"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Söderkullan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Söderkullan frisbeegolfrata on 12-väyläinen ja radan ylläpidosta huolehtii Sipoon kunta sekä Sipoon Discstroyers ry.

Lue lisää

Söderkullassa pelataan viikkokisat parittomina viikkoina torstaisin. Kesäaikataulut viikkokisoissa on 17:30-17:50 ilmoittautuminen keltaisen rakennuksen päädyssä. Syys- ja talvi-aikataulut kannattaa tarkistaa Sipoon Discstroyers ry: n nettisivuilta.
Viikkokisojen aikaan radalla saattaa olla hyvinkin ahdasta ja kisaajilla etuajo-oikeus, joten parhaiten sekaan mahtuu liittymällä viikkokisoihin mukaan.

Radan tiedot

 • Osoite

  Neiti Miilin tie
  01150 Sipoo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Sipoon Discstroyers ry / Kennet Öster

 • Suunnittelija

  Juha Kytö / NBDG

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Söderkullan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Söderkulla #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 2: Söderkulla #2

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 3: Söderkulla #3

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 4: Söderkulla #4

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 5: Söderkulla #5

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 6: Söderkulla #6

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 7: Söderkulla #7

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 8: Söderkulla #8

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 9: Söderkulla #9

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 10: Söderkulla #10

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 11: Söderkulla #11

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 12: Söderkulla #12

Pituus 51 metriä. Par 3

29 arvostelua radalle “Söderkullan frisbeegolfrata

  Kävin Södiksessä ennen remonttia joskus 2016-2017 tienoilla, kun aloittelin heittämistä. Ihastuin rataan saman tien ja siitä tulikin lempiratojani. Valitettavasti remontti alkoi aika pian tämän jälkeen ja muutti radan täysin. Nyt kävin välivuoden jälkeen heittämässä radan, eikä se ole enää entisensä. Ensimmäinen väylä ei ole käytössä, kartta ei ole ajantasalla ja radalla on puutteelliset viitat/opasteet. Aika lyhyet väylät metsäisessä maastossa, ei tarjoa isommin haastetta. Helpohko ja hyvä aloittelijarata.

  Käytiin heittämässä rata pariin kertaan läpi. 1 väylä oli kokonaan poissa käytöstä koulun remontin takia. Muuten väylät oli ihan kivoja. Viittoja oli jonkun verran, mutta olisi ihan muutama olla enemmänkin. Tulee kyllä uudellenkiin mentyä sinne heittämään.

  Mielestäni aivan loistava kenttä aloittelijoille ja miksei myös hieman kokeneemmillekkin heittäjille. Täällä tulen varmasti käymään useasti jatkossakin.

  Paljon on puita heittopaikan ja korin välissä, mutta jokaiselta väylältä löytyy kuitenkin selkeästi linja, josta pääsee korille jos vain tarkkuus ja mitta riittää. Molempia fore- ja backhand avauksia pääsee heittämään ja lyhyiden tarkkojen avauksien lisäksi parilla väylällä pääsee heittämään pidempää avausta avoimempaan maastoon.

  Siirtymät olivat melko selkeitä ja next tee tarrat löytyivät koreista. Ensimmäisellä kerralla menimme kuitenkin vahingossa nelosen jälkeen yhdentoista avauspaikalle, mutta nopeasti se oikea avauspaikkakin löytyi. Plussana mainittakoon vielä, että kiekkoja ei yleensä tarvi kauhean pitkään etsiä täällä vaikka vähän vinoon lähtisikin. Suosittelen!

  Nyt ei tarvitse mennä työmaan läpi. Auton voi jättää Sipoo areenan tai sen lähiparkkipaikalle, mutta ykkös väylän noin puolessa välissä on rakennustyömaan nauha. Voikohan sen väylän silti heittää?

  Hei. Nyt kun Sipoonlahden kouluun tehdään laajennusta, niin onko radalle mitään sopivaa reittiä?
  Olemme kavereiden kanssa jättäneet auton Mäntymäentielle ja kävelleet sieltä ja jouduimme ainakin osittain menemään työmaan läpi.

