"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Luumäki DiscGolfPark

Radan kuvaus

Uniikissa vanhan linnoituksen miljöössä sijaitseva rata. Rata kulkee pitkälti harvapuisessa mäntymetsässä. Linnoituksen valleja on hyödynnetty hienosti, sekä maaston korkeuseroja muutoinkin.

Lue lisää

Tämä rata kannattaa poiketa bongaamassa pelkästään jo sen ainutlaatuisen ympäristön takia. Kierroksen jälkeen voi käydä tutkimassa linnoitusta tarkemminkin ja pyörähtää museossa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Harjutie 4
  54500 Luumäki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Luumäki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Luumäki DGP #1

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 2: Luumäki DGP #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 3: Luumäki DGP #3

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 4: Luumäki DGP #4

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 5: Luumäki DGP #5

Pituus 194 metriä. Par 4

Väylä 6: Luumäki DGP #6

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 7: Luumäki DGP #7

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 8: Luumäki DGP #8

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 9: Luumäki DGP #9

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 10: Luumäki DGP #10

Pituus 68 metriä. Par 3

13 arvostelua radalle “Luumäki DiscGolfPark

  Historiallisen 1700-luvun linnoituksen kivivallien ja ympäröivän keskikokoisen männikön rata, päätösväylällä on selvemmin lehtipuitakin. Portaikot hyvät.

  Alamäkiväyliä mukana keventämässä puolet radasta, vaikkakaan erityistä ”liidätysväylää” ei ollut. Toki mukana avarammalla aukealla loivaan alamäkeen alkava radan ainoa par 4.

  Linnoituksen näyttäviä ”signatureväyliä” ehkäpä nousu ylämäkeen kivivalleille 1, samoin heitto ylös valleille 3 (griini sopivasti kierroksen jännittävimmällä paikalla) sekä vallilta alas kapeahkoa linjaa 10. Ainutlaatuinen rata-alue!

  Luumäen kunnassa Luumäki DiscGolfPark. Radalla pituutta 10-väylää, 863m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3420m. Pelattu 22.8.2023.

  Luumäen metsärata sisälsi jonkin verran korkeuseroja, joten ihan kivasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat sopivan haasteellisia maaston ja puiden takia. Mukaan mahtui mukavasti niin ylä kuin alamäkeäkin, tokikaan tasamaata unohtamatta kauniissa ja historiallisessa ympäristössä. Väyläsuunnittelu siis varsin onnistunutta. Heittolinjat selkeät. 5-väylä radan pisin eikä puita häiritsemässä satunnaisen fribaajan elämää, joten kiekkoa sai viskoa aikalailla täysillä ilman pelkoa puuosumista. 6-väylä nätti alamäkipuukuja hieman vasemmalle kaartuvana. 10-väylä sijaitsi oikein nätillä paikalla ja heitettiin raunion päältä loivaan alamäkeen vasemmalle kaartuvana väylänä. Siirtymät muutoin radalla järkevät, mutta 10-väylältä takasin p-paikalle oli kyllä melkoinen megasiirtymä. Ilmeisesti liian ahdas rakonen rakennusten takia, ettei siihen ole ainakin yhtä väylä saanut lisää suunniteltua.

  Radan rakenteet oikein mallikkaassa kuosissa. Löytyi ratakartta, heittopaikat ja korit suuntanuolineen. Heittopaikoilla olevista opastekuvista erityismaininta, missään koskaan ikinä en ole pelatessani nähnyt noin isoja teesigneja. Joko painotalossa käynyt ”pieni” vahinko tai sitten radan rakentaja on halunnut toimia hieman toisin. Mut eipä siinä, ajoivat hyvin asiansa kuitenkin. Roskis löytyi myös. Luumäen/Taavetin keskustan palvelut aivan vieressä. Itse evästelin 6km päässä Leipomo-Konditoria + lounaskahvila Satun Makiat ja lämmin suositus heidän maukkaille tuotteilleen ja palvelulleen.

  Ihan kaikki ei kuitenkaan kohdillansa ollut. Sokkoväyliä oli useampia. Esim. heti 1-väylä heitettiin sokkona raunion yli takana olleeseen monttuun. 4-väylän heittopaikalla kannattaa katsoa heittosuunta tarkasti. Epähuomiossa viskasin kiekon 5-väylän koriin ja vasta tämän jälkeen rupesin ihmettelemään, jotta miten nämä väylät oikein menee, kun ei täsmää ollenkaan ja siinä ihmetellessä menikin sitten hyvä tovi ja aika paljon askeleita ennenkuin tajusi oman mokansa. 7-väylän heittopaikkaopaste ja todellisuus eivät vastanneet lainkaan toisiaan. Väylä ei käänny yhtään oikealle kuten opasteissa, vaan on aivan luotisuora eteenpäin. Varoituksena vielä sekin, että ainakin omalla pelikierroksella pienessä vesisaateessakin linnoituksella oli paljon lenkkeilijöitä, joten tarkkana saa jokaisella väylällä olla ja katsoa ettei ylläri jalkaparia jostain ilmesty eteen häiritsemään elämää.

