"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Bomban frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Break Sokos Hotel Bomban alueella sijaitseva 9-väyläinen rata.

Radan tiedot

 • Osoite

  Tuulentie 10
  75500 Nurmes


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Hiekka/Sora

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Ei

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Erno Väyrynen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Bomban frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Bomba #1

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 2: Bomba #2

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 3: Bomba #3

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 4: Bomba #4

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 5: Bomba #5

Pituus 38 metriä. Par 3

Väylä 6: Bomba #6

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 7: Bomba #7

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 8: Bomba #8

Pituus 41 metriä. Par 3

Väylä 9: Bomba #9

Pituus 92 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Bomban frisbeegolfrata

  Periaatteessa ohan ok puitteet, mutta mahdollisuuksia ei ole hyödynnetty. Tiit maapohja tai kivituhka, mutta paikka vaikea löytää. Ykkönen ok mutta tii puuttuu, kakkonen heitetään metsästä kulkuväylän reunaan. Kolmonen ok. Nelonen ja vitonen hyvät lyhyet väylät Bombatalon ja Pielisen välissä. Kutonen ja seiska polkua pitkin, jos kiekko karkaa voi jäädä löytämättä kiven kolojen ja aluskasvillisuuden takia. Kasiväylän tii merkitty väärin ja kori polkujen risteyksessä. Ysiväylä poistettu kokonaan rakennustyömaan alta, samoin karjoituskori puuttuu, vaikka kartasta ne löytyvät.

  Erikseen tänne ei kenenkään kannata lähteä, ellei ihan vierestä satu muuten kulkemaan. Tehty majoittujien huviksi, vaikka ei hupia tältä radalta juurikaan löydy.

  Nurmeksen kaupungissa Break Sokos Hotel Bomban vieressä Bomban Frisbeegolfrata. Radalla pituutta 9-väylää (523m) ja C2-luokitus.

  Bomban rata sisälsi niin pieniä korkeuseroja, että kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Siirtymät kohtuulliset. Väylät olivat helppoja metsä/kuntopolku neppailuja. Puita oli toki tiellä, mutta itekin heitin +1 tuloksen mikä kuvaa radan helppoutta ja lyhyitä väyliä, normaalisti plussaa tulee hyvin paljon enemmän. Hienoin väylä nelonen rannan maisemien johdosta, mutta muista olla kiskaisematta liian kovaa ettei päädy kiekko vasemmalle rantakaislikkoon tai korin ympäristön veteen. Ykkösenkin aloitus rannassa hieno vesimaisemien johdosta. Heittolinjat kohtuudella hahmotettavissa. Väylät olivat turvallisuuden kannalta pääosin riittävän etäällä rakennuksista, vaikka aika likellä toki välillä mentiinkin.

  Infokartta löytyi. Korit (dgp) radan parasta antia. Tulipaikka löytyi radan alusta. Lisäksi Pielisen vesimaisema upeaa katsottavaa. Bomban alueen rakennukset myös kauniita eli miljöö erinomainen frisbeegolfille. Hotelli-kylpylän palvelut myös vieressä.

  Mutta, mutta, mutta… voi surkeuksien surkeus! Ensinnäkin alueella ei mitään opasteita radalle. Itellä auto parkkiin kylpylän eteen ja kartan avulla lähtöpaikalle, lähemmäksikin olisi päässyt. Väylien löytäminen oli kyllä yhtä tuskaista lottoamista. Heittopaikoilla ei minkäänlaisia opasteita, edes numerotolppia missään! Maapohjaisia heittopaikkoja sai arpoa, usein löytyi syvä potero mistä heittää, muutamalla väylällä piti viskaista ihan mutulla, esim. seiskalla… next tee -kylttejä ei missään ja niitä olisi kaivannut. Karttaa sai lukea jatkuvasti ja kun sekin olisi pitänyt paikkaansa… ainakin 8-väylä oli väärin merkitty.

  Nelonen ja vitonen olivat vaarallisesti aivan liian lähekkäin. Lisäksi vitosella ei kannata innostua heittämään liian kovaa tai muutoin Bomba-talon ikkunat helisee, muutoin siis turvaväli rakennuksiin riittävä.

  Voi huokauksien huokaus ja surkeuksien surkeus… surullista nähdä noin upealla paikalla Pielisen äärellä sijaitsevan radan kokonaisvaltainen alennustila. Rata kaipaisi perusteellisen rakenteiden päivittämisen tälle vuosituhannelle. Kaikki ainekset aivan upeaan rataan niin kylpylän vieraille kuin muillekin pelaajille olisivat miljöö etunenässä olemassa. Nyt tuollaista surkeutta pelatessa tuli onneton fiilis… ei näin, ei todellakaan näin!

  1/5

Vastaa