"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Loviisan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Loviisaan kesällä 2012 avattu 21-väyläinen frisbeegolfrata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiekkaharjuntie 45
  07910 Loviisa


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  21

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Loviisan Frisbeegolf - LoFro ry

 • Suunnittelija

  Loviisan Frisbeegolf - LoFro ry / Juho Rantalaiho - Innova Europe

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Loviisan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Loviisa #1

Pituus 127 metriä. Par 4

Dogleg. Vajaa 100m suoraa, hienoisesti oikealle kaartavaa nurmipohjaa, jonka jälkeen 90 asteen mutka oikealle rinnettä ylös. Kori rinteen päällä. Mutkaan avaamalla pirkko alla.

Väylä 2: Loviisa #2

Pituus 91 metriä. Par 3

Melko suora nurmipohjainen väylä metsäpolulla. Lopussa keskellä oleva puurivi jakaa ja ohjaa väylän lievästi oikealle. Vasemmaltakin pääsee kokeilemaan puiden välistä. Älä heitä pitkäksi, n. 7m korin jälkeen alkaa rinne viettämään alaspäin.

Väylä 3: Loviisa #3

Pituus 98 metriä. Par 3

Rinteestä alas avattava, lievästi vasemmalle kaartava. Tämä on vaikea heittää pitkäksi takana olevan hiekkavuoren takia. Väylän oikealla ja vasemmalla puolen vähän vadelmien varpuja, nokkosia ja muuta mukavaa. Hyvällä avauksella saletti pirkko. Holari?

Väylä 4: Loviisa #4

Pituus 72 metriä. Par 3

Tiukka metsäpolkurata. Molemmin puolin tietä tiheää metsää ja kumpuilevaa hiekkamaastoa. Upsillakin voi avata. Kori hiekkakasan päällä, jonka takana muutaman metrin pudotus. Putti kannattaa olla kunnossa kaukaa kokeiltaessa.

Väylä 5: Loviisa #5

Pituus 89 metriä. Par 3

Oikealle kaartava, ylhäältä hiekkaharjun päältä heitettävä. Alhaalla matalaa männikköä jotka saattavat rokottaa matalia heittoja ja pitkiä feidejä. Oikealle karkaavat löytävät tiheää metsää rinteestä. Tie on OB. Toinen holarisauma.

Väylä 6: Loviisa #6

Pituus 162 metriä. Par 4

Lievästi alaspäin vierittävä. N. 80 metriä suoraan, jonka jälkeen vasemmalle metsän välistä menevää ränniä ylöspäin. Täälläkin matalaa mäntyä jotka rankaisee matalista heitoista. Avaus mutkaan, lähestyminen korille ja pirkko korttiin.

Väylä 7: Loviisa #7

Pituus 100 metriä. Par 3

Vasemmalle kaartava väylä, alamäkeen. Keskellä alhaalla on matala mäntyryhmä. Väylää pitkin korille, kovakätinen upsikin toimii. Alhaalla oikealla tiheää metsää, jonka kautta pelaamalla par tiukassa. Koria ympäröi n.4 m säteellä muutamia pieniä mäntyjä. OB-linja on korin takana 8 metrissä.

Väylä 8: Loviisa #8

Pituus 109 metriä. Par 3

Koko väylän aivan loivasti alaspäin viettävä vasemmalle kaartava metsäväylä. Puita matkan varrella, jotka saattavat rokottaa tuloksia. Mustikoita paljon tällä ja kahdella seuraavalla.

Väylä 9: Loviisa #9

Pituus 60 metriä. Par 3

Vaihtoehtoinen avaus vasemmalta tai oikealta. Suoraan edessä mäntyjä. Oikealla rinne jonne ei kannata avata, synkkä reissu edessä muuten. Hyvällä avauksella helppo pirkko. Holari?

Väylä 10: Loviisa #10

Pituus 73 metriä. Par 3

Oikealle kaartava. Korin takana pientä monttua ja ryteikköä. Tässäkin helpohko pirkko alla hyvällä avauksella. Holari?

Väylä 11: Loviisa #11

Pituus 74 metriä. Par 3

Erittäin haastava väylä. Polun oikealla puolen puita ja oksia suojaamassa kiekkoja karkaamasta massiiviseen rinteeseen. Vasemmalla puolen myöskin tiukkaa puustoa ja monttu. Nelosen korikin näkyy sieltä. Väylän lopussa kaartaa loivasti vasemmalla ja väylän päädyssä loppuu polku ja alkaa rinne. Älä tyri nyt, älä lyö yli nyt! Upsilla?

