"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sibbe Disc Golf

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Vaihtelevaan maastoon tehty kilpatason maksullinen frisbeegolfrata. Radalta löytyy puisto-, metsä- ja niittyväyliä, lehti- ja havupuumetsää sekä kallioita ja korkeuseroja, pääset heittämään niin ylä- kuin alamäkeen.

Monipuolinen kattaus erilaisia väyliä haastamaan kaiken tasoiset pelaajat.

Rataa on rakennettu ja kehitetty valtavasti vuosien 2016-2018 aikana ja vuonna 2019 palveleekin huippukunnossa oleva 23 väyläinen rata.

Lue lisää

Rata on maksullinen. Niin päiväpelimaksuja kuin kausikortteja myy #1 väylän heittopaikalla sijaitseva lipunmyyntipiste sekä NBDG verkkokauppa. Voit tilata kausikortin kotiisi myös NBDG Storesta.

Lipunmyyntipisteellä on myös pieni Pro Shop josta voit täydentää kiekkobägiäsi.

Ajankohtaiset tiedot ja voimassa oleva layout Sibben kotisivulta

Hinnat 2019:
Päiväpelimaksu 6€
Kausikortti 60€

Lisätietoja Sibben palveluista: www.sibbe.fi

Radan kuulumisista tiedotetaan aktiivisesti sen Facebook -sivulla.

Rata on avattu 2016, mutta kehitystyötä tehdään edelleen. Alueella on tehty maansiirtotöitä ja harvennuksia valtavasti ja lisää on vielä luvassa. Radan kunto sekä layout on muuttunut huomattavasti vuosien 2016-2018 välillä.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Joensuun Raitti 44
  01150 Sipoo


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Latitude64

 • Väylien määrä

  23

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Päivittäinen

 • Ratamestari

  Juha Kytö

 • Suunnittelija

  Mikko Wikman, Juha Kytö

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Hotelli, Vessa(t), Kahvio, Pro shop, Venesatama, Uimaranta, Caravan -alue.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Sibbe Disc Golf

Väylä 1

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 2: Omenatarha

Pituus metriä. Par

Väylä 3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 200 metriä. Par 4

Väylä 7

Pituus 206 metriä. Par 4

Väylä 8: Barsby

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 9: Laavu

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus metriä. Par

Väylä 12: Satumetsä

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 148 metriä. Par 4

Väylä 14

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 17

Pituus 141 metriä. Par 4

Väylä 18: The Heart

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 19

Pituus 135 metriä. Par 4

Väylä 20

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 21

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 22: Mörkö

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 23

Pituus 179 metriä. Par 4

13 arvostelua radalle “Sibbe Disc Golf

  Kokonaisuutena hyvä rata! Alku on todella maukasta puistomaista pihapiiriä ja pikkuhiljaa väylät siirtyvät enemmän metsään. Pari väylää vaikutti vähän ”täyteväyliltä” ja osa greeneistä yksinkertaisesti liian tukkoisia eli vaikka 6 metristä ei mitään mahdollisuutta laittaa puttia sisään. Loppupään alamäki niittyväylät syövät kiekkoja, joten toivottavasti ne heinikot vedetään matalaksi pian. Toisaalta osa väylistä todella kekseliäitä, upeita ja haastavia.

  Kiva rata ja varsinkin kun tulee ihan valmiiksi.
  Opastus paikalle Googlen mapsin mukaan vie jonkun isännän pihaan 8 väylän kohtaan varsinkin kun käyttää oikeaa osotetta. Itse koitin löytää kahvilan ajettuani lievästi harhaan mut kuitenkin itse rata on huikee!

  Rata on vielä todella kesken. Pellot ovat pehmeitä ja paikka paikon tarvii saappaita. Väyliä on muutettu ja myös ilmeisesti osaa pareista. Korit ovat vaalean keltaiset ja todella vaikea nähdä maastossa. Korien päälle voisi laittaa aurauskepit tai liput jotta ne näkisi paremmin.
  Radasta tulee hyvä kun se on täysin valmis. Tiipaikat ovat riittävän pitkät ja pysyvät kuivina koska ovat korotettuja. Väylissä on ideaa ja monipuolisia heittoja tarvitaan.
  Kannattaa ottaa spotteri mukaan, koska osa avauksista heitetään ”kulman” taakse. Suosittelen pitkiä housuja ja vedenpitäviä kenkiä.