  Luumäki DiscGolfPark piti sisällään historiallisessa miljöössä osin linnakkeessa ja osin viereisessä metsässä miellyttäviä ja sopivan haasteellisia väyliä. Sokkoväylät ja 4-väylän erehtymisen mahdollisuus korista hieman tipautti arviointia. Voisi pelata kuitenkin ihan milloin vain uudestaankin. Ympäristö niin uniikki, sopii niin valtavan hyvin nautinnolliseen fribailuun.

  4/5

  Kartan katsottuna paikalle ihan kliimaksissa, että nyt on luvassa hieno kokonaisuus. Pääsääntöisesti typeriä ylämäkiväyliä ja alue ei todellakaan ollut minusta hienosti käytetty. Veikkaan että linnoitukseen ei koreja ja tiipaikkoja saakkaan laittaa w

  Ehdottomasti paras 9-väylänen, jolla olen käynyt. Väylät todella monipuolisia ottaen huomioon radan pituuden. Maastoa käytetty todella hyvin hyväksi. Rata on ympäristöltään melko poikkeuksellinen, sillä se on osittain vanhan linnoituksen alueella

  Väylä 2, jonka voisin sanoa olevan radan ”signature-väylä” on uniikki heitto linnoituksen muurin päälle.

  Arvosanaksi 5/5, kannattaa tulla pelaamaan, vaikka vain 9-väylänen onkin

  Rata muutettu 2019 10-väyläiseksi uuden paloaseman vallattua entisen ykköstiin paikan.

  Radalla on tehty myös pieniä ylläpitotoimia eli varsinkin 5-väylän vasenta reunaa on tervetulleesti hieman karsittu. Vielä entistäkin parempi paketti kokonaisuudessaan siis

  Upea sijainti radalle. Kannattaa varata kierroksen lisäksi aikaa linnoituksen tutkimiseen, siihen saa helposti vierähtämään enemmän aikaa kuin kiekon viskelyyn.

  Rata oli toimiva, maastoa oli hyödynnetty riittävästi ja onnistuneesti. Ei mikään läpihuutokierros. 2. väylän kori tosiaan mielenkiintoisessa paikassa, jos kiipeilyn haluaa välttää, täytyy kiertää kauempaa korille mennessä ja sieltä poistuessa. Samoin 9. tii on hieman haastavassa paikassa. Allekirjoittanut piristyi kiipeilystä, mutta ei varmastikaan sovi kaikille.

  Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen rata.

  Kevyt metsärata, jossa tilaa heittää. Ei mahdottomia väyliä, joten sopii myös aloittelijoille. Yksinkertainen, mutta toimiva. Yllämainitut 2. kori ja 9. tii todella epämääräisiä. Heitto 2. korin lähistölle ja sen jälkeen etsimään tietä ylös? Myös kierto 9. tiille melko pitkä.

  Luumäen paras (ja ainoa) rata historiallisen linnoituksen ympärillä. Suhteellisen hyvät opasteet, hyvät heittopaikat ja korit. Avointa kangasmetsää ja mustikkamättäitä, korkeita mäntyjä harvakseltaan. Rata lienee suunniteltu (ja onnistuneesti!) harrastajille, koska allekirjoittaneen tasoinen sunnuntai-heittelijä pääsi nauttimaan birdie/par-tasosta läpi radan. Onnistumisen elämyksiin on siis mahdollista ilman pitkää kilpailu-uraa. Ammattilaiset taasen heittävätkin tämän varmaan putterilla tai markkereilla. Miinusta tulee vallitusten käytöstä ratoja 2 (korin) ja 9 (tee) sijoituksista, koska siirtymät näiltä ja näihin ovat hiukan riskaapeleja. Ongelma korjaantuisi kiertoreiteillä (9?) tai mahdollisesti pienillä puurampeilla pahimmissa syöksypaikoissa.

  Päivityksenä 2021 heinäkuulta. Rata nykyään par 10. Tukevat puiset portaat tukevat hienosti siirtymiä valleilla. Väylillä 1 ja 8 korin paikkaa joutuu arvioimaan opasteista/muistelemaan, koska eivät näy tiille. Väylällä 6 olisin kaivannut selkeämpää väylää, nyt puiden kapeista väleistä mentävä tuurilla tai taidolla. Edelleen hienoissa puitteissa sijaitseva vierailun arvoinen rata harrastelijoille, hienoa nähdä, että rataa on kehitetty.

Vastaa