"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Puolarmaari frisbeegolf

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Vuonna 2015 avattu puistorata Keski-Espoossa. Rata on aloittelijaystävällinen erityisesti avoimilla, nurmikentällä kulkevilla väylillä. Rata soveltuu leppoisaan päivän viettämiseen ja kevyeen heittämiseen.

Lue lisää

 

 

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Puolarmaari 12
  02210 Espoo


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Antti G., Kaj S. ja Sami A.

 • Suunnittelija

  Puskasoturit ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Katso radan live-kävijätiedot tästä!

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Puolarmaari frisbeegolf

Väylä 1: Puolarmaari #1

Pituus 84 metriä. Par 3

Aavistuksen vasemmalle kiertävällä avauksella pienen puron yli varmistat birdien. Huomaa kuitenkin heti tiin jälkeen molemmilla puolilla puut, joiden kautta kiekon saa tippumaan puroon ja pahimmassa tapauksessa häviämään. Väylän 2 tii on heti vasemmalla korista. Huomioi heitossasi väylän 2 tiillä olevat pelaajat.

Vinkki: Onhan poolissanne enintään 5 pelaajaa?

Väylä 2: Puolarmaari #2

Pituus 58 metriä. Par 3

Suora väylä, jossa juuri ennen koria on puu. Alivakaalla kiekolla saa nätisti kierrettyä puun. Huom! Koko vasen reuna on puroa ja sinne on hyvin helppo kadottaa kiekko, jos heitto lähtee liian kovassa kulmassa. Puro toimii myös OB-alueen rajana.

Vinkki: Kaikki mitä jaksat kantaa radalle, jaksat kantaa myös kierrätykseen. Roskakoreja on tarjolla n. 3-4 väylän välein

Väylä 3: Puolarmaari #3

Pituus 50 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartava puistoväylä, jonka tii on kummun takana. Kummun päällä oikealla puolella on puita, joten oikeakätisille paras avaus on kevyt fore hyzer tai rystyannukka. Varo vasemmassa reunassa olevaa puroa!

Vinkki: Muista huutaa FORE! tai VAROKAA! jos on vaara, että kiekko ei pysy väylällä

Väylä 4: Puolarmaari #4

Pituus 82 metriä. Par 3

Lyhyt suora ja aukea väylä. Korin takana heti lampi, joten avauksen pituudessa saa olla tarkkana. OB-alueiden rajat menevät molemmin puolin kumpujen päällä ja korin takana lammen ranta.

Vinkki: Katso ympärillesi ennen heittoa, jos heitto voi edes teoriassa osua johonkin ohi kulkevaan ihmiseen/eläimeen/laitteeseen, niin odota rauhassa sen aikaa, että tila on vapaa

Väylä 5: Puolarmaari #5

Pituus 111 metriä. Par 3

Suora aukea puistoväylä. Varsin usein oikealta tai edestä tuleva tuuli aiheuttaa päänvaivaa avauksissa. Suoralla heitolla korille varmistaa itsellensä birdien. OB-rajat ovat molemmilla puolilla sekä korin takana kummut. (Tiiltä avaus saarekkeeseen. Jos kiekko menee yli saarekkeen rajojen, merkataan tuloskorttiin yksi rangaistusheitto (+1) ja siirrytään saarekkeen etuvasemmalla olevalle Drop Zonelle heittämään seuraava heitto.)

Vinkki: kun koko poolinne on pelannut väylän loppuun, jatkakaa matkaa reippaasti seuraavalle väylälle, jotta takana oleva pooli voi aloittaa väylän pelaamisen

Väylä 6: Puolarmaari #6

Pituus 65 metriä. Par 3

Suora väylä, jonka puolesta välistä alkaa puiden reunustama kuja. Kujasta vasemmalle on mando, joka kierretään oikealta puolelta. Heti kujan alussa alkaa pieni mäki korille, joten heitolle joutuu antamaan hieman korkeutta. Huom! Avaus heitetään tien yli, joten varmista, ettei muita tien käyttäjiä ole välittömässä läheisyydessä.

