"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Oittaan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Monipuolinen ja aloittelijaystävällinen 18-väyläinen frisbeegolfrata Oittaan ulkoilualueen yhteydessä. Rata sijaitsee Oittaantien päässä ulkoilupolkujen ja voimailupaikan lähistöllä.

Lue lisää

Ensimmäiset kuusi väylää ovat puistomaisessa ympäristössä. Sen jälkeen lähdetään koluamaan metsää väylillä jotka vaativat tarkkuutta enemmän kuin pituusheittokykyä.

Radan yhteydessä on putti- ja lähestymisharjoittelukoreja, sekä yli 150m pitkä range.

 

Ajankohtaista

02.12.2018
Oittaan rata suljettu hiihtokauden ajaksi
Lumetetut ladut ovat radan alueella. Rata avataan taas keväällä, kun ladut poistuvat käytöstä. Ilmoitamme asiasta täällä. Talvikaudella ... Lue lisää

27.12.2016
Oittaan rata poissa talvikauden
Hiihtokauden ollessa käynnissä tykkilumiladuilla, on Oittaan frisbeegolfrata virallisesti suljettu kevääseen saakka. Sillä aikaa lajia ... Lue lisää

30.10.2016
Oittaa 18-väyläisen radan kartta 2016 syksy
Rata saattaa vielä elää hieman kaudelle 2017, mutta väylät tulevat pysymään paikoillaan. Muutokset tulevat koskemaan lähinnä mandoja, ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Oittaantie
  2740 Espoo


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Puskasoturit

 • Suunnittelija

  Puskasoturit / Antti Huhtala, Toni Koski

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Radan yhteydessä on putti- ja lähestymisharjoittelukoreja, sekä yli 150 metriä pitkä range. Metsäpuoliskolta löytyy grillikatos, sekä taukopaikkoja. Noin 500m päästä ykkösväylästä löytyy Oittaan kahvila palveluineen.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport megastore Sello
  Leppävaarankatu 3-9 02600 ESPOO puh. 09-75188500

  Budget Sport Espoo
  Kuitinmäentie 27 02240 ESPOO puh. 010-5380900

  Megastore Suomenoja
  Isoniitynkuja 2 02270 ESPOO puh. 09-8874150

Kuvia radalta

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Oittaan ulkoilualue, Espoo

Väylä 1: Oittaa #1

Pituus 53 metriä. Par 3

Ensimmäisen väylän aloituspaikka löytyy kuntolaitteiden takaa nurmialueen reunasta.

Suora väylä jonka keskellä on puu jonka voi kiertää oikealta tai vasemmalta, holaria hakiessa moni on siihen kapsahtanut.

Siirtyminen väylälle 2 tapahtuu korilta oikealle. Seuraten polkua vasemmalle ulkoilupolulle. Älä kulje seuraavalle väylälle 3. väylän kautta!

Väylä 2: Oittaa #2

Pituus 90 metriä. Par 3

Puistoväylä jonka koria voi lähestyä kahta reittiä. Reilusti oikea väylää ja laskeutuminen rinteen alkuun puttietäisyydelle. Vaihtoehtoisesti suorahko heitto koivurykelmän oikealta puolelta forella tai pienellä "flipillä" ja kiekko kupille. Vasemmalla on mando joka tulee kiertää oikealta puolelta (merkitty nuolella).

Jos kiekko kiertää mandon vasemmalta puolelta jatka heittämistä Drop Zonelta ja merkitse tuloskorttiin yksi rangaistusheitto (+1).

Huomioi jalankulkijat edessä kulkevalla tiellä ja varmistu heiton turvallisuudesta ennen heittoa!

Väylä 3: Oittaa #3

Pituus 72 metriä. Par 3

Oikealle kaartava puistoväylä jossa muutama isompi puu väylällä ja oikealla tiheämpi metsä. Suora avaus kohti mäntyä tarjoaa hyvät edellytykset helpolle lähestymiselle.

Huomioi ratsastajat väylän vasemmalle puolelle kulkevalla polulla ja varmistu heiton turvallisuudesta ennen heittoa.

