"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Valkealan Opisto DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Rata sijoittuu osittain puistomaiseen – sekä osittain metsäiseen maastoon. Rata sijaitsee Valkealan Kansanopiston alueella.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kansanopistontie 53
  47830 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2023

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Mikael Häme

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Valkealan Opisto DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Valkealan Opisto DGP #1

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 2: Valkealan Opisto DGP #2

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 3: Valkealan Opisto DGP #3

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 4: Valkealan Opisto DGP #4

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 5: Valkealan Opisto DGP #5

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 6: Valkealan Opisto DGP #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Valkealan Opisto DGP #7

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 8: Valkealan Opisto DGP #8

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 9: Valkealan Opisto DGP #9

Pituus 81 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Valkealan Opisto DiscGolfPark

  Kouvolan kaupungissa Valkealan Opisto DiscGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää, 739m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2600m. Pelattu 22.8.2023.

  Valkealan Opiston metsä/puistorata ei pahemmin korkeuseroja sisältänyt, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat suht helppoja ja suoria heittää. Nättiä vesimaisemaa oli tarjolla parkkipaikalla sekä 1 ja 2-väylien kohdalla. Siirtymät kohtuulliset.

  Radan rakenteet pääosin ihan hyvässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikkaopasteet, korit suuntanuolineen ja next tee -kyltit olivat kuten kuuluukin uudella radalla olla. Kouvolan keskustan palveluiden äärelle 35km matkaa. Valkealan taajama palveluineen 17km päässä.

  Mutta ei… ei luoja paratkoon millaista tuskaa oli tämän radan pelaaminen! 2-väylän jälkeen rata oli yhtä supermörriä ihan koko ajan, ihan joka ainoalla väylällä! Sivustat erityisesti peitteiset, mutta myös keskellä väylää kasvustoa käsittämätön määrä. Raivattavaa ja niitettävää oli ihan joka puolella mihin vain sattui päätänsä kääntämään. Kiekon todellakin pystyi hävittämään käytännössä aivan keskelle väylääkin mikä on jo aika surkeaa se. 5 ja 7-väylät jätin ihan suosiolla heittämättä sillä pahimmat viidakot löytyi juurikin tuolta, sen verran kiekkojani arvostan kuitenkin… Sokkoväyliä erityisesti 3 ja 5.

  Vesi oli maisemallisesti hienosti läsnä alussa, mutta… 1-väylällä iso vaara heittää veteen, vaikka vesi hyvin vasemmalla näkyikin. Pienikin puukimmoke ja heippa sitten kiekko ja sitä rataa! Noh… 2-väylä… ehdottomasti hienoin radan väylistä, mutta… vaikka tiesit, että vesi on vasemmalla likellä, niin et näe heittopaikalta, että kuinka likellä se oikeasti on, et todellakaan! Kun en spotannut tarkemmin, niin monesta sentistä ei kiekon uintireissu jäänyt kiinni, kun kiekko kaikesta yrityksestä huolimatta lähti hieman liikaa vasemmalle kääntymään. Kauniita väyliähän nuo kaksi ekaa ovat, mutta… Heittopaikkojen nurmimatto hyväkuntoinen, mutta kovasti löysällä kaikilla heittopaikoilla.

  Kaksi ekaa väylää oli nättejä, mutta vesi liian isona uhkana kummallakin väylällä. Loput sitten ihan toivotonta puskaa keskellä väylääkin, kiekkoja sai etsiä moneen otteeseen ja tuuri oli pelaajan puolella ettei yhtään lopulta kadonnut. Rakenteissa pieniä puutteita. Ei oikein mitään oikeasti hyvää sanottavaa tästä frisbeegolfradan hirvityksestä. Väyliä ei jaksanut kaiken ketutuksen lomassa edes kunnolla analysoida, mutta ne itsessään olivat ihan ok eli ei ratasuunnittelua ollut tämän radan pahin epäonnistuja… ei todellakaan!

  0/5

  Samaa mieltä edellisen kanssa, mutta lisäyksenä: Tilava pysäköintipaikka lähellä 1- tiitä ja järvimaisemat lupailivat hyvää, mutta siihen ne positiiviset asiat jäivätkin.
  Tiit ihan tukevat, mutta todella pienet.
  Kakkosväylän jälkeen mennään syvälle metsään, jota ei ole raivattu mitenkään, pitkää heinää ja pusikkoa kasvoi siinä määrin, ettei heittämistä edes uskaltanut harkita kiekkojen hukkumisen pelossa.
  Loppukierros menikin sitten reppu selässä kävelyksi ja odottaen että pääsee takaisin autolle.

  Yhteenvetona: Tiit ihan ok, mutta turhan pienet, korit hyvät, siirtymät aivan liian pitkiä, mutta onneksi matkalla ”next tee” kylttejä ja joissain paikoin nauhoja opastamassa seuraavalle väylälle.
  Rata vaatisi todella suurta raivaussahan käyttöä, nykyisellään on täysin heittokelvoton. 1/5

  1 ja 2 väylä todella kivoissa maisemissa, jonka jälkee mentii metsään kirjaimellisesti. Tällä hetkellä käytännössä aika heittokelvoton tiheän kasvillisuuden takia. Annetaan nyt aikaa, jotta heinikko tamppaantuu, mutta nyt ei voi lämmöllä suositella kuin parkkipaikan läheisyydessä olevista hienoista järvimaisemista 🙂

Vastaa