"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Oittaa frisbeegolf – Kalliometsä

Radan kuvaus

Espoon Oittaan Kalliometsän 18-väyläinen keskivaikea metsärata on osa Oittaan kolmen radan 45-väyläistä frisbeegolfkeskusta. Aloittelijoille suositellaan aluksi Rantapuiston tai Camping ratojen kiertämistä. Aloittelijoille suositellaan siirtymistä Kalliometsän väylältä #12 suoraan viimeiselle väyläle ja jättämään väliin uusimmat haastavammassa maastossa kulkevat väylät #13-17.

Lue lisää

Monipuolinen, metsässä ja kallioilla sijaitseva rata vaatii tarkkuutta enemmän kuin pituusheittokykyä. Radan yhteydessä on putti- ja lähestymisharjoittelukoreja, sekä yli 150m pitkä range. Lisäksi Oittaan frisbeegolfkeskuksessa on kaksi aloitteijaystävällistä rataa, Rantapuisto ja Camping.

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Oittaantie
  02740 Espoo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Puskasoturit ry

 • Suunnittelija

  Mikko Tanska 2020 / Aikaisemmin Puskasoturit ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Radan yhteydessä on putti- ja lähestymisharjoittelukoreja, sekä yli 150 metriä pitkä range. Väylän #13 vierestä ja väylän #5 vasemmalta puolelta, sekä Rangen pellolta löytyy grillikatos, sekä muita taukopaikkoja. Noin 500m päästä ykkösväylästä löytyy Oittaan kahvila palveluineen ja erinomainen hiekkaranta. Katso radan live-kävijätiedot tästä!

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Videoesittely

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Oittaan ulkoilualue, Espoo

Ratakartta

Väylä 1: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #1

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 2: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #2

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 3: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #3

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 4: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #4

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 5: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #5

Pituus 110 metriä. Par 4

Väylä 6: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #6

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 7: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #7

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 8: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #8

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 9: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #9

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 10: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #10

Pituus 125 metriä. Par 4

Väylä 11: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #11

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 12: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #12

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 13: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #13

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 14: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #14

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 15: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #15

Pituus 136 metriä. Par 4

Väylä 16: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #16

Pituus 154 metriä. Par 4

Väylä 17: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #17

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 18: Oittaa frisbeegolf - Kalliometsä #18

Pituus 82 metriä. Par 3

41 arvostelua radalle “Oittaa frisbeegolf – Kalliometsä

  Samaa mieltä edellisten kommenttien kanssa: uudistuksen jälkeen 18-väyläinen rata ei ole aloittelijaystävällinen, sillä loppupään uudet radat ovat pitkiä ja haastavia. Etuysi sopii kaikille.

  Itse pelailen loppupäätäkin jo melko mielelläni, kun olen jo vähän harjoitellut, mutta kiekkoja saa etsiä aluskasvillisuuden seasta, jos ei kykene heittämään pitkillä väylillä näkösälle. Ainakin kannattaa suosiolla ottaa par 4 -radoilla 7 heittoa etenemällä kirkasvärisellä putterilla tai midarilla, eikä yrittää heittää pitkälle, koska kiekko on aina hukassa pusikossa. Edes väylältä kiekkoa ei ole aina helppo löytää risujen seasta.

  Uusi murhaniemen vieressä pyörivä 9-väyläinen rata sen sijaan on erittäin aloittelijaystävällinen, ja jo hieman kokeneella pelaajalla on joka väylällä mahdollisuus birdieen.

  Tuo aluskasvillisuustilanne on kolmen vuoden kiekkojen etsinnän myötä muuttunut huomattavasti siedettävämmäksi. Ainakin yleisimpien hutien kohdalla aluskasvillisuus on käynyt aika vähiin ja kiekot löytyvät yllättävänkin hyvin.

