"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

18-väyläinen metsärata Nastolan harjumaisemissa.

Lue lisää

Rakokivi DG sijaitsee Nastolan urheilukeskuksen ja kuntopolun yhteydessä. Rata on profiililtaan mäkinen ja metsäinen, mutta kierroksen aikana pääsee myös ihailemaan kiekon liitoa avoimessa maastossa. Väylät ovat monipuolisia ja vaikeusasteeltaan vaihtelevia. Radalle uskaltautuu siis aloittelijakin, mutta myös kokeneemmalle heittäjälle on tarjolla haasteita.

Rata tunnettiin 9-väyläisenä nimellä ”Nastola DiscGolfPark”.

Rataa ylläpitää Nastola Woodpeckers Disc Club ry.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Turrantie 4
  15550 Lahti


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Nastola Woodpeckers Disc Club ry

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu, Nastola Woodpeckers Disc Club ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Rakokivi DG

Väylä 1: Rakokivi DG #1

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 2: Rakokivi DG #2

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 3: Rakokivi DG #3

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 4: Rakokivi DG #4

Pituus 115 metriä. Par 4

Väylä 5: Rakokivi DG #5

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 6: Rakokivi DG #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Rakokivi DG #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Rakokivi DG #8

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 9: Rakokivi DG #9

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 10: Rakokivi DG #10

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 11: Rakokivi DG #11

Pituus 175 metriä. Par 4

Väylä 12: Rakokivi DG #12

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 13: Rakokivi DG #13

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 14: Rakokivi DG #14

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 15: Rakokivi DG #15

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 16: Rakokivi DG #16

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 17: Rakokivi DG #17

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 18: Rakokivi DG #18

Pituus 136 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Rakokivi DG

  Rata on tosiaan laajentunut ja päivittynyt parin viime vuoden aikana, kuten edelliset kommentoijat ovat jo huomauttaneetkin. Nykyään Rakokivi DG -nimellä kulkeva rata on hyvässä pelikunnossa, ja kaikkien nettipalveluiden tiedot on hoidettu ajan tasalle.

  Paikallinen seura on ottanut aktiivisemman otteen radan ylläpidon ja kehittämisen suhteen, joten palautetta ja kehitysehdotuksia otetaan mieluusti vastaan. Tervetuloa heitolle!

  Oskari Suvanto / Nastola Woodpeckers Disc Club ry

  Rata on tosiaan nykyisin 18-väyläinen. Uudet väylät tosin kapeita ja eivät mitään erityisen pitkiä ja nyt kaksi pitkää alamäkiväylää joilla pääsee liuttamaan kunnolla. Väylä opastus hyvä ja kortti löytyy Metrixistä. Olen heittäjänä harrastelija ja seniori ja tästä radasta jäi hyvä maku, etenkin näin syksyllä miellyttää hiekkapohjaiset kuivat väylät. Ainoa miinus kierrokselta oli yksi hävinnyt kiekko, mutta toivotaan että löytää kotiin.

  Ihan mukava 9-väyläinen ”neppirata” jossa kuitenkin parilla väylällä pääsee liidättämään kunnolla. Muutama väylä aika lähellä toisiaan ja siirtymätkin voisi miettiä vähän paremmin. 7. väylän sivut aikamoista heinikkoa, muuten väylät suhteellisen hyväkuntoisia. Kannattaa käydä jos matkan varrelle sattuu.

  Loistava 9-väyläinen rata. Löytyy avointa, hieman tiukempaa, lyhyttä ja pitkää väylää ja korkeuseroja on käytetty hyvin. Erinomainen rata treenaamaan lähestymispeliä ja soveltuu varmasti loistavasti lajin aloittelijoille. Ainoana haittana on muutamat rinnakkain menevät väylät ja montun alhaalla oleva väylä, jonka voisi suojata esim pienellä verkolla, jolloin vaaratilanteilta vältyttäisiin.

  Muutama ihan kiva väylä, mut kulku tapahtuu ristiin rastiin ja jos pelaajia on enemmän kuin kaksi samaan aikaan on jatkuvasti vaaratilanteita väylillä 1-5. Rata on helppo ja antaa aloittelijoille mukavaa pikku haastetta ja onnistumisen tunteita. Näin vähän pidempään pelanneelle -7 ekakerta jäi myös todennäköisesti viimeiseksi kerraksi.

