"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Puijo DiscGolf

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Rata sijaitsee entisen Puijon golfkentän ja Antikkalan laskettelurinteen ympäristössä. Vaihteleva maasto tarjoaa todella monipuoliset olosuhteet frisbeegolfin harrastamiselle leveine avoväylineen ja kapeine metsäränneineen. Myös suuret korkeuserot tuovat monipuolisuutta radan väylävalikoimaan.

Lue lisää

Rata on tarkoitettu vain kesäkäyttöön, koska talvikaudella nurmikkoalue on osa Puijon vilkasta latuverkostoa. Samoin Antikkalan laskettelurinteen puolelle yltävä rata puretaan talveksi. Keväällä rata avataan vasta kun nurmikoitten maaperä on riittävän kuiva kestääkseen liikkumisen rasituksen. Lähtöpaikka on ylhäällä Puijolla Antikkalantiellä parkkipaikkojen tuntumassa, radan huoltorakennuksen vieressä.  Kierrokselle voi vaihtoehtoisesti lähteä myös Antikkalan laskettelurinteen alaosasta väylältä 13 , jonka läheisyydestä löytyy bussipysäkki viereiseltä Kallantieltä. Myös fillarilla liikkujille tämä on varteenotettava vaihtoehto. Rataa ylläpitää paikallinen seura Deep In The Forest yhdessä Kuopion kaupungin kanssa.

 

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Antikkalantie 51
  70300 Kuopio


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Pertti Tuppurainen / Deep In The Forest

 • Suunnittelija

  Pertti Tuppurainen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Puijo DiscGolf

Väylä 1

Pituus 192 metriä. Par 4

Rata alkaa komein Puijontorni näkymin avaralle kentälle. Väylällä tilaa avata suoraan todella leveillä linjoilla. Vasenta reunaa kuitenkin koristaa ob kepitys, jota kannattaa varoa  etenkin kovalla tuulella. Lähestymisheitto korille loivaan alamäkeen vastapäiseen rinteeseen, on helpohko pitkän avauksen jälkeen. Avauksen jäädessä lyhyemmäksi, birdien ottamista pitkällä lähestymisheitolla on vaikeuttamassa kaksi bunkkeria korin molemmin puolin ja taka ob.

Väylä 2

Pituus 88 metriä. Par 3

Lyhyehkö liidätys loivaan alamäkeen. Väylä on räätälöity vasureille ja oikean käden foreantsalle. Tiukat ob kepitykset ympäri väylän, ja korin oikealla sivulla edessä oleva aita laittavat miettimään hakeeko avauksella korille vai tyytyykö seiftaamaan helpon paarin.

Väylä 3

Pituus 120 metriä. Par 3

Loiva pitkä hyzer avoimelle väylälle. Ob ympäri väylän kiertäen metsän reunoja ja avoimella loppuosalla rajaten lenkkipolkua ja viereistä väylää. Varo heittäessäsi ulkoilijoita korin tuntumassa.

Väylä 4

Pituus 135 metriä. Par 4

Avaus oikean käden jyrkkä antsa ylämäkeen. Heiton jäädessä sisäkaarteen puihin , se tippuu todennäköisesti oobeelle eli tarkkana avauksen kanssa. Ylhäälle penkan päälle pääsyään, lähestymisheitto korille loivaan ylämäkeen kaartaen lopussa oikealla suuren " ikihongan " oksien alta suojaisalle griinille. Helpohko birdie pitkällä avauksella.

Väylä 5

Pituus 168 metriä. Par 4

Avoin tasainen väylä, kaartaen loivasti oikealle lammenrantaa myötäillen. Oobeet ympäri väylän. Varo lähestyttäessä korille lenkkipolulla liikkujia. Mahdollinen Eagle isokätisille

Väylä 6

Pituus 109 metriä. Par 3

Suora avaus puiden välistä tasaisen kumpareen reunalla olevalle korille. Taka ob, varo heittämästä pitkäksi.

Väylä 7

Pituus 77 metriä. Par 3

Nyt tarkkana ! Lyhyt antsa liidätys tai fore oikekätisille. Kori sijaitsee oikealle viettävässä rinteessä eli kiekon tarttuminen griinille on haastavaa. Ob vaanimassa skippejä ja rollereita myös korin alapuolella. Helpohko birdie tekniselle pelaajalle, joka hallitsee kiekkonsa laskeutumiskulmat rinteeseen. Usein puhaltava vastatuuli pitkin rinnettä lisää haastetta tällä väylällä.