  Plussaa hyvistä opasteista! ”Next tee” -kyltit ohjaavat perille niin, että karttaa ei tarvittu kertaakaan. Plussaa myös reitin varrella kasvavista mustikoista. 🙂

  Välttävän keskitason heittäjänä en kuitenkaan lämmennyt uusille loppupään väylille ollenkaan. Kivoja luontomaisemia kyllä, mutta jos (ja kun 😀 ) heitto menee kapealta väylältä sivuun, niin se on pöpelikössä josta kiekkoa saa etsiä pitkään ja hartaasti. Porukalla tämä harjoitus toistuu monta kertaa saman kierroksen aikana, ja hauskuus alkaa kadota harrastuksesta.

  Ehkä täällä viihtyy sitten, kun on ammattilaistasolla ja kaikki heitot menevät aina tarkasti maaliin, mutta tämä rata on kyllä kaikkea muuta kuin (kuvauksessa mainittu) aloittelijaystävällinen. Edes ne alkupään vähemmän sadistiset väylät eivät ole mitään kaikista helpoimpia nekään.

  Hyvä rata. En tosin radan uudistumisen jälkeen mieltäisi tätä niinkään aloittelijaystävälliseksi, mutta hetken jo pelanneelle tarjoaa vaihtelevia ratoja ja pidempäänkin pelanneelle haasteita.

  Ratakartta ja osa opasteista (olisiko ollut 12 väylän heittopaikan opaste) ei pidä enää paikkaansa ja ylläpitäjä/ratamestari voisikin päivittää ne. Nykyään löytyy tuo helppo 9-väyläinen, jossa keskipituus lienee noin 40-50 metriä per väylä, sekä pidempi 18 väyläinen, jossa pari reilusti yli 100 metrin väylää.

  Tänään 27.3.2020 hiihtolatu vielä paksussa lumessa. Ensimmäiset 10 väylää ilman koria. Loppupäässä korit on paikalla, mutta joidenkin suuntanuoli näyttää väärään suuntaan. Next tee -opasteita voisi olla lisää siellä täällä. Ratakarttaan kannattaisi lisätä väylänumerot.

  Upeat opasteet tulleet ainakin kevään jälkeen! Ei tarvinnut loppupään metikössä pyöriä ja etsiä koreja. Yks lempiradoista lähellä Helsinkiä. Tiit todella liukkaat sateen jälkeen eli perinteinen tekonurmitiin haittapuoli. 4/5!

  Aloittelijoille juuri sopiva, plussana uintimahdollisuus. Nettikartta pitää päivittää. Opasteet voisivat olla selkeämmät seuraavalle teelle, meiltä taisi jäädä yksi rata pelaamatta. Joissakin koreissa ei ole suuntanuolia seuraavalle teelle. Hyvä että väylistä on poistettu osa puista, Variston radalla on kuin keskellä metsää pelaisi.

  Hei. Onko tällä radalla 12 vai 18 väylää?
  Ratakuvsuksissa ja ratakartassa sanotaan, että olisi 12 väylää, mutta kuitenkin väylien määrässä sanotaan, että olisi 18 väylää. Kumpi pitää paikkaansa?

  Hyvä rata. Pääosin metsäväyliä, alussa muutama vähän avoimempi ja puistomaisempi väylä. Hyvät tiit, hyvät korit pääosin, joskin ainakin alussa oli kuluneita vanhempia koreja jotka oli vähän vaikea bongata, ne voisi vaikka huoltomaalata jollain kirkkaalla värillä. Väyläkartat hyviä, ajantasaista ratakarttaa ei ollut, täälläkin sen ajantasaisen kartan lisättynä väylien numeroilla (ja ysiväylän oikella mitalla&par:lla) voisi lisätä myös tuon ”ratakartta” -linkin taakse. Hyvät opasteet väylältä toiselle, ainoastaan ysiväylällä on sen pidentämisen jälkeen jäänyt opasteet liian taakse, korilta ei enää huomannut. Ja viimeiseltä väylältä ei vielä tainnut olla sitä ”exit” -kylttiä.