Väylä 4: Oittaa #4

Pituus 138 metriä. Par 4

Hieman pidempi pellon reunaa kulkeva väylä jossa pääsee kokeilemaan avauksen tarkkuutta ja pituutta. Väylän molempia reunoja koristaa OB-alueet jotka on hyvä huomioida ennen heittoa. Mikäli avausheitto karkaa ulos väylältä, jatketaan peliä karttaan merkityltä Drop Zonelta.

Huomioi heitossasi väylän 5 korilla olevat pelaajat.

Väylä 5: Oittaa #5

Pituus 83 metriä. Par 3

Suora väylä hieman alamäkeen viettäen. Suoralla lähestymisheitolla kiekko on jo putattavissa koriin.

Väylän 4 rajaava oja on OB-alueen raja myös tälle väylälle.

Ennen kuin heität, varmista sekä oikealta, että vasemmalta, ettei väylän poikki kulkevalle hevospolulle ole saapumassa hevosia! Jos ryhmässä on useampia jäseniä, on yhden hyvä tarkkailla polun tilannetta ennen heittoja. Hevosilla on etuajo-oikeus, eli frisbeegolffaaja odottaa kunnes hevonen ratsastajineen on poistunut vaaravyöhykkeeltä.

Väylä 6: Oittaa #6

Pituus 85 metriä. Par 3

Loivasti oikealle kaartava väylä jossa väylää reunustavat tiheät ja kuivat kuuset. Tällä väylällä on hyvä kiinnittää avauksessa huomiota tarkkuuteen pituuden sijaan, jotta pääsee jatkamaan väylältä kohti koria.

Ennen heittoa tulee varmistua ettei hevosia ole tulossa polkua pitkin. Hevosilla on etuajo-oikeus, eli frisbeegolffaaja odottaa kunnes hevonen ratsastajineen on poistunut vaaravyöhykkeeltä.

Väylä 7: Oittaa #7

Pituus 80 metriä. Par 3

Metsään tehty puiden reunustama kuja. Alkupuolelta suoraa n. 40m ja puolivälin jälkeen hieman oikealle taittava väylä. Avaus edessä näkyvän kallion päälle tarjoaa hyvät mahdollisuudet jatkaa putterilla kohti koria.

Vasemmalla kulkeva tie rajaa OB-alueen.

Väylä 8: Oittaa #8

Pituus 86 metriä. Par 3

Tien yli, suora väylä ylämäkeen. Avaus puiden muodostamasta portista korkeana lähelle edessä näkyvää kiveä tarjoaa helpomman mahdollisuuden päästä seuraavalla lähestymisellä jo korin tuntumaan.

Väylä menee ulkoilureitin yli, joten varmistu ennen heittoa ettei mutkan takaa ole tulossa pyöräilijöitä tai muita ulkoilijoita.

Väylä 9: Oittaa #9

Pituus 86 metriä. Par 3

Oikealle kaartava metsäväylä jota reunustavat molemmilla puolilla tiheät kasvustot. Avaus edessä näkyvän kallion taakse oikealle tarjoaa näkymän korille ja mahdollisuuden tarkkaan lähestymiseen. Väylän alkupäässä on vasemmassa reunassa jyrkänne.

Vasemmalla oleva tie rajaa OB-alueen.

Taukoa voi pitää myös tiin vierestä löytyvällä näköalapaikalla, tai väylän pelattua läheisellä grillikatoksella. Seuraavalle väylälle siirtyminen oikealle korista.

Väylä 10: Oittaa #10

Pituus 78 metriä. Par 3

Ylämäkeen vasemmalle kaartava väylä, jossa pääsee kokeilemaan hieman kiekonkäsittelytaitoja. Väylä on loppupäästä huomattavan kapea, joten keskelle pelaamista suositellaan lämpimästi. Tältä väylältä jatketaan seuraavaan väyläosioon pienen siirtymän siivittämänä. Heitä vasta kun se on turvallista ja olet varmistanut, että edellinen ryhmä on poistunut väylältä.