Vinkki: Älä heitä jos väylällä vielä pelataan, vaan anna rauha edessä menevälle poolille. Tämän säännön rikkomisesta voi joutua poistetuksi radalta.

Väylä 7: Puolarmaari #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Hieman vasemmalle kääntyvä metsäväylä, jonka keskeltä menee pienehkö kuja. Kori sijaitsee kummun takana ja näin ollen ei näy suoraan tiille. Väylällä on myös sen verran reilusti puita joista saa lennätettyä kiekkonsa näkymättömiin, joten on suositeltavaa käyttää spotteria. Varmistathan, ettei korilla ole edellisen poolin pelaajia.

Vinkki: Palauta löytämäsi kiekot omistajilleen, varastaminen on rikos. Muista myös merkitä omiin kiekkoihisi nimesi ja puhelinnumerosi

Väylä 8: Puolarmaari #8

Pituus 78 metriä. Par 3

Lyhyt väylä mäen päällä. Väylän keskellä juuri ennen mäkeä on puu, oikeakätiselle se tarkoittaa backhandinä heittämistä. HUOM! Rinne on melkoisen jyrkkä ja huonolla tuurilla kiekot rullaa toisinaan mäkeä ihan alas asti lähes takaisin tiille.

Vinkki: Meneekö kiekko muualle kuin haluaisit? Kokeile putterilla heittämistä, se on huomattavan paljon helpommin hallittava kiekko kuin draiveri

Väylä 9: Puolarmaari #9

Pituus 67 metriä. Par 3

Lyhyehkö suora metsäväylä alamäkeen. Parhaan tuloksen oikeakätiset saa putterilla tai midarilla pienen anhyzerin kanssa kiertämällä n. 10 metriä tiiltä olevan puun oikealta puolelta. HUOM! Kori ei näy suoraan tiille, joten muista tarkistaa, ettei korilla ole edellisen poolin pelaajia ennen heittoa.

Vinkki: Kiekko taivaalla? Tarkista kiekon asento kädessä ja liikerata, tavoite on saada kiekko lähtemään suoraan eteenpäin, ei ylöspäin

Väylä 10: Puolarmaari #10

Pituus 46 metriä. Par 3

Suora ja kapea metsäkuja, joka ei anna juurikaan mahdollisuutta heittää kieroja heittoja. Myös korkeus on rajallinen ja näin ollen kiekkovalinta pitää olla oikea, jotta saadaan mahdollisimman suora ja suhteellisen matala heitto aikaiseksi.

Vinkki: 10m päästä korista on puttialue, missä heittoa ei saa astua yli edes kiekon kädestä irtoamisen jälkeen

Väylä 11: Puolarmaari #11

Pituus 53 metriä. Par 3

Lyhyehkö aukea metsäväylä. Heitto kulkee kallion kumpareen yli suhteellisen suoraan korille. Vaikka väylä on muuten aukea on tiin edessä heti puu, joka täytyy kiertää. Parhaiten oikeakätisillä se onnistuu heittämällä puun oikealta puolelta kevyt hyzer midarilla tai putterilla. HUOM! Kori ei näy kunnolla joten varmista, että edellisen poolin pelaajia ei ole vielä pelaamassa. Myös seuraavan väylän tii on n. 15 metrin päässä korin oikealla puolella, joten kiekon karatessa liikaa oikealle tulee huutaa FORE!

Vinkki: Sosiaalisuudesta saa pisteitä, juttele, kysele ja auta myös muita pelaajia, niin kaikilla on mukavampaa

Väylä 12: Puolarmaari #12

Pituus 68 metriä. Par 3

Suorahko väylä, joka kaartuu kevyesti vasemmalle. Vaikka väylä näyttää melko avoimelta suurelta osin, niin välittömästi tiin jälkeen on molemmin puolin puut, joihin avaus helposti osuu. Myös väylän puolen välin jälkeen on keskellä puu, joka kaventaa väylän tuntumaa lisää. Midarilla oikealta vasemmalle kaartuvalla heitolla tämä väylä luonnistuu suht helposti. Korin takana ja vasemmalla on pientä ryteikköä, joka hankaloittaa heittoa. Ole siis tarkkana, ettei avaus karkaa liian pitkälle korista.