  Viimeisimmät muutokset paransi rataa mielestäni huomattavasti. Tulos jäi ikävä kyllä plussan puolelle (niinkuin aina), mutta niin jäi rahatkin kun säkillinen pulloja kerättiin mukaan pitkin puskia.

  He jotka näkevät tarvetta roskata, niin mikäli tölkkejä viskotte pitkin poikin niin älkää tallatko niitä niin saa helpommin palautettua kauppaan. Muut roskat voitte vaikka syödä mielummin, kiitos.

  Hyvä nopeasti pelattava metsärata mukavassa maastossa. Haastetta löytyy ihan sopivasti. Väylät 3,5 ja 6 menevät aika pahasti päällekkäin. Tiit ja korit ihan hyvässä kunnossa, mutta next tee -kyltit olisivat tarpeen.

  Hyvä kevyempi metsärata. Mukavasti haastetta puiden muodossa ja väylillä oli selkeästi jonkin verran mietitty toteutusta. Kovakätiselle heittäjälle puuosumat voivat tuottaa tuskaa, kun teknisemmät heittäjät menestyvät hieman paremmin.

  Kuten ylläoleva kommentoija mainitsikin, niin osa väylistä on turhan lähellä toisiaan. Myös opasteiden puuttuminen huomattiin. Kartan kanssa selviää ok.

  Vähän ristiriitainen metsärata. Toisaalta ihan perusmukavia väyliä, mutta muutamien sijoittelu ihmetyttää. Kakkostii aika helposti ykkösen avausten tiellä. Kolmosella avasin käytännössä kutostiille (10m sen eteen). Vitosväyläkin ehtii vielä vähän kolmosen tielle. Kutosella puolestaan avaus on helposti kolmosella. Muuten ihan mukavia metsäväyliä, ei kauhean pitkiä. Seiskalla voisi ehkä siirtää tiitä metrin-pari taaksepäin, nyt tiin kulmalta pystyy avaamaan suoraan korille kulkematta 90-asteen koukun kautta. Tai sitten vaikka mando sinne.

  Tiit olivat ihan ok, korit ok, opastekartat hyviä, opastusta väylien välille tarvittaisiin, ilman karttaa olisi pari siirtymää mennyt pieleen. Kokonaisuus ihan OK.

  Hyvä metsärata, vaatii enemmän tarkkuutta kuin pituutta eli aloittelijoidenkin on mahdollista onnistua. Väylien 3 ja 6 sijoittelu ihmetyttää, koska kiekot karkaavat varmasti helposti väylältä toiselle eli tarkkana saa olla.

  Ihan kiva rata. En juurikaan tykkää metsäradoista kaikkine kapeikkoineen ja kiekonhukkaustiheikköineen, mutta Söderkulla oli positiivinen poikkeus. Monilla väylillä oli tilaa heittää, esim. hakkuuaukeaa ja väylät oli pääsääntöisesti lyhyitä ja siksi myös alottelijoille sopivia.

  Tämän sivuston väyläpituudet ei kyllä pitäneet paikkaansa ja väylien löytäminen ilman karttaa oli ekalla kerralla hieman haastavaa. Läheltä ne seuraavat heittopaikat sitten tosin löytyikin, eli siirtymät oli lyhyitä. Reitit seuraaville tiille oisi kuitenkin hyvä merkitä vaikkapa pikkukyltein tai niillä korinuolilla.

  Ihan mukava rata, mutta ainakin paria asiaa voisi harkita muutettavaksi? 7-väylän korille on aika jyrkkä kaarros vasemalle. Voisiko koria siirtää vähän kauemmas ja nykyisestä paikasta jonkin verran oikealle? Viimeisltä väylältä voisi poistaa pari puuta, että korille olisi oikeasti jonkinlainen väylä? Aika onnistunut rata näinkin.

  Keväällä tulleet muutokset olivat ihan tervetulleita. Vanhaa 2 väylää jäin kaipaamaan! Kerran kilautin ketjujen kautta maahan väylän ensimmäisen heiton ja päätin jonain päivänä vielä onnistuvani, mutta eipä seuraavalla kerralla väylää enää ollutkaan:)

Vastaa