"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hartola DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Liikuntamajan ympäristössä sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Liikuntamaja ympäristöineen on monipuolinen liikuntakeskus aivan keskustan tuntumassa. Kuntosaliharjoittelun lisäksi Liikuntamajalla treenaavat erilaiset liikuntaryhmät. Kuntosalilla on kuntosaliharjoitteluun soveltuvan perusvälineistön lisäksi aerobiseen soutu-, pyöräily- ja juoksuharjoitteluun soveltuvia laitteita.

Liikuntamajan pihapiirissä, ”Soriksella”, on kuntopolkujen starttipaikan ohella pesäpallo ja lentopallokentät sekä kolme tenniskenttää, frisbeegolf-rata, MOBO-suunnistusrata ja vuonna 2017 valmistuneet kuntoportaat. Talvisin piha-alueelta starttaavat hiihtoladut ja luistelijoita palvelevat jääkiekkokaukalo ja erillinen luistelukenttä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Visantie 29
  19600 Hartola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Hartola DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Hartola DGP #1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2: Hartola DGP #2

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 3: Hartola DGP #3

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 4: Hartola DGP #4

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 5: Hartola DGP #5

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 6: Hartola DGP #6

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 7: Hartola DGP #7

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 8: Hartola DGP #8

Pituus 103 metriä. Par 4

Väylä 9: Hartola DGP #9

Pituus 82 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Hartola DiscGolfPark

  Hartolan kunnassa Hartola DiscGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää, 670m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2100m. Pelattu 19.5.2023.

  Hartolan DGP sisälsi 1-väylällä kovastikin kipuamista, mutta muutoin olikin sitten paljon tasaisempaa eli kuitenkin jonkinmoisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät oli varustettu kohtalaisen lyhyillä pituuksilla, mutta kohtalaisen monipuolinen kattaus kuitenkin erilaisia väyliä oli tarjolla, pääosin kuitenkin aika helppoa perustekemistä. Hienoin väylä maisemallisesti oli vesitornin vieressä heitetty 2-väylä ja tietenkin myös 1-väylä mikä poikkesi muusta rataprofiilista hienosti edukseen. Siirtymät lyhyet paitsi kolmoselta neloselle pidempi ja erityisesti viimeiseltä ysiltä liian pitkä siirtymä takaisin parkkipaikalle.

  Rakenteet mukavassa kunnossa. Infokartta, heittopaikat, heittopaikoilla olevat opasteet (seiskalla kaatunut) ja korit suuntanuolineen ajoivat hyvin asiansa. Next tee -kylttejä ei ollut, mutta sitä en kokenut ongelmaksi radan tiiveyden takia. Urheilukentän rakennuksesta löytyi jopa yllättäen auki oleva vessa. Oli myös roskista ja heti alussa hyvässä kunnossa olleet kuntoportaat joita oli hyvä laskeutua kolmoselta kohden nelosta. Hartolan keskusta kirjaimellisesti aivan vieressä. Itse evästelin 700m päässä sijainneessa Kotikahvilassa mille lämpimät suosittelut.

  Mutta ei… alku lupasi hyvää ja fiilis oli suorastaan 5/5, mutta huono loppu pilasi pelifiiliksen aika lailla. 6-väylä oli jopa vaaralliseksi luokiteltava sokkoväylä suoraan keskellä kuntorataa, spottaus tärkeä! 8-väylän heittolinjassa riittikin sitten pähkäiltävää hetki, jos toinenkin. Pusikkoa oli ihan riittämiin, niin piti sitten viskasta jonnekin sinne, tänne ja ehkä vähän tuonnekin. 9-väylän heittosuunta oli kovasti epälooginen, kun yli 80 metrinen väylä oli suunnattu viimeisenä väylä poispäin parkkipaikasta.

  Hartola DiscGolfPark oli kovasti ristiriitainen rata. Ensimmäiset viisi väylää siis oikein mukavaa tekemistä. Mutta sitten romahti fiilis kutosesta eteenpäin. Vain hyvästä alusta johtuen kohtuullinen arvosana, mutta muutoin ei kyllä ole kiire pelata koskaan uudestaan!

  3/5

  Karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja radan opaskartta on selvästi näkyvillä kontin vieressä. Tarjolla on 9 väylää kuntoradan maastossa.

  Siirtymät ovat pääosin lyhyitä ja korien suuntanuolet pitävät hyvin paikkansa. Väylistä 6 oli helpohkoja, loput kolme vaativampia. Jokaiselle väylälle on selkeä linja ja heitoille on sopivasti tilaa. Väylillä on huomioitu myös korkeuserot, löytyy ylä- ja alamäkeä. Suoralla heitolla pärjää kuitenkin mainiosti ja kiekoiksi riittää putterit ja midarit.

  Korit ovat laadukkaat ja heittopaikat hyvässä kunnossa. Ainoat heikkoudet olivat oikeastaan lopussa vaikeakulkuisempi maasto ja kolme viimeistä väylää voisi olla kierroltaan järkevämpi. Kokonaisuutena kuitenkin ok perustasonrata, pienellä kehittämisellä parannettavissa. Melkein 3/5.

  Ihan asiallinen pieni metsärata.

  Hyvä tiit, korit, väyläkartat ja ratakartta. Väylien välisiä opasteita en muista, joten ei ne silloin ainakaan liian hyvinä mieleen jääneet, kartan kanssa siellä taidettiin mennä. Ihan hyviä väyliä, hyvin käytetty korkeuseroja hyväksi. Muutama tiukka ja tarkka väylä, muutama vähän avoimempi. Pari väylää menee kuntopolkuja pitkin, joten tarkkuutta pitää olla, lisäksi parilla väylällä on väylä vähän nimellinen, mutta aika hyvin tilaa siellä metsässä on.

  Kokonaisuutena ihan hyvä ”tervetulo”-tason rata, sopii aloittelijoille oikein hyvin, mutta sisältää sen verran haastettakin, että kokeneempikin joutuu olemaan tarkkana.

Vastaa