Väylä 8

Pituus 92 metriä. Par 3

Jyrkkä, avoin ja korkea hyzer oikeakätiselle. Käyttäkää spotteria! Taka ob, varo avaamasta pitkäksi. Griini avoimella kumpareella metsän takana. Tuulisella kelillä puttailu korilla  todella haastavaa.

Väylä 9

Pituus 106 metriä. Par 3

Avaus metsastä läpi tiukan portin loivaan alamäkeen, kaartaen oikealle avoimelle väylälle. Mando sisäkaarteessa oikealla, sen missatessa seuraava heitto tiiltä sakon kera. Kori alhaalla avoimella nurtsilla aivan oobeen vieressä.

Väylä 10

Pituus 107 metriä. Par 3

Kympille siirrytään entiseltä golfkentältä Antikkalan laskettelurinteeseen. Tällä avoimella väylällä voi heittää korille aivan millä tavalla tahansa oman mieltymyksen mukaan, tärkeintä että saa kiekon jäämään korille, joka sijaitsee kummulla viettävän rinteen reunalla. Taka ja sivu oobeet houkuttelemassa myös kiekkoja eli varo avaamasta pitkäksi.

Väylä 11

Pituus 78 metriä. Par 3

Seuraavaksi piipahdetaan hetkeksi metsän siimekseen ensimmäiselle metsäväylälle. Pillisuora tiukka alamäkiränni liidätys, jossa nähdään eniten holareita tällä radalla. Kori viettävässä rinteessä, birdieen vaaditaan todella tarkka ja määrämittainen heitto.

Väylä 12

Pituus 221 metriä. Par 4

Takaisin laskettelurinteeseen. Saa tykittää täysillä ! Avaus loivaan avoimeen alamäkeen. Oikean reunan metsä ob luonnonsuojelualueen vuoksi. Kori sijaitsee saarekemaisella griinillä heinikkojensuojelualueen kainalossa tiukoin ob kepityksin höystettynä. Isokätisillä mahdollisuus Eagleen. Haastavuutta väylällä lisää ajoittain kova tuuli.

Väylä 13

Pituus 84 metriä. Par 3

Laskettelurinteen alaosasta siirrytään nousemaan takaisin Puijolle, alkaen metsäosuudella. Avaus oikean käden loiva hyzer kapeasta aukosta ylämäkeen vanhaan metsään. Birdien saadakseen on heitetättävä kovaa ja todella tarkasti. Yksi radan vaikeimmista väylistä.

Väylä 14

Pituus 76 metriä. Par 3

Lyhyehkö loiva antsa. Kapeaa ränniä vaikeuttamassa mando tiin edessä oikealla puolen, sen missatessa peli jatkuu tiiltä sakon kera. Helppo birdie tarkalle heittäjälle.

Väylä 15

Pituus 65 metriä. Par 3

Jyrkkä lyhyt ylämäki hyzer. Mando väylän puolessa välissä vasemmalla sisäkaarteessa, sen missatessa seuraava heitto drop zonelta sakon kera. Griini muinaisessa pihapiirissä kummulla lukuisten haapojen ympäröimänä. Helpohko birdie.

Väylä 16

Pituus 114 metriä. Par 3

Pirkkua tarjolla isokätisille, ei muille ! Avaus suora jyrkkään avoimeen ylämäkeen. Kori tasaisella kummulla korkealla mäen päällä. Ob korin takana, varo heittämästä pitkäksi lähestyttäessä.

Väylä 17

Pituus 70 metriä. Par 3

Kapea suora loivaan ylämäkeen.  Väylän alkupää avointa maastoa, muuttuen puolessa välissä metsäväyläksi. Kori tasaisella mäen päällä metsän siimeksessä.  Helppo birdie tarkoille heittäjille.

Väylä 18

Pituus 140 metriä. Par 4

Viimeistä viedään ! Matala avaus metsästä läpi tuplamandon avoimelle nurtsille, sen missatessa jatka peliä drop zonelta sakon kera. Jatkoheitto avoimeen loivaan ylämäkeen kohti komeaa Puijon tornia, kaartaen lopussa vasemmalle griinille. Ob kepit koristaa väylän vasenta ja taka reunaa eli lähestyttäessä korille oltava tarkkana. Helpohko birdie.

