"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Arboretum

Radan kuvaus

Rata sijaitsee nimensä mukaisesti Arboretum-puistossa. Maaston puolesta rata on mukava kiertää. Puistossa myös jonkin verran muita liikkujia, joten pidäthän huolen, ettet heitä ennen kuin se on turvallista.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Ruutikellarintie 6
  65100 Vaasa


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  1994

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jukka Vieri

 • Suunnittelija

  Arboretum: Jukka Vieri, AP Korkeamäki, Pasi Roimela, Marko Jerohin & Vilho Mäki + 2009 Pentti Väätänen, Matti Oksanen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Arboretum

Ratakartta

Väylä 1: Vaasa Arboretum #1

Pituus 79 metriä. Par 3

Loiva annukka tai hysse. Varo ensimmäisiä puita. Annukalla heittäessä on yksi viheliäinen puu edessä. Selkeä kakkosen paikka.

Väylä 2: Vaasa Arboretum #2

Pituus 80 metriä. Par 3

Toiset heittää annukalla, toiset suoraan ja jotkut hyssellä. Alussa ei ole esteitä. ~30m ennen koria on puustoa josta ei läpi pääse (paitsi munkilla). Kakkosen paikka.

Väylä 3: Vaasa Arboretum #3

Pituus 89 metriä. Par 3

Toiset heittää suoraan ja toiset hyssellä. Keskellä väylää yksi puska joka häiritsee heittämistä vaikka kummallakin puolella on tilaa kiertää. Selkeä kakkosen paikka.

Väylä 4: Vaasa Arboretum #4

Pituus 60 metriä. Par 3

Pituus vain arvio. Suoraan heitettävä pakko kakkonen joka niin usein muuttuu neloseksi. Vasemmalta on todella vaikea lähestyä koria. Selkeä kakkosen paikka.

Väylä 5: Vaasa Arboretum #5

Pituus 83 metriä. Par 3

Mahdollisuus heittää annukka tai hysse. Hysseä heittäessä lopussa iso puu joka blokkaa hyvän näköisiä heittoja työkseen.

Väylä 6: Vaasa Arboretum #6

Pituus 94 metriä. Par 3

Loiva annukkaväylä. Väylällä muutama paha puu sekä lopussa vaikeuttamassa muutama ”koristekuusi”.

Väylä 7: Vaasa Arboretum #7

Pituus 75 metriä. Par 3

Jyrkkä annukka. Kori sijaitsee isojen kivien välissä.

Väylä 8: Vaasa Arboretum #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Loiva hyseri, melkein suoraan. Väylällä on muutamia kiekkoja pysäyttäviä puita ja pensaita.

Väylä 9: Vaasa Arboretum #9

Pituus 123 metriä. Par 3

Kaunis väylä. Jos korille pelaa avauksella niin heitä kovaa ja suoraan pienellä loppu feidillä. Muuten hyviä jatko paikkoja on paljon. Väylän suurimpana haasteena on muka ahdas ”portti” noin 55 metriä teeltä.

Väylä 10: Vaasa Arboretum #10

Pituus 85 metriä. Par 3

Suora väylä. Jos heität suoran suht matalan heiton ei esteitä ole. Selkeä kakkosen paikka.

Väylä 11: Vaasa Arboretum #11

Pituus 60 metriä. Par 3

Pituus vain arvio. Suoraan. Pakkokakkonen.

Väylä 12: Vaasa Arboretum #12

Pituus 85 metriä. Par 3

Pituus vain arvio. Suoraan lievällä loppu hyseri feidillä

13 arvostelua radalle “Arboretum

  Puisto oli hieno ja hoidettu. Radasta ei voi ihan samaa sanoa. Se ei tietenkään ole paikallisen seuran vika, että vandaalit ovat tuhonneet osan väyläopasteista, mutta kiinnittäisin huomiota turvallisuuteen. Väylät ristesivät aika vaarallisesti keskenenään. Esim väylä 6, 7, 8 ja 9. Kutosen avaukset tupsahtelivat seiskan tiimatolle jatkuvasti. 7 ja 8 väylät ristesivät ison kiven erottaessa fairwayt. Pikkulapsia oli kiipeilemässä kiven päällä, mutta silti porukkaa vain heittää siinä. Kaiken nerokkuuden huippu oli pitkä väylä 9, minkä väylän oikeassa etuosassa oli seiskan tii ja RHBH linja kulkee hyssenä koko seiskan tiin ja fairwayn poikki. En ole ikinä nähnyt niin vähää määrää pelaajien omaa vastuuta tai järjenkäyttöä, kuin eilen. Väylien järjestyksen muuttamisella voisi olla hyötyä, mutta en tosin tiedä, onko alue rauhoitettu tehden siitä mahdottomuuden. Sääli. Potentiaalia olisi. Paikkana silti hyvä harjoitella low sealing-peliä.

