"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Iitti DiscGolfPark

#iittidgp

Radan kuvaus

18-väyläinen metsärata mikä haastaa aloittelijan lisäksi myös kokeneemmankin pelaajan.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hiihtäjäntie 12
  47400 Iitti


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Kari Vesala

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Iitti DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Iitti DGP #1

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 2: Iitti DGP #2

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 3: Iitti DGP #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: Iitti DGP #4

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 5: Iitti DGP #5

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 6: Iitti DGP #6

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 7: Iitti DGP #7

Pituus 142 metriä. Par 4

Väylä 8: Iitti DGP #8

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 9: Iitti DGP #9

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 10: Iitti DGP #10

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 11: Iitti DGP #11

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 12: Iitti DGP #12

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 13: Iitti DGP #13

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 14: Iitti DGP #14

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 15: Iitti DGP #15

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 16: Iitti DGP #16

Pituus 126 metriä. Par 3

Väylä 17: Iitti DGP #17

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 18: Iitti DGP #18

Pituus 85 metriä. Par 3

12 arvostelua radalle “Iitti DiscGolfPark

  Rata kierretty heinäkuussa -24. Mukava, selkeä ja hyvät korkeuserot omaava rata. Väylät menee yllättävän lähellä toisiaan, mikä ei ollut tällä radalla ollenkaan huono, koska puita on sen verran paljon. Koko radan kruunasi väylä 18 joka heitetään kunnon alamäkeen. 5/5

  Avoimella liidätetään kierroksen alku ja loppu, niiden välissä pääosa monipuolisista väylistä on metsän puolella. Korkeuseroja hyvin alkaen seitsemännestä väylästä. Siirtymät väylien väleissä sujuvan lyhyet.

  Yksittäisiä väyliä jostain syystä lainaa alueen kuntoratauria… eli muitakin ulkoilijoita on suojeltava kiekko-osumilta. Pari väylää ei todellisuudessa ole ”viivasuoria” kuten on väyläopastetolpissa.

  Yleisesti ratafasiliteetit – kuten heittoalustalavat ja väylien kulkuopasteet – mainioita. Kokonaisuutena hyvä harrastajarata, jossa myös on yksittäisiä tavallista vaativampia väyliä (mm. kahdeksas), kuten pitääkin.

  Iitin kunnassa Iitti DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää, 1599m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4010m. Pelattu 30.8.2022.

  Iitti DGP:n väylät olivat pääosin metsässä kulkevia vaihtelevia ja helppoja perusväyliä ilman isompia kikkailuja. Puita oli kyllä monesti paljon pelissä, joten liian helppoa tekemistä ei ollut missään nimessä tarjolla. Väylissä ilmavuutta ja leveyttä sekä heittolinjat koko ajan selkeät, joten pelattavuus oli huippuluokkaa! Väylät 1-7 enemmän tasaista ja siitä eteenpäin sitten korkeuseroja ja maisemia matkassa mukana. Ihan hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Parhaimmat väylät olivat nro 12 mikä heitettiin vasemmalle kaartuvana ylämäkeen ja nro 18 mikä oli jo maisemiltaankin hieno alamäkiväylä. 7-väylän korin jälkeen kummun päältä avautui ihan mukava maisema. Siirtymät lyhyet.

  Radan rakenteet pääosin hyvässä kunnossa. Ratakartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit nuolineen (treeni x 2), ei moitteita. Next tee -kylttejä oli, mutta aikalailla oli niitä tuhottu, joten uusimisen tarpeessa olisivat ne. Löytyi roskiksia ja vikan väylän vierestä kuntoportaat. Isommalta tieltä opaste radalle päin mikä aivan liian harvinaista, iso plussa tästä! 11-väylän jälkeen tulipaikka puineen. Ysin triplamando ihan hieno, kun ei oltu sorruttu sen enempiin mando-kikkailuihin. Iitin/Kausalan keskustan palvelut aivan vieressä. Itse evästelin Kahvila Naapantuurassa 3km päässä radasta ja vieressä olisi ollut myös Kausalan ABC.

  Rata oli niin hyvä ja tasapainoinen kokonaisuus ettei ylös tullut kirjattua käytännössä juuri lainkaan puutteita. Ainoastaan 8-väylän heittolinja ei minulle avautunut, ei, vaikka kuinka sitä yritin tuumailla. Kovalla kädella viskotaan kaikkien puiden yli suoraan korille, mutta amatöörille ei linjaa ollut tarjolla oikein minkäänlaista. Tämä oli aika häiritsevää, kun nimenomaan heittolinjat muualla olivat selkeät koko ajan ja tilaa heitoille mukavasti. Järkevästi suunnitteltuja väyliä paitsi tämä yksi.

  Väylät 1-7 jo hyviä, mutta 8-väylästä eteenpäin rata puhkesi kukkaansa. Kauniita, monipuolisia väyliä. Löytyi korkeuseroja ja maisemia. Ei pääse aivan suosikkilistalle, mutta silti erinomainen rata minkä voisi pelata milloin tahansa uudelleenkin.