19 arvostelua radalle “Puijo DiscGolf

  Todella monipuolinen rata kauniilla paikalla. Löytyy leveätä pitkää väylää, pitkää ja lyhyttä alamäkiliidätystä, ylämäkeen heittoa ja teknisempiä metsäväyliä. Tämän lisäksi puitteet radalla on erinomaiset, väyläopasteet ovat kunnossa, tiit ovat hyvät ja rappusiakin on tehty helpottamaan kulkemista.

  Radalla on paljon OB:ta avoimemmilla väylillä ja joillain väylillä melko kapea greeni, mikä varmasti jakaa mielipiteitä ja voi aiheuttaa joissain pelaajissa turhautumista. Kuitenkin omasta mielestäni erittäin onnistunut rata, ei varmasti paras rata aloittelijoille, mutta radan monipuolisuus ja haastavuus vetoavat varmasti kokeneempiin heittäjiin pitkäksi aikaa.

  Hieno rata! OB keppiä on suhteellisen paljon, et ehkä kaikkia metsien laitoja ei ois tarvinnu tikuttaa. Saa heittää monipuolisesti kaikenlaisia heittoja. Muutamia väyliä missä ei todellakaan tartte himmailla vaikka käsi kestäis 150 metriä heittää. Laadukas rata, joka on hyvin suunniteltu! Menee itellä top 5 ratoihin.

  metsien reuna OB-tikutukset on suojelemassa luonnonsuojelua-aluetta ja siten yritetään pitää pelaajat poissa sieltä. Osa tikuista on suojelemassa myös pururatojen käyttäjiä. Muuten ei tikkuja ole sinne ”turhaan” laitettu. Määrä taas helpottaa tulkintaa ”sisällä/ulkona” kohdalla kun kepit on lähempänä toisiaan.
  Jostain kuvakulmasta katsottuna näyttää kyllä että rata on tikutettu täyteen mutta pelatessa huomaatte että eipä niitä siellä sitten sen enempää ole kuin luulisi. 🙂

  Kuopion OB versio Mukkulasta. Hetkittäin tuntuu että OB kepit on itseisarvo ja niitä pitää saada miltei joka väylälle. Osa väylistä hienoja, mutta osa toistaa itseään. Miltei joka korin ympärille tehdyt OB alueet eivät aina puolusta paikkaansa. Metsäväylät turhan tukkoisia ja toivottavasti kehittyvät vielä heitettävimmiksi. Maisemallisesti hieno ja hyvin hoidettu rata.

  Upea ja monipuolinen rata. Mahtavat maisemat, väylien vaihtelevuus ja pitkät liidätykset jäi mieleen. OB:ta on paljon, mutta se pitää ottaa vain haasteen kannalta. Yksi parhaista missä oon käynyt.

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen, auto parkkiin ja heitolla. Väylät 1 – 5 ovat hieno kokonaisuus. OB-tikkuja on reilusti, mutta niille on paikkansa. Väylät vaativat monipuolista heittovalikoimaa ja väylälläkin pitäisi pysyä.

  Väylät 6 – 12 käytännössä alamäkeen liidätystä. 6, 9, 10 ovat vähän samantyylisiä, oikean käden kämmenheitolla lähes samalla heitolla. Väylä 8 vaatii ehdottomasti spottaajaan – yksinäinen bongari etsi kiekkoaan hetken verran korin takaa metsän puolelta (löytyi). Väylät 11 ja 12 olivat alamäkiväylien parhaimmat, ehdottomasti.

  Loput väylät 13-18 tullaankin metsän kautta takaisin ylös ja heittovalikoimaa saa käyttää monipuolisesti. Rata muuttuu tässä kohtaa enemmän metsäradaksi.

  Rata on kokonaisuutena hyvin suunniteltu ja alue on siistissä kunnossa. Väylät ovat suhteellisen avoimia heittää, osassa joutuu heittämään vähän tiukempaan linjaan. Rata on sopivan haastava ja sille on paikkansa. Suosittelen heittämään läpi. 4½/5.

