"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Julkujärvi Am DiscGolfPark

#julkujärvidgp

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Julkujärven 12-väyläinen aloitteiljarata muodostaa kahden radan kokonaisuuden isoveljensä Julkujärvi DGP:n PRO-radan kanssa. Rata tarjoaa lyhyehköjä väyliä, joilla vähemmänkin pelanneet voivat saavuttaa hyvän tuloksen kunhan heitot ovat tarkkoja. Rata soveltuu hyvin aloittelijoille, junioreille sekä harjoitteluradaksi enemmän pelanneille.

Lue lisää

Kartalle merkattu radan pysäköintialueen sijainti, joka on siis sama kuin 18-väyläisellä radalla. Amatööriradan 1. heittopaikka on toisella puolella Julkujärventietä, kuin 18-väyläisen radan 1. heittopaikka.

18-väyläisen Julkujärvi DiscGolfParkin tiedot.

Radan tiedottaminen tapahtuu pitkälti sen facebook-sivuilla.

Radan tiedot

 • Osoite

  Julkujärventie 8
  39160 Ylöjärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ylöjärven frisbeegolfradat ry

 • Suunnittelija

  Tuomas Malinen, Petri Niemelä

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t). Tiedotteet ja tapahtumat facebook-sivuilla.

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Julkujärvi Am DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Julkujärvi Am DGP #1

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 2: Julkujärvi Am DGP #2

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 3: Julkujärvi Am DGP #3

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 4: Julkujärvi Am DGP #4

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 5: Julkujärvi Am DGP #5

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 6: Julkujärvi Am DGP #6

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 7: Julkujärvi Am DGP #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Julkujärvi Am DGP #8

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 9: Julkujärvi Am DGP #9

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 10: Julkujärvi Am DGP #10

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 11: Julkujärvi Am DGP #11

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 12: Julkujärvi Am DGP #12

Pituus 72 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Julkujärvi Am DiscGolfPark

  Etenkin uudemmille heittäjille sopiva lyhyiden väylien rata osittain metsittyneessä helppokulkuisessa hiekkakuopassa. Löytyypä pari hyvinkin kapeaa väylää mahdolliseksi kierroksen ”show stopperiksi” haastamaan eri taitotasojenkin heittäjiä.

  Laadukkaat heittoalustat, tiiopastetolpat ja korit.

  Tämä rata on nyt uusittu. Eli nyt on kaikki opasteet ja kartat. 12 väylää C1 luokitus. Voisi päivittää tämän uudistuksen tännekin. Ihan hyvä nyt. Aika tarkkuus rata jossa heietään aika kapeistakin kujista ja mandoista.Lukuunottamatta kahta viimistä väylää jossa on tilaa. Heitto kättä tämä rata ei vaadi eli paljon lyhyempiä väyliä kuin pro radassa.

  Suurin osa näistä radoista on harjun katveessa, joten sulavat hyvin hitaasti. Näin maaliskuun lopulla ainakin radat 3-6 olivat liukkaita ja jäisiä kuin luistinrata melkein kauttaaltaan. Rataopasteiden puutteesta on kaksi vuotta sitten moitittu, ja ne puuttuvat edelleen. Parkkipaikan reunassa oleva paperinen ratakartta on ainoa opaste ylipäätään: radalla ei ole mitään. Iso miinus siitä. Puhelimeen ratakartta auki niin tuolla selvinnee; muutoin voi joutua eksyksiin varsinkin ekoja väyliä hakiessa.

  Moitteista huolimatta, tällaiselle keskinkertaiselle heittäjälle tarjoaa juuri sopivan verran haastetta. Maasto on todellakin helppokulkuista jahka jää sulaa. Kiekkojen hukkumistakaan ei tarvitse pelätä.

  Yllättävänkin nopeasti kierretty kuuden hengen poolilla. Hieman etsittiin ykköstiitä. Pieni miinus puuttuvista opasteista. Vain yksi väylä sössitty ob-keinotekoisuudella. Mukava rata jonka kiertää yllättävänkin nopeasti. Tulos? Ei ehkä puhuta siitä…

  Karttalinkki vie kohtuu lähelle oikeaa paikkaa, parkkipaikka näkyy jo selvästi opastauluineen. Tästä pääsee sekä AM-radalle, että PRO-radalle.

  AM-radan väylät on tasoltaan aloittelijaystävällisiä ja maasto on mukavaa kulkea. Par-lukematkin ovat radalla hyvin kohdallaan. Ainoa heikkous lienee ehkä väylien samankaltaisuus, suurimmaksi osaksi pärjää suoraan heittämällä tai sitten pienellä feidillä vasemmalle kääntyen. Selkeästi oikealle kääntyviä väyliä oli oikeastaan yksi.

  Rata toimii kuitenkin hyvänä lämmittelyratana ennen isompaa Julkua. Tällaiselle kahden radan kompoille on varmasti enemmänkin tilausta. Vanhan layoutin muuttaminen on ollut erittäin onnistunut ratkaisu, uusi ratakokonaisuus on selkeä ja toimiva.

  Tärkeä bonus: maasto on todella helppokulkuista ja avointa, liikkuminen on mahdollista myös rattaiden kanssa! 🙂

  Täydentää hyvin melko haastavaa Pro-rataa. Väylät ovat sopivan pituisia ja selvästi vähemmän rankaisevia. Siinä missä Pro-radan puolella suurimmalla osalla väylistä molemmin puolin on paljon puita ja sitä kautta isoja numeroita niin tällä radalla oikeastaan vain parilla väylällä puut voivat aiheuttaa ongelmia. Siirtymät ovat selkeitä ilman opasteitakin, jotka oletettavasti on tulossa. Rata on myös kierrettävissä kohtalaisen nopeasti. Muutama väylä ehkä hieman toistaa toisiansa (3, 6, 8) esimerkkinä, joissa tavoiteltava heitto on melkolailla sama. Seiskaväylän tiipaikalle erityismaininta, kekseliäs paikka.

Vastaa