"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Koivusaari DiscGolfPark

Radan kuvaus

Kouvolaan kaupungin Myllykosken taajamassa Koivusaaren 9-väyläinen DiscGolfPark on aloittelijoille ja harrastajille soveltuva puistomainen frisbeegolfrata. Radan par on 27 ja kokonaispituus 663 metriä.

Lue lisää

Koivusaaren rata sijaitsee tarkemmin Kouvolan Myllykoskella, Suolasenkoskentien päässä Kymijoen varrella. Alueella on kaunis rantapuisto ja maauimala. Frisbeegolfrata kiertää puiston pohjoisosaa. Maauimalan pysäköintialue löytyy ykkösväylän läheisyydestä, aivan Suolasenkoskentien päästä. Radalla on muutama väylä, millä on mahdollista heittää veteen. Korit ovat Innova DisCatchereitä, heittopaikat betonilaatoilla päällystettyjä sekä jokaisella väylällä on opasteet. Radan kartta ja ohjetaulu löytyy aloituspaikalta.

Radan kunnossapidosta vastaa Kouvolan kaupunki.

Kouvolan Sanomien artikkeli radasta

Virtuaalinen rataesittely osoitteessa: https://ths.li/bltsyf

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Suolasenkoskentie
  46800 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jari Paasonen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Koivusaari DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Koivusaari #1

Pituus 54 metriä. Par 3

Koivusaaren radan ykkösväylä pelataan lyhyenä, mutta tiukkana oikeankäden hyzerinä. Koria ympäröi tiheä puusto.

Väylä 2: Koivusaari #2

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä heitetään metsän siimeksestä kahden ison puun välisestä leveähköstä puuportista, jonka sivuilla myös jonkin verran nuorta puustoa. Loppu päässä väylää molemmin puolin muutama isompi pensas.

Väylä 3: Koivusaari #3

Pituus 95 metriä. Par 3

Radan pisin väylä. Melko avonaisessa maastossa heitettävä suora väylä lukuunottamatta muutamaa oikealla sijaitsevaa pensaikkoa. Kori kuusikon laidassa.

Väylä 4: Koivusaari #4

Pituus 65 metriä. Par 3

Heitetään pieneltä kummulta, lievä oikean käden anhyzer. Oikealla jonkin verran puustoa, vasen puoli avointa tilaa. Kori sijaitsee isojen mäntyjen juurella.

Väylä 5: Koivusaari #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Melko haastava oikeankäden jyrkkä anhyzer. Avaus suoritetaan pienestä taskusta kohti väylän "kulmaa". Kulmaa vartioivat suuret männyt, joiden ohi oikealta hyvä avaus lentää. Väylä jatkuu vielä muutaman kymmenen metriä oikealle, joten kakkonen tässä on huippuheitto.

Väylä 6: Koivusaari #6

Pituus 92 metriä. Par 3

Radan pisimpiä väyliä, pelataan koko ajan vesi oikealla. Koria ennen väylä taipuu oikealla ja puut reunustavat myös vasenta puolta. Tällä väylällä on huomioitava kävelypolulla liikkuvat sivulliset.

Väylä 7: Koivusaari #7

Pituus 58 metriä. Par 3

Lyhyt ja avoin väylä. Koria ympäröivät koristeelliset puut. Pakkokakkonen.

Väylä 8: Koivusaari #8

Pituus 66 metriä. Par 3

Kaunis puistoväylä, missä avaus ei saa liukua pitkäksi. Ennen koria isompien puiden muodostama puuportti ja korin takana maa viettää kohti vettä. Tällä väylällä on huomioitava kävelypolulla liikkuvat sivulliset.

Väylä 9: Koivusaari #9

Pituus 58 metriä. Par 3

Lyhyt päätösväylä on kaikkea muuta kuin helppo. Avaus pitää saada puuportista griinille ja vesi väijyy kiekkoja koko ajan vasemmalla.

