"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Koivusaari DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Kouvolaan, Koivusaareen syyskuun 2010 loppuun mennessä valmistuva 9-väyläinen DiscGolfPark on aloittelijoille ja harrastajille soveltuva puistomainen frisbeegolfrata. Radan par on 27 ja kokonaispituus 663 metriä. Koivusaaren rata sijaitsee tarkemmin Kouvolan Myllykoskella, Suolasenkoskentien päässä Kymijoen varrella. Alueella on kaunis rantapuisto ja maauimala. Frisbeegolfrata kiertää puiston pohjoisosaa.

Lue lisää

Kouvolaan, Koivusaareen syyskuun 2010 loppuun mennessä valmistuva 9-väyläinen DiscGolfPark on aloittelijoille ja harrastajille soveltuva puistomainen frisbeegolfrata. Radan par on 27 ja kokonaispituus 663 metriä.

Koivusaaren rata sijaitsee tarkemmin Kouvolan Myllykoskella, Suolasenkoskentien päässä Kymijoen varrella. Alueella on kaunis rantapuisto ja maauimala. Frisbeegolfrata kiertää puiston pohjoisosaa. Maauimalan pysäköintialue löytyy ykkösväylän läheisyydestä, aivan Suolasenkoskentien päästä. Radalla on muutama väylä, millä on mahdollista heittää veteen. Korit ovat Innova DisCatchereitä, heittopaikat betonilaatoilla päällystettyjä sekä jokaisella väylällä on opasteet. Radan kartta ja ohjetaulu löytyy aloituspaikalta.

Radan kunnossapidosta vastaa Kouvolan kaupunki.

Kouvolan Sanomien artikkeli radasta

Ajankohtaista

07.09.2010
Väyläopasteet päässeet päivänvaloon
Koivusaari DiscGolfPark on nyt miltei valmis, kun jokainen väylä on saanut tiipaikoille väyläopasteensa. Nyt odotellaan vaan ... Lue lisää

20.08.2010
Ensimmäinen kori jo pystyssä
Koivusaari DiscGolfParkissa on nyt ensimmäinen kori jo pystyssä ja ensimmäinen tii on saanut laatoituksen. Yhtään kokonaista väylää ei ... Lue lisää

12.08.2010
Tarkennettua tietoa radan valmistumisesta
Olin tänään yhteydessä kaupungin viherrakennukseen ja sain tarkennettua tietoa radan valmistumisaikataulusta. Tällä hetkellä ollaan ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Suolasenkoskentie
  46800 Kouvola


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Jari Paasonen

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Kouvola
  Kauppalankatu 4 45100 KOUVOLA puh. 020-7691300

Väyläkuvaukset

Koivusaari DiscGolfPark, Kouvola

Väylä 1

Pituus 54 metriä. Par 3

Koivusaaren radan ykkösväylä pelataan lyhyenä, mutta tiukkana oikeankäden hyzerinä. Koria ympäröi tiheä puusto.

Väylä 2

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä heitetään metsän siimeksestä kahden ison puun välisestä leveähköstä puuportista, jonka sivuilla myös jonkin verran nuorta puustoa. Loppu päässä väylää molemmin puolin muutama isompi pensas.

Väylä 3

Pituus 95 metriä. Par 3

Radan pisin väylä. Melko avonaisessa maastossa heitettävä suora väylä lukuunottamatta muutamaa oikealla sijaitsevaa pensaikkoa. Kori kuusikon laidassa.

Väylä 4

Pituus 65 metriä. Par 3

Heitetään pieneltä kummulta, lievä oikean käden anhyzer. Oikealla jonkin verran puustoa, vasen puoli avointa tilaa. Kori sijaitsee isojen mäntyjen juurella.

Väylä 5

Pituus 85 metriä. Par 3

Melko haastava oikeankäden jyrkkä anhyzer. Avaus suoritetaan pienestä taskusta kohti väylän "kulmaa". Kulmaa vartioivat suuret männyt, joiden ohi oikealta hyvä avaus lentää. Väylä jatkuu vielä muutaman kymmenen metriä oikealle, joten kakkonen tässä on huippuheitto.

Väylä 6

Pituus 92 metriä. Par 3

Radan pisimpiä väyliä, pelataan koko ajan vesi oikealla. Koria ennen väylä taipuu oikealla ja puut reunustavat myös vasenta puolta. Tällä väylällä on huomioitava kävelypolulla liikkuvat sivulliset.

Väylä 7

Pituus 58 metriä. Par 3

Lyhyt ja avoin väylä. Koria ympäröivät koristeelliset puut. Pakkokakkonen.

Väylä 8

Pituus 66 metriä. Par 3

Kaunis puistoväylä, missä avaus ei saa liukua pitkäksi. Ennen koria isompien puiden muodostama puuportti ja korin takana maa viettää kohti vettä. Tällä väylällä on huomioitava kävelypolulla liikkuvat sivulliset.

Väylä 9

Pituus 58 metriä. Par 3

Lyhyt päätösväylä on kaikkea muuta kuin helppo. Avaus pitää saada puuportista griinille ja vesi väijyy kiekkoja koko ajan vasemmalla.

6 arvostelua radalle “Koivusaari DiscGolfPark

  Ok puistorata.

  Tiit betonilaattoja, yllättävän tasaisia mutta osa jo vähän huonokuntoisia. Korit hyvät, kartat hyvät, väylien välillä opasteita ei ole, mutta suurin osa tiistä näkyy edelliselle korille, vain pari pidempää siirtymää joilla pitää katsoa kartasta mihin suuntaan.

  Väylät ihan hyvin vaihtelevia, osa lyhyitä ja osa vähän pidempiä. Muutamalla väylällä puita ihan esteeksi asti, osalla vain puiston laitamilla. Pääosa väylistä suoria, pari vähän enemmän kaartavaa. Vesi kummittelee kolmella väylällä sivulla, ja varsinkin viimeisellä väylällä on ihan todelliset mahdollisuudet heittää kiekko veteen. Periaatteessa helppoja väyliä, ainoastaan 5 ja 9 ovat ”oikeasti” vaikeita, mutta ihan tarkkana saa muillakin väylillä olla.

Vastaa