  Parempi kuin Pajulahti, mutta ei vielä täydellinen. Radalta löytyy Suomen tasolla muutama todella hieno väylä, mutta radassa valitettavasti paistaa se, että pienelle alueelle on väkisin koitettu tunkea turvallisuudesta tinkimällä 9-väylän rata. Ykkösväylän kori on kolmosväylän avauspaikasta juuri ja juuri 10m päässä. Samoin kakkosväylän tii on pimeässä kulmassa ykköskorin vieressä. Edellämainituissa kommenteissa onkin sitten loput turvallisuusriskit. Muuten kyllä ihan hieno ja kelpo rata. Toivottavasti rataa muutettaisiin niin kanssapelaajille kuin lenkkeilijöillekin turvallisemmaksi tulevaisuudessa.

  Uusi rata, ja koska DGP, voidaan pitää ihan itsestäänselvyytenä, että opasteet, tiit, korit ja sensellaiset ovat kunnossa. Ei tainnut olla mitään varsinaisia opasteita väylien välillä, muuta kuin korien pohjien nuolet, mutta useimmat tiit näkyivät edelliseltä korilta. Tiit kompaktit, mutta isommille ei suurta tarvetta.

  Itse väylät vaihtelevia, kolmosella ja vitosella hieno liidätys, ysilläkin saa heittää ihan kunnolla. Muuten pääosin tarkempaa ”neppailua”, mutta korkeuserojen takia ihan pelkkiä lähäreitä ei kaikilla lyhyilläkään väylillä ole. En tiedä minkälaisia suunnitelmia radalle jatkossa on, onko kyseessä joku kehitettävä projekti vaiko kunnan ”tossa toi nyt on, ei kosketa siihen seuraavaan kymmeneen vuoteen” -tyyppinen hankinta, mutta jotain pientä parannettavaa kyllä näkisin. Ykkösen tii on eri paikassa kuin kartassa, varmaankin ladun takia, en tiedä johtuuko siitä vai mistä, mutta jotenkin nuiva väylä. Kakkonen on pimeä, jos sieltä polulta joku vastaan tulee, ei kumpikaan näe toistaan ennen kuin kopsahtaa. Seiskassa ehkä häiritsee se, ettei koria näe, en tiedä muuttaisiko se väylää paljoakaan jos kori olisi sen verran lähempänä rinteen reunaa, että kori pilkistäisi (edes lippu katolla) tiille? Ysissä on vaaranpaikka, heitetään kuntopolkua pitkin alamäkeen ja puolessa välissä väylää on risteys jossa oikealta tulevia ei näe kunnolla. En tiedä mitä sille voisi tehdä, saako tuolla trimmata metsää, mutta muuten ehkä koko radan haastavin väylä, joten harmi olisi toisaalta sitä lyhentääkään.

  Nelonen ja kasi perusväyliä, vähän matkaa kuntopolkua ja sitten pisto sivulle metsään korille. Kutosen tarkka avaus ~2 metrin aukosta tuo hienosti sipulinkuorintaa mukaan, nimim. ”pirkku+tuplabogi kahdelta kierrokselta”.

  Kokonaisuutena ihan perushyvä rata, muutama hieno elementti, muutama heikompi kohta, mutta ennen kaikkea riittävän vaihteleva, ettei oikeastaan kahta samanlaista avausta ole.

  Erinomainen uutuus Nastolassa!

  Väylät olivat erittäin monipuolisia. Vaikka tiimatot olivat hieman pieniä, niin pääasiallisesti vauhdinottoon on tilaa.

  Toivottavasti rataa käytetään aktiivisesti, jotta se voisi laajentua 18 väyläiseksi. Sitten useampi pidempi yli 100m väylä olisi paikallaan.

  Suosittelen toki jo nyt kaiken tasoisille!

  Mukava 9-väyläinen rata. Parkkipaikalta pääsee suoraan ensimmäiselle väylälle ja rata on suunniteltu hyvin siirtyminen, vaikka väylien 3-5 välillä pientä sahaamista onkin. Väylät monipuolisia, tosin osa kohtuullisen lyhyitä. Väylän 5 pitkä liidätys on hieno ja onneksi maasto on avointa. Sopii niin enemmän kuin vähemmänkin pelanneelle heittäjälle. Korit erinomaiset, tiimatot vähän pienet. Radan kiertää nopeasti ympäri, joten ensimmäinen kierros tutustumiseen ja lämmittelyyn ja toisella sitten tulosta korttiin.

Vastaa