Väylä 11: Oittaa #11

Pituus 69 metriä. Par 3

Holari on edelleen Oittaan 11. väylällä mahdollinen, mutta vaatii paljon enemmän kuin aiemmin. Melko suora väylä vasemmalle kallellaan olevan kallion päällä. Väylä lähtee puiden välistä ja aukeaa hieman n. 30m kohdalla. Korin vasemmalla puolella ja 10m sen takana on jyrkänne, jonne heittämällä voi varmistaa itselleen bogeyn korttiin.

Väylä 12: Oittaa #12

Pituus 55 metriä. Par 3

Vasemmalle kaartava, tasaisesti kääntyvän heiton vaativa väylä. Pari lentorataa valittavissa joilla kiekon saa korille, kiekoksi suositellaan vakaata lähestymiskiekkoa tai vaihtoehtoisesti putteria.

Väylä 13: Oittaa #13

Pituus 62 metriä. Par 3

Suora, hieman kalteva alusta ja molemmilla puolilla väylän alussa tiheä metsä. Pelaa ennemmin keskelle vähän lyhyempi kuin riskillä pusikkoon.

Väylä 14: Oittaa #14

Pituus 74 metriä. Par 3

Tiheästi isoilla puilla peitetty väylä jossa avaus tarvitsee tarkkuutta. Suoraan heittämällä saa avauksen korin alle.

Väylä 15: Oittaa #15

Pituus 82 metriä. Par 3

Avaus suoraan kallion yli hieman oikeaan laitaan on tie par-tulokseen. Vasemmassa reunassa mutkassa on vesieste jota kannattaa välttää viimeiseen saakka.

Väylä 16: Oittaa #16

Pituus 76 metriä. Par 3

38m+38m, avaus mutkaan, siitä lähestyminen korille ja nostoputti. Oikealla mando estämässä oikaisuja ja lisäämässä turvallisuutta. Mutkassa baggage drop johon voi jättää laukun väylän loppuun pelaamisen ajaksi, seuraava pooli ei avaa ennen edellisen poistumista.

Väylä 17: Oittaa #17

Pituus 61 metriä. Par 3

Suora väylä jossa lähdetään puurännistä. Kun ränni on selvitetty, aukeaa väylä leveämmäksi ja vaihtoehtoja on myös vähemmän onnistuneen heiton jälkeen tarjolla.

Väylä 18: Oittaa #18

Pituus 70 metriä. Par 3

Hieman oikealle alamäkeen kaartava metsäväylä. Avaus tien yli metsään kohti taempaa kuusta on resepti par-tulokseen. Varo kuitenkin vasemmalla olevaa mandoa ja pyri suoraan heittoon. Jos kiekko liitää pitkäksi on syytä varoittaa väylän 7 pelaajia fore-huudolla. Vasemmalla on mando-puu joka tulee kiertää oikealta puolelta. Jos kiekko kiertää mandon väärältä puolelta jatka heittämistä Drop Zonelta ja lisää tulokseen yksi rangaistusheitto. Huomioi ulkoilupolku ja sillä liikkuvat ihmiset.

35 arvostelua radalle “Oittaan frisbeegolfrata

  Samaa mieltä edellisten kommenttien kanssa: uudistuksen jälkeen 18-väyläinen rata ei ole aloittelijaystävällinen, sillä loppupään uudet radat ovat pitkiä ja haastavia. Etuysi sopii kaikille.

  Itse pelailen loppupäätäkin jo melko mielelläni, kun olen jo vähän harjoitellut, mutta kiekkoja saa etsiä aluskasvillisuuden seasta, jos ei kykene heittämään pitkillä väylillä näkösälle. Ainakin kannattaa suosiolla ottaa par 4 -radoilla 7 heittoa etenemällä kirkasvärisellä putterilla tai midarilla, eikä yrittää heittää pitkälle, koska kiekko on aina hukassa pusikossa. Edes väylältä kiekkoa ei ole aina helppo löytää risujen seasta.