11 arvostelua radalle “Koivusaari DiscGolfPark

  Etuvitonen todella vaarallinen. Väylät kulkee lähellä toisiaan ja teepaikat lähellä koreja. En menisi ruukaiseen aikaan tuonne pelailemaan. Muuten rata on huikeassa maisemassa ja pelattavuus ok. Vikalle
  Väylälle ajatuskatko ja felon lähti viimeiselle uinnilleen.

  Hyvä puistorata, korit vain normaalia matalemmalla (lapsia varten varmaan asennettu liiankin mataliksi?) joten käytännössä polviasennosta putattava, muuten normi puteilla yläpaneelit kolisee. Erittäin tuulinen tienoo mikä tuo haastetta hyvillekin heittäjille.

  Kouvolan kaupungin Myllykosken taajamassa Koivusaari DiscGolfPark 9-väylää (663m) ja C1-luokitus.

  Koivusaaren maauimalan naapurissa mukava ja tasainen puistorata. Kun korkeuseroja ei ole, niin käy kevyestä ulkoilusta.

  Korit hyvässä kunnossa ja heittopaikkaopasteet yllättävänkin hyvät, vaikka joku vandaali niitäkin yrittänyt tuhota. Alun infotaulu karttoineen kunnossa. Ympäristö puistomaisemineen erittäin miellyttävä. Lyhyet väyläpituudet, mutta silti hyvin monella väylällä kuitenkin sopivaa vaikeuskerrointa. Vaikein ja toiseksi lyhyin väylä oli viimeinen eli väylä nro 9. Vain 58m, mutta vesi ja puut tekivät siitä tosi pahan heittää. Kauniin puistomaiseman kivoin väylä oli nro 7 missä kori sijaitsi kauniin puuryppään keskellä ja auta ja armias, jos heitit kiekon sivuun tai liian pitkäksi, niin metkaa oli lättyä sitten yrittää korille viskasta…

  Mutta… kolikolla oli kääntöpuolensa. Heittoalustat surkeaa betonilaattaa ja väyläopasteita ei yhtään missään, ei edes koreissa suuntanuolia. Varsinkin väylän nro 5 jälkeen ois ollu kiva olla jonkinlainen suuntaopaste. Oma lukunsa oli sitten myös vesistöt ja niiden reunalla heittäminen. Koivusaaressa on kohtalaisen helppo heittää kiekko veteen, vaikka kuinka yrittäisitkin ottaa varman päälle kiertäen. Vesi saa minun arvostelut laskemaan aina useammalla pykälällä, vaikkei sitä pahinta variaatiota eli pitkää vesistöylitystä Koivusaaressa ollutkaan. Radat voisi aina linjata niin ettei aloittelijakaan turhaan hukkaa kiekkojaan veden syvyyksiin.

  Pikkuratojen tasaiseen, harmaaseen massaan vaipui tämä rata. Voi pelata vielä kolmannenkin kerran joskus, muttei mikään ylimääräinen hoppu ole kuitenkaan ottaa kierrosta uusiksi. Sääli, sillä potentiaalia olisi parempaankin…

  3/5

  Ok puistorata.

  Tiit betonilaattoja, yllättävän tasaisia mutta osa jo vähän huonokuntoisia. Korit hyvät, kartat hyvät, väylien välillä opasteita ei ole, mutta suurin osa tiistä näkyy edelliselle korille, vain pari pidempää siirtymää joilla pitää katsoa kartasta mihin suuntaan.

  Väylät ihan hyvin vaihtelevia, osa lyhyitä ja osa vähän pidempiä. Muutamalla väylällä puita ihan esteeksi asti, osalla vain puiston laitamilla. Pääosa väylistä suoria, pari vähän enemmän kaartavaa. Vesi kummittelee kolmella väylällä sivulla, ja varsinkin viimeisellä väylällä on ihan todelliset mahdollisuudet heittää kiekko veteen. Periaatteessa helppoja väyliä, ainoastaan 5 ja 9 ovat ”oikeasti” vaikeita, mutta ihan tarkkana saa muillakin väylillä olla.

Vastaa