"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Käyrälampi DiscGolfPark

#käyrälampidgp

Radan kuvaus

Käyrälammen uimarannan läheisyydessä sijaitseva 18-väyläinen metsärata.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Käyrälammentie 16
  45200 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Kouvolan Lentävät Lautaset Ry

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Käyrälampi DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Käyrälampi DGP #1

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 2: Käyrälampi DGP #2

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 3: Käyrälampi DGP #3

Pituus 215 metriä. Par 4

Väylä 4: Käyrälampi DGP #4

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 5: Käyrälampi DGP #5

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 6: Käyrälampi DGP #6

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 7: Käyrälampi DGP #7

Pituus 192 metriä. Par 4

Väylä 8: Käyrälampi DGP #8

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä 9: Käyrälampi DGP #9

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 10: Käyrälampi DGP #10

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 11: Käyrälampi DGP #11

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 12: Käyrälampi DGP #12

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 13: Käyrälampi DGP #13

Pituus 147 metriä. Par 4

Väylä 14: Käyrälampi DGP #14

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 15: Käyrälampi DGP #15

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 16: Käyrälampi DGP #16

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 17: Käyrälampi DGP #17

Pituus 158 metriä. Par 4

Väylä 18: Käyrälampi DGP #18

Pituus 206 metriä. Par 4

16 arvostelua radalle “Käyrälampi DiscGolfPark

  Radasta pelattu 1 – 8 & 18 väylä ensimmäisen kerran 20.7.2024. (Puolet radasta käyty heittää). Kyseessä siis 18 väylän metsärata. Heitettiin puolet radasta eli noi yllä mainitsemat väylät. Kiva rata Tykkimäellä reissatessa käydä heittää.

  Plussat:
  – Tiipaikat kunnossa ja sopivan kokoiset
  – Korit DGP laatua
  – Väyläopasteet kunnossa ja ajantasalla
  – Ratakartta löytyi ja se oli ajantasalla ja kunnossa
  – Mando ja DZ kyltit oli laitettu ja kunnossa ja DZ heittopaikat tekonurnimattoa eli samaa kuin tiipaikat. Eli niistä hyvä heittää jos heittää mandon ohi.
  – Väylät oli hoidettu ja kunnossa, myös väylät eivät olleet helppoja jos piti saada kauas pitkä heitto tai tarkka heitto, jos puita paljon väylällä.

  Minua ei se haitannut että oli vasemmalle tai oikealle kaartuvia väyliä paljon tai muuta.

  Miinukset:
  – Penkkejä ei ollut montaa.
  – Roskiksia ei tainnut olla yhtään.

  Rata tosi laadukas ja sitä ylläpidetään hyvin ja paljon. Tällä radalla on ylläpito kunnossa kun kerran viikossa järjestetään viikkokisoja radalla. Kannattaa käydä heittämässä osa radasta tai koko rata. Radalla ei ole paljo parannettavaa mutta annan radalle 4,5/5, puuttellisten roskisten takia ja penkkien. Penkkejä taisi olla aika hyvin, mutta roskiksia en muista oliko noilla heittämilläni väylillä yhtään, jos muilla väylillä on niitä saisi edes olla lisää.

  Kouvolan radoista ehkäpä paras, ainakin kilpapelaajia ajatellen. Useita vaativia, pitkiä väyliä selkeillä väylälinjoilla. Pääosa väylistä fiksusti metsän puolella vältellen alueen yleisiä kuntoratauria.

  Lähes kaikilla väylillä hyväkulkuinen maapohja. Yksittäiset väylät nykylayoutissa ehkäpä liian lähellä toisiaan. Heittoalustalavatkin esimerkilliset!

  Kouvolan kaupungissa Käyrälampi DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää, 2150m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4620m. Pelattu 22.10.2021.