Vinkki: Puskasoturit toimivat Espoossa, jos toiminta kiinnostaa käy osoitteessa www.puskasoturit.com

Väylä 13: Puolarmaari #13

Pituus 48 metriä. Par 3

Kapea puukuja, joka tekee loivan S-mutkan. Oikeakätisillä avaus hoituu Fore anhyzerillä kevyellä kädellä. Korista oikealle maasto viettää hieman alaspäin, joten kiekko saattaa lähteä rullaamaan helposti korilta pois.

Vinkki: Kesäkaudella tarjolla on viikkokisoja, käy osoitteessa www.puskasoturit.com tutustumassa toimintaan

Väylä 14: Puolarmaari #14

Pituus 67 metriä. Par 3

Puron yli heitettävä oikealle kaartuva väylä. Kori on puiden takana, joten suoraa heittoa korille ei saa, vaan oikeakätiset joutuvat heittämään fore heiton. Väylä 14 on puistoaluetta, jossa on muita puiston käyttäjiä. Varmista, että väylä on täysin vapaa tarvittaessa spotterin kanssa.

Vinkki: Hole in One? Hieno juttu, mutta merkkaa se kiekkoosi, älä koriin.

Väylä 15: Puolarmaari #15

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 16: Puolarmaari #16

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 17: Puolarmaari #17

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 18: Puolarmaari #18

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 19: Puolarmaari #19

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 20: Puolarmaari #20

Pituus 71 metriä. Par 3

35 arvostelua radalle “Puolarmaari frisbeegolf

  Mukava harrastajarata! Nopeakiertoiset niitty- ja metsäväylät (kaikki Par 3), muutamat hienojakin. Kevytheittoisia metrimäärältään lyhyitä väyliä peräti 14 kpl, tavallisen pituisia viisi ja vain yksi pitkä väylä. Leveät ojat vaanivat kiekkoja ainakin väylillä 1 ja 20, vettä myös väylän 3 vasemmalla.

  Erinomaiset kulkuopasteet, laadukkaat korit ja varsin hyvät tiit (osa hieman kallellaan). Osassa väyliä myös haketta ja sepelisiä siirtymäpolkuja. Suurten parkkipaikkojen ja radan vieressä ulkoilualueen kahvilakin.

  Hyvät tiit ja korit. Mukavat metsäväylät ja tylsät puistoväylät. Väyläkartat osittain rikottu tai puuttuvat. Selkeät opasteet. Monilla väylillä pirkkomahdollisuus keskitason harrastajallekin, mutta liika ahneus voi kostautua metsäväylillä. Aluskasvillisuudesta ei ole haittaa, eli väylältä karanneet kiekot pitäisi löytyä kohtuullisella vaivalla.

  Viimeiseltä väylältä jäi muistoksi ainoastaan se, että paikalla ollut sukeltaja kävi ystävällisesti noukkimassa jokeen heitetyt kiekot ja aavistuksen mollivoittoisesta ryhmän dynamiikasta johtuen poseerauskuvat päätettiin ilman suullistakin sopimusta jättää toiseen kertaan. Puolarmaari on juuri niin helppo kuin sen annettiin ymmärtää olevankin ja hyvänä päivänä Tuskasoturikin voi päästä pitkälle pakkaslukemien puolelle. Vastaavasti heikko tai pikemminkin normipäivä tuottaa vain reippaita puuosumia, jatkuvaa kiroilua ja terveyttä vakavasti vaarantavaa verenpaineen nousua. https://tuskasoturit.com/2021/10/21/puolarmaari/

  Espoon reissulla piti pysähtyä täälläkin kun paljon on somessa tullut vastaan puhetta tästä radasta.

  Puheet pitävät pitkälti paikkansa, marraskuisessa viikonlopussa vähän kehnollakin kelillä kävijöitä riitti niin pirusti että odotella sai. Pari viimeistä väylää jäi pelaamatta kun pimeä tuli mutta ihan hyvän kuvan sai radasta kokonaisuutenakin.

