"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Röyläntuvan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Röyläntuvan frisbeegolfkenttä on Röylän ja Bodomin Seudun Omakotiyhdistyksen rakentama yhdeksän väylän kenttä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Röyläntie 31
  02940 Espoo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Röyläntuvan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Röyläntupa #1

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 2: Röyläntupa #2

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 3: Röyläntupa #3

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 4: Röyläntupa #4

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 5: Röyläntupa #5

Pituus 105 metriä. Par 4

Väylä 6: Röyläntupa #6

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 7: Röyläntupa #7

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 8: Röyläntupa #8

Pituus 96 metriä. Par 4

Väylä 9: Röyläntupa #9

Pituus 63 metriä. Par 3

14 arvostelua radalle “Röyläntuvan frisbeegolfrata

  Layotti tosi kiva, mhdollisuus hyvää kokemukseen mutta… Aika paljo ois raivaussahalle käyttö pari väylää semmosessa kunnossa että kiekko hävii vaikka pysyy ”väylällä” jos sitä vesakkoa voi väyläks sanoa. Noh anyway, tulipahan käytyä.

  Radassa on potentiaalia olla hyvä, mitä se ei nyt mielestäni ollut
  – Heittopaikat voisivat olla pidemmät
  – Spotteri mukaan, niin ei mene kiekkojen etsimiseksi. Väylien reunoilla on paikoitellen paljon kasvillisuutta. Ja parilla väyklällä heitetään mutkan taakse. Omat avaukset ei ole niin tarkkoja, että olisi uskaltanut heittää täysiä. Meni himmailuksi

  Positiivinen yllätys, jopa talvella, hyvin kantavalla hangella. Osa tiipaikoista lumen ja jään sekaista perunapeltoa, mutta tämä oli odotettavissa. Jokusta poikkeusta lukuunottamatta väylien suunnittelussa oli onnistuttu. Kokeneelle pelaajalle kaikki väylät par 3.

  Hyvä rata, jossa on useampiakin vaativia väyliä. Hienoin väylä on ehkäpä suora 5.

  Ehdotan heinikon ja aluskasvillisuuden harventamista etenkin väylillä 4, 7 ja 8. Hakekasoja näkyi useilla väylillä eli radan viimeistely jatkunee. Radassa on kehityspotentiaalia!

  Kiva uusi kokonaisuus. Vähän syrjässä, mikä näkyy pelaajamäärissä, mutta ysiväyläiseksi tarjoaa oikein hyvin haastetta. Prodigyn korit ihan priimaa, heittoalustatkin ovat hyväkuntoisia, mutta osa niistä valitettavan pieniä. Väyläopasteet olivat hyviä, mutta väyläkartat eivät varsinaisesti näyttäneet ”väylää” vaan pelkän tiin ja korin sijainnin sekä muutaman merkityn puun. Paljon aluskasvillisuutta, mikä toivottavasti ajan myötä helpottaa. Radoille on viety myös hyvin haketta, joten väylä kestää myös pientä sadetta mutaantumatta, lukuunottamatta ehkä väylää 6. Parannusehdotuksena korien läheltä voisi siistiä pois pieniä puuntaimia. Seudulla liikkuu nyt myös marjastajia, joita sopii varoa.

  Tässä vähän kuvauksia ja kokemuksia väylistä:

  Väylä 1, par 3, 88m:
  Avoin liidätys hiekkakentän ylitse puiden lomassa olevalle korille. Korkeat heinäpuskat korin edessä pysäyttävät kiekon kohtuullisen tehokkaasti kohtuulliselle puttietäisyydelle. Vaatii reippaan heiton birdieen, ja mikäli taittaa oikeanpuoleiseen pusikkoon, saa kiekkoa etsiä aluskasvillisuuden joukosta pitkäänkin.

  Väylä 2, par 3, 62m:
  Oikean käden hyzer-heitto nyppylän päälle kierroksen lyhyimmällä radalla. Vaatii kuitenkin harrastelijalta ihan kunnon heittokättä, koska nousua on varmaan lähemmäs 10m. Birdie on mahdollinen, mutta niin on myös ruhtinaalliset rullit rautaan osuneen putin seurauksena. Portaat vieressä vievät kolmosväylälle.