  Uusi murhaniemen vieressä pyörivä 9-väyläinen rata sen sijaan on erittäin aloittelijaystävällinen, ja jo hieman kokeneella pelaajalla on joka väylällä mahdollisuus birdieen.

  Plussaa hyvistä opasteista! ”Next tee” -kyltit ohjaavat perille niin, että karttaa ei tarvittu kertaakaan. Plussaa myös reitin varrella kasvavista mustikoista. 🙂

  Välttävän keskitason heittäjänä en kuitenkaan lämmennyt uusille loppupään väylille ollenkaan. Kivoja luontomaisemia kyllä, mutta jos (ja kun 😀 ) heitto menee kapealta väylältä sivuun, niin se on pöpelikössä josta kiekkoa saa etsiä pitkään ja hartaasti. Porukalla tämä harjoitus toistuu monta kertaa saman kierroksen aikana, ja hauskuus alkaa kadota harrastuksesta.

  Ehkä täällä viihtyy sitten, kun on ammattilaistasolla ja kaikki heitot menevät aina tarkasti maaliin, mutta tämä rata on kyllä kaikkea muuta kuin (kuvauksessa mainittu) aloittelijaystävällinen. Edes ne alkupään vähemmän sadistiset väylät eivät ole mitään kaikista helpoimpia nekään.

  Hyvä rata. En tosin radan uudistumisen jälkeen mieltäisi tätä niinkään aloittelijaystävälliseksi, mutta hetken jo pelanneelle tarjoaa vaihtelevia ratoja ja pidempäänkin pelanneelle haasteita.

  Ratakartta ja osa opasteista (olisiko ollut 12 väylän heittopaikan opaste) ei pidä enää paikkaansa ja ylläpitäjä/ratamestari voisikin päivittää ne. Nykyään löytyy tuo helppo 9-väyläinen, jossa keskipituus lienee noin 40-50 metriä per väylä, sekä pidempi 18 väyläinen, jossa pari reilusti yli 100 metrin väylää.

  Tänään 27.3.2020 hiihtolatu vielä paksussa lumessa. Ensimmäiset 10 väylää ilman koria. Loppupäässä korit on paikalla, mutta joidenkin suuntanuoli näyttää väärään suuntaan. Next tee -opasteita voisi olla lisää siellä täällä. Ratakarttaan kannattaisi lisätä väylänumerot.

  Upeat opasteet tulleet ainakin kevään jälkeen! Ei tarvinnut loppupään metikössä pyöriä ja etsiä koreja. Yks lempiradoista lähellä Helsinkiä. Tiit todella liukkaat sateen jälkeen eli perinteinen tekonurmitiin haittapuoli. 4/5!

  Aloittelijoille juuri sopiva, plussana uintimahdollisuus. Nettikartta pitää päivittää. Opasteet voisivat olla selkeämmät seuraavalle teelle, meiltä taisi jäädä yksi rata pelaamatta. Joissakin koreissa ei ole suuntanuolia seuraavalle teelle. Hyvä että väylistä on poistettu osa puista, Variston radalla on kuin keskellä metsää pelaisi.

  Hei. Onko tällä radalla 12 vai 18 väylää?
  Ratakuvsuksissa ja ratakartassa sanotaan, että olisi 12 väylää, mutta kuitenkin väylien määrässä sanotaan, että olisi 18 väylää. Kumpi pitää paikkaansa?

  Hyvä rata. Pääosin metsäväyliä, alussa muutama vähän avoimempi ja puistomaisempi väylä. Hyvät tiit, hyvät korit pääosin, joskin ainakin alussa oli kuluneita vanhempia koreja jotka oli vähän vaikea bongata, ne voisi vaikka huoltomaalata jollain kirkkaalla värillä. Väyläkartat hyviä, ajantasaista ratakarttaa ei ollut, täälläkin sen ajantasaisen kartan lisättynä väylien numeroilla (ja ysiväylän oikella mitalla&par:lla) voisi lisätä myös tuon ”ratakartta” -linkin taakse. Hyvät opasteet väylältä toiselle, ainoastaan ysiväylällä on sen pidentämisen jälkeen jäänyt opasteet liian taakse, korilta ei enää huomannut. Ja viimeiseltä väylältä ei vielä tainnut olla sitä ”exit” -kylttiä.

