"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lepolan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Järven kupeessa sijaitsevassa metsässä kulkeva 9-väyläinen rata, jolla on myös jonkin verran korkeuseroja. Kierroksen päätteeksi voi käydä pulahtamassa, sillä kierros alkaa ja päättyy lähelle uimarantaa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Saarentie 25
  54530 Luumäki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu / Spin18 Oy

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Lepolan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Lepola #1

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 2: Lepola #2

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 3: Lepola #3

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 4: Lepola #4

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 5: Lepola #5

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 6: Lepola #6

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 7: Lepola #7

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 8: Lepola #8

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 9: Lepola #9

Pituus 61 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Lepolan frisbeegolfrata

  Rata hienolla paikalla, puolet väylistä on rinteillä järven (uimarantakin) maisemissa. Väylien väliset siirtymät sujuvan lyhyitä. Heittoalustat hyvät.

  Väylät 1 ja 2 lainaavat heittolinjoissaan alueen kävelyteitäkin… onneksi kuitenkaan olematta ”sokkoväyliä”.

  Erottuvimpia väyliä ehkäpä kapea 3 alamäkeen suoraan kohti järveä (hienoin!), radan pisin 5 harjun laella sekä kapea suora 7. Mukana useampia lyhempiäkin väyliä todennäköisemmiksi birdiemahdollisuuksiksi. Erittäin hyvä harjoitusrata!

  Luumäen kunnassa Lepolan frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää, 733m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1490m. Pelattu 22.8.2023.

  Wau! Aivan upea rata! Lepolan rata sisälsi mukavasti korkeuseroja, joten ihan kivasta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Heti radalle saavuttua kiinnitti huomiota hienot maisemat, vesi oli hyvin kauniisti taustalla läsnä. Väylät eivät mene missään vaiheessa lähellekään vettä, joten kiekkojen hukkumisesta ei ole mitään pelkoa. Ensimmäisellä silmäyksellä huomio kiinnittyi kauniin vesimaiseman lisäksi alueen selkeyteen. Kuntopolkuja risteili alueella runsaasti suuntaan, jos toiseenkin, mutta siltikin näkyväisyys oli kaikilla väylillä suorastaan erinomainen, eikä isompaa riskiä osua satunnaiseen lenkkeilijään ole. Maasto on frisbeegolfiin erinomaisen hyvin sopivaa mäntykangasmetsää mikä takaa alustan kuivuuden sateillakin ja sen, että kiekot löytyvät mukavasti vaikka vähän linjalta sivuun heitto menisikin. Väylät olivat vaihtelevia ja vaativia, ylämäkiä neljä ja loput sitten joko alamäkiä tai tasamaata kauniissa miljöössä. 1 ja 3-väylä erityisesti hienoja alamäkiä. Siirtymät lyhyet.

  Radan rakenteet erinomaisen hyvässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen olivat täydessä iskussa. Löytyi myös roskis ainakin 1-väylän heittopaikalta. Rannassa myös uimaranta ja rantalentiskenttä. Luumäen keskustan/Taavetin palveluiden äärelle matkaa 14km. Itse evästelin 10km päässä Leipomo-Konditoria + lounaskahvila Satun Makiat ja lämmin suositus heidän maukkaille tuotteilleen ja palvelulleen.

  Harvoin tulee eteen tilannetta, jotta ei oikein keksi mitään sellaista mitä Lepolassa olisi voinut tehdä toisin. Ehkä lukittava löytökiekkolaatikko voisi sellainen pieni ja tarpeellinen lisä olla, vaikka kiekot hyvin löytyykin. Pieni varoituksen sana 9-väylän osalta. Heittopaikalta ei hahmota millainen rinne oikealla puolella on vaanimassa korin takana, tiedän kirjaimellisesti, että kiekko voi tuossa kohdin vieriä aika mielenkiintoiseen paikkaan… Väylät 5-8 olivat aikalailla suoraa pelaamista korille ja, jos rataa jotenkin haluaisi kehittää, niin juurikin noita väyliä voisi osin vaikeuttaa. Tuollaisenaankin toki menivät erinomaisen hyvin.

  Lepolan rata pääsi kyllä yllättämään positiivisesti heti alkumetreiltä, aivan mahdottoman upea rata! Kaunista vesimaisemaa tarjolla runsaasti ja hyvin erilaisia ja haastavia väyliä. Puutteet olivat niin marginaalisia etteivät ne pelaamista haitanneet. Ihan milloin tahansa voisi tuon timantin pelata uudestaankin!

  5/5 (suosikki-listalle)

  Kompakti ja mukava rata harrastelijoille, kova kätiset eivät saa haastetta. Jos heittää avauksella 50-70 m kohtuu tarkasti, on vähintään par tulos lähes taattu. Mukavan avointa metsää ja vaikka rata on uusi, ei aluskasvillisuus tai muukaan häirinnyt kiekkojen löytymistä tai jatkoheittoja. Radan kompaktius voi tuottaa vaaratilanteita, useilla väylillä on mahdollista avata naapuriväylille ja parissa kohtaa myös tiille (esim. väylällä 1). Lisäksi pururadat ovat joko osana väyliä tai sen verran lähellä, että epäonnistunut heitto voi olla riski.

  Ihan mukava rata. Maasto on miellyttävää mäntykangasta, eli mörri ei ole mitään ryteikköä, josta ei pääse ulos. Radan suurin miinus on se, että moni väylistä heitetään pururadan yli tai sitä pitkin. Toisin kuin yleensä, tällä kertaa nämä väylät eivät ole väylinä huonoja, mutta alueen muille käyttäjille tämä luo vaaratilanteita.

  Väylät ovat miellyttävän haastavia ja mielekkäitä. Korkeuseroja on saatu käytettyä hyvin hyväksi. Siirtymät ovat lyhyet ja selkeät.

  Ysiväyläseksi ihan hyvä, ei mikään helmi, mutta ei oikeastaan huonojakaan puolia. 3,5/5

  Kiva ja nopeasti kierrettävä metsärata. Ei mene 9-väyläisten kärkeen, mutta kannattaa toki käydä heittämässä. Ykkösväylältä avautuu kaunis järvimaisema näkymä. Uimaranta ihan vieressä, joten vilvoittelu heittojen jälkeen onnistuu ?

Vastaa