"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Liperin frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Liperin 18-väyläinen frisbeegolfrata. 2017 tehty heittopaikkojen parannuksia sekä muutoksia väyliin #9-#12 ja kesäkuussa 2018 väylä #14 siirtyi eri kohtaan 160 m pitkäksi par 4 -väyläksi.

Lue lisää

Rata sopii hyvin aloittelijoille, mutta metsäradan kapeahkot väylät ja jyrkät rinteet tarjoavat kuitenkin sopivasti haastetta myös enemmän pelanneille. Rata sopii hyvin myös perheen kanssa pelailuun. Lapsille #5-väylän vieressä leikkipaikka ja #12-väylän läheisyydessä laavu, jossa on hyvä vaikka syödä eväät.

Alueella liikkuu lenkkeilijöitä, joten heittäjien tulee olla erityisen tarkkana muiden ulkoilijoiden osalta. Muistetaan myös pitää rata puhtaana roskista. Jos luontoon jaksaa kantaa jotain niin sen jaksaa myös kantaa sieltä pois.

Hyviä kierroksia kaikille.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Opintie 2
  83100 Liperi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Teemu Pietarinen

 • Suunnittelija

  Joen Liitokiekko ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ratamestarin yhteystiedot: jlk.ratamestarit@gmail.com

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Liperin frisbeegolfrata

Väylä 1

Pituus 83 metriä. Par 3

Vanhan ala-asteen pihalta heitettävä 83m väylä, jossa OB:ta vasemmalla asfaltti ja korin takana oleva tie. Mukava avausväylä, jossa voi kokeilla useampaakin linjaa ja heittotyyliä. Mikäli korin takana tiellä on jostain syystä autoja parkissa, suositellaan väylän ohittamasta ja aloittamista 2. väylältä.

Väylä 2

Pituus 105 metriä. Par 3

Varmasti Liperin haastavin par kolmonen. Forella pelattavissa, mutta vaatii melko kovaa kättä päästä korin alle. Oikea kätiselle sellainen iso antsa hyvällä loppuliidolla vie varmiten korille. OB vasemmalla kaartava tie sekä pelto.

Väylä 3

Pituus 60 metriä. Par 3

Kori pienen mäen päällä, jonne nätillä antsa ässällä tai forella mentävissä. Ei tarvita niinkään kovaa vetoa vaan herkkyyttä. Pitkäksi ei kannata heittää.

Väylä 4

Pituus 77 metriä. Par 3

Taas ollaan ihan metsässä. Kohtuu tarkat linjat, mutta sopii hyvin monen tyylisille heitoille ja molemmille kätisyyksille. Korin takana hautausmaan aita on OB.

Väylä 5

Pituus 64 metriä. Par 3

Putteri liidättelyä. Kevyt heitto alamäkeen ja antaa kiekon tehdä työtä. Selkeesti yksi Liperin monista potentiaalisista holari väylistä. Enemmän pelanneille melkein pakko kakkonen, mutta ei se vaan aina onnistu.

Väylä 6

Pituus 58 metriä. Par 3

Toinen holari väylä. Lyhyehkö suora väylä, mutta vasemmalla ankara rinne, josta hankala nousta takaisin korille. Agressiivisesti ässää hakemaan tai kontrolli avaus tielle, josta kakkonen korttiin ja hymy huuleen.

Väylä 7

Pituus 140 metriä. Par 4

Liperin pisin väylä. Pituus ei sinällään ole se haaste vaan kapeahko väylä, jossa heitto pitää saada pidettyä. Avauksella päätyy herkästi vasemmalle koivikkoon tai oikealle kuusten katveeseen. Kummastakaan ei saa revittyä huumoria vaikka yrittäisi. Kontrolloitu avaus väylälle, joka antaa kakkosheitolle hyvän spotin pelata korin alle. OB oikealla kulkeva hautausmaan kiviaita. Mikäli kiekko on aidassa/aidalla, on se vielä pelissä.

Väylä 8

Pituus 62 metriä. Par 3

Alamäkeen, vasemmalle loivasti kaartuva väylä. Kaikessa helppoudessaan yllättävän haastava väylä. Vasemmalla jyrkkä rinne imee kiekkoja puoleensa kuin musta aukko.

