"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hartolan KunkkuAreenan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

6-väyläinen puistorata Hartolan KunkkuAreenan naapurissa.

Lue lisää

Väylien pituudet on arvioitu osin urheilukellon avulla ylläpidon suorittamalla pelikierroksella eli ovat vain suuntaa antavia. (22.5.2023)

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kuninkaantie 14
  19600 Hartola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Hartolan KunkkuAreenan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: KunkkuAreena #1

Pituus 40 metriä. Par 3

Väylä 2: KunkkuAreena #2

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 3: KunkkuAreena #3

Pituus 40 metriä. Par 3

Väylä 4: KunkkuAreena #4

Pituus 30 metriä. Par 3

Väylä 5: KunkkuAreena #5

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 6: KunkkuAreena #6

Pituus 50 metriä. Par 3

Yksi arvostelu radalle “Hartolan KunkkuAreenan frisbeegolfrata

  Hartolan kunnassa Hartolan KunkkuAreenan frisbeegolfrata. Radalla pituutta 6-väylää, 260m ja D2-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1280m. Pelattu 19.5.2023.

  KunkkuAreenan puistorata sisälsi vain vähäisiä korkeuseroja, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat lähtökohdiltaan hyvin helppoja ja lyhyitä, lähes suoraa linjaa korille asti oli tarjolla jokaisella väylällä. Kokeneimmille holarinhakua liki jokaisella väylällä ja birdiet tälläiselle rähmäkäpälällekin sen verran otettavissa, jotta -4 sai radan pelattua. Siirtymät lähes olemattomat, joten rata on erittäin nopeasti pelattavissa läpi.

  Kaksi ekaa väylää kulki tasaisella nurmella. Kolmas väylä lähti nurmelta ja päätyen pienen nousun jälkeen kummun päälle. Tuossa kohdin kannattaa olla aika tarkka heitto sillä vasemmalla korin vierustalla odottaa ahnas pusikkomonsteririnne mihin on helppo kiekkonsa viskaista ja sieltä poispääsy onkin sitten aika mielenkiintoinen projekti. Nelonen taas kummun päällä ja heittolinjana puolen metrin levyinen nurmikaistale ja vasemmalla sekä oikealla odottelemassa todelliset megapusikot. Pakko heittää melkein sellainen ”toivotaan, toivotaan” hysse, jotta tuurilla sattuisi putoamaan pusikkomonsterin sijasta korin vierustalle. Vitonen heitettiin sitten pusikoiden takaa lievään alamäkeen. Siinä oli kyllä heittolinjassa miettimistä maastoesteiden takia. Vitonen ja kutonen aivan liian lähekkäin toisiaan. Kutonen oli ehdottomasti radan kaunein väylä, noustiin ensin kallion päälle ja sieltä viskaistiin kunnon alamäkeen, sopisi tuo väylä ihan mihin tahansa pidemmällekin radalle!

  Rakenteista korit ihan hyvässä kunnossa olleet vanhat Sepot. Kyse puistoalueesta Hartolan yhtenäiskoulun ja monitoimihallin naapurissa, missä myös nuotiopaikka, lasten leikkipaikka ja roskis. Itse evästelin Kotikahvilassa Hartolan keskustassa mihin matkaa vain 1km eli keskustan palvelut todella lähellä rataa. 24h auki olevaan Jari-Pekkaankin matkaa vain 800m.

  Rakenteet olivat KunkkuAreenan huonointa osaa. Heittopaikkoja ei oltu raaskittu rakentaa minkäänlaisia, vaan niiden virkaa toimitti nurmipohja. Heittopaikkaopasteina puutikut, joiden yläpää maalattu keltaiseksi. Ja kuinka ollaakaan niin niitä tikkujakaan ei löytynyt 3, 4 ja 6-väyliltä joiden heittopaikat sai itse päättää… siistiä or not! Sepot ihan kelvolliset muttei haittaisi yhtään vaikka vaihtaisivat nykyaikaisempiin, maastosta paremmin erottuviin koreihin. Ei varsinaista ratakarttaa missä olisi väylien pituudet myös mainittu. Alueen yleiskarttaan oli sentään raaskittu väylien sijainnit suuntaa antavasti raapustella.

  Hartolan KunkkuAreenan rata oli tyypillinen esimerkki kunnan liikuntapaikasta jota kukaan ei oikein ole suunnitellut eikä rahallisesti koskaan halunnut panostaa ja jälki onkin sitten sen mukaista. Väylät 1, 2 ja erityisesti 6 olivat hyviä ja pelattavia väyliä. Vastapainona loput sitten onnetonta puskamonsteria ja frisbeegolfin todellisia irvikuvia. Alue sopii lajiin oikein mainiosti, mutta vaatisi kokonaisvaltaisen väylien uudelleen suunnittelun ja sijoittelun. Jos väylät 3-5 meinattaisiin pitää nykyisillä sijoillaan, niin pusikoiden raivausoperaatio olisi aika massiivinen mikä pitäisi tehdä. Rakenteet surkeassa jamassa ja vaatisivat päivitystä tämän vuosituhannen liikuntapaikkarakentamisen edes alimman tason kriteereitä vastaavaksi.

  Kunnon ratarempalla KunkkuAreenasta saisi tasokkaan miniradan, tuollaista surkeutta katsomaan ei ole koskaan kiire uudestaan! Sääli, erittäin hyvä potentiaalia alueessa kuitenkin on.

  2/5

Vastaa