Väylä 12: Loviisa #12

Pituus 174 metriä. Par 4

Radan hienoin väylä. Tuulisella kelillä haastava. Ylhäältä n. 20 metristä alas tykitettävä tikkusuora väylä. Alhaalla avonaisempaa maastoa, joten ei heittaa jos eksyy vähän jompaan kumpaan sivuun. Vähän kauempana vasemmalla waterhazard, keväällä se on aika massiivisen kokoinen. Pitkällä avauksella pirkko alla, isokätiselle eagle? Tie korin takana OB.

Väylä 13: Loviisa #13

Pituus 72 metriä. Par 3

Loiva vasen, puita molemmin puolin väylää. Pirkko herkässä hyvällä avauksella. Holari?

Väylä 14: Loviisa #14

Pituus 86 metriä. Par 3

Vaihtoehtoinen avaus vasemmalta vanhaa tienpohjaa pitkin tai keskeltä. Suoraan edessä mäntyjä. Tasaiseen maastoon on molemmille puolille väylää ripoteltu puita, jotka jeesaavat tai hankaloittavat tilannetta osuttaessa. Hyvällä avauksella helpohko pirkko.

Väylä 15: Loviisa #15

Pituus 72 metriä. Par 3

Sivuttain vasemmalle viettävää rinnettä heitettävä suht suora väylä. Korin takana tiukempaa metsikköä ja oikealla puolen kuntopolku, varo lenkkeilijöitä!

Väylä 16: Loviisa #16

Pituus 108 metriä. Par 3

Oikealle kaartava. Matalan metsikön ylikin avattava. Kori keskellä isohkoa hiekkagreeniä. Korin takana kivi.

Väylä 17: Loviisa #17

Pituus 112 metriä. Par 3

Koko väylä loivasti alaspäin viettävä ja aavistuksen oikealle kaartava metsäväylä. Tilasta ei tällä väylällä ole puutetta, joten hyvä avaus niin pirkko on varma.

Väylä 18: Loviisa #18

Pituus 95 metriä. Par 3

Suora kangasmaastoinen väylä metsäpolulla. Matkan varrella molemmin puolin isoja mäntyjä. Väylä kapenee lähempänä koria. Pirkko tulee hyvällä avauksella. Holari?

Väylä 19: Loviisa #19

Pituus 128 metriä. Par 4

Suora / loiva alamäkiväylä, puolessavälissä odottavalle Mandolle asti, jonka jälkeen väylä kääntyy n. 135 astetta vasemmalle ja nousee siellä loivasti ylämäkeen kaartuen oikealle. Oikealta puiden välistä pääsee myös kokeilemaan Mandon ohittamista. Teeltä heitettäessä OB seuraa kiilamaisesti vasemmalla Mando-merkille ja tuo seuraaminen jatkuu myös ”ylöspäin” heitettäessä. Ilman ylimääräisiä puuosumia, tältäkin väylältä on pirkko saatavissa. Jos päädyt Drop Zonelle niin edessä pari tiukkaa puuväylää korille.

Väylä 20: Loviisa #20

Pituus 181 metriä. Par 4

N. 90 metriä suoraan, ennen hiekkatiessä olevaa mutkaa. Avaus tähän jonka jälkeen sama matka suoraa tietä. Kori tien oikealla puolen. Näillä sanoilla pirkko?

Väylä 21: Loviisa #21

Pituus 75 metriä. Par 3

Suora tiukka väylä. Molemmin puolin löytyy pöpelikköä. Kori pari metriä korkeammalla rinteessä. Oikean puolen pusikosta löytyy sauma isolle hysselle. Viimeinen sauma kiessillä siihen holariin jos ei jostain syystä vielä napsunut.

16 arvostelua radalle “Loviisan frisbeegolfrata

  21-väyläinen MAINIO ratakokonaisuus! Väylien maasto on erityisen sujuvakulkuista niin mäntykankailla kuin sopivasti metsittyneissä hiekkakuopissa.