Väylä 9

Pituus 110 metriä. Par 4

Ehkä mielenkiintoisin uudistus vuodelle 2017. Par 4, pituutta 110m, mutta lopussa jyrkkä nousu tuo uudenlaista näkökulmaa korille lähestymisiin. Seitin ohut riski, että kiekko voi rollailla.

Väylä 10

Pituus 55 metriä. Par 3

Ei niin pitkä heitto, mutta testaa varsinkin uudempien pelaajien tarkkuutta ja hahmotusta kun heitätään jyrkästi alaspäin. Kokeneille ketuille varma birdie.

Väylä 11

Pituus 75 metriä. Par 3

Ylämäkeen noin 75m. Vaatii todellisuudessa 95-100m heiton korille. Katsotaan avauksessa, että väylältä 10 ei ole heittäjiä siirtymässä korille.

Väylä 12

Pituus 100 metriä. Par 3

Uudistunut Laavuväylä. Mukava suora satametrinen sivallus ja kori näkyy houkuttelevasti suoraan edessä. Pidetään ne hysseheitot repussa ja harjoitellaan sitä suoraan heittämistä. Laavun vieressä suosittellaan spotteria jos heitto karkaa. Alueella lenkkeilijöitä.

Väylä 13

Pituus 78 metriä. Par 3

Latupohjaa loivaan ylämäkeen. Melko perusväylä. Korin vasemmalla on matalaa kuusikkoa, josta ei oikein puttiasemia löydy.

Väylä 14

Pituus 160 metriä. Par 4

Tämä väylä uudistettiin kesäkuussa 2018 160-metriseksi par 4 -väyläksi. Pelto väylän oikealla on OB.

Väylä 15

Pituus 75 metriä. Par 3

Vanhan tenniskentän vierustalla sijaitseva väylä. Mittaa vain 75 metriä, mutta kori sijaitsee reilusti ylämäessä. Tiistä noin 10 metrin päässä sijaitsee mando, joka on kierrettävä oikealta. Asfalttialue vasemmalla on OB-aluetta, kuten myös korin takana kulkeva polku.

Väylä 16

Pituus 80 metriä. Par 3

Melkoinen oikealta vasemmalle banaani. Katsokaa ettei ketään ole kävelemässä polulla ennen kuin alatte heittämään. Korin edessä on hyvin tilaa joka puolella, joten putille kyllä pääsee. Aivan korin alle avaus vaatii jo tosi nättiä kaarta.

Väylä 17

Pituus 65 metriä. Par 3

"Mandoportit pitäis kieltää lailla" Niinpä niin vaan kun ei kielletä. Lyhyt tekninen väylä, mutta portin läpi heittäminen testaa enemmänkin henkistä kestävyyttä. Ja pahinta vielä, että tämä on näin lopussa ja mokoma saattaa pilata hyvän kierroksen. Portista ohi heitosta +1 ja uusi avaus tiiltä. Korin takana polku OB.

Väylä 18

Pituus 68 metriä. Par 3

Viimeistä viedään ja ympyrä sulkeutuu. 18 väylä pelataan takaisin aloitus parkkipaikan läheisyyteen, josta helppo lähteä uudelle kierrokselle tai äkkiä kotiin pötköttämmään. Väylä hieman kaartaa vasemmalta oikealle, korin ollessa kuusten suojissa. Oikealla kulkeva hiekkatie on OB sekä korin takana oleva asfaltti.

3 arvostelua radalle “Liperin frisbeegolfrata

  Tiimatot kun saisi niin rata paranisi kerralla reippaasti. Itse tehdyt korit (etenkin ne oranssipantaiset) ovat yllättävän hyvät. Väylän 11 voisi kuopata nykymuodossaan ja keksiä tilalle jotain fiksumpaa. Nyt väylä on valitettavan väkinäistä sijoittelua, heittämään siinä ei oikein pääse.

  Mukava suhteellisen avoin ja aloittelijaystävällinen rata, joka tarjoaa haasteita kokeneemmallekin pelaajalle. Metsäväylät ovat selkeillä heittolinjoilla, eli tarkkuus merkitsee enemmän kuin suuri heittokäsi. Rata on suhteellisen nopea kiertää ja kiekot löytyvät verrattain helposti maastossa. Suosittelen kokeilemaan rataa! Oma arvio 4/5.

Vastaa