  Kiva miljöö, mutta tosiaan nyt kun ei vielä ole valmis, niin oli vähän pettymys. Alku oli tosi kivaa ja hyvää, mutta sitten paljastui se, että rata on vielä todella kesken. Seuraavia väyliä ensikertalaisen melko vaikea löytää, vaikka pieniä nuolikylttejä onkin laitettu. Välistä oli myös tosi vetisiä paikkoja eli goretexkengät jalkaan. Itse ajattelin, että pärjäisi keveämmillä, mutta märäks meni.

  Radasta tulee kyllä varmasti todella hyvä, kun se on valmis. Nyt vielä kesken. Pikku jutut vielä kuntoon, niin avot!

  Maksullinen rata herättää aina tunteita ja ajatuksia, niin tälläkin kertaa. Yllä kerrotut kommentit tiivistävät jo kaiken olennaisen. Väylät ovat selkeitä heittää ja tiipaikat ovat timanttisen hyvät. Paljon pitää silti aluetta ja rataa vielä kehittää, kokonaisuus oli selvästi keskeneräinen. 5 euron maksusta jäi vähän huono maku, kun lopulta ei rata tarjoa oikeastaan mitään sen suurempaa ja ihmeellisempää. Pitää kuitenkin muistaa, että rata ei ole vielä valmis. Kuulostellaan palautteita.

  Ei vielä ratamaksun arvoinen kokemus. Miljöö on hieno ja ensimmäiset neljä rataa antavat ymmärtää, että koko rata olisi aika mielenkiintoisesti vanhan maatalon pihoille rakennettuja. Nelosväylän jälkeen ikävä kyllä muoto muuttuu, ja aika moni rata on syvää mutavelliä, missä paras varustus olisivat kumisaappaat. Vie vähän peli-intoa, kun esim. vauhdinotto on lähes mahdotonta. Osa loppupään väylistä on myös kasattu märälle suolle. Heitin puolivälissä rataa (väylä 11 tjsp) kiekon vähän ohi korista kallion päältä alas, ja etsiessäni sitä astuin polvensyvyiseen suonsilmäkkeeseen ja päättelin, että ei taida maksaa vaivaa lähteä samoamaan tämän syvemmälle. Oltiin kahdestaan heittelemässä, mutta silti kierros kesti tuplasti sen mitä muualla, sillä kiekkoja sai etsiä melkein jokaisen heiton jälkeen. Koreja ei usein näe heittopaikalta.

  Korkeuseroja on kiitettävästi, osa jopa hieman kuumottavia. Välillä kävi mielessä että jos askel vähän lipsuu, niin tästä on noin seitsemän metrin tiputus..

  Plussaa tiiauspaikoista, opasteista ja koreista, jotka on erittäin hyviä. Olisin toivonut samanlaista panostusta väyliin. Ehkä ensi kesänä ratamaksun arvoinen kokemus, jos suuremmat mutavellit hoidetaan pois siihen mennessä.

  Hyvä rata.

  Heti alkuun pakollinen maksu vs. ilmais -kommentti: Vitonen päivän heittelyistä tällä radalla, onko se liikaa vai sopiva? Ehdottomasti tämä rata ei pidä sisällään yhtään mitään sellaista, mitä ei moneltakin maksuttomalta radalta saisi. Mutta sehän on sitten ihan toinen asia, että onko asiat liian hyvin kun niin monella hyvällä radalla saa pelata ilmaiseksi. Kyllä tämä rata hintansa arvoinen on, varsinkin jos heittelee enempi kuin yhden kierroksen. Mutta eipä tuolla femmalla taida aikuinen saada harrastaa oikein mitään muuta lajia paria tuntia, joten ihan kohdallaan se on vaikka yhdellekin kierrokselle.