  Ehdotan seuraavia kohennuksia:
  – Väylän 5 kori kauemmaksi autotiestä!
  – Useimmat heittoalustat voisi uusia kookkaammiksi

  Todella hieno rata, muistuttaa kovasti Ryttylän ykslampea. Plussa pisteet penkeistä ja roskiksista, voisi muut radat ottaa tästä mallia. Kiekot ei häviä helposti koska väylät hyvin hoidettu. Väylä 12 oli ainoa jossa itse en löytänyt heti koria heittopaikalta, joten oli vaikea hahmottaa mihin päin heittäis. Todella käymisen arvoinen rata ja top 5 missä itse on käynyt

  Todella miellyttävä rata pelata ja paljon erilaisia heittoja. Sopiva sekoitus lyhyttä tiukkaa ja pitkää avointa. Maaston korkeuserot otettu hyvin käyttöön ja muutenkin helppokulkuista lyhytkasvuista harjumaastoa jossa mukava liikkua ja heitellä. Suurelta osin hyvin ja loogisesti suunnitellut siirtymät, ettei tarvitse väylää pitkin mennä seuraavalle tiille. Ainut miinus on lyhyet tiit, mutta suurimmasta osasta vauhtia voi ottaa tiin takaa kun on tasainen maa niin ei liikaa haittaa. Nurmikkoalueetkin oli hyvin hoidettu. Kaikenkaikkiaan loistava kokonaisuus! Suosittelen lähtemään kauempaakin käymään.

  4.8/5

  Hyvä ja haastava rata. Tykkäsin paljon ja uudestaankin tulen varmasti tämän heittämään. Roskiksia oli paljon ja heittopaikat oli hyviä. Ainut pieni miinus oli ensikertalaisena, että siirtymät eivät olleet oikein mitenkään merkattu ja muutaman kerran piti miettiä mihin mennä.

  Parhaita ratoja mitä on, josta maastolle iso kiitos. Heittäminen käy vaikka olisi kosteammatkin kelit. Väylätkin ovat mukavan monipuolisia.
  Uudet väylät tuntuvat vähän väkisin tehdyiltä metsäpilleiltä, mutta jonkinlaisena lisänä toki menevät.

  UPEE!! Kävin heittämässä lauantaina ja keli oli kohdillaan. Rataa ylläpidetään ilmeisesti paljon ja se näkyy. Lähes joka teepadin luona on roskis ja harja.

  Itse rata on todella hyvin suunniteltu ja rataa on miellekästä pelata. Rata ei ole liian vaikea varmasti edes vasta-alkajallekaan. Ei tarvita isoo kättä, eikä edes erityisen tarkkoja heittoja. Maasto eriomaista ja komiaa!

  Heittämällä yksi suosikkiradoista. Maasto sopii täydellisesti frisbeeradalle minimaalisen aluskasvuston ja korkeuserojen ansiosta. Väylät hienosti sijoitettu ja monipuolista heittovalikoimaa tarvitaan. En keksi oikein mitään negatiivista tästä radasta, kannattaa ehdottomasti lähteä kauempaakin katsomaan.

  Todella hyvä rata! Sopii sekä aloittelijoille että pro-tason pelaajille. Korkeuserot tuovat mukavaa haastetta ja vaihtelua. Metsäväylät toimivat hyvin ja hiekkakuopat tuntuivat todella mukavalle. Liidätysväylä hillittömän hyvä. Rata siistissä kunnossa, tiit/korit hyvin huollettuja ja joka tiillä harja ja roskis. Ei mitään valittamista.

  Olipahan hieno rata! Ylläpito hoitaa alueen ja väylät todella siistejä ja roskattomia. Väylät mukavan mittaisia ja monipuolista heittovalikoimaa tarvitaan. Liidätysväylä mäen päältä yksi hienoimmaista väylistä. Ehdottomasti bongauksen arvoinen rata!

  Erittäin mukava rata! Hyvät saumat loistotulokseen nuudelikädelläkin, tarkkuus tärkeämpää kuin max distance. Hyvät tiit, hieno maasto ja todella paljon roskiksia. Matkaa on himasta Helsingistä, mutta aivan varmasti menen toistekin! Iso peukku paikallisille aktiiveille hyvin hoidetusta, siististä ja todella mukavalla tavalla haastavasta radasta.

  Tänään ensimmäistä kertaa Loviisassa – 3 kierrosta jaksoin kiertää. Paljon vaihtelua ja korkeuseroja. Muutama väylä, jossa tosiaan tarvitsee olla tarkkana (tiukat OB-rajat / iso riski että joutuu hakemaan kiekkonsa syvältä ja alhaalta). Väylillä 5 ja 12 paljon tilaa heittää ja erityisesti väylällä 12 saa draivata aivan vapaasti.

  Jos tykkää Hiekkakuopparadoista niin ehdottomasti vierailun arvoinen (ja muutenkin).

  Lisäsin tämän suosikkiradakseni.

Vastaa