  Syysmyrsky pauhasi ja vettä tuli kohtalainen määrä niskaan kierroksen aikana, mutta eipähän ollut aamusella radalla lainkaan ruuhkaa. Metsäradalla ei isoja korkeuseroja ollut, joten aika kevyttä ulkoilua lopulta oli radan kiertäminen. Väylät eivät mitään ihmeellistä elämystä tarjoilleet. Pitkää metsäränniä oli tarjolla alusta loppuun ja lopusta alkuun ja kori sitten yli 100m päässä vasemmalla tai oikealla. Rata oli siltä osin suunniteltu hyvin, jotta väylät kulkivat kokonaan metsikössä eivätkä kuntopoluilla. Muutama spottaamista vaativa polun ylitys kuitenkin oli. Siirtymät lyhyet. Tasaisesta väylämassasta ehkä paras nro 12 loivaan alamyötäiseen heitetty väylä, puukuja tosin sekin…

  Rakenteet hyvässä kunnossa. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit priimaa laatua. Löytyi myös roskiksia ja taukopenkkejä muutamia radan varrelta. 14-väylän jälkeen myös laavu tulistelua ja taukoja varten. Roskista olisi kaivannut, sillä ympäristö laavulla törkyinen. Next tee -kyltit puukeppejä joiden yläosa maalattu valkoiseksi. Ihan toimiva ratkaisu, mutta selkeämpikin olisi voinut olla, meni nimittäin muutama väylä ennenkuin tajusi viritysten olevan oikeita opasteita. Puurimoista tehtyjä heittopaikkojen suojia muutamalla väylällä. Varsinkin kesäaikaan radan välittömässä läheisyydessä paljon palveluita, kun Aquapark ja Käyrälammen leirintäalue ja uimaranta käytössä, myös Tykkimäen huvipuisto lähellä. Kouvolan keskustan palveluiden äärelle matkaa 5km.

  Rakenteista ei isosti korjattavaa löytynyt, mutta 12-väylän heittopaikka pitäisi ehdottomasti suojata puuviritelmillä tai suojaverkolla! Pojan heitto 11-väylällä lipesi aika likelle ko. heittopaikkaa. Jo lähtökohtaisestikin liian likellä nämä väylät toisiaan ja sama sumppuisuus väylissä oli havaittavissa muuallakin. Hieman liian pienelle alueelle oli ahdettu liian paljon väyliä. Välillä näkyi samalla vilkaisulla iso määrä koreja ja heittopaikkoja, ei hyvä.

  Mutta ne väylät… voi tuskan parahdus sentään! Käyrälammen rata oli tylsä, suorastaan supertylsä! Koko ajan odotti, jotta milloin rata puhkeaa kukkaansa ja milloin tulee oikeasti mielenkiintoisia väyliä. Nyt oli tarjolla suomalaisittain sitä kaikkein yleisintä ratatyyppiä eli metsäränniä 18-väylän verran ja tosiaan kori aina yli 100m päässä vasemmalla tai oikealla. Muutamalla väylällä mandoilla oli saatu hieman eloa väyliin, mutta vain hieman. Kun olit yhden väylän pelannut, niin olit pelannut koko radan. Näitä Käyrälammen tapaisia ratoja on 13 kappaletta tusinassa. Voi sanoa, jotta aikalailla yhtä tuskaa oli pelaaminen eikä nautintoa paljoa saanut, itselleen ihan se kaikkein ärsyttävin ratatyyppi.

  Jep! Odotukset olivat suuret, mutta Käyrälampi DiscGolfPark oli ison luokan pettymys. Rakenteet riittävän hyvässä kunnossa, mutta väylät tylsiä, toisiaan toistavia puukuja viritelmiä eli hyvin ahdistavia tällaiselle epätarkalle heittäjälle. Ei ole kiire mennä Käyskille pelaamaan uudestaan, ei koskaan!

  2/5

  Tämä oli hyvä ja vaativa rata. Nyt paikallinen yhdistys ”lentävät lautaset” on tuhonnu kaatamalla puita rajusti väyliltä ja vylien viereltä. Eli suomeksi, rata on kuin valtatie, siinä missä rata aikoinaan oli todella haastava ja ei antanut anteeksi yhtään sivuheittoa, nyt ei haittaa enää vaikka väylällä et pysy. Sen verran harvaa peltoaukeaa alkaa olemaan. Härskeintä on, kun näkee muilla käytännössä muut väylät ja pelaajat metässä. Hienoa duunia ylläpidolta. En sitten tiedä oliko radan suunittelijan lupaa tuollaiseen harvennukseen? Mutta nyhän ne viikkokisoissa pääsee loistamaan parin ja rajusti allekkin.

