"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pyhällön frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Ysiväyläinen puistorata, joka kiertää Pyhällön koulun ympäristössä alueen pururataa mukaillen. Erikoisuutena väylä numero seitsemän, jonka kori on keskellä vanhan sahan raunioita.

Radan tiedot

 • Osoite

  Pyhällöntie 380
  49660 Hamina


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ratakartta

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pyhällön frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Pyhältö #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 2: Pyhältö #2

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 3: Pyhältö #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 4: Pyhältö #4

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 5: Pyhältö #5

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 6: Pyhältö #6

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 7: Pyhältö #7

Pituus 40 metriä. Par 3

Väylä 8: Pyhältö #8

Pituus 52 metriä. Par 3

Väylä 9: Pyhältö #9

Pituus 71 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Pyhällön frisbeegolfrata

  Koululaisradassa mukavia väyliä, muutama jopa niityllä. Väylien väliset siirtymät oli minimoitu tehokkaasti.

  Heinikot oli leikattu hyvin! Heittoalustat on toteutettu vaatimattomasti, osa tiimatoista oli suoraan maapohjalla…

  Kannattaa siirtää 5. väylän koripaikkaa, että keskellä väylää oleva hieno nuotiopaikkakatos ei ota kiekoista turhaan osumia.

  Nopea rata bongata, ylläpidossa tosin olisi parannettavaa, sillä ainoa hyvässä kunnossa ollut väylä oli urheilukentän reunaa pitkin heitettävä väylä.

  Korkeuserot käytetty hyödyksi pienellä alueella, mutta pari sokkoväylää saattaa aiheuttaa vaaratilanteita jos radalla tai alueella on muita liikkujia.

  Arvosteluksi matala 3/5.

  1/5. Todella vaarallisia sokkoväyliä 1-3 höystettynä paskalla suunnittelulla ja hitonmoisella pusikolla/heinällä. Muutama ok väylä ja sit yksikin todella hieno koripaikka mutta joku sokea käynyt asentamassa tiin vaan johonkin. Melkoinen rata ja voisi kutsua pakkobongaukseksi.

  Haminan kaupungissa Pyhällön frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 591m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1310m. Pelattu 19.5.2022.

  Pyhällön rata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, muttei kuitenkaan ylös alas ramppaamiseen tarvinnut tuolla itseään näännyttää. Paljon suht tasamaalla kulkevia perushelppoja yksinkertaisia, lyhyehköjä väyliä. Väyliä 4 ja 5 erittäin miellyttävä heittää, kun heittotilaa oli hyvin runsaasti. Rata oli erittäin nopea kiertää, sillä väylät olivat hyvin tiiviillä alueella ja siirtymät lyhyet. Liikaa sumpussa eivät kuitenkaan olleet, joten rataturvallisuus oli ihan mukavalla mallilla suuriman osan matkaa. Joukossa oli kuitenkin korkeuserojakin, varsinkin väylillä 5-7. Vitosen korinpaikka varsin kekseliäässä paikassa. 7-väylän korin kohdilla vanhan sahan rauniot, hieno oivallus suunnittelijalta viedä yksi kori keskelle raunioita.

  Rakenteet pääosin hyvässä kunnossa. Infokartta, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen, ei valittamista. Draiverien ulkoilutukseen Pyhällön koululla pienehkö hiekkakenttä käytettävissä. Koulun leikkialueella mahdollisuus keinua ja tehdä muita tenavien juttuja vaikkapa äiskän kanssa, kun iskä kiertää rataa tai päinvastoin. Haminan keskustan palveluiden äärelle matkaa 23km. Itse evästelin aivan Haminan ydinkeskustassa oikeaa vanhan ajan tunnelmaa huokuvassa ja ystävällisen palvelun Konditoria Huovilassa. Kaikkein lähin kauppa, Sale Pyhältö, evästelyyn löytyy kuitenkin aivan radan vierestä n. 100m päästä.

  Mutta… aina jotain, lähes aina, niin nytkin siis. Heittopaikat olivat periaatteessa ihan jees, mutta osa oli lätkäisty suoraan maahan mikä on aina kovasti huono ratkaisu. Lisäksi teet olivat kupruilla ja pienehköjä. Next tee -kylttejä ei ollut missään, vaikkakin tiiviillä radalla ei eksymisen vaaraa ollut millään väylällä. Ykkönen ja kolmonen heitettiin sokkona mikä ei tietenkään ihan optimaalinen ratkaisu ollut, spotteri pitäisi melkeinpä olla. Ainoa isompi turvallisuuspuute radalla oli se, että muutamassa kohdin edellisen väylän kori ja seuraavan väylän heittopaikat olivat liian lähekkäin, esim. väylät 2/3 ja 3/4.

  Vaikka pieniä puutteita radassa oli niin turvallisuuden kuin rakenteidenkin osalta, niin siltikin rata oli miellyttävä kokonaisuus. Tiivis ja nopea kiertää. Lyhyeen rataan oli saatu rakennettua yllättävänkin monipuolinen kattaus vaihtelevia väyliä ja itseä miellytti heittotilan runsaus erityisesti. Oikein mainio rata Pyhällön koululaisille, mutta myös kenelle tahansa lajin harrastajalle!

  4/5

  Ihan ok rata: 3/5. Ei oikeastaan mitään valittamista, mutta ei myöskään ihmeempää kehuttavaa.

  Radan vahvuuksiin kuuluu se, että se on kirjaimellisesti kiinni valtatie 26:ssa ja tien toisella puolella on Pyhällön Sale, ja kun vain 9-väylänen on, voi radan käydä mökkimatkalla tai kauppareissulla heittämässä siinä ohessa. Vieressä on myös kohtuukokoinen hiekkakenttä sekä nurmialue, joissa voi treenata tai lämmitellä heittoa. Opastukset väyliltä toisille ovat hyviä ja siirtymät lyhyitä. Miljöö on mielllyttävä.

  Radan huonoihin puoliin kuuluu väyläopasteet, jotka parilla väylällä neuvovat väärälle heittolinjalle ja ovat muutenkin vähän jotenkin oudot. Yhden väylän vieressä on pelto, jonne melko herkästi kiekko karkaa, enkä usko, että pellonomistaja juuri siitä tykkää.

  Kokonaisuutena siis ihan ok, miksei kävisi heittämässä. Seiskaväylä ainakin on aika mielenkiintoinen kun pelataan raunion sisään

  Rata bongattu! Karttalinkki vie suoraan kohteeseen ja opastaulu on hyvin esillä. Ensimmäinen väylä on heti parkkipaikan läheisyydessä. Tarjolla on koulun ympäristön kiertävä 9-väyläinen.

  Väylät ovat tasoltaan hyvin, pääosin midareilla tai puttereilla heitettäviä. Muutama väylistä on teknisempiä, ei mitään pirkkuautomaatteja. Lopun metsäpuistoväylät olivat mielekkäitä. Siirtymät ovat lyhyitä ja rata on selkeä kokonaisuus.

  Radan sijainti on hyvä päätien varressa ja rata toimii hyvin automatkan taukopaikkana. Tien toisella puolella on kauppa, mistä ostaa eväitä ja juomaa.

  Kokonaisuutena mukava 9-väyläinen, suosittelen pelaamaan. 3/5.

Vastaa