"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Selänpään Jäykät frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Aloittelijoille hyvin soveltuva, mukavasti korkeuseroja sisältävä, valaistua kuntopolkua myötäilevä rata. Sopii hyvin kokeneemmillekin heittäjille, sillä sisältää myös kapeahkoja väyliä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Selänpääntie 631
  47810 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Timo Pukkila

 • Suunnittelija

  Timo Pukkila

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Selänpään Jäykät frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Selänpää #1

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 2: Selänpää #2

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 3: Selänpää #3

Pituus 43 metriä. Par 3

Väylä 4: Selänpää #4

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 5: Selänpää #5

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 6: Selänpää #6

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 7: Selänpää #7

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 8: Selänpää #8

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 9: Selänpää #9

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 10: Selänpää #10

Pituus 49 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Selänpään Jäykät frisbeegolfrata

  Kouvolan kaupungin Valkealan kaupunginosan Selänpään kylällä Selänpään nuorisoseurantalon ja urheilukentän vieressä Selänpään Jäykät frisbeegolfrata. Radalla pituutta 10-väylää (592m) ja C3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2400m.

  Selänpään radan kiertäminen kävi ihan mukavasta kuntoilusta, sillä korkeuseroja radalta löytyi. Kahden ensimmäisen ja avoimemman väylän jälkeen rata seurasi hyvin orjallisesti läheistä kuntopolkua. Matkan varrelta löytyi reilua ylämäkeä ja alamäkeä ja tasamaatakin. Siirtymät hyvin minimaaliset, joten rata on nopea kiertää. Kiekot löytyivät maastosta hyvin.

  Varmasti yhtä ainoaa puuta ei oltu radan takia kaadettu ja aika kapeassa rännissä koko ajan pelattiin. Korit löytyivät sitten kuntopolun vasemmasta tai oikeasta laidasta ihan polussa kiinni. Vaikka väylät olivat kapeita, niin ne olivat kuitenkin lopulta ihan pelattavia ja yllättävän toimivia, ei pelkästään tasamaalla suoraan korille heittämistä, vaan teknistä haastavuutta löytyi. Ei yhtään sellaista väylää minkä voisi erikseen suosikiksi nimetä. Maisemallisesti läheinen Likolampi oli hienosti välillä läsnä.

  Radan rakenteet hyvin vaatimattomat. Ei löytynyt infokarttaa alueelta. Heittopaikat maapohjalla. Heittopaikkaopasteina puutolppa missä väylän numero, sinällään ihan jees, sillä ainakin tiesi mistä pitää aina seuraava väylä heittää. Korit Discmanian halpiskoreja mitkä olivat parhaat päivänsä jo muutamassa vuodessa nähneet. Koriosat olivat suurimmaksi osaksi osin hajalla ja vinossa. Noita koreja ei saisi kiinteästi edes ulkona säilyttää, kun eivät sitä kestä ja sen kyllä valitettavasti koreista huomaa. Next tee -kylttejä ei ollut, mutta tiiviillä radalla niitä ei kyllä kaivannutkaan.

  Varsinkin Likolammen puoleisilla väylillä sai tarkkana olla heittämisen kanssa, sillä kapeiden väylien haasteena oli vielä vasemman reunan jyrkkä rinne mikä äkkiä kiekkoja imaisee. Helppoa ei maasto tosin aina oikeallakaan puolella ollut.

  Selänpään rata oli pieni ja vaatimaton ja todella pienen budjetin rata. Sinällään ihan toimivia väyliä, vaikka vähän ahtaitakin oli. Olisi kuitenkin kipeästi kaivannut parempia koreja, päällystettyjä heittopaikkoja ja parempia opasteita. Viereisellä hiekkakentällä hyvä treenailla draiverin kanssa heittämistä. Muutoin Selänpään rata on vähän kaukana kaikesta, kun palvelujakaan kylällä ei ole. Toki Valkealan keskustaan ei ole kuin 20km matkaa, mutta mielellään sitä euroja kylällekin jättäisi. Vaatimattomat rakenteet eivät sinällään haittaa, mutta olen pelannut yhtä pienellä budjetilla tehtyjä ratoja mitkä ovat olleet piirun verran parempia monilta osin.

  Sellainen ”pakollinen” bongattava rata mikä ei elämää suurempaa elämystä tarjonnut. Paljon pitäisi rakenteita korjata, niin voisi sitten harkita uudelleenkin pelaamista. Sitä odotellessa voi hyvin keskittyä muihin ja parempiin ratoihin.

  2/5

Vastaa