"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ankkapurha DiscGolfPark

#ankkapurhadiscgolfpark

Radan kuvaus

Puistorata Kymijoen historiallisissa maisemissa Nuorisokeskus Anjalan välittömässä läheisyydessä. Kiekkoja voi myös vuokrata Makasiinikahvilasta.

Lue lisää

Radan ylläpidosta vastaa Ankkapurha DGC, sähköposti ankkapurhadgc@gmail.comLöytökiekkolaatikko jonka palautuneet kiekot listataan seuran facebook sivustolla: Löytökiekot

Käytössä on myös vapaaehtoinen ratamaksu, minkä maksamalla annat panoksesi radan ylläpitoon ja jatkokehittämiseen. Maksuohjeet radalla.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Ankkapurhantie 11
  46910 Kouvola


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2019

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Mika Mäkelä, 040-7030051

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu / Spin18 Oy

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa(t), Kahvio

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ankkapurha DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Ankkapurha DGP #1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2: Ankkapurha DGP #2

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 3: Ankkapurha DGP #3

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 4: Ankkapurha DGP #4

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 5: Ankkapurha DGP #5

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 6: Ankkapurha DGP #6

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 7: Ankkapurha DGP #7

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 8: Ankkapurha DGP #8

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 9: Ankkapurha DGP #9

Pituus 144 metriä. Par 4

Väylä 10: Ankkapurha DGP #10

Pituus 232 metriä. Par 5

Väylä 11: Ankkapurha DGP #11

Pituus 134 metriä. Par 4

Väylä 12: Ankkapurha DGP #12

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 13: Ankkapurha DGP #13

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 14: Ankkapurha DGP #14

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 15: Ankkapurha DGP #15

Pituus 133 metriä. Par 4

Väylä 16: Ankkapurha DGP #16

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 17: Ankkapurha DGP #17

Pituus 108 metriä. Par 4

Väylä 18: Ankkapurha DGP #18

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 19: Ankkapurha DGP #19

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 20: Ankkapurha DGP #20

Pituus 156 metriä. Par 4

11 arvostelua radalle “Ankkapurha DiscGolfPark

  Erikoinen ratakokonaisuus, hyvällä tavalla. Kahdeksan ensimmäistä, vanhempaa perua olevaa väylää lyhempiä ja hienossa kartanomiljöössä. Alkuväylät ovat ikään kuin oma kokonaisuutensa eri taitotasojen pelaajille.

  Kesäaikana 5. väylän kohdalla näyttää olevan myös kartanon tilapäinen katsomorinne rantaesityksiin. Ratakartasta poiketen… 7. väylän kori on siirretty liian lähelle 8. väylän heittoalustaa.

  9. väylästä lukien alkaa uudempi (tilavat heittoalustatkin!), olennaisesti vaativampi osin pitkien väylien osuus niityltä metsään ja takaisin. Radan loppuosassa hyödynnetty metsän korkeuseroja onnistuneesti.

  Radan ensimmäiset kahdeksan väylää menee hyvänä ”lämmittelynä” ja sitten päästäänkin heittämään uudistetulle alueelle. Kyseiset väylät sopivat erinomaisesti perheen pienimmille myös ja pääseehän siinä samalla vaikka vanhemmat ihailemaan Kymijoen maisemia.

  Pääsee heittämään kovaa ja metsässä teknisiä heittoja suuntaan ja toiseen, ratasuunnittelussa otettu mukaan hyvin alueen maastonmuodot.

  Kierroksen päätteeksi nauttimaan kylmää juomaa Makasiinikahvilaan.

  Arvosanaksi 4/5.

  No niin.. rata siis muuttunut 20 väyläiseksi ja alun lyhyiden väylien jälkeen vastaan tulee peltoaukealla.olevat vajaa ja reilu 200m väylät.. Rata jatkuu wau efektejä pitäen lähimetsän siimekseen ja nyt niitä korkeus eroja ja erikoisia koripaikkoja piisaa.. väylä loppuu alamäki tykitykseen ja aika loistava on radasta tulossa tavalliselle tallaajalle jok pitää Max 90m pitkistä väylistä ja tarkkoja heittoja vaativista par4 väylistä. Mielestäni loistava

  Kouvolan kaupungin Anjalan taajamassa Anjalan kartanon ja Nuorisokeskus Anjalan mailla Ankkapurha DiscGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää (575m) ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2700m.

  Ankkapurhan puistorata ei juurikaan korkeuseroja sisältänyt, joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat lyhyitä ja, vaikka paljolti olikin periaatteessa tarjolla suoraa heittoa korille, niin väylillä oli myös vaihtelevuutta ja puut olivat monesti hyvin pelissä mukana eli haastettakin hieman riitti. Ei isoa suosikkiväylää, ehkä vitonen nousi esiin puisten katsomorakenteiden yli heittämisen takia ja tokihan kakkosen kori sijaitsi aivan mahtavan upealla paikalla kartanon takana.