  Päivitys 2019: karttalinkki vie suoraan parkkipaikalle ja isohko ratakartta on hyvin esillä. Tarjolla on hieno puistorata 12 väylän mittaisena. Kartan kanssa pärjää mainiosti ja kaikki väylät löytyivät helposti. Väylät on asetettu alueelle melko tiiviisti ja puistossa kannattaa olla tarkkana – pitää siis huomioida muut heittäjät ja ulkoilijat. Väylät ovat mukavan monipuolisia, mutta korit ja heittopaikat ovat aikansa nähneet. Rata kaipaa päivitystä viimeksi mainittujen kohteiden osalta – uudet korit, heittopaikat ja väyläopasteet hankintaan! Toivottavasti rata säilyttää edellee paikkansa ja sitä kehitetään tulevaisuudessa. Tällaisia puistoratoja ei liikaa Suomessa ole. Erityismaininta siis puistoalueesta ja etenkin sen siisteydestä. Tällä radalla kannattaa poiketa käymään, jo ihan vain radan pitkän historian takia. +++

  Rata on suunniteltu 21 vuotta sitten, milloin valtaosa puista oli vain taimia, ja maisemat oli todella erilaiset. Esim. väylä 2 on kasvanut korin ympäriltä aivan umpeen ajan saatossa, minkä takia sitä ollaan suunnittelemassa uusiksi.

  Arboretum tarjoaa omanlaisensa kauniin ympäristön frisbeegolfille. Puisto on oikeasti 12-väylänen, eikä 21, joka tuli itsellenikin yllätyksenä. Väyläkarttoja ei ole eikä next tee kylttejä, tiipaikat kuitenkin löytää helposti kartan avulla. Tiipaikat ovat hieman huonot, mutta pystyy heittämään ilman nilkan nyrjähdyksen pelkoa.
  Väylät itsessään ovat perus helppoja, mutta jatkuva puustosta tuleva ”katto” rajoittaa suurien hyssejen hakemista paikoittain. Amexpon korit ovat vanhempaa amexpon mallia, itse en niistä ikinä opi tykkäämään.
  Arvosanani Arboretumille on 3/5

  Silveriumista voisin myös muutaman sanan laittaa kun kerta on saman profiilin alaisena:
  – Saa hieman suunnistaa Arboterumilta ennenkuin paikan löytää
  – Umpeen kasvanutta pusikkoa (emme lähteneet edes heittämään)
  Ei jatkoon 0/5

  Kävin pari kierrosta pelaamassa Arboretumissa vieraspaikkakuntalaisena. Annan sekä hyvää että huonoa palautetta. Periaatteessa mukava rata. Valtaosa väylistä hauskoja ja sopivan haasteellisia. Korit vain luvattoman vanhoja. Heittoalustatkin saisivat olla parempia. Opasteet puuttuvat. Onneksi kartta löytyi, joten puhelimen avulla pystyi suunnistamaan seuraavalle tiille. Väylä 12 oli kuitenkin kuin kaatopaikka. Ei tehnyt mieli toista kertaa sinne heittämään. Joku oli tyhjentänyt roskiaan sinne, ilmeisesti jo aikaa sitten. Kuinka usein rataa mahdetaan huoltaa/hoitaa? Olisi Vaasan kaupungille parempaa mainosta, jos rata olisi paremmalla hoidolla.

  Erittäin miellyttävä rata, joskin vanhat ja huonokuntoiset korit, opasteiden puute ja heikosti saatavilla olevat ratakartat haittasivat tekemistä ja rokottavat pisteitä. FB-ryhmästä löytyi tuoreempaa karttaa ja paikallisoppaan kanssa väylätkin löytyi.

Vastaa