"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ohrasaaren frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

9-väyläinen rata sijaitsee Ohrasaaren ulkoilualueella.

Lue lisää

Rataa on uudistettu voimakkaasti vuoden 2023 aikana. Väylät ovat kokeneet muutoksia ja erityisesti lyhentyneet aiemmasta. Lisäksi rata on saanut uuden ratakartan, heittopaikat ja heittopaikkaopasteet.

Alue on maastoltaan pääosin sekametsää vaihtelevassa maastossa. Korkeuseroja  on jonkin verran ja alueen yleisluonne metsäinen. Erikoispiirteenä hienot näkymät muutamilta väyliltä sekä luonnolliset metsäkäytävät. Mantereen puolella puistoalueella on lisäksi kolme harjoittelukoria.

https://www.sysma.fi/ohrasaaren-ulkoilualue

Radan tiedot

 • Osoite

  Ohrasaarentie 11
  19700 Sysmä


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2006

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

Väyläkuvaukset

Ohrasaaren frisbeegolfrata

Väylä 1: Ohrasaari #1

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 2: Ohrasaari #2

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 3: Ohrasaari #3

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 4: Ohrasaari #4

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 5: Ohrasaari #5

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 6: Ohrasaari #6

Pituus 40 metriä. Par 3

Väylä 7: Ohrasaari #7

Pituus 130 metriä. Par 4

Väylä 8: Ohrasaari #8

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 9: Ohrasaari #9

Pituus 41 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Ohrasaaren frisbeegolfrata

  Sysmän kunnassa Ohrasaaren frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 695m ja B3-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1550m. Pelattu 19.5.2023.

  Ohrasaaren metsärata sisälsi jonkinverran korkeuseroja, joten sellaisesta puolittaisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat suht pelattavia normaaleja metsäväyliä, ei mitään valtavan vaikeaa tekemistä oikeastaan missään vaiheessa. 4-väylän alkua komisti harvinaisen komea kelopuu. Siirtymät lyhyet. Väylät muuttuneet aiemmasta reilusti, erityisesti pituudet tippuneet.

  Myös radan rakenteita on uudistettu. Uutukainen ratakartta oli odottamassa Ohrasaaren sillan jälkeen oikealla puolella. Heittopaikat (nurmimatto suoraan maassa) uudet, samoin heittopaikkaopasteet. Next tee -kylttejäkin oli mukavasti ja niiden virkaa toimittivat valkoiset nuolet. Roskis löytyy myös. Ohrasaaren monipuolinen ulkoilualue tarjoaa liikunnan mahdollisuuksia kaikkina vuodenaikoina. Alueelle tulo hyvin kaunis vesimaisemineen ja siltoineen. Sysmän keskustan lähin ruokakauppa K-Supermarket Suvituuli 800m päässä. Itse luonastin hotelli-ravintola Uotin maittavan ruoan ja ystävällisen palvelun äärellä 1,2km päässä.

  Ei. Melko tunkkainen fiilis jäi. Raivaamista olisi ja todella paljon. Monta kertaa kiertäessä mietin, että, kun nyt oli jo puskaa ja pajukkoa ihan ”kiitettävästi” väylillä, niin mitä mahtaa olla sitten, kun kasvukausi pääsee kunnolla vauhtiin?!? 5-väylä oli paras esimerkki raivauksen tarpeesta, kummankin sivustan viidakoista oli hyvin vaikeaa ja jopa mahdotonta päästä pois, jos niihin satuit kiekon heittämään. Samankaltaista monsteria oli kyllä tarjolla riittämiin muuallakin. 1-väylän heittolinja ja 2-väylän heittopaikka pahasti törmäyskurssilla, ei hyvä. 9-väylä oli tasaisen tunkkaisesta väylämassasta jopa piristävä poikkeus ylämäkeen heitettynä, mutta… ihan en heti hahmottanut heittolinjaa, jotta miten sinne kallion päälle oli tarkoitus päästä… joutaisi keskimmäinen iso koivu heti pois! Korit olivat ehdottomasti kaikkein suurimmat DIF (Do It Yourself) -korit mitä olen koskaan missään nähnyt. Jos nuo joskus poistuvat radalta, niin toivottavasti yksi päätyy edes jonnekin museoon ihmisten ihmeteltäväksi. Kieltämättä todellakin toivoo, että kehitys jatkuu ja koskee myös koreja.

  Väylät ihan perusväyliä, sinällään ok. Mut raivattavaa olisi niin väylillä kuin niiden sivustoillakin todella runsaasti, jotta radasta saisi vähemmän tunkkaisen ja rennommin pelattavan jopa ilman jatkuvaa spottaamista. Toivotaan, että Sysmän kunta jaksaa kehittää rataa jatkossakin, nyt suunta on kuitenkin hyvä. Ohrasaaren alue on kuitenkin kaunis ja viihtyisä, joten se ansaitsisi vieläkin paremman radan juurikin mm. nykyaikaisilla koreilla varustettuna. Tärkeintä, että väyliä on lyhennetty ja yli 200m metsähorroreista on jo päästy eroon. Suunta on hyvä, mutta paljon on vielä tekemistä jäljellä!

  2/5

  Tällä hetkellä parhaassa kunnossa missä rata ikinä ollut. Jokaiselle väylälle tullut tee matot ja väylä opasteet. Pientä raivausta ja väylien selventämistä tehty myös. Silti väylät 5 ja 9 omasta mielestä olis kaivannut muutamien puitten kaatoa. 3/5 tällä hetkellä, mainettaan parempi rata mutta ei aloittelija ystävällinen, haastava mettä ysi.

  Nykyisellään huono rata. Tiit ovat spraymaaliviivat maassa, väyläkarttoja ei ole ja väylät siistimättömiä rännejä. Siirtymät sentään merkattu ja korit ovat isoimmat mitä on tullut vastaan. 1/5

Vastaa