  Hyvän mielen rata jossa hyvää ratasuunnittelua ja paljon erilaisia väyliä. Tänne tulee mieluusti uudestaan. Parilla väylällä oli aika ikävästi kori sijoitettu niin ettei sitä nähnyt ja näissä ainakin itseäni pelotti että onko edellä menevä ryhmä mennyt jo ja saanko itsekin kiekkoa niskaan.

  hyvä ja kiva rata, joka on sopiva myös vähemmän aikaa harrastaneille.Valitettavasti ei löydy tarpeeksi roskiksia, kyltit on usein rikottu ja muutama lisäpenkki olisi kiva koska jonoja muodostuu usein

  Kävin tänään ensimmäistä kertaa tällä radalla ja oli omaan makuun helpohko. Opasteet olivat 5/5 ja muutenkin radan kunnossa pito oli hyvä. Itselle raidit olivat lyhyitä, mutta haasteitakin kuitemkin oli. Rataa voin suositella ihmisille, joilta avaus heitot ei kanna pitkälle.

  Ai niin viimeisellä väylällä #20 sain heitettyä kiekon sinne jokeen ja se jäi sinne. Onneksi ei ollut lempikiekkoni, mutta,jos joku sen sieltä onkii ja numero vielä näkyy, niin mielelläni ottaisin sen takaisin. Numero alkaa 0407 ja päättyy 98.

  Todella mukava rata. Väyläopasteista annan 5/5. Yleensä en tykkää metsäväylistä, täällä se ei haitannut, enkä ole Mikään Pro tason heittäjä, Suosittelen käymään. Laitoin tämän yhdeksi suosikkiradoikseni, vaikka lopputulos olikin liikaa plussan puolella. Seuraavalla kerralla menee paremmin.

  Puistossa ja metsikössä liikkuva lyhyillä väylillä ja lyhyillä siirtymillä liikkuva aloittelijaysyävällinen rata. Heittäjiä oli paljon mikä tehnyt radalle ihan hyvää, metsikössä kiekom löytäminen ei missään vaiheessa ollut ongelma koska maasto hyvin tallaantunut. Ainoa pelottava väylä on #20 ojansa takia.

  Ratakartassa näkyy edelleen vain 14 väylää, vaikka siellä on 20 väylää. Väyläkuvauksessa kerrotaan myös 14 vylää, mutta ratojen määrässä on 20 väylää.
  Voisiko FBGR päivittää tämän?

  Puolarmaarin rata sopii hyvin rentoon heittelyyn, ja useimmat väylät sopivat aloittelijoillekin. Jokaisella väylällä on jokin idea, ja radalta löytyy muutama loistavakin väylä. Väylät ovat niin lyhyitä, että holarijahtiin rata sopii ihanteellisesti. Omana kotiratana tämä alkaa käydä vähän helpoksi, mutta kaikilla väylillä kumminkin pitää heittää hyvä heitto jotta pääsee korille. Korit, tiit ja opasteet ovat loistavia.
  Huono puoli on se, että joillain väylillä korin ympäristö muuttu märällä kelillä mudaksi.
  Kokonaisuudessaan hyvä rata, joka on sopiva myös vähemmän aikaa harrastaneille.

  Ihan kiva paikka näin aloittelijan näkökulmasta. Monella radalla birdien mahdollisuus, jos saa tarkan avauksen. Pärjää koko kierroksen tarvittaessa midarilla tai putterilla. Parhaat opasteet ja kyltit tiillä, koreissa ja puissa, kuin missään radalla aiemmin. Tosin niitä tarvitseekin, koska vanha 14-väylän kartta ei ole validi.

  Hyvää alkanutta kevättä Puskasotureiden puolesta kaikille ihanille heittelijöille ja muille seuraajille!
  Puolarmetsän sairaalan purkutyöt ovat alkaneet, mikä aiheuttaa toistaiseksi muutoksen Puolarmaarin frisbeegolfrataan. Työmaa on mitoitettu ulottumaan kävelyteiden risteykseen asti, minkä takia työmaa-aidat ylittävät väylän 6.

  VÄYLÄ ON TOISTAISEKSI HEITTOKIELLOSSA.
  Myös väylän kori tullaan poistamaan häiriön ajaksi, jotta erilaisilta komplikaatioilta vältyttäisiin. Pyrimme pääsemään kaikkia osapuolia miellyttävään ratkaisuun mahdollisimman pian.