  Väylä 3, par 3, 80m:
  Vasemmalle loivasti kaartava hyvin perinteinen metsäpilli. Ei oikeastaan sen erikoisempaa, vaatii kyllä tarkkaa ja pitkää heittoa birdieen. Mielessä kävi rikkoa väylää heittämällä hiekkakentän puolelta kämmenhysse, mutta sitä kokeiltaneen joskus toiste.

  Väylä 4, par 3, 63m:
  Loiva ylämäki, ja väylän reunoilla oleva pusikko on sen verran matalaa että isompiakin hysselinjoja voi heittää. Korin edessä on veikeä kaatuneen puun ylös nostama maamuuri. Hyvinkin lähellä koria on kaksi kookasta pähkinäpensasta, jotka pysäyttelevät kämmenheittoja hyvälle etäisyydelle korista. Toistaiseksi väylä on tarjonnut birdieitä, vaikka heiton hieman sivuun suuntautuessa pusikko tarjonnee huolia ja murheita.

  Väylä 5, par 4, 105m:
  Ensimmäinen kierroksen par 4 väylistä, joka alkaa oikealta kierrettävällä mandolla. Drop zone ennen mandoa ohimenneille heitoille. Sitten laskeudutaan aika reilusti. Par tulee kohtuullisen lyhyilläkin suorilla heitoilla, mutta birdieen tarvitaan jo enemmän. Oikein hyvä pelaaja varmaan heittäisi eaglen, mutta silloin ehkä tarvitaan jo spotteria, sillä heittopaikalta ei millään näy koria. Seuraavan väylän teeboxilla on torvi jota voi soittaa ilmoittaakseen väylän olevan vapaa.

  Väylä 6, par 3, 89m:
  Huhut kertovat Tolkienin inspiroituneen Röyläntuvan kutosväylästä hänen kirjoittaessaan Hobitissa esiintyvästä Synkmetsästä: pitkä ja kapea, ja molemmilla puolilla ihan järkyttävää tiheää pusikkoa. Myös pimeys ja koleus ovat väylällä läsnä, ja hyttyset iskevät kimppuun. Maaperäkin on mutainen. Mielestäni yksi haastavimmista väylistä kierroksella. Kori kuitenkin näkyy jo tiiltä, ja tarkat suorat heitot kyllä antavat par-tuloksen. Birdie vaatii jo erinomaista ja suoraa heittoa.

  Väylä 7, par 3, 92m:
  Väylällä on oikealta kierrettävä mando, jonka jälkeen kaartuukin vasemmalle. Heti mandon jälkeen vasemmalla avautuu mukava heinikko josta voi lähestyä, ja väylällä on myös muutamia puita esteenä. Kori löytyy puiden alta ennen pientä hiekkatietä. Vaikea birdie, koska vaatii kovaa heittokättä ja jopa onnekasta linjaa löytääkseen tien korille.

  Väylä 8, par 4, 96m:
  Oikealla avautuu pelto-OB aina keskellä olevaan mäntyyn saakka, joka on kierrettävä vasemmalta. Sen jälkeen kohti tätä oikealla olevaa niittyä, ja lopulta kori pilkistää männyn takaa. Pituudestaan huolimatta ihan ansaitusti par 4. Erityisesti avaus on haasteellinen, koska mandon kierrettyään heitto saisi feidata selkeästi oikealle, nappaamatta välissä oleviin puihin tai mando-männyn oksiin. Lähestymisessäkin haasteena heiton ja korin väliin asettuva mänty. Mikäli mando ei kierry vasemmalta, sen vieressä on drop zone. Haastava väylä, mutta hyvälle heittäjälle birdie on mahdollinen.

  Väylä 9, par 3, 63m:
  Kierroksen helpoimpia väyliä, selkeä suora ja leveähkö kaistale keskellä kohti koria, puut toki vartioivat molemmin puolin. Pitkäksi mennyt hietto pysähtyy nopeasti korin takana aluskasvillisuuteen. Jos joltain väylältä tekee birdien, niin todennäköisimmin tältä.

Vastaa