"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tirvan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rata alkaa Tirvan kylän urheilukentän reunalta ja väylät kulkevat metsässä olevaa lenkkipolkua pitkin. Maasto on hyvin jyrkkää.

Lue lisää

Urheilukentältä katsottuna tien toisella puolella Seuralan ala- ja yläparkissa on hyvin parkkitilaa autoille. Röllän uimaranta nuotiopaikkoineen löytyy 600 metrin päästä. Myös viehättävä pieni kyläkirkko löytyy lähettyviltä. Sitä ihailemaan pääsee Seuralan takaa lähtevältä Kirkkopolulta tai sitten Tirvantietä pitkin ja opasteen mukaisesti kääntyen vasemmalle.

Lataa Tirvan frisbeegolfradan tuloskortti ja tulosta se mukaan kierrokselle joko pdf tai jpg-muodossa.

Radan tiedot

 • Osoite

  Tirvantie 709
  46430 Kouvola


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  11

 • Heittopaikat

  Hiekka/Sora

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Urheiluseura Tirvan Pamaus ry

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

Väyläkuvaukset

Tirvan frisbeegolfrata

Väylä 1: Tirva #1

Pituus 80 metriä. Par 2

Väylä 2: Tirva #2

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 3: Tirva #3

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 4: Tirva #4

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 5: Tirva #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 6: Tirva #6

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 7: Tirva #7

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 8: Tirva #8

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 9: Tirva #9

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 10: Tirva #10

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 11: Tirva #11

Pituus 130 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Tirvan frisbeegolfrata

  Tehkää itsellenne palvelus ja älkää ikinä eksykö Tirvan frisbeegolfradalle. Korit olivat niin hevonperseessä, että tirvan suunnistusseuran jäsenillä on täysityö löytää ne. Koko radan paras osuus oli viimeiselle väylälle saapuminen ja tieto siitä että tämä tuska on ohi. Väyläkartat näyttivät samalta kun omat 6-luokan kuvaamataidon tekeleeni. Heittopaikkoina toimineet sorakuopat olivat huonot vauhdinottoon, joten jokainen avausheitto lensi päin persettä. Avausheittojen epäonnistuminen ei ollut kiinni pelkästään heittopaikoista sillä väylät olivat keskimäärin 5m levyisiä.

  Moro! Jokainen kokee radat omalla tavallaan. Yksi rakastaa samaa rataa mitä toinen inhoaa. Tältä osin on vain hyvä, että Suomessa on ratoja moneen makuun. Toki jokaisella radalla olisi hyvä olla puitteet riittävän hyvässä kunnossa niin rakenteiden kuin aluskasvillisuuden raivaamisen ja muiden osalta. Itsekin olen käynyt Tirvan radan heittämässä ja oikeasti rata oli hyvä pikkurata pienellä kylällä. Ei mitään ammattilaistasoa, mutta suurimmalle osalle pelaajista aivan kelvollinen ja hyvin heitettävissä oleva rata.

  Mutta… oli radoista mitä mieltä tahansa, niin tärkeämpää olisi tuoda mielipiteensä julki täällä sivustolla asiallisesti. Tiukkaa kieltä voi käyttää ( teen sitä omissa arvosteluissani itsekin ), mutta tuollaiset alatyylin jutut voi jättää jatkossa pois näistä kommenteista! Pysytään totuudessa ja fiksuudessa ja ollaan rohkeasti eri mieltä asioista. Näin saadaan nämä kommentit paremmin palvelemaan jatkossakin sivustomme käyttäjiä, kun he suunnittelevat omia reissujaan.

  En poista tai muokkaa viestiäsi tällä kertaa, vaan jätän sen esille esimerkkinä siitä miten asioita EI kannata ilmaista.

  Rata noudattelee kapeaa kuntopolkua jossa korkeuseroja on kivasti. Näin keväällä aluskasvillisuus polun reunoilla ei vielä ole kovin pitkää niin kiekotkin löytyivät mutta kesällä rännit ovat jo auttamatta liian kapeita. Metri ulos polulta ja käytännössä heittämätön paikka. Ongelmaksi muodostuu muutamalla väylällä jopa vähän vaarallinen heittopaikka hankalasti rinteessä ja samalla paljon sokkopaikkoja jotka kuntopolulla vaarantavat muita liikkujia. Urheilukentän yli liidätettävät väylät 1 & 11 ovat mukavaa vaihtelua mutta kuntopolun puolella näin ahtaaseen paikkaan 100m väylä on kyllä liian pitkä. Toimisi paremmin teknisenä neppailuratana 40-50 metrisillä väylillä ilman vaarallisia sokkoheittoja. Opasteet ja korit toimii kyllä. 2/5 rata.