  Pääosin lyhyehköjä, tiukkoja metsäväyliä. Puusto kohtalaisen avointa, mutta väylällä kannattaa silti pysyä. Jonkun verran myös korkeuseroja tuomassa haastetta, muutamalla väylällä myös sivusuunnassa. Ei oikeastaan mitään kovin huonoa väylillä, alun kolme puistomaisempaa väylää tarjoaa vähän lämmittelyä tulevaan, neljännellä viritetään vähän pituusheittoakin, ja siitä eteenpäin sen sitten saakin unohtaa ja keskittyä tarkkuuteen, maksimimittoja ei loppuväylillä pahemmin tarvitse.

  Suurimpana epämukavuustekijänä mieleen jäi vain metsän kosteus, lähes kaikki polut olivat todella märkiä ja mutaisia/turpeisia, se on varmasti hankalasti korjattavissa, mutta epäkohta silti. Muutoin kyseessä on oikein hyvä metsärata, joka tarjoaa kohtalaisen vaihtelevia lyhyehköjä väyliä, jotka sopivat aloittelijoille pituutensa puolesta, mutta tarjoavat varmasti haastetta myös kokeneemmille, joille par:iin heittäminen ei enää riitä.

  18-väyläistä en ole ehtinyt vielä testaamaan, mutta lyhyempänäkin oikein positiivinen metsäkokonaisuus, johon väylä 4 tarjoaa mukavan lisän. Harjoitusrange ehdottoman hyvä asia ja treenikorit kunnossa. Puitteet ovat radallakin todella hyvät ja sijainti uimarannan ja kahvion vieressä tekee paikasta todella hyvän ulkoilupaikan, jossa voi viettää vaikka koko päivän.

  Kiva ja suhteellisen monipuolinen ratakokonaisuus mutta ilmeisesti vielä viimeiset next-tee -kyltit kiinnittämättä. Väylää 10 en löytänyt kierroksen aikana ja 17 kori oli sen verran lähellä 16:tta että sitä kautta ko.väylä löytyi. Myös näin ulkopaikkakuntalaisena ensimmäistä kertaa kiertäessä olisi ollut hyvä että ohjeistuksia radalta poistumiseen ykkösväylän suuntaan olisi ollut vaikkapa risteysalueella yksi lisää kun välimatkaa kuitenkin on useampi sata metriä.

  Moi ja kiitos palautteesta, vaikka heräämmekin tähän vähän myöhässä. Laitamme listalle tuon Exit-kyltin, jotta kenenkään ei tarvitse lähteä erikseen kiertämään kuntopolkua autonsa löytääkseen. 🙂

  -Toni /Puskasoturit

  Moi. Harmi, että osuit juuri laajennuksen valmistelun ajankohtaan, jossa myös olemassa olevia väyliä muutettiin. Väylien opasteet ovat tulossa paikoilleen ja next tee-kyltit ovat myös matkalla kohti reittejä. Tarkoitus ei missään nimessä ole tehdä suunnistusharjoitusta radalla liikkumisesta kenellekään, mutta emme vain yksinkertaisesti ole ehtineet viemään vielä aivan kaikkia tarvikkeita paikoilleen. Toivottavasti pääset käymään uudestaan kuitenkin kun opasteet ovat tulleet ja asennettu. Terveisin Toni /Puskasoturit

  Hieno vaihteleva rata. Alkaa puistomaisena ja hiljalleen muuttuu metsäiseksi ja mäkiseksi. Pari väylää liiankin tiheästi puisia ja tuntuvat olevan yhtä halonhakkausta ja driverin runtelua. Väylät 7-12 todella mäkisessä maastossa. Jos haluaa helpon vaihtoehdon niin tekee vain väylät 1-6 ja jättää metsäradat muille. Ehdoton bonus on todella pitkä kahden tiin range radan vieressä. Myös kolmen korin harjoittelualue rangen vieressä on mainio. Kokonaisuutena todella hyvä ja Oittaalla on paljon muutakin tapahtumaa.

