"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ruka AM-DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kesäkaudella käytössä oleva aloittelijaystävällinen Ruka AM-DiscGolfPark sijoittuu yhteen Rukan rinteistä. Rata tarjoaa korkeuseroja ja kauniita maisemia!

Radan tiedot

 • Osoite

  Rukakyläntie 13
  93830 Kuusamo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t), Kahvio, Ravintola

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Ruka AM-DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Ruka AM-DGP #1

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 2: Ruka AM-DGP #2

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 3: Ruka AM-DGP #3

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 4: Ruka AM-DGP #4

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 5: Ruka AM-DGP #5

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 6: Ruka AM-DGP #6

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 7: Ruka AM-DGP #7

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 8: Ruka AM-DGP #8

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 9: Ruka AM-DGP #9

Pituus 64 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Ruka AM-DiscGolfPark

  Lyhyistä väylistä huolimatta suht haastava rata varsinkin tuulisella säällä. Välillä pääsi vähän karkaamaan. Ysiväylä paras, – lyhyehkö tiukkaan ylämäkeen, missä kori puiden katveessa. Viitosväylästä alkaneeseen ylämäkeen kiivetessä pääsi jopa hengästymään.

  Väylät tosiaan lyhyitä ja rakennettu täysin rinteen ehdoilla. Se yleensä tarkoittaa huonoa, niin nytkin. Ensin neljä täysin esteetöntä väylää alamäkeen, loput väylät saman rinteen toista laitaa takaisin. Vain parilla väylällä pientä estettä puustosta. Tarkkana pitää olla, ettei kolhi muita pelaajia, niin lähellä väylät ovat toisiaan. Ysiväylällä myös pieni riski osua parkkipaikan autoihin.

  Edellinen antoi tyhjentävän arvion radasta. Tuulisena päivänä erittäin haasteellinen, mutta hauska. Onneksi ei ollut muita heittämässä. Kierettiin se heti uudestaan. Mutta maisemallisesti paras on edelleen Luosto. Ruka on raiskio.

  Kuusamon kaupungin Rukan kylällä, laskettelukeskuksen mailla Ruka AM-DiscGolfPark. Pituutta radalla 9-väylää (582m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1600m.

  Pojan kanssa pelaamassa. Ruka DiscGolfParkin vieressä sijaitseva amatööri rata. Radalla oli yllättävästi korkeuseroja. Vaikka siirtymät olivat olemattomat ja väylät lyhyitä, niin siltikin mukavasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen, se on harvinaista näin lyhyelle radalle.

  Alun infokartta, heittopaikkaopasteet ja korit nuolineen hyvässä kunnossa. Next tee -opasteita ei ollut yhtään eikä niitä tiiviillä radalla kaivannutkaan, korinuolet ajoivat tältä osin hyvin asiansa.

  Rata sijaitsi siis aivan vaativan DGP:n vieressä ja kulki käytännössä yhdessä laskettulurinteessä ja sen vierustalla. Neljää väylää mentiin alas ja viisi tultiin ylöspäin. Heittolinjat olivat selkeitä eikä suinkaan aina suoraan korille vieviä helppoja heittoja. Tilaa oli alamäkiväylillä pääosin mukavasti hakea haluamaansa heittoa. Haastavuutta oli hyvillä rakenteiden sijoitteluilla saatu mukavasti vaikka periaatteessa maasto helppoa olikin.

  Vaikeimmat väylät olivat heti ykkönen ja vika eli ysi. Eka väylä 85m periaatteessa täysin suoraan korille ilman esteitä, mutta… oikealla sivustalla vaanii sellainen rinnemonsteri, että sinne ET halua kiekkoasi heittää ja alapuolella vielä lampi! Edellisen heittäjän hukattua kiekkoa etittiin apuna vartti ennenkuin löysin sen pitkästä nurmikosta. Rinne on oikeasti jyrkkä ja sateella hyvin vaarallinen liukkauden takia. Hyvä väylä, mutta tarkkana saa olla. Ysiväylä oli vain 64m, mutta jyrkkään ylämäkeen hieman vasemmalla kaartaen.

  Lemppariväylä oli kolmonen missä maisemat hienot ja kori 55m väyläpituudesta huolimatta alamäessä näkymättömissä, oli aika mielenkiintoinen heittää. Spottaaminen ei tuolla väylällä kuitenkaan välttämätöntä. Maisemat olivatkin paras osa tätä lyhyttä rataa. Eiväthän ne isoveljensä rinnalle likellekään yltäneet, muttei moitteen sijaa yhtään siltä osin.

  Parannettavaakin löytyi. Isoveljensä tapaan muutama heittopaikka aika kehnossa kunnossa. Tämä kummallista sillä rata on ilmeisesti kuitenkin vain parisen vuotta vanha. Radan mietityttävin juttu oli kuitenkin turvallisuus. Pienin puute ja ehkä hitusen turhan ahtaaseen väliin sijoitettu väylä oli kakkonen missä oikealla sivustalla rakennus. Maastonmuotojen takia itse rakennus ei sinällään vaarassa, mutta sen katolle heittäminen hyvinkin mahdollista. Suurempi ongelma oli ehdottomasti kuitenkin alamäki ja ylämäki-väylien sijaitseminen liian likellä toisiaan. Kun kyse aloittelijoille suunnatusta radasta, niin erityisesti vitonen ja kutonen ja miksei kasikin aivan väärässä paikassa. Jos heitto aloittelijalla karkaa, niin viereisen väylän heittäjät turhan isossa vaarassa avoimessa maastossa!

  Turvallisuuspuutteet saivat hieman miettimään omaa suhtautumista rataan. Vuoroin tykkäsin ja vuoroin harmitti suunnittelijan aivoitukset. Kuitenkin rata on lopulta hyvä. Maisemat, korkeuserot ja teknisesti haastavat väylät tarjoavat kyllä jokaiselle jotakin. Eli rata on monipuolisella kattauksellaan sopiva niin aloittelijoille kuin pidemmällekin ehtineille pelaajille. Pelaamisesta jäi lopulta oikein hyvä fiilis. Jos turvallisuuspuutteita ei olisi ollut, niin olisi ollut vielä pykälää hienompi kokemus. Tälläisenäänkin kuitenkin siis hyvä kokemus minkä voisi pelata milloin tahansa uudestaan!

  4/5

Vastaa