"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pilkanmaa frisbeegolf

Radan kuvaus

Pilkanmaan 12-väyläinen frisbeegolfrata kulkee kauniin Kymijoen rantametsikössä. Loudonkärki paikkana on tunnettu monista valokuvista, missä kivet näkyy tunnettuna maamerkkinä.

Lue lisää

Kyläyhdistys on rakentanut rataa talkoovoimin ja avustuksien tuella. Yhdistys on myös hoitanut rantaa ja kehittänyt sitä muutaman vuoden ajan. Rannasta löytyy katos makkaranpaistolle ja puita nuotioon.

Kohteeseen voi saapua myös veneellä Pyhäjärven suunnasta ja vaikka Kimolan kanavaa pitkin. Kohteessa on myös uimiseen sopiva ranta, muistathan kuitenkin, että Kymijoessa vesi virtaa välillä hyvinkin voimakkaasti.

Pilkanmaassa on myös Sale, sieltä voi evästä ostaa mukaan.

Me kyläläiset olemme mukavaa sakkia ja kutsumme teidän tutustumaan Pilkanmaan frisbeegolfrataan ja kauniiseen Luodonkärkeen.

HUOM! Heittopaikat saavat tekonurmipinnan syksyn 2023 aikana.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Luodonkärki 50
  45810 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2022

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Esa Ojanen 0405157320/0504400782 vapaa aikana, esa.ojanen@jatke.fi

 • Suunnittelija

  Sami Pesu / Pilkanmaan Kyläyhdistys talkoo porukka

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pilkanmaa frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Pilkanmaa #1

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 2: Pilkanmaa #2

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 3: Pilkanmaa #3

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 4: Pilkanmaa #4

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 5: Pilkanmaa #5

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 6: Pilkanmaa #6

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 7: Pilkanmaa #7

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 8: Pilkanmaa #8

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 9: Pilkanmaa #9

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 10: Pilkanmaa #10

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 11: Pilkanmaa #11

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 12: Pilkanmaa #12

Pituus 139 metriä. Par 4

5 arvostelua radalle “Pilkanmaa frisbeegolf

  Kouvolan kaupungissa Pilkanmaa frisbeegolf. Radalla pituutta 12-väylää, 750m ja C2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1930m. Pelattu 21.8.2023.

  Pilkanmaan metsärata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten puolittaisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Kaunista vesimaisemaa oli tarjolla auton p-paikan suunnalla, mutta itse kierroksella vesi ei läsnä ole, joten ainakaan kiekon eksymisestä veteen ei pelkoa lainkaan ole koko kierroksen aikana. Väylät olivat vaihtelevia ja ihan heitettäviä. Ennakko-odotuksiin nähden pusikkomonstereitakin oli vähemmän mitä olin kuvitellut, joten kiekotkaan eivät jokaisella väylällä olleet vaarassa hukkua vaikka aiemmista kommenteista näin olisi saattanut päätelläkin. Mäntykangas/kuusimetsärata oli tuolta osin siis armollinen. 3-väylä oli tekninen mukava alamäkiväylä. 6-väylä pikkunätti alamäki, opaste tosin näytti väärin, ei missään nimessä suora väylä. 11-väylä myös pikkunätti alamäkiväylä oikealle hieman kaartuvana. Heittolinjat pääosin ihan ok. Siirtymät kohtuulliset.

  Rakenteet pääosin oikein hyvät, kuten sopi varsin tuoreelta radalta odottaakin. Ratakartta, heittopaikkaopasteet ja korit (+ treeni x 1) suuntanuolineen erinomaisessa kunnossa. Löytökiekkolaatikkokin oli, mutta lukitsematon. P-paikalla venerannassa myös pieni uimaranta, grillipaikka puineen ja ulkohuussi. Kouvolan keskustan palveluiden äärelle 14km. Lähin kauppa Sale Pilkanmaa 3km päässä.

  Mutta ei… ei ihan kuitenkaan. 4-väylä heitettiin sokkona ja sekä vasemmalla että oikealla odotti ahnaat puskamonsterit. 12-väylä oli radan ehdottomasti surkein viritelmä. Sinällään ihan ok, 139m suoraa heittoa, mutta… puskaa oli niin paljon ja ihan julmetun korkeana ihan keskellä väylääkin ettei mitään rajaa. Heippa kiekot, jos vähänkin reilummin kiskaiset etkä kunnolla näe mihin laskeutuu! Raivaamista olisi ainakin näillä kahdella väylällä iso määrä ja koko radallakin pieni trimmaus ei olisi yhtään pahitteeksi. Rakenteista next tee -kylttejä oli muutama, mutta enemmänkin olisi mahtunut. Heittopaikat olivat pelihetkellä elokuussa maapohjalla, mutta ilmeisesti syksyn mittaan ainakin suunnittelivat ylläpito tekonurmimattojen asennuksia.

  Radalla oli hyviä ja vaihtelevia väyliä, erityisesti kolme mukavaa alamäkiväylää olivat hienoja. Kaksi totaalista ryteikköväylää kuitenkin pilasi paljon, samoin maapohjalla olleet heittopaikat. Kuitenkaan ei ollut ihan niin pahaa mörriä missään nimessä mitä muut kommentoijat ovat kertoneet. Kahdella väylällä iso raivausoperaatio ja muilla pientä siistimistä, niin helposti 1-2 pykälää voisi arviointia nostaa. Kasassa on Pilkanmaalla kuitenkin hyvä ja kehityskelpoinen radan aihio mitä pitäisi nykyisestä vielä runsaasti kehittää, niin voisi itsekin vierailla myöhemmin uudestaan.

  2/5

  Lähettiin kotkasta asti ajeleen. Oli niin paskan näköinen rata, niin lähettiin suosiolla samantien pois. Harjoittelukorikin oli semmosessa paikassa, kuin puttaat ohi niin kiekko oli järvessä😂 Eikä minkäänlaista ylläpitoa..

  Havumetsäradan väylät lyhempiä, mutta niiden haastavuus voi paikoittain yllättää. Useat väylät on jätetty kiinnostavan kapeiksi, joukossa ns. teknisiäkin, tietynlaisia heittoja edellyttäviä ahtaita väyliä. Pisin päätösväylä on ajotien suoralla lehtipuiden reunustamana.

  Väylien väliset siirtymät nopeita, toki uudessa radassa vielä hieman siistimistä, mm. vähän kaadettuja ja pätkittyjä puitakin odottamassa poistamista.

  Toivottavasti rata saa rakennetut heittoalustat mattoineen. Parkkipaikalla ja siirryttäessä 1. väylälle upeat vesistömaisemat!

Vastaa