  Ei taida olla mitään tekemistä ”lentävien lautasten” kanssa noilla kaadoilla, kun eivät tuota aluetta omista. Lähinnä laittaisin ton sormen sojottamaan ihan vaan Kouvolan kaupunkia kohti…..maalaisjärki on hienoa, ajattelu ennenkuin purkaantuu myös auttaa. Se vanha 100 laskeminen vaikka.
  Hakkuuthan vaikuttaa nyt 17 väylään, muualla on puut edelleen paikallaan…

  Todella mukava rata heittää, vaikkakin hieman moottorisahaa väylille voisi näyttää… Jos erehtyy yhtään radalta sivuun, niin eikun bogia korttiin. Pistää pelaamaan varman päälle.
  Hyvät tiit ja opasteet, kannattaa käydä heittämässsä. Älkää vain suunnistako paikalle tuolla ”näytä rata kartalla, parkkipaikka toisella puolella tietä, joutuu kiertämään ylimääräisen lenkin Kuusankosken kauttaa, jos erehtyy, nimimerkillä kokemusta on…

  Haastava metsärata, jolla oikeakätisen heittäjän avain kovaan tulokseen on hallittu kämmenheitto tai rystyantsa. Tätä rataa hinkkaamalla oppii 100% varmuudella jomman kumman, tai vaihtoehtoisesti vasuri rystyhyssen.

  Puitteet kunnossa, kuten yllämainittu.

  Suhteellisen pitkä metsärata, joka saattaa yllättää varomattoman heittäjän, kuin talvi suomalaisen konsanaan.
  Myös allekirjoittaneen tavoitti puolessa välissä epätoivon katkera koura.

  Puuston reunoittamat kapeat väylät ovat yllättävän hankalia heitettäviä, joten alkajan on suotavaa valmistautua mahdollisiin frustraationpurkauksiin ensimmäisellä heittoreissulla. Tälle radalle lähtiessä kannattaa myös varata roimasti aikaa, sillä mm. kehnojen heittojen sattuessa kiekkojen etsimisiin voi pyörähtää tovi jos toinenkin, mutta ei siitä sen.

  Vaikka rata onkin saanut saman ”AA1” -luokituksen, kuin esimerkiksi Petäjäsuon rata Kotkassa, niin nämä radat ovat todella erilaisia ja vaikeita vertailtavia. Tämä rata todellakin laittaa osaamisen koetukselle.

  Nopeat ylistykset ja niuhotukset:

  + Osalla heittopaikoista on puusta väkerretyt heittopaikkasuojat mahdollisia vaaratilanteita varten.
  + Kaunis ympäröivä luonto.
  + Hyvin raivattu ja ylläpidetty.
  + Hyvät opasteet ja korilta löytää seuraavalle tii:lle alta aikayksikön.
  + Näkyvyys väylillä pääasiallisesti hyvä, jotta heitot ovat turvallisia.
  + Tykkimäen ja idyllisen uimarannan välitön läheisyys takaa koko perheelle kivaa sydämen täydeltä, kera Kustin ja Kertun.
  + Todella siistinä pidetty rata. Roskakorien saatavuus saa ilmeisesti paatuneimmankin roskaajan ajattelemaan tekoaan kahdesti.

  – Osalla väylistä kävelyreitit kulkevat korilta seuraavalle tii:lle suoraan keskeltä väylää, joten varokaatten, että ei tule kuhmuja kupoliin!
  – Metsäolosuhteista johtuen tiheät puukeskittymät saavat osakseen osumia. Myös ajoittaiset avausheittojen osumat ensimmäisiin puihin saattavat tehdä omatuntoon driverin mentävän aukon.
  – Osalla väylistä oli heittoaikana raivuun jäljiltä vanhoja risukasoja. Kannattaa siis varoa, ettei kallisarvoinen lätty läsähdä potentiaaliseen karhunpesään tai päädy Narniaan.
  – Loppujen lopuksi melko mielikuvitukseton kokonaisuus väylien vaihtelevuuden kannalta. Heitot ovat pääasiassa joko;
  a. Pitkä suora (~90m)
  b. Loiva/jyrkkä kaarto vasemmalle (>~100m)
  c. Loiva/jyrkkä kaarto oikealle (>~100m)
  d. ~200m epätoivoa

  Arvosanani radalle olkoon; Ihan kuhtalainen.

