"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolf Uusi-Summa

Radan kuvaus

Vaihtelevia väyliä, ei liian vaikeita, mutta haastetta kokeneemmillekin. Yhdistelmä metsä- ja hiekkakuopparataa. Tenkkiilintien toisella puolella 3 lisäväylää, jotka eivät näy ratakartassa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Tenkkiilintie
  49420 Hamina


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Frisbeegolf Uusi-Summa

Ratakartta

Väylä 1: Uusi-Summa #1

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 2: Uusi-Summa #2

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 3: Uusi-Summa #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 4: Uusi-Summa #4

Pituus 118 metriä. Par 3

Väylä 5: Uusi-Summa #5

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 6: Uusi-Summa #6

Pituus 150 metriä. Par 3

Väylä 7: Uusi-Summa #7

Pituus 160 metriä. Par 4

Väylä 8: Uusi-Summa #8

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 9: Uusi-Summa #9

Pituus 177 metriä. Par 4

Väylä 10: Uusi-Summa #10

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 11: Uusi-Summa #11

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 12: Uusi-Summa #12

Pituus 175 metriä. Par 4

Väylä 13: Uusi-Summa #13

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 14: Uusi-Summa #14

Pituus 175 metriä. Par 4

Väylä 15: Uusi-Summa #15

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 16: Uusi-Summa #16

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 17: Uusi-Summa #17

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 18: Uusi-Summa #18

Pituus 108 metriä. Par 3

2 arvostelua radalle “Frisbeegolf Uusi-Summa

  Haminan kaupungissa Frisbeegolf Uusi-Summa. Radalla pituutta 18-väylää, 2016m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4240m. Pelattu 21.8.2023.

  Uusi-Summan metsä/hiekkakuopparata sisälsi aika ajoin ihan reilujakin korkeuseroja, joten hyvästä kuntoilusta kävi radan kiertäminen, vaikka välillä pitkät pätkät tasaistakin oli. Rata sijaitsi frisbeegolfin kannalta kenties kaikkein kivoimmassa maastossa eli mäntykangasmetsässä mikä yleensä takaa sen, että rata on kovienkin sateiden jäljiltä kuiva ja kiekot löytyy helposti. Pääosin siis tasaista väylää oli tarjolla, mutta välillä pääsi heittämään alas ja myös ylöspäin, väylät mukavan vaihtelevia ja heittolinjat koko ajan hyvin selkeät. 4-väylällä mentiin nätillä tavalla lievään alamyötäiseen heittopaikan sijaitessa komeasti kalliolla. 5-väylä myös nätti kallioväylä, loivasti vasemmalle alas kaartuvana. 9-väylä hieno hiekkamonttuun heitettävä väylä. Siirtymät kohtuulliset, ainoastaan 12-13 hieman pidempi.

  Radan rakenteet pääosin hyvässä kunnossa, kuten vain pari vuotta vanhalta radalta voikin odottaa. Heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit suuntanuolineen (+ treeni x 1) kuin uudet. Next tee -kylttejä oli ihan mukavasti ja oransseja täpliä puissa. Lisäopaste siirtymille 3-4 ja 12-13 olisi tosin ihan paikallaan. Radalla iso parkkipaikka mistä ei tila koskaan kesken lopu. Löytyi myös roskis. Kuntoportaat väylien 10 ja 12 heittopaikkojen likeltä. 1-väylän korin lähistöllä ulkokuntoiluun tarkoitettuja laitteita. Haminan keskustan palveluiden äärelle 6km matkaa. Lähin kauppa K-Market Uusi-Summa vain 1km päässä.

  Puutteita Uusi-Summan radassakin valitettavasti oli. Sokkoväyliä missä korin sijainnista ei heittopaikalla ollut hajuakaan oli pitkäksikin radaksi aivan liikaa, mm. väylät 5, 6, 8 ja 12. Vitonenhan muutoin nätti väylä. Kutonen hiekkatietä pitkin kohden mutkaa eikä yhtään näe, jos sieltä jotain ihmistä tai ajoneuvoa päättääkin tulla tulilinjalle. 9-väyläkin oli sinällään upea väylä, mutta amatöörille aivan liian vaikea. Heittopaikan siirtäminen muutaman metrin lähemmäs montun reunaa muuttaisi sen suhteen tilannetta huomattavasti eikä väylä millään tavoin muuttuisi liian helpoksi pro-pelaajillekaan! 7-väylä liian likellä pyörätietä. Väylien 12-13 väliselle siirtymälle olisivat portaat enemmän kuin tarpeelliset. Ratakartta oli sinällään ihan ok, mutta maasto/suunnistuskartan päälle väsätty ratakartta ei ole koskaan oikein selkein mahdollinen, ei nytkään. Toivottavasti joskus tulee ihan kunnollinen kartta pelaajien käyttöön.

  Uusi-Summa sisälsi paljon hienoja ja vaihtelevia väyliä. Muutamat rakenteiden ja erityisesti turvallisuuden puutteet pitävät huolen siitä ettei rata jaksa kurkottaa omien suosikkien joukkoon. Radan voisi kyllä pelata milloin vain uudelleen, mutta siltikin se viimeinen silaus ja viimeistely ja turvallisuus valitettavasti loisti poissaolollaan.

  4/5

  11 väylää erittäin sujuvakulkuisella mäntymetsäkankaalla, neljä laajassa hiekkakuopassa, pari matalalla kalliolla ja yksi… hiekkatiellä. Monipuolisia, paikoin teknisiäkin väylälinjoja. Muutamat väylät kiinnostavan kapeitakin, aivan kapeimpia ei ole radalla.

  Heittoturvallisuutta lisäten lähes kaikki väylät jättävät alueen muut kulku-urat rauhaan, poikkeuksena tiepohjaväylä 6. Vain 9. väylän alamäessä (portaat) ja siirryttäessä pehmeähiekkaisen ylämäen kautta 13. väylälle on olennaisemmin korkeuseroja (toki käy).

  Heittoalustalavat erinomaiset. Obsidian Discsin laatukorit. Haminan radoista paras!

Vastaa