"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kuusamon Tropiikki

Radan kuvaus

Holiday Club Kuusamon Tropiikiin kylpylän ympäristössä kulkee 9-väyläinen aloittelijaystävällinen rata.

Lue lisää

Järvenrantaan sijoittuva rata tarjoaa haasteita myös korkeuserojen muodossa. Väylät kulkevat pääosin metsäisessä pururatamaastossa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kylpyläntie 5
  93600 Kuusamo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Kiekkovuokraus vastaanotosta 2€/kiekko

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Holiday Club Kuusamon Tropiikki -frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kuusamon Tropiikki #1

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 2: Kuusamon Tropiikki #2

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 3: Kuusamon Tropiikki #3

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 4: Kuusamon Tropiikki #4

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 5: Kuusamon Tropiikki #5

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 6: Kuusamon Tropiikki #6

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 7: Kuusamon Tropiikki #7

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 8: Kuusamon Tropiikki #8

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 9: Kuusamon Tropiikki #9

Pituus 40 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Kuusamon Tropiikki

  Kätevästi ihan hotellin vieressä. Viitos- ja seiskaväylä mukavasti rannalla, niin voi jännätä saako kiekon veteen vai onnistuuko hyzer puiden välistä korin juureen.

  Kaikki muu onkin pielessä; turhan lyhyet väylät, kolmos- ja nelosväylän korit ei kartan mukaisilla paikoilla vaan väylät lyhennetty, kasiväylän tii siirretty kartan paikalta ja tämäkin väylä lyhennetty, muutaman korin ketjut rikki, osassa väyliä heitetään ulkoilureittien yli, lasten leikkipaikka ja jotkin rakennukset ovat turhan lähellä.

  15 minuuttia meni kun kiersin radan kahdella kiekolla aikani kuluksi.

  Radalla olisi oikein hyvät puitteet ja mahdollisuudet todella mukavaksi radaksi. MUTTA… ratakartan väylistä vain murto-osa pitää paikkansa ja opasteet huonossa jamassa muutenkin, joten kiertäminen fiksusti melko toivotonta.
  Kaikki Teet kyllä löytyvät, samoin korit mutta mistä minne pitäisi heittää, se jäi arvoitukseksi.
  Lisäksi ihmettelin radan aloittelija ystävällisyyttä, koska järven läheisyys vaikeutti useammalla väylällä. (Itsekin kahluu reissun tehneenä) Varovainen pitää olla muutenkin. Rakennuksia, ulkoilijoita sekä autoja on välittömässä läheisyydessä runsaasti. Kuivasta maastosta plussaa!

  Tässä kunnossa 1/5, potentiaalia vaikka mihin!

  Kuusamon kaupungissa Holiday Club Kuusamon Tropiikin frisbeegolfrata. Pituutta radalla 9-väylää (506m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1900m.

  Tämän hyvin lyhyen metsä/puistoradan kiertäminen kävi kevyehköstä kuntoilusta, sillä korkeuserojakin oli saatu mukavasti mukaan. Siirtymät lyhyet, joten rata oli nopea kiertää.

  Rata oli väyläsuunnittelun puolesta ehjä ja monipuolinen kokonaisuus. Oikeastaan jokaisessa väylässä oli jotain haastetta eikä suoraa heittoa korille ollut tarjolla kuin vikalla väylällä. Korkeuserojakin oli hyödynnetty loisteliaasti. Paras väylä oli heti kakkonen missä heitettiin alamäkeen voimakkaasti oikealle kaartaen. Vesi maisemallisesti parasta radan antia. Varsinkin vitosella ja hieman seiskallakin saa heittoa katsoa ettei nykäise sitä veteen. Kiekot löytyivät maastosta hyvin. Tropiikin palvelut (majoitus, ruokailu, kylpylä, keilaus, Angry Birds Activity Park) vieressä, samoin ”oikea” golfkenttä.

  Infokartta löytyi vaikkei paikkaansa pitänytkään. Teet pieniä ja huonokuntoisia. Korit dgp:t, mutta todella huonossa jamassa, vinossa ja ketjuja irronnut. Teeopasteet muutoin hyvät, mutta vandaalit rikkoneet ysillä sen. Next tee kyltit puuttuivat, ainakin kolmoselta neloselle siirtymään olisi kylttiä kaivannut, piti kartta kaivaa esille. Kahta väylää muutettu, mutta opasteita ei vaivauduttu muuttamaan. Nelonen nykyisin n. 25-30m, muutos ilmeisesti veden takia. Kasi myös lyhyempi ja linjattu uudestaan. Kutosen kori ja seiskan heittopaikka aivan liian lähekkäin, sama tilanne oikeastaan ykkösen ja kakkosenkin suhteen.

  Nämä lomakeskusten radat on monesti turvallisuuden kannalta hieman niin ja näin, mutta Tropiikin rata kierti tiiviillä alueella ilman, että rakennukset tai ihmiset olisivat olleet isossa vaarassa, lukuunottamatta kahta kori/heittopaikka sijoittelua. Varsinkin seiskalla rannan takia ja ysillä korin takana olevan kevyen liikenteen väylän vuoksi spottaus tarpeellinen.

  Jep! Kovasti surullinen fiilis oli rataa kiertää. Väylät ja niiden suunnittelu melkeinpä parhainta mitä on lyhyillä radoilla nähnyt. Maisemat hyvät. Mutta… kaikki rakenteet niin totaalisen rempallaan, että vaatisi perusteellisen peruskorjauksen Tropiikin rata. Arvosana siksi kovin kehno. Korjauksen jälkeen voisi pelata uudestaankin ja nousisi helposti ratojen kärkikastiin. Tässä kunnossa ei todellakaan kiire uudestaan!

  2/5

Vastaa