  5/5

  Ihan ok metsärata.

  DGP; tiit, korit, kartat hyvät. Opasteita väylien välillä en nähnyt, useammalla välillä olisivat ehdottomasti tarpeen.

  Väylät pääosin ihan fiksuja ja vaihtelevia. On eri pituuksia, eri suuntaan kääntyviä, kapeampia ja leveämpiä pillejä, ylä- ja alamäkeä, pari ihan aukeampaakin väylää, ja sitten vielä eri tyyppisissä metsissä. Kaikkea siis on. Alussa avoin avausväylä, kakkonen lyhyt tarkempi metsäväylä, sitten siirrytään mörrin keskelle tehtyihin väyliin. Nämä väylät ovat sinänsä todella selkeitä ja hyvin raivattuja, ongelmana on vain väylän ulkopuolinen alue, joka on TO-DEL-LA haastavaa pusikkoa. Kiekkojen kanssa saa olla tarkkana, ja kun kiekon löytää, heittoa ei välttämättä suoriteta helposti oikeastaan mihinkään suuntaan. Tätä herkkua on noin puolet radasta.

  12 väylällä sitten heitetään ylöspäin mäkeä, ja siitä siirrytään viiden väylän ajaksi ylemmälle tasanteelle, joka on profiililtaan täysin erilaista, avoimempaa kangasmetsää jossa näkyvyys on hyvä. Itse väylät eivät enää ole niin tarkkaan hakattuja aukkoja, mutta tilaa on sitten muuten ihan toisella tavalla. Viimeisellä väylällä sitten heitetään ylätasanteelta takaisin alas avoimelle kentälle, jolta kierrokselle lähdettiinkin.

  Muutamalla väylällä huomasi selvästi ristiriidan väyläkartan ja itse väylän välillä, esimerkiksi väylät 5 ja 7 eivät todellakaan ole viivasuoria. Kumpi sitten tuli ensin, muna vai kana, eli onko kaatohommat tehty jonkun oman maun mukaan eikä niinkään väyläkartan mukaan, vaiko kartat vain sinnepäin, mutta eroja siis on. Parilla väylällä myös pituus ja korin paikka hieman arvelutti, onko sitten kori laitettu omasta mielestä parempaan paikkaan karttojen tekemisen jälkeen. Ja kasiväylälle on ilmeisesti haastavuuden takia jätetty muutama puu aivan tiin eteen, joilla nyt ei oikein muuta funktiota ole kuin saada lisää satunnaisuutta peliin.

  Kokonaisuus on kyllä positiivisuuden puolella, mutta osa asioista voisi olla paremminkin, ja ahtaisiin pusikkopilleihin ei kai oikein muu auta kuin paremmat heitot.

  Erittäin mukava metsärata. Ei mikään maailman haastavin, mutta aina ei sellaisia jaksakaan pelata. Jos/kun rata saadaan siivottua kaadetuista rungoista ja oksista, niin tänne tulee mökkireissulla kyllä palauttua useamman kerran ihan ilomielin!

  Samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa. Varsin siisti metsärata mukavilla korkeuseroilla maustettuna. Väyläopasteita saisi olla siirtymisiä helpottamaan, ilman karttaan tutustumista normisuunnistaja hukassa jo alkumetreillä 🙂

  Tiit ovat erinomaisesti pohjustetut ja riittävän kokoiset, POISLUKIEN väylän 12 kumpareella oleva tosi lyhyt (tämän radan muihin verrattuna) tiiauspaikka. Tii voisi olla joko 8 metriä taaempana tai sitten pientä kirvesmiesaskartelua harrastamalla jatkopohjaa taaksepäin (EI eteenpäin). Roskakoreja on sijoiteltu sopivin välein riittävästi, kiitokset siitä!

  Alueella riehui lauantaina 12.8. Kiira-myrsky, jonka johdosta metsää kaatui runsaasti, myös tälle radalle. Radan parkkipaikan opasteissa ja ensimmäisellä tiillä on selkeät varoitukset koskien kaatuneita puita ja alueella liikkumista. Tänään 7.9. talanne oli kuitenkin jo hyvin hoidossa eli kaatuneet rungot ja oksat, risut oli jo korjattu pois eli mitään pelillisiä esteitä radalla ei ole ja siellä on turvallista liikkua. Jossain vaiheessa sitten kuntoradan valaistus tullaan korjaamaan, nyt ilmajohdot ovat poikki.

  Mukava kaksi- ja puolituntinen (2 x 18 väylää) aamutuimaan ennen sateen alkua.

  Melko perusmetsärata, jossa paikoitellen kapeampaa väylää ja haasteellisempaa maastoa. Muutamalla väylällä avoimempaa ja vapaampaa heittolinjan valintaa. Pari väylää jopa hiekkakuoppamaisempaa etenemistä. Kyllä tämä ihan hyvä rata on ja polkujen tallaannuttua paranee. Yksinäisellä heittäjällä voi mennä hetki kiekkojen hakemisessa väylien ulkopuolelta.

Vastaa