  Tiit hyvät. Korit hyvät. Väylien opastekartat hyvät, koko radan karttaa en nähnyt, mutta sen verran on tainnut väylät tässä ekan vuoden aikana elää, että eipä se varmaan paikkaansa olisi kuitenkaan pitänyt. Väylien välillä opasteita hyvin, alun talojen välissä seikkaillessa ja jossain pidemmillä metsäväleissä olisi ehkä kaivannut jonkun nuolen lisää, piti alussa varsinkin katsoa karttaa tarkkaan, kun näytti siltä että jonkun pihassa liikkui. Väylien vaihtoehtoiset korin paikat hyvä idea, mutta mistäpä sitä heittäjä tietää millä paikoilla ne on, kun kaikkia koreja ei näe tiiltä? Ykkösväylän opastetauluun voisi lisätä ”Nyt pelataan x:n värisillä koripaikoilla”.

  Väylät vaihtelevia. Alussa puistomaisia/peltoväyliä talojen pihoissa ja pelloilla. Sinänsä ihan hyviä väyliä, vähän sekalaisessa ympäristössä, ei mitään maata mullistavaa, pääasiassa avaus johonkin nurmelle tai pellolle, kori jossain laidassa avointa aluetta. Kakkosen avaus hieno nostetulta tiiltä, kutosessa ihan kutkuttava avaus takatiiltä kapeahkoon aukkoon. Kasista eteenpäin sitten metsää, kallioita ylös ja alas ja pari tasaisempaakin väylää. Sisältää hienoja ja haastavia heittoja jyrkkiäkin kallioita ylös ja alas. Lopussa sitten vielä muutama väylä leikittelyä avoimen niityn reunoilla metsästä niitylle ja takaisin metsään. Pääosa metsäväylistä oli erittäin hyviä, peltoja hyödyntävissä oli hyviä ideoita, mutta kokonaisuuksina ei kaikki niin ”väylämäisiä”.

  Tämähän on ”work in progress”, joten osittain on ymmärrettävää, että osa väylistä ja niiden ympäristöistä on vielä keskeneräisen oloisia, mutta listaillaan silti: peltoväylillä talsitaan välillä ihan savessa, osalla väylistä isoja traktorinuria ja tiheää aluskasvillisuutta, ojien ylityksiä paljon joihin laitettu kuormalavoja silloiksi, niihin toivon mukaan tulossa jotain ”oikeaa” rakennetta, yhden yhtä roskista en radalla nähnyt, ja viimeiseltä väylältä poistumiseen jos on joku toivottava reitti, sen voisi merkitä.

  Kokonaisuutena siis hyvä rata, tärkeimmät pelivälineet hyviä, väylät vaihtelevia ja pääosin ihan miellyttäviä.

  Kävin heittelemässä radan läpi, mukava sekoitus hienossa miljöössä olevia peltomaisia ratoja ja metsäväyliä. Ratakartta tällä sivulla on vanhentunut, radalla on nykyään 19 väylää. Samoin vaihtoehtoiset layoutit väyliltä on poistettu (yksi kori per väylä). Väylämerkinnöistä iso plussa, puuttuvasta / virhellisestä kartasta huolimatta radan pystyy pelaamaan hyvin läpi.

  5 € maksu oli aivan liikaa tästä radasta. Keskeneräistä on edelleen usealla väylällä. Jos töitä tehdään tällä vauhdilla, niin radasta saattaa tulla valmis 2030. Peasin hyvin, ja ehkäpä sen takia, ei jäänyt enempää tympimään. Ei tartte kuitenkaan aivan vähään aikaan uudestaan tulla.

  5 € maksu oli aivan liikaa tästä radasta. Keskeneräistä on edelleen usealla väylällä. Jos töitä tehdään tällä vauhdilla, niin radasta saattaa tulla valmis 2030. Pelasin hyvin, ja ehkäpä sen takia, ei jäänyt enempää tympimään. Ei tartte kuitenkaan aivan vähään aikaan uudestaan tulla.

  Ei vieläkään 6€ maksun arvoinen rata. Miljöö ihan kiva, hyvät teepaikat ja opasteet, mutta muuten vielä todella paljon tehtävää että rata saadaan oikeasti kuntoon. Muutama todella hyvä väylä idealtaan, mutta mutaa, heinikkoa ja risuja vielä liikaa.

Vastaa