  Pääosin lyhyehköjä, tiukkoja metsäväyliä. Puusto kohtalaisen avointa, mutta väylällä kannattaa silti pysyä. Jonkun verran myös korkeuseroja tuomassa haastetta, muutamalla väylällä myös sivusuunnassa. Ei oikeastaan mitään kovin huonoa väylillä, alun kolme puistomaisempaa väylää tarjoaa vähän lämmittelyä tulevaan, neljännellä viritetään vähän pituusheittoakin, ja siitä eteenpäin sen sitten saakin unohtaa ja keskittyä tarkkuuteen, maksimimittoja ei loppuväylillä pahemmin tarvitse.

  Suurimpana epämukavuustekijänä mieleen jäi vain metsän kosteus, lähes kaikki polut olivat todella märkiä ja mutaisia/turpeisia, se on varmasti hankalasti korjattavissa, mutta epäkohta silti. Muutoin kyseessä on oikein hyvä metsärata, joka tarjoaa kohtalaisen vaihtelevia lyhyehköjä väyliä, jotka sopivat aloittelijoille pituutensa puolesta, mutta tarjoavat varmasti haastetta myös kokeneemmille, joille par:iin heittäminen ei enää riitä.

  18-väyläistä en ole ehtinyt vielä testaamaan, mutta lyhyempänäkin oikein positiivinen metsäkokonaisuus, johon väylä 4 tarjoaa mukavan lisän. Harjoitusrange ehdottoman hyvä asia ja treenikorit kunnossa. Puitteet ovat radallakin todella hyvät ja sijainti uimarannan ja kahvion vieressä tekee paikasta todella hyvän ulkoilupaikan, jossa voi viettää vaikka koko päivän.

  Kiva ja suhteellisen monipuolinen ratakokonaisuus mutta ilmeisesti vielä viimeiset next-tee -kyltit kiinnittämättä. Väylää 10 en löytänyt kierroksen aikana ja 17 kori oli sen verran lähellä 16:tta että sitä kautta ko.väylä löytyi. Myös näin ulkopaikkakuntalaisena ensimmäistä kertaa kiertäessä olisi ollut hyvä että ohjeistuksia radalta poistumiseen ykkösväylän suuntaan olisi ollut vaikkapa risteysalueella yksi lisää kun välimatkaa kuitenkin on useampi sata metriä.

  Moi ja kiitos palautteesta, vaikka heräämmekin tähän vähän myöhässä. Laitamme listalle tuon Exit-kyltin, jotta kenenkään ei tarvitse lähteä erikseen kiertämään kuntopolkua autonsa löytääkseen. 🙂

  -Toni /Puskasoturit

  Moi. Harmi, että osuit juuri laajennuksen valmistelun ajankohtaan, jossa myös olemassa olevia väyliä muutettiin. Väylien opasteet ovat tulossa paikoilleen ja next tee-kyltit ovat myös matkalla kohti reittejä. Tarkoitus ei missään nimessä ole tehdä suunnistusharjoitusta radalla liikkumisesta kenellekään, mutta emme vain yksinkertaisesti ole ehtineet viemään vielä aivan kaikkia tarvikkeita paikoilleen. Toivottavasti pääset käymään uudestaan kuitenkin kun opasteet ovat tulleet ja asennettu. Terveisin Toni /Puskasoturit

  Hieno vaihteleva rata. Alkaa puistomaisena ja hiljalleen muuttuu metsäiseksi ja mäkiseksi. Pari väylää liiankin tiheästi puisia ja tuntuvat olevan yhtä halonhakkausta ja driverin runtelua. Väylät 7-12 todella mäkisessä maastossa. Jos haluaa helpon vaihtoehdon niin tekee vain väylät 1-6 ja jättää metsäradat muille. Ehdoton bonus on todella pitkä kahden tiin range radan vieressä. Myös kolmen korin harjoittelualue rangen vieressä on mainio. Kokonaisuutena todella hyvä ja Oittaalla on paljon muutakin tapahtumaa.