  Hyviä heittelyjä toivottaen,
  Puskasoturit

  Hyvä rata talviheittelyyn kun vaatteita on päällä vähän enemmän, eikä pitkät leiskautukset oikein onnistu. Purotkin on jäässä, niin nekään ei talvella aiheuta samanlaisia pelkotiloja. Kaikin puolin oikein mukava neppailurata, jossa on vähän vaihteluakin saatu mukaan.

  Helppo ja aloittelijaystävällinen puistorata, joka tarjoaa leppoisaa neppailua paremmillekin pelaajille. Välillä Puolarmaari on siis mukavaa vaihtelua haastavammille ja pidemmille radoille. Puro tuo heti hieman lisää haastetta. Hyvä, että tänne sivistollekin on saatu ratakartta ja väyläkuvaukset.

  Olisi tänne päin tarkoitus suunnata ensi viikolla. Millainenhan rata mahtaa juuri tällä hetkellä todellisuudessa olla?

  Ratakartta näyttää vain kahdeksan väylää, kuvaus kertoo, että väyliä olisi 14 ja tuloskortissa on vain kymmenen.

  Jos sinulla on vain aloittelijan kolmen kiekon setti, niin joku niistä jää melko varmasti tänne. Kiekkoihin merkintä ensin, koska kiekkoja haravoidaan purosta ahkerasti. Olen nähnyt yhdestä paikasta haravoitavan kerralla kymmenen kiekkoa, joista osa oli todella kalliita. Jos olet epävarma heitoistasi, niin älä heitä kahdella väylällä jotka menevät puron yli. Yhdellä väylällä heti korin takana on puro ja myös se paikka oli täynnä uponneita puttereita. Et voi nähdä kiekkoa mutaisesta vedestä. Tälle radalle ei kannata lähteä, ellei ole kelluvia kiekkoja mutta sekään ei ehkä auta. Heitin kiekon suoraan puron reunalla olevaan puuhun, josta se putosi puroon ja jäi pystyssä kiinni puron pohjan mutaan.

  Radalla on nyt 14 väylää mutta merkinnät ovat vielä kesken. Uudet väylät sijaitsevat metsässä ja ovat ihan mukavia metsäväyliksi kun niihin tottuu. Aloittelijalle en tätä suosittelisi, koska alun puistoväylillä on helppo kadottaa kiekko puroon ja metsäväylät menevät helposti halonhakkuuksi driverilla.

  Arvostelua ei voi muuttaa vaikka taidot ja rata muuttuvat, joten täytyy tehdä uusi arvostelu. Kun tätä rataa vertaa muihin pääkaupunkiseudun ratoihin, niin kyllä tämä soveltuu hyvin aloittelijalle. Väylät ovat aika sopivan mittaisia ja niissä on hyvin vaihtelua. Kun joka väylästä saa parin ja silloin tällöin jossain 2-birdien, niin jotakin on opittu. Kiekkoja saa kuitenkin silloin tällöin etsiä vieläkin purosta. Lisäksi valitettavasti puistoväylien 1-5 ruoho leikataan kovin harvoin ja kiekkoa saa joskus etsiä kauan korkeasta ruohosta, vaikka kiekko olisikin pysynyt väylällä.

  On kyllä niin huono paikka aloittelijoille! Jos sinä heität esim huonon heiton ja tuulee vähän niin se hemmetin frisbee on vedessä. Ja kun on niin mutasta niin ei löydy eikö näyn sen jälkeen. Minulla on nyt menny 4 frisbeetä veteen ja voi sanoa ettäen suosittele. Sitä paitsi korit ovat vain 60m pitkiä niin se on erritäin tylsä.

  Rata soveltuu mainiosti aloittelevalle fribaajalle ja kokeneemmille tarjoaa hyvää lähäritreeniä. Helppokulkuinen maasto suosii myös perheitä. Rata mistä on hyvä aloittaa harrastus.
  Harmi että nillittävät lähiöpuutarhurit olivat päässeet sotkemaan leiskaa.

Vastaa