  Mukava ja vaihteleva rata. Seuraavat väylät löytyivät helposti. Oikeakätiselle rystyheittäjälle riitti haasteita tässä vaihtelevassa maastossa. Taisi olla kauden viimeinen rata ja varmasti kesällä uudestaan. Frisbeegolfin oheen löytyy jos vaikka mitä muutakin harrastetta.

  Oli ihan mukavaa tuossa syksyllä käydä, ainoa ”ongelma” oli se, että olen vasuri, joten melkein kaikki väylät oli helppoja. Tosin ei kait pitäis valittaa, kun kerrankin vasenkätisyydestä on hyötyä… eli jos olet vasuri ja heität rystyllä hyvin, kannattaa tarkistaa rata.

  Muutama ensimmäinen väylä oli mielenkiintoista maastoa, avoimentuntuista lehtimetsää ja peltoaukeaa, mutta sen jälkeen kaikki muuttui ahtaaksi ja melko ahdistavaksi metsäradaksi. Mielestäni näitä ”tukkoväyliä” oli liikaa ja olisin kaivannut radalle enemmän yllätyksiä. Alussa en tahtonut löytää ensimmäisiä väyliä, mutta metsissä opasteet seuraaville tiille oli merkitty hyvin!

  Pidin metsäväyliä melko haastavina, mikä oikeastaan on ihan hyvä asia. Ensimmäistä kertaa heittävää en tälle radalle veisi – paitsi niille ensimmäisille väylille. Kierros meni tuloksen osalta kivasti ja drivenurmi harjoituskoreineen oli plussaa. Kokonaisuutena kuitenkin vähän petyin rataan, enkä näkisi tarvetta lähteä kovin kaukaa Oittaalle ajelemaan, koska samankaltaisia metsäväyliä löytyy lähempääkin.

  Hieno yhdistelmä puisto- ja metsärataa ja todella hienossa kunnossa. Ylläpitäjä on nähnyt todella vaivaa asian eteen – kiitos!
  Vielä muutama puu metsäväyliltä pois, niin hipoo lähes täydellisyyttä.
  Väylät eivät vaadi välttämättä kovin isoa kättä mutta tarkkuutta senkin edestä. Kelpoiset heittoalustat, erinomaiset väyläkartat ja next tee -opasteet. Lisäksi löytyy riittävästi roskiksia ja penkkejä.
  Sitä isoa kättä pääsee rasittamaan toden teolla erikseen upealla drivenurmella, joka on varustettu etäisyyskyltein ja heti vieressä on kolme harjoituskoria.
  Oikein mukava frisbeepaikka kokonaisuutena, joka suorastaan odottaa laajentamista 18-väyläiseksi.
  Tähän paikkaan kannattaa tulla hieman kauempaakin.

  rata on hyvä harrastajalle, rata on täysin heitto kunnossa.. ainoo vaan et nykyinen 2 rata vois olla 1 rata, koska nyt ihmiset lopsii nykyisen 3 radan läpi mennessään 1 radalta 2 radalle. näin aiheuttaen vaaratilanteita…..

  Hienoa että Espoo on vihdoin herännyt ja aloittanut uuden radan rakennuksen! Vanha kun oli aika vaarallinen muille ulkoilualueen käyttäjille. Ensimmäiset 6 reikää mukavat puistossa mutta siitä eteenpäin ovat vielä hieman vaiheessa. Paljon kaadettuja puita mitä ei vielä viime viikolla ollut siivottu pois väylien sivuilta. Ja varoituksen sanana: Puiset heittoalustat todella vaarallisia ja liukkaita sateella. 4 väylälle olikin jo saatu matto heittoalustan päälle joka olikin hyväpitoinen.

Vastaa