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja radan opastaulu on hyvin esillä urheilukentällä. Luvassa on kuntopolun varteen pystytetty 11 väyläinen rata pääosin pelkkää ränniheittoja ja osittain jopa sokkona pelaamista. Itse väylissä ei ole mitään erikoista, koska väylät kulkevat metsäpolun mukaan. Rata on päässyt kasvamaan kesän aikana pahasti umpeen ja radan pelattavuus on heikentynyt huomattavasti. Heittopaikat ovat soraa ja osin pahasti kuopalla.

  Muutama erikoisuus radalta: väylän 1 par-lukema on 2 ja väylä on 80 metriä pitkä. Väylä 4 on 65 metriä alamäkeen suoralla heitolla par-lukemalla 3. Ensimmäisen väylän par-lukema voisi ihan hyvin olla 3. Lisäksi muutama väyläopaste ei pidä juurikaan paikkaansa vaan mutkat on oiottu melko suoriksi – ainakin väylät 2 ja 6. Kannattaa käydä spottaamassa väylät kunnolla ennen heittämistä. Väylän 6 heittopaikka on keskellä mäkeä.

  Aktiivipelaajan kannalta rata oli tasoltaan heikko. Ainoa plussa on hyvät korit. Lisäksi radan pystyy kiertämään rattaiden kanssa, polkua pitkin pääsee etenemään hyvin. Rata kaipaa kuitenkin paljon ylläpitoa ja raivaamista. Nykykunnolla valitettavasti vain 1/5.

  Kouvolassa Tirvan kylällä Tirvan frisbeegolfrata, 11-väylää (945m) ja B2-luokitus.

  Tirvan kuntopolkua myötäilevä, tänä vuonna virallisesti valmistunut frisbeegolfrata. Korkeuseroja oli paikka paikoin paljonkin, joten jopa pienestä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Tirvan rata oli erilainen jo opasteidenkin osalta. Infotaulu ja heittopaikkaopasteet toteutettu selkeällä ja hyvällä tyylillä mitä en ole muualla vielä nähnyt. Myös samanlaisiin koreihin en ollut aiemmin törmännyt missään, mutta taas kerran laadukkaat olivat ne. Rata oli selkeä kiertää, kun heittopaikat ja korit olivat kaikki aivan kuntoradan tuntumassa. Suosikkiväylä viimeinen nro 11 missä pääsi liidättämään kiekkoa Tirvan urheilukentän läpi. Tervetullutta vaihtelua ahtaiden väylien jälkeen.

  Vaikka itse väylillä heinä ei ollut kohtuuttoman pitkää, niin väylät olivat aika kapeita suurimmaksi osaksi. Hieman makuasia, jotta pitääkö hyvänä kapeahkoja rännejä vai ei, itse en hirveästi tykännyt, sillä vaatii aika teknisesti tarkkaa heittämistä. Kun tilaa ei ollut, niin reunustojen pöpeliköt tulivat turhan tutuiksi ja puut kopsuivat, onneksi ei yhtään kiekkoa hukkunut. Heittopaikat hiekkaa, joten eivät kovin tasaiset ja hyvät. Väyläopasteita ei lainkaan mikä selkeä puute, vaikka toki siirtymät olivat lyhyitä ja selkeitä.

  Pelikerta ei noussut ns. elämää suurempien kertojen joukkoon. Radalla voisi uudestaankin pelata, mutta muutamat yllämainitut puutteet laskivat kuitenkin kiinnostusta. Sympatiapisteitä tulee reilusti siitä, että pienen pienelle kylälle on saatu noinkin hyvä rata aikaiseksi. Toivottavasti myös ylläpito muistetaan pitkälle tulevaisuuteen, niin saavat kyläläiset olla aidosti ylpeitä uudesta urheilupaikastaan.

  3/5

Vastaa