  Rakenteet hyvässä kunnossa, kuten uudehkolta radalta sopiikin odottaa. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet ja korit tarkkoine suuntanuolineen erinomaisessa iskussa. Kiekot löytyvät helposti maastosta eikä heittolinjojenkaan kanssa juuri arpoa tarvinnut. Siirtymät kohtalaisen lyhyet ja niiltä osin next tee-kylttien puutteen korvasi tiivis rata ja korien suuntanuolet. Vieressä kesäisin vanha kivinen makasiinikahvila, jossa todellakin tauolla kannattaa piipahtaa, lämpimät suosittelut!

  Ankkapurhan radan ehdottomasti parasta antia on uskomaton miljöö joka pursuaa sellaista kouvolalaista ja suomalaistakin historiaa 1600-luvulta alkaen, jotta oksat pois! Rakennukset ovat vanhoja ja Anjalan kartano upea esimerkki aikakautensa kauniista rakennuskulttuurista. Kouvolan kartanoista kertovat näyttely on vielä vuoden päivät auki Kouvola-talon museossa ja siellä Anjalan kartanokin on vahvasti esillä. Kannattaa tutustua kartanoon kesällä myös sisältäpäin. Ankkapurhan koski ja muutoinkin Kymijoki maisemallisesti taustalla kauniisti läsnä muutamilla väylillä.

  Mutta, jotta, että… miljööstä tulee paljon pisteitä, mutta… ei kuitenkaan pääse oikein niiden hyvien ratojen joukkoon. Väylistä nro 2 sijaitsi niin lähellä vettä, että riski kiekon vesihautaukselle hiemankin vasemmalle feidaavalla heitolla aivan liian suuri. Maisema kaunis, mutta väylä aivan liian likellä vettä! Nelonen ja vitonen aivan liian likellä toisiaan. Toki näkyväisyys ok, mutta neloselta helppo heittää vitosen väylälle ja siellä olevien heittäjien päälle. Lisäksi kolmen viimeisen väylän kohdalla oli joko loppunut tila kesken tai suunnittelijan mielikuvitus. Näin syksyllä ko. väylät eivät enää maisemallisesti tarjonneet isoa elämystä eikä tarjolla ollut mitään kevyttä puistoheittelyä kummempaa, jotenkin aneeminen lopetus muutoin ihan mukavalle radalle.

  Jep! Sääli antaa näin kaunissa miljöössä olevalle radalle kohtalaisen alhainen arvio. Kakkosväylän vesiosumien ison iso riski ja viimeisten väylien tylsyys sekä osin väylien liian lähekkäin olo eivät oikein sytyttäneet. Voisihan tuon radan uudestaankin pelata, mutta kiire siihen ei kuitenkaan ole. Ei huono, ei hyvä.

  3/5

  Voisin itse mainita, että pienet lastenrattaat ei välttämättä ole parhaimmat täällä. Alkupään korit vaativat pujottelua pitkin pieniä polkuja, jotka osin romahtaneet veden takia, juurien ja nokkospuskien välissä. Ensi kerralla pitää laittaa pitkät lahkeet, väylä ei aina ole ihan hirveän leveä.

  Toki ympäristö on huikea ja rata nopea kiertää. Komppaan myös edellisiä.

  Bongattu ja pelattu 29.7.2019. Karttalinkki vie oikealle tielle, mutta jatka heikkatietä eteenpäin, kunnes saavut kahvilan parkkialueelle. Opastaulu on hyvin näkyvillä kahvilan vieressä. Tarjolla on hienossa ja historiallisessa ympäristössä vähän helpompi yhdeksän väylää. Rata soveltuu kaikentasoisille pelaajille.

  Väylät sinänsä eivät ole pitkiä, mutta ne ovat selvästi teknisempää heittoa vaativia. Tiimatot olivat vähän pienemmät, mutta laadukkaat. Samoin korit olivat hyvää laatua. Rata oli vielä sen verran uusi, että osa väylistä ei ole asettunut muotoonsa. Kolmosväylälle varmaankin avataan enemmän heittolinjaa. Nyt piti heittää todella matala heitto, tai toinen vaihtoehto oli heittää oikean kautta jyrkästi vasemmalle liitävä heitto. Siirtymät ovat lyhyitä, radan kiertää kohtuullisen nopeasti läpi.

  Tämä rata ansaitsee maininnan ympäristönsä takia. Alue on erittäin tyylikästä puistoaluetta vanhoine rakennuksineen, joten suosittelen rataa jo pelkästään tästä syystä. Samalla tietenkin kannattaa pelata rata läpi ja käydä vaikka kahvilla. Maasto on aluksi hieman juurakkoista, mutta radan pystyy kiertämään myös rattaiden kanssa koko perheen voimin.

  Ja huomioikaa muut alueen käyttäjät! Ratana ja hienon miljöön takia 3/5.

Vastaa