"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Liperin frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Liperin 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

2017 tehty heittopaikkojen parannuksia sekä muutoksia väyliin #9-#12 ja kesäkuussa 2018 väylä #14 siirtyi eri kohtaan 160 m pitkäksi par 4 -väyläksi.

Rata sopii hyvin aloittelijoille, mutta metsäradan kapeahkot väylät ja jyrkät rinteet tarjoavat kuitenkin sopivasti haastetta myös enemmän pelanneille. Rata sopii hyvin myös perheen kanssa pelailuun. Lapsille #5-väylän vieressä leikkipaikka ja #12-väylän läheisyydessä laavu, jossa on hyvä vaikka syödä eväät.

Alueella liikkuu lenkkeilijöitä, joten heittäjien tulee olla erityisen tarkkana muiden ulkoilijoiden osalta. Muistetaan myös pitää rata puhtaana roskista. Jos luontoon jaksaa kantaa jotain niin sen jaksaa myös kantaa sieltä pois.

Hyviä kierroksia kaikille.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Opintie 2
  83100 Liperi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Teemu Pietarinen

 • Suunnittelija

  Joen Liitokiekko ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ratamestarin yhteystiedot: jlk.ratamestarit@gmail.com

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Liperin frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Liperi #1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2: Liperi #2

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 3: Liperi #3

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 4: Liperi #4

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 5: Liperi #5

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 6: Liperi #6

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 7: Liperi #7

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 8: Liperi #8

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 9: Liperi #9

Pituus 110 metriä. Par 4

Väylä 10: Liperi #10

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 11: Liperi #11

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 12: Liperi #12

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 13: Liperi #13

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 14: Liperi #14

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 15: Liperi #15

Pituus 160 metriä. Par 4

Väylä 16: Liperi #16

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 17: Liperi #17

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 18: Liperi #18

Pituus 68 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Liperin frisbeegolfrata

  Rata on kehittynyt paljon! Alue on kuluneenpi ja paremmin raivattu kuin aikaisemmin, eli tätä nykyä oikein kiva rata. Edelleen on väyliä joilta ei halua joutua sivuun ja mustikka pajukko kohdissa kiekkoa saa hakea pitkäänkin. Parhaimmillaan parin kaverin kera kun kukin spottaa vuorollaan.

  Rata pelattu 30.5.2022, amatöörin ajatuksia:

  Vähän ristiriitaisin fiiliksin lähdin myös tälle radalle, moni oli kritisoinut rataa sen huonoista rakenteista ja opasteista, mutta tämähän oli positiivinen yllätys itse rataprofiilin osalta!

  Plussat:
  + monenlaista heitettävää, alamäkeen, ylämäkeen. Erityismainintana väylät 5, 8 ja 10. Etenkin 8 oli vasurille mielenkiintoinen heittää, vasemmalla puolella oli melko jyrkkä rinne. Rataa oli ylipäätään hieno ja mukava heittää.
  + heittopaikat pääasiallisesti ookoo kunnossa, vaikka olivatkin betonilla. Vauhtia täällä ei onneksi paljoa tarvinnut ottaa.
  + Rata hienossa miljöössä koulun, pappilan, hautausmaan ja peltojen välissä metsässä. Ketään muita liikkujia en puolentoista tunnin aikana nähnyt.

  Miinukset:
  – Tiiopasteet puuttuivat noin puolilta väylistä, tai ne olivat jossakin heittopaikan vieressä maassa lojumassa.
  – Myöskään opasteita väylältä toiselle ei ollut, joten joutui katsomaan aika paljon karttaa. Ensimmäisen kerran jälkeen helpompi.
  – Väylältä 15 puuttui mando-kyltti, onneksi heitin mandon oikein.
  – ihan hirveän pahaa pöheikköä ei tullut vastaan, tilanne voi olla eri kuukauden-kahden päästä. Radan huoltaminen on vähän kysymysmerkki.
  – Muutamalla väylällä (9,10) oli aika paljon muurahaisia liikkeellä, kannattaa pitää silmänsä auki.

