"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

DiscGolfPark®-kävijälaskuri

DiscGolfPark-kävijälaskuri on uusi hanke, jonka yhtenä tavoitteena on mitata frisbeegolfratojen käyttöastetta reaaliaikaisesti sekä esittää tätä tietoa harrastajille verkossa. Kävijälaskurin avulla harrastajat pystyvät arvioimaan turvalliseen harrastamiseen sopivat radat kyseisenä ajankohtana. Frisbeegolfissa ei ole lähtöajanvarausjärjestelmiä, joten harrastajat näkevät vasta perille päästyään, onko rata ruuhkainen. Kävijälaskurien lukemat esitetään ilmaiseksi kaikille harrastajille frisbeegolfradat.fi:ssä.

Hankkeen toisena tavoitteena on todentaa ratojen ylläpitäjille ja omistajille heidän liikuntapaikkainvestoinnin kannattavuus. Laskurien avulla luodaan myös ratojen päivä- ja kuukausikohtaiset kävijäraportit, joiden avulla nähdään kävijämäärien lisäksi käyttöaste suhteessa muihin alueen ratoihin. Näiden tietojen avulla voidaan myös paremmin johtaa frisbeegolfratojen kehittämistä ja kunnostusta.

Kävijälaskurin avulla saadaan reaaliaikaista tietoa radan kävijämääristä. Kuva: fribarata.fi

Kävijälaskuri tulee huomattavasti helpottamaan päätöksentekoa sen suhteen, mihin kannattaa lähteä frisbeegolfaamaan sillä hetkellä ilman pelkoa hitaasta ruuhkaisesta kierroksesta. Kävijälaskurin tarjoama data on erityisen tärkeää uusien ratojen pelaamista suunnitteleville sekä ulkopaikkakuntalaisille.

Pilottihanke toteutetaan kesällä 2021 (touko-syyskuu). Pilottihankkeen järjestää DiscGolfPark®, jolla on yli 15-vuoden kokemus frisbeegolfratojen suunnittelusta ja asentamisesta. DiscGolfPark on toimittanut Suomeen yli 400 frisbeegolfrataa, ollen alan markkinajohtaja maailmassa. Kyseiseen pilottihankkeeseen osallistuu Ahvenanmaa, Espoo, Nokia, Tampere ja Tuusula. Pilottihankkeen aikana ja etenkin sen jälkeen palvelua kehitetään ja toiminnallisuuksia lisätään.

Ratojen kävijämäärät ovat nähtävissä sivulla fgr.live

Kävijäseurantaan lisätään ratoja mahdollisuuksien mukaan, kun DiscGolfPark-kävijälaskurilaitteistoja on asennettuna radoilla.

Heräsikö kiinnostuksesi DiscGolfPark®-kävijälaskuria kohtaan? Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen pasi.koivu@discgolfpark.com saadaksesi lisätietoja kävijälaskurin hankkimiseen liittyen!