"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lassila frisbeegolf

Radan kuvaus

12-väyläinen metsärata osittain mäkisessä maastossa. Väylät ovat verrattain lyhyitä (43 – 110 m), mutta korkeuserot luovat oman haasteensa. Rata soveltuu lajiin tutustumiseen. Edistyneemmille pelaajille rata tarjoaa hyvää lähipeliharjoitusta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kuusaantie 56
  45700 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Kaupungin liikuntapaikkojen kunnossapito ja hoito

 • Suunnittelija

  Kalle Lehto, Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Lassila Frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Lassila #1

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 2: Lassila #2

Pituus 43 metriä. Par 3

Korkeusero -1 m

Väylä 3: Lassila #3

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 4: Lassila #4

Pituus 52 metriä. Par 3

Korkeusero +6 m

Väylä 5: Lassila #5

Pituus 110 metriä. Par 3

Korkeusero -11 m

Väylä 6: Lassila #6

Pituus 56 metriä. Par 3

Korkeusero +7 m

Väylä 7: Lassila #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Korkeusero +6 m

Väylä 8: Lassila #8

Pituus 50 metriä. Par 3

Korkeusero -5 m

Väylä 9: Lassila #9

Pituus 45 metriä. Par 3

Korkeusero +5 m

Väylä 10: Lassila #10

Pituus 54 metriä. Par 3

Korkeusero -1 m

Väylä 11: Lassila #11

Pituus 52 metriä. Par 3

Korkeusero -8 m

Väylä 12: Lassila #12

Pituus 61 metriä. Par 3

Korkeusero -7 m

5 arvostelua radalle “Lassila frisbeegolf

  Linjoiltaan monipuolisten lyhyiden väylien rata, useampia myös ala- ja ylämäkeen. Mukana yksi pidempi väylä (5), jolla liidätys kierroksen avoimimmalla näkymällä ja isoimpaan alamäkeen. Selvimmin ns. tekninen eli juuri tietynlaista tarkkuusheittoa edellyttävä on vain suora väylä 3.

  Etenkin väylillä 6 ja 12 (hieno!) on enemmän kalliorinnettä, joten pitävät maastojalkineet käyttöön. Nopeat lyhyet siirtymät väylien väleissä. Mukava ja birdietilaisuuksiltaan kannustavampi rata esimerkiksi uudemmille harrastajille.

  Radan vieressä on erottuvana maamerkkinä Sami Hyypiä Areena.

  Kouvolan kaupungin Kuusankosken kaupunginosassa Sami Hyypiä Areenan vieressä Lassila Frisbeegolf. Pituutta radalla 12-väylää (713m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2400m. Pelattu 14.10.2020.

  Lassilan radan kiertäminen kävi puolittaisesta kuntoilusta, kun korkeuseroja oli jonkin verran, ei kuitenkaan mitään kovin raskasta, sillä väylät hyvin lyhyitä ja siirtymät myös. Tarjolla siis lyhyttä neppailua, mutta yllättävänkin monipuolisessa paketissa, ei siis pelkkää helppoa ”suoraan korille” heittämistä. Löytyi niin ylämäkeä, alamäkeä kuin myös tasamaata. Heittolinjat jotensakin hahmotettavissa, ehkä kakkosella sai hieman hakea, jotta mitenköhän korille oikein mahtaa päästä. Väylistä suosikki oli nro 5 nätti alamäkiliidätys, eikä myöskään nro 11 ja 12 huonoja olleet.

  Radan rakenteet hyvässä kunnossa. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit nuolineen hyvät. Viereisen nurmikentän ollessa vapaana erityisen hyvä paikka pituusheittojen treenaamiseen.

  Lukittu löytökiekkolaatikko ois hyvä olla olemassa myös. Lisäksi 12-väylällä tarvitsisi aika kipeästi portaat kulkuväylän jyrkkyyden ja liukkauden vuoksi. Näin syksyllä ainakin useampi väylä melkoista mutavelliä, joten vedenpitävät kengät ihan ehdottomat! En tiedä pystyykö asialle tekemään jotain, ellei isoja maamassoja ajettaisi väylille.

  Turvallisuuspuutteita oli yksi eli, kun itse olin heittämässä väylän nro 2 heittopaikalla, niin vikalta eli 12-väylältä ylhäältä heitetyt kiekot napsahtelivat erittäin likelle. Periaatteessa 12-väylän heittosuunta on ihan muualla, mutta ylhäältä heitettäessä väärä linjavalinta, epäonnistunut heitto ja liikaa feidaava kiekko tekee äkkiä näiden kahden väylän kohtaamisesta aivan liian hankalan. Pikaisen muutoksen tekisin itse.

  Tämä pikku neppailurata hyvin lyhyillä väyläpituuksilla oli fiksusti suunniteltu, erittäin monipuolinen ja haastava kokonaisuus mitä pelasi erittäin mielellään. Pieniä puutteita oli, mutta ne eivät isosti elämykseen vaikuttaneet. Harmi, jotta laadukasta rataa oli tarjolla vain 12-väylän verran… voisi hyvin pelata uudestaankin milloin vain.

  4/5

  Rata bongattu, karttalinkki vie suoraan kohteeseen ja opastaulu on hyvin esillä. Tarjolla on 12 väyläinen metsärata.

  Väylät ovat monipuolisia ja korkeuseroja on otettu hyvin huomioon. Pääosin väylät ovat lyhyempää, teknistä heittämistä. Raivausta on tehty sopivasti. Maasto on jonkin verran vaikeakulkuista. Siirtymät ovat lyhyitä ja rata muodostaa järkevän kokonaisuuden.

  Rata sopii aloittelijoille ja jonkin verran pelanneelle. Kokeneelle pelaajalle rata on helpohko. Rata on vielä uusi ja asettuu aloilleen, joten ei kannata heti alkuun turhautua.

  Nykymuodossaan 2+/5.

Vastaa