  Kyllähän tämä vaatisi täydellisen restauroinnin rakenteiden osalta, ainesta tässä radassa olisi vaikka ja kuinka. Kyllä mie tämän silti suosittelisin käymään pellaamassa, jos ohikulkumatkalla olette. Kannattaa vaan asennoitua siten, että rata ei ole mikään täydellisyys.

  Rakenteet 2,5/5
  Väylät 4/5

  Kokonaisuus 3,5/5

  Liperin kirkonkylän ja valaistujen latujen välittömässä läheisyydessä Liperin frisbeegolfrata. Yhteensä 18-väylää (1515m) ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4800m.

  Runsaasti korkeuseroja sisältänyt rata kävi oikein hyvästä kuntoilusta. Infokartta löytyi, olisi voinut olla isommassa koossa. Löytökiekkolaatikko (ei lukittava) löytyi myös. Korit hyvässä kunnossa. Väylän nro 12 alussa laavu tauon pitämistä ja tulistelua varten. Heittopaikat hyväkuntoiset, mutten tiedä sitten, jotta onko betonilaatta paras mahdollinen valinta. Heittopaikkaopasteet kulahtaneet, mutta ihan toimivat kuitenkin, osa kaatunut.

  Väylät erittäin monipuolisia. Löytyi ylämäkeä, alamäkeä, tasamaata ja muutoinkin juuri sopivaa haastetta. Ja mikä parasta, niin pääosin heittotilaa oli mukavasti, kapeat rännit loistivat isoilta osin poissaolollaan, vaikka metsässä mentiinkin. Suosikkiväylä nro 10, hieno alamäkeen tehtävä pieni liidätys. Myös väylä nro 8 oli hieno alamäkiväylä, mutta muista olla heittämättä liikaa vasemmalle tai saatat muutoin löytää kiekkosi aika mielenkiintoisen rinteen alaosasta. Minä en muistanut… Väylä nro 9 kera jyrkän ylämäen oli oikein mukava myös. Siirtymät kohtuullisia.

  Väylältä toiselle ohjaavissa opasteissa paljon puutteita, karttaa sai lukea monen monta kertaa. Periaatteessa numero-opasteita oli jonkin verran, mutta osin väärin sijoiteltuna ja osin puuttuivat kokonaan.

  Rata oli väylien suunnittelun ja pelattavuuden osalta erittäin hyvä, mutta… rata on nähnyt jo parhaat päivänsä. Kokonaisilme hyvin nuhjuinen ja vaatisikin kaikkien rakenteiden päivittämistä nykyaikaan. Vielä, kun opasteissakin oli isoja puutteita, niin arviointi ei kovin korkealle kipua. Ne rakenteet vaan kuntoon, niin arvio nousisi ainakin yhdellä tai jopa kahdella pykälällä. Kannatti kuitenkin pelata ja voisi hyvin pelata joskus uudestaankin.

  3/5

  Mukava suhteellisen avoin ja aloittelijaystävällinen rata, joka tarjoaa haasteita kokeneemmallekin pelaajalle. Metsäväylät ovat selkeillä heittolinjoilla, eli tarkkuus merkitsee enemmän kuin suuri heittokäsi. Rata on suhteellisen nopea kiertää ja kiekot löytyvät verrattain helposti maastossa. Suosittelen kokeilemaan rataa! Oma arvio 4/5.

  Tiimatot kun saisi niin rata paranisi kerralla reippaasti. Itse tehdyt korit (etenkin ne oranssipantaiset) ovat yllättävän hyvät. Väylän 11 voisi kuopata nykymuodossaan ja keksiä tilalle jotain fiksumpaa. Nyt väylä on valitettavan väkinäistä sijoittelua, heittämään siinä ei oikein pääse.

Vastaa