  Rata pelattu ensimmäisen kerran 7.8.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Aivan upea ja täydellinen rata! Heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit ja väyläopasteet upeassa kunnossa. Paljon penkkejä taukoja varten. Maisemat aivan mahtavan upeat! Väylät todella monipuoliset ja erilaiset toisiinsa verrattuna, lisäksi väylillä ajettu nurmi lyhyeksi ja metsäosuudetkin todella hyvin hoidettu. Käy erittäin hyvästä kuntoilusta reilujen korkeuserojenkin takia. Löytökiekkojen palautuslaatikkokin löytyy. Yli 1000 kiekkoa kuulemma tänäkin vuonna jo palautettu. Maasto kuitenkin joka puolella sellaista, että kiekko periaatteessa löytyy helposti. Eniten niitä katoaa varmasti muutamaan lampeen ja toki salaperäiset mustat aukot vaan nyt tahtovat nieleskellä noita lättyjä melkein missä vain… 🙂

  Tästä suosikkiradastani on vaikea keksiä yhtään mitään negatiivista sanottavaa, kaikki hyvän frisbeegolfelämyksen ainekset ovat Puijolla kasassa, todellinen timantti ratojen joukossa!

  5/5

  HUOM! Puijo Disc Golf Park laitetaan talviteloille su 28.10.2018 klo 13.00 alkaen ja pelaaminen onnistuu seuraavan kerran keväällä 2019. Radan tietoja ja mahdollisesti kadonneita kiekkoja voi tsekkailla Deep In The Forest:n facesta.

  Puijo on viskomistani paikoista monipuolisin kokonaisuus. Korkeuseroja on. Avoimia väyliä on. Metsäväyliä on. Näin aloittelevana ne metsäväylät ovat aina vähän myrkkyä mutta Pohjois-Savon ratoja tutkineena olen kyllä pahempiinkin puuviidakkoihin törmännyt. Ne 251 metrinen liidätys antaa pitkän heiton tunnun tuomaa iloa kummasti, vaikka käpälä ei ”oikeasti” riittäisi kuin 80-90 metriä pidempiin siivuihin 🙂

  Parissa korissa on hieman toiston makua: 7,9,10 on heitettävissä samanlaisella rhfh:lla (ja vaikka samalla kiekollakin), joskin variaatiot bäkkärille on myös mahdollisia.

  Alueella on riittävästi tilaa asettaa kumijalat (pyörä, moottorpyörä tai auto) lepotilaan. Harjoituskori on, ja aiemmin kesällä draivilämppäreitä varten oli verkko viritetty parin puun väliin. Draivirange puuttuu mutta eipä siitä passaa nillittää koska ei niitä kovinkaan monella muullakaan radalla ole. Muutaman sadan metrin päästä aloituspaikasta löytyy myös perinnemaatila Konttila, jossa toimii Kesäkahvila ja sieltä saa käsittääkseni vuokrattua myös metsään heiteltäviä (ja sieltä kerättäviä) muovilättyjä.

  Aikalailla täydellinen mesta. Ehkä parin puun kellistäminen ja siten ilmavuuden tekeminen parille metsäväylälle tarjoaisi täydellisen kokemuksen. Tai sit pitää vaan opetella heittämään paremmin!

  Nyt löytyi täydellinen rata. Tämä on vitosen ansainnut. On se hienoa, että Frisbee golffarit ovat saaneet maastot käyttöönsä pallogolffareilta ja laskettelijoilta.Alussa golf kenttää, sitten alamäkeä oikein kunnolla, lopuksi metsäränniä ylös takaisin parkkipaikalle. Hukkaheitot löytyivät helposti, mutta varokaa alun vesiesteitä.

  Puijon rata on todella monipuolinen. Saa heittää koko käden voimalla, teknisellä taidolla, voimaa säädellen, tarkkaa osaamista ym. Ja vähänkään tuulisella kelillä saatat huomata miten kiekko saattaa liitää ihan muualle kuin oli tarkoitus.
  Väylät on todellakin tehty ajatuksella ja par tulokset realistiset monen tasoiselle heittäjälle.
  Tänne voisi tehdä vaikka toiset tiit tuomaan vaihtelua tai helpottamaan lyhyempien heittojen omaavien tuloksien parantamiseen.

Vastaa