tasan 5e. Tällä hetkellä 10e tai yli ratoja on vielä vähän. Jos maksu on noinkin korkea, niin pelielämykseen pitäisi sisältyä jotain erityisen hyvää. Väylillä ei saa olla sellaisia heinämonstereita mitä täällä oli. Rakenteissa ei saa olla tavattuja puutteita. Vesiväylät täysin turhia ja suurimmalle osalle liian vaikeita, pelkka kauneus ei pitkälle riitä.

  Noh… ehkä tällekin radalle on oma käyttäjäkuntansa, jotka oikeasti saavat radasta jotain irtikin. Minä en saanut riittävästi. Muutaman väylän maisemat ja puistopuolen heittotila eivät riittäneet kovin tasapainoiseen elämykseen. Periaatteessa joskus voisi pelata uudelleenkin, muttei kiire ole kyllä lainkaan.

  3/5

  Olen käynyt pelaamassa radan kerran aiemmin muutama vuosi sitten. Tuosta oli kerrasta mieleen oli jäänyt mielikuvat milliin leikatuista nurtsiväylistä ja esteettisesti upeista metsäväylistä.
  Käytiin pelaamassa rata 5.6 isommalla porukalla ja (negatiiviset) yllätykset alkoivat heti.
  – Ratamaksu oli noussut 5€ -> 10€. Saimme isolla porukalla neuvoteltua kuitenkin alennuksen hintaan (8€/hlö)
  – Nurmikko oli leikattu ”lähiaikoina”. Millään villiintyneellä niityllä ei tarvinnut pelata, mutta ruoho oli silti korkeampi, mitä ehkä tämän hintaiselta radalta sopisi odottaa.
  – Hyttysiä ja muurahaisia todella paljon. Väylällä 9 ei voinut pysähtyä paikoilleen miljoonien muurahaisten vuoksi! Tämä nyt ei tietenkään ole radan vika, mutta silti hieman latistaa pelitunnelmaa.
  – Takaysin väylät on osittain tehty uusiksi ja niiden osalta on menty huonompaan suuntaan. Muutama aiemmin leiskalla ollut puistomainen väylä on poistunut ja jäljellä on perinteisiä suomalaisia metsäväyliä, joilta on ylläpito unohtunut kokonaan. Mustikanvarpua ja heinää on polviin asti. Kiekkoja joutui etsimään usein ja muutamasta jouduimme myös luopumaan. Etenkin väylät 15 & 16 oli lähes pelikelvottomia ja suunnittelultaan omituisia ja väkinäisiä. Väylän 14 vetolossi on hauska yksityiskohta, mutta itse veden ylittävä väylä ei muuten ole kummoinen.

  Mielestäni maksullisen radan tulee tarjota jotain ”erityistä” ja olla aina vähintään kohtuullisessa pelikunnossa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat vaikkapa Kaatis ja Sibbe.
  WHD Gård on nykyään yksi tuhannesta toistaan toistavasta suomalaisesta metsäradasta, joka ei tarjoa vetolossin lisäksi mitään kovin omalaatuista tai ihmeellistä. Jos rata olisi viimeisen päälle kunnossa ja väylät hyvin suunniteltuja, voisin harkita tämän pelaamista vielä joskus uudelleen. Nyt kierrän radan kaukaa (tai niinhän tulee väkisinkin tehtyä, sillä WHD Gård on keskellä ”ei mitään”)

  Ratamaksu 10 euroa. Hinta-laatusuhteeltaan aivan liian kallis rata. Muutama hieno vesiväylä mutta radalla oli liikaa rämpimistä ja mäkäräisiä. Odotukset olivat paljon suuremmat kuin todellisuus. 2,5/5 tähteä

  Aloitetaan…karttalinkki toi oikeaan risteykseen, kääntyminen WHD Gårdenin alueelle ja risteyksestä suoraan 200 metriä vastaanoton eteen parkkiin. Ratamaksu 5 euroa ja mielestäni oli rata oli maksun arvoinen.

  Alue ja rata oli kauttaaltaan erittäin hyvin hoidettua. Alun ja lopun puistomaiset osuudet erittäin hienoja. Viisi väylä ovat enemmän ns. metsäväyliä. Huomioikaa ratakartassa muutokset – kartan väylää 7 ei ole enää. Alkuun on tehty uusi väylä #6, kuutonen muutettu seiskaksi ja kartassa olevan vanhan seiskan voi skipata ja siirtyä suoraan väylälle 8.

  Siirtymät ovat lyhyitä, paitsi 7 → 8 ja 17 → 18 ovat vähän pidemmät. Väylät ovat erittäin haasteellisia ja mielestäni hienosti suunniteltuja. Rataa voi helposti käyttää sellaisenaan kisaratana. Rysty- ja kämmenheittoja sai käyttää monipuolisesti.

  Radasta jäi positiiviset fiilikset, ehdottamasti käymisen ja heittämisen arvoinen rata. Tällaisista radoista maksaakin sen 5 euroa – toivottavasti vain radasta pidetään huolta. 🙂

  Hienoja ja monipuolisia väyliä, joilla saa paikoin aukoa kättä ihan tosissaan 🙂 Siirtymille toivoisi parempia opasteita, parissa kohdassa kulkee helposti harhaan. Metsäväyliä saisi vielä vähän siistiä, paikoin on vähän risukkoa. Kuitenkin näkee että radan eteen on tehty paljon hyvää työtä, kyllä tuosta jo 5e maksaa mielellään!

  Hieno rata upeassa miljöössä. Radasta löytyy monenlaista väylää aina avonaisista ob tikuin merkatuista väylistä yli 200 metrisiin metsäväyliin. Voisin kuvitella, että tulee toimimaan myös hyvänä paikkana järjestää isompiakin kisoja. Alueelta löytyy myös ravintola, jossa palvelu oli ensiluokkaista. Jos pitää keksiä jotain parannettavaa, niin muutama next tee kyltti voisi olla paikallaan 🙂 ehdottomasti suositeltava paikka.

  Paljon hyviä väyliä erityisesti keskitason pelaajille! Lisää ob tikkuja kaipaisi! Hyviä pieniä muutoksia olikin jo radalle merkattu *peukku* joiden lisäksi pientä siistintää muutaman väylien maastoista kaipaisi. Kokonaisuutena kuitenkin hieno rata kokonaisuus.

  Hieno miljöö sekä komioita ja hyviä väyliä. Muutamia oudohkoja siirtymiä väylää myöten. Takapään väylistä osa vielä raivaamatta, tai niin ainakin luulen, koska selkeitä väyliä ei ollut havaittavissa. Samoin ob-tikkuja vielä puuttui alkupään väyliltä..

Vastaa