  Aikas hauska metsä rata, josta löytää haastetta enemmän kuin tarpeeksi. Opasteet oli kunnossa ja toimivat erinomaisesti. Kannattaa varata radalle reilusti aikaa (sitä todennäköisesti vierähtää kiekkojen etsimiseen metsiköstä). Maasto oli mukava ja hyvin hoidettu. Korkeusvaihtelut ja mangot olivat hyvä plussa. Hyvät lähtöalustat antoivat professionaalisen tunnun. 4/5. ??

  Ihan ok metsärata. Uuden uutukaiset tiit todella hyvät, opasteet toimivat ja yleisilme ok. Hieman tylsähköjä väyliä, mutta muutama haastavampikin löytyi. Muutamassa paikassa näkymä väylälle olematon, joten odottelu/varmistus suotavaa. Käytön myötä todennäköisesti paranee kun polut tallaantuvat ja maisema muokkaantuu. Potentiaalia jatkokehitykseen valtavasti. Nyt jo hyvä.

  Hieno metsärata.

  Hyvät, isot tiit (bonusta punaisesta väristä, löytyy helposti jos/kun opasteet katoaa ilkivallan myötä). Opasteet väylien välillä ja korien pohjassa. Hyvät korit. Hyvät kartat. Pätevän oloiset suojaseinämät niillä tii’illä jotka ovat ”vaaravyöhykkeellä” toisen väylän lopussa.

  Väylät selkeitä, hyvin tehtyjä metsään, mörriäkin löytyy väylän ulkopuolelta enemmän ja vähemmän. Ihan hyvin vaihtelua väylissä, molempiin suuntiin kääntyviä ja suoriakin, suoria toki aika paljon, mutta metsässä se suora on monesti vaikein heitettävä, täysin eri asia kuin jossain avoimessa puistossa. Pari pimeää väylää joissa pitää varmistaa, että edelliset ovat ehtineet alta pois, mutta pääosin aika hyvä näkyvyys. 14 väylän kori huonossa paikassa, 10 väylältä lipeää avaus helposti sinne puolelle, vähän sama juttu väylän 15 korin ja 16 avauksen kanssa. Parilla väylällä tullaan takaisin väylää pitkin korilta matkalla seuraavalle.

  Ei löydy mitään tajuntaa räjäyttävää väyläkeksintöä, mutta ei myöskään yhtään aivan typerää ja turhaa täyteväylää. Kokonaisuutena tasapainoinen ja hyvä rata.

  Vaativa metsärata tosiaan, totuus on karttakuvaa ihmeellisempi. Paljon hyvää, heittoalustat ja opasteet huippuluokkaa ja hieno alue. Uusi rata tarvitsee vielä aikaa ja puskien tallomista väylien laidoilta, mutta potentiaalia on. Muutamat huonot ja vaaralliset siirtymät (vastapalloon edellistä väylää tai toisen väylän korin takaa läheltä) sekä jonkin verran toistoa n. 100m suoria väyliä on turhan monta. Myös sokkoväyliä monta, vaatii spotterin tai hyvää ratatuntemusta.

  Hieno ja vaativa rata. Heittoalustat 10/10, opasteet riittävän selvät, väylät haasteellisia, koska puuosumat mahdollisia. Toisaalta väylät raivattu ja suunniteltu järkevästi niin, että heittolinjat ovat selkeitä. Mitään umpimetsäheittoja ei ole luvassa. Laadukas rata, joka kehittyy vielä lopulliseen muotoonsa, kunhan loput raivaukset ja viimeistelyt saadaan kuntoon. Kannattaa käydä heittämässä pois!

Vastaa