"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Heimari frisbeegolf

Radan kuvaus

Pääosin kumpuilevassa metsässä oleva 18-väyläinen rata.

HUOM! Radalta on poistettu väylät 1, 13, 16, 17 ja 18. Uusia väyliä ei ole avattu eli rata tällä hetkellä 13-väyläinen. (1.10.2022)

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Laitialantie 190
  52330 Mikkeli


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Pete Raunio

 • Suunnittelija

  Pete Raunio

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Hotelli Heimari: Vessa(t), Kahvio, Ravintola.

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Heimari frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Heimari #1

Pituus 115 metriä. Par 4

Väylä 2: Heimari #2

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 3: Heimari #3

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 4: Heimari #4

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 5: Heimari #5

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 6: Heimari #6

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 7: Heimari #7

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 8: Heimari #8

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 9: Heimari #9

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 10: Heimari #10

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 11: Heimari #11

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 12: Heimari #12

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 13: Heimari #13

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 14: Heimari #14

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 15: Heimari #15

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 16: Heimari #16

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 17: Heimari #17

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 18: Heimari #18

Pituus 79 metriä. Par 3

9 arvostelua radalle “Heimari frisbeegolf

  Tämän sivuston ratakartta pitäisi päivittää. Radan layout on uudistunut osittain, esimerkiksi vanha ykkösväylä ei ole käytössä. Radan parkkipaikalla on uusi ratakartta, myös tiipaikoilla olevat opasteet olivat ajantasaiset. Väylien siirtymissä oli kyllä opasteita, vaan niistä osa vielä viittasi vanhentuneeseen väyläjärjestykseen.

  Osa heittoalustalavoista on heikossa kunnossa. Radan näyttävimmän alamäkiväylän kanssa risteävää kutosväylää olisi aiheellista siirtää turvallisempaan lokaatioon.

  Rata on ihan Hotelli Heimarin vieressä ja pysäköintipaikka on tilava. Kun radan kunnostukset / viimeistelyt toteutuisivat, niin ainekset mukavaan harrastajarataan!

  Mikkelin kaupungissa Heimari frisbeegolf. Radalla pituutta tällä hetkellä 13-väylää. Kiekon perässä tuli käveltyä 2950m. Pelattu 1.10.2022.

  Tämän radan kanssa piti tovi jos toinenkin miettiä, että millaisen raportin kirjoitan. Päätin oikaista pois useamman eri asian mitä normaalisti näissä raporteissa kirjoitan. Noh… hotellin nurkilta löytyi sama ratakartta mitä fgr:llä. Siinä maininta 18-väyläisestä radasta. 1-väylän suuntaan matkatessa heti portaiden alapäässä kyltti missä tieto, että väylät 1, 13, 16, 17 ja 18 siirretään kesäkuun aikana toisille paikoille. Noh… vähän siinä sitten ihmettelemään, jotta onkohan muutokset tehty ja mistä rata mahtaa tällä hetkellä startata. Paikallisten pelaajien porukka ei ollut aiemmin tänä kesänä käyneet, mutta olettivat muutoksien jo tapahtuneen. Aloitus väylältä nro 2. Tästä eteenpäin oli pelattavissa yhteensä 13-väylää.

  Myöhemmin paikalliselta fribaseuralta saadusta kartasta ilmeneviä väylämuutoksia ei oltu kuukausien aikana tehty tai ainakaan yksikään opaste ei niiden suuntaan ohjannut. Ymmärrän hyvin, että erityisesti ranta-alueen väylät halutaan siirtää muiden toimintojen alta pois, mutta juuri ne väylät olivat varmasti aiemmin radan kauneimmat. Fribaseuralta saadun tiedon mukaan Heimarin sisällä useampi johtohenkilö lähtenyt hotellilta lätkimään ja asiat aika pahasti levällään. Ei ihme, että fribaratakin on sitten jätetty aivan tuuliajolle.

  Vaikka kaikki väylät olisivatkin olleet paikoillaan joko uusilla tai vanhoilla, niin en yhtään ymmärrä fgr:lläkin radan hehkutusta. Varsinkin metsäväylät tasaisen tylsää ratojen harmaata väylämassaa, ei yhtään mitään erikoista. Jos jo kesäkuussa on pitänyt tehdä isot muutokset ja ovat vielä tekemättä, niin kertoo radan ainakin hetkellisestä alennustilasta kaiken olennaisen. Muutama ok väylä mitkä jäljellä oli, niin ei yltänyt saavuttamaan mitään lähellekään positiivista kokemusta. Parasta radassa oli se, että vihdoin ja viimein 13-väylän jälkeen loppui. Ehkä Heimari joskus vielä petraa kasvojaan, mutta siihen mennessä kenenkään ei kannata tuonne vaivautua. Harjoitusratana toki jotenkuten menee ja aluehan on frisbeegolfiin ihan hyvä. Tarvitsisi aikamoisen kasvojenkohotuksen, jotta voisi harkita pelaavansa uudestaan. Surkea ja ahdistava pettymys kaikilta osin. Potentiaalia on vaikka muille jakaa tosiaan alueella, mutta arvostelu menee tämän hetkisen tilanteen mukaan.

  Ai niin… jäihän Heimarista jotain mieleenkin. Yhdellä alkupään väylistä tehtiin tuttavuutta kyyn kanssa. Harvoin noita luikertelijoita tulee nähtyä.

  0/5

  Yhteenvetona tämä paikka on kuin paratiisi Tuskasoturille ja taidankin jatkossa puhua tästä enemmän Rispiihotellina kuin minään muuna. Jos mukana sattuu vielä kulkemaan muutakin ryhmää niin ainakin kesäaikaan perheen pienimmät ovat enemmän kuin mielissään silmänkantamattomiin jatkuvasta ja hyvin hoidetusta hiekkarannasta. Varttuneempi väki voi seurailla ravintolan terassilta muiden heittäjien edesottamuksia ja nauttia kylmistä juomista jäätävien kovien tulosten saattelemana. https://tuskasoturit.com/2021/10/04/heimari/

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja radan opastekartta näkyy rakennuksen seinästä parkkipaikalle. Tarjolla on 18-väyläinen metsärata, tosin neljä viimeistä väylää pelataan puistoalueella.

  Väylät ovat monipuolisia, pääosin teknistä heittämistä. Parilla väylällä on käytetty hyvin myös korkeuseroja avuksi. Radalta löytyy kaksi järkevää saariväylää. Saaret ovat tarpeeksi isot ja väylien pelattavuus hyvä. Väylät ovat pituudeltaan keskimittaa ja riittävän avoimia – toki puuosumat ovat mahdollisia. Maasto on osin vaikeakulkuista, mutta metsään on tallautunut selkeät urat ja radan kiertää helposti ilman ratakarttaa. Siirtymät ovat lyhyitä ja opasteet selkeät.

  Puistoalueen väylät oli hyvin hoidetut. Laiturilla oleva heittopaikka oli, koska se vietti alaviistoon (ja oli jäinen). Laituriväylä on ideana kuitenkin hyvä ja mukava erikoisuus. Muutoin heittopaikat olivat kunnossa ja korit olivat laadukkaat.

  Kiva ja helpohko ratakokonaisuus. Tänne kannattaa poiketa pelaamaan ja bongaamaan rata. Vahva 3/5.

Vastaa