  Mukava ja vaihteleva rata. Seuraavat väylät löytyivät helposti. Oikeakätiselle rystyheittäjälle riitti haasteita tässä vaihtelevassa maastossa. Taisi olla kauden viimeinen rata ja varmasti kesällä uudestaan. Frisbeegolfin oheen löytyy jos vaikka mitä muutakin harrastetta.

  Oli ihan mukavaa tuossa syksyllä käydä, ainoa ”ongelma” oli se, että olen vasuri, joten melkein kaikki väylät oli helppoja. Tosin ei kait pitäis valittaa, kun kerrankin vasenkätisyydestä on hyötyä… eli jos olet vasuri ja heität rystyllä hyvin, kannattaa tarkistaa rata.

  Muutama ensimmäinen väylä oli mielenkiintoista maastoa, avoimentuntuista lehtimetsää ja peltoaukeaa, mutta sen jälkeen kaikki muuttui ahtaaksi ja melko ahdistavaksi metsäradaksi. Mielestäni näitä ”tukkoväyliä” oli liikaa ja olisin kaivannut radalle enemmän yllätyksiä. Alussa en tahtonut löytää ensimmäisiä väyliä, mutta metsissä opasteet seuraaville tiille oli merkitty hyvin!

  Pidin metsäväyliä melko haastavina, mikä oikeastaan on ihan hyvä asia. Ensimmäistä kertaa heittävää en tälle radalle veisi – paitsi niille ensimmäisille väylille. Kierros meni tuloksen osalta kivasti ja drivenurmi harjoituskoreineen oli plussaa. Kokonaisuutena kuitenkin vähän petyin rataan, enkä näkisi tarvetta lähteä kovin kaukaa Oittaalle ajelemaan, koska samankaltaisia metsäväyliä löytyy lähempääkin.

  Hieno yhdistelmä puisto- ja metsärataa ja todella hienossa kunnossa. Ylläpitäjä on nähnyt todella vaivaa asian eteen – kiitos!
  Vielä muutama puu metsäväyliltä pois, niin hipoo lähes täydellisyyttä.
  Väylät eivät vaadi välttämättä kovin isoa kättä mutta tarkkuutta senkin edestä. Kelpoiset heittoalustat, erinomaiset väyläkartat ja next tee -opasteet. Lisäksi löytyy riittävästi roskiksia ja penkkejä.
  Sitä isoa kättä pääsee rasittamaan toden teolla erikseen upealla drivenurmella, joka on varustettu etäisyyskyltein ja heti vieressä on kolme harjoituskoria.
  Oikein mukava frisbeepaikka kokonaisuutena, joka suorastaan odottaa laajentamista 18-väyläiseksi.
  Tähän paikkaan kannattaa tulla hieman kauempaakin.

  rata on hyvä harrastajalle, rata on täysin heitto kunnossa.. ainoo vaan et nykyinen 2 rata vois olla 1 rata, koska nyt ihmiset lopsii nykyisen 3 radan läpi mennessään 1 radalta 2 radalle. näin aiheuttaen vaaratilanteita…..

  Hienoa että Espoo on vihdoin herännyt ja aloittanut uuden radan rakennuksen! Vanha kun oli aika vaarallinen muille ulkoilualueen käyttäjille. Ensimmäiset 6 reikää mukavat puistossa mutta siitä eteenpäin ovat vielä hieman vaiheessa. Paljon kaadettuja puita mitä ei vielä viime viikolla ollut siivottu pois väylien sivuilta. Ja varoituksen sanana: Puiset heittoalustat todella vaarallisia ja liukkaita sateella. 4 väylälle olikin jo saatu matto heittoalustan päälle joka olikin hyväpitoinen.

Vastaa