"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Neuskin frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kumpuileva metsärata. Kuntoradan yhteydessä osittain.

Radan tiedot

 • Osoite

  Puhakantie
  49490 Hamina


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

  Neuvottoman Tarmo

 • Suunnittelija

  Jani Peri + Väylätaulut Joni Puhakka

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Neuskin frisbeegolfrata

Väylä 1: Neuski #1

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 2: Neuski #2

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 3: Neuski #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylän keskikohdassa oleva kallion seinämäalue on OB aluetta.

Väylä 4: Neuski #4

Pituus 145 metriä. Par 4

Väylä 5: Neuski #5

Pituus 55 metriä. Par 3

Oikealta kierrettävä Mando 42m päässä heittopaikasta. Epäonnistunut heitto jatkuu drop zonelta.

Väylä 6: Neuski #6

Pituus 84 metriä. Par 3

Oikealta kierrettävä mando 21m päässä heittopaikasta. Epäonnistunut heitto jatkuu uudestaan heitopaikalta.

Väylä 7: Neuski #7

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 8: Neuski #8

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 9: Neuski #9

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 10: Neuski #10

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 11: Neuski #11

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 12: Neuski #12

Pituus 128 metriä. Par 4

Väylällä on kaksi OB hiekkabunkkeria. Heittoa voi jatkaa bunkkerista, mutta lisää tulokseen +1.

11 arvostelua radalle “Neuskin frisbeegolfrata

  Väylistä monet hyviä harrastajakäyttöön, esimerkiksi vanhalla peltopohjalla olevat niittymäiset puurivistöjen reunustamat väylät. Tasaiset heittoalustatkin (punertavat) täyttivät paikkansa.

  Radan hoito kun toimisi niin alue voisi tarjota kutsuvammankin pelaajakokemuksen. Heiniä ei oltu tänä kesänä vielä leikattu väyliltä…

  En suosittelisi tätä rataa pahimmalle vihamiehellenikään. Radan ylläpito täysin olematon ja paikka muistuttaa viidakkoa. Ratakartta puuttuu, väylän 2 kori pyöri jossain ojassa kömöllään ja opasteet muutenkin puuttelliset. Kuntoon heti!!!

  Haminan kaupungissa Neuskin frisbeegolfrata. Radalla pituutta 12-väylää, 1051m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2810m. Pelattu 19.5.2022.

  Neuskin rata oli sekoitus aivan tasaista ja mukaviakin korkeuseroja, joten monipuolisuutta siltäkin osin löytyi. Väylät olivat oikein hyvin suunniteltuja ja vaihtelevan monipuolisia. Väylät 1, 2 ja 12 kulkivat kauniisti koivujen keskellä nurmialustalla. Ratamestarin special väylä oli ehdottomasti nro 8 missä alitettiin pieni silta. Siirtymät sopivan kompaktit koko ajan.

  Rakenteista heittopaikkaopasteet olivat hyvässä kunnossa. Samoin heittopaikat, tosin yksi oli pelkkää kallioalustaa. Korit suuntanuolineen myös priimaa dgp-laatua. Ihailtavaa oli kuinka myös next tee -kylttejä oli säännöllisesti aivan riittävä määrä. Haminan keskustaan 10km matkaa, itse evästelin erittäin kauniissa ja tunnelmallisessa Konditoria Huovilassa aivan kauniin Haminan keskustan ytimessä. Radasta katsoen lähin kauppa 1,5km päässä, Sale Neuvoton.

  Rakenteista isoin puute oli jottei ratakarttaa ollut lainkaan. P-paikalle voisi jotain opasteita olla, nyt tuli aika hämärästi ja yllättäen vastaan. P-paikalta 1-väylälle ei ollut mitään opastetta. Neuskilla ojamörrit vaanivat karanneita kiekkoja oikealla puolella mm. väylillä nro 10 ja 11.

  Neuskin radasta on moneksi. Itse satuin radalle ennen kasvukauden täysimittaista starttia. Monipuolisia ja hyvin suunniteltuja väyliä oli oikein mukava pelata. Jos Neuskin rata on kasvukauden alettua vähänkään samanlainen mitä viime vuosina kuvattu, niin muutamaa viikkoa myöhemmin suoritettu vierailu olisi sujunut minullakin varmaankin ihan erilaisella fiiliksellä. Monella väylällä oli selvästi havaittavissa korkeahkoa pajukkoa ja muuta aluskasvillisuutta. Lisäksi monet nurmiväylät kasvavat nopealla vauhdilla umpeen. Vaikka Neuskin rata minusta onkin mainettaan parempi, niin hyvin haastellisellahan paikalla rata sijaitsee. Rata kaipaisi akuutisti perusteellista läpikäymistä risujen ja pajukoiden takia. Heinät kasvavat kovaa vauhtia useammalla väylällä ja niiden niittäminen tulisi tehdä useamman kerran kasvukauden aikana. Kaikilla väylillä ei ole minkäänlaista ongelmaa, mutta, kun heinän kasvun kannalta kriittisimmät väylät löytyvät heti alusta, niin turhautumisen rataa kohtaa ymmärtää täysin. Jos radan kerran perustaa, niin sitä tulisi myös ylläpitää säännöllisesti!

  3/5

  Normaalihko metsäratakokonaisuus.

  Pläjäys alkaa muutaman radan pituisella lyhyen matkan suoralla, joiden myötä päästään syvemmälle lenkkipolkua myöteileville väylille. Väylät ovat monipuolisia ja sopivan pituisia, eikä heittäjän tarvitse masentua variaationpuutteeseen, puhumattakaan läkähtyä heittoväsymyksestä.
  Lajia aloittelevalle heittäjälle suopeahko miljöö, mutta muistakaatten varoa, etteivät rakkahat kiekot lurpsahda ryöttäiseen ojaan tai tiheään oksakasaan.

  Huomioita:
  – Aloitus- ja parkkipaikalle voisi olla hieman paremmat opasteet.
  – Metsässä tallustaessa kannattaa varoa, etteivät nilkat mene särki.

  Arvosanani radalle:
  ON!

  Perus metsärata, jossa jonkin verran korkeuseroja. Alun kaksi suhteellisen suoraa väylää aiheuttivat hieman epäuskoa, mutta onneksi hieman vaihtelua oli jo seuraavilla väylillä. Hieman lisää käyttöä, ja väylät muotoutuvat paremmiksi. Aluskasvusto voi syödä kiekkoja jos spotteria ei ole saatavilla. Kyllä tämän ainakin kerran käy heittämässä.

Vastaa