"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Huosiolampi DG

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Vuonna 2022 avattu 18-väyläinen maksullinen rata. Rata kiertää hienoissa maisemissa lammen ympäryksessä. Rataa suunnitellessa on mietitty helppoa kulkemista ja selviä väyliä. Rata sopii kaikentasoisille heittäjille, mutta haastaa myös kokeneemmankin pelaajan.

Lue lisää

Rata avoinna klo 8-22. Muuna aikana alueella oleskelu kielletty.

Ratamaksut

Yksi kierros 5e/hlö (toinen kierros saman päivän aikana 1e lisää)

Kausikortti 50e/hlö (Joen liitokiekko ry:n ja Outokummun frisbeegolf ry:n jäsenille 40e)

Maksaminen (sekä yksittäinen ratakierros että kausikortin lunastaminen):

MobilePay +358504039457 numeroa käyttäen

tai

Tilisiirto FI69 5354 0420 0384 90

HUOM! Ilmoita maksaessasi saapumisaika n. 1h tarkkuudella (tekstiviestillä, jos maksat tilille)

Pelioikeus todistettava pyydettäessä.

Ilman suoritettua maksua pelatessa pelaaja sitoutuu maksamaan 100e kertakorvauksen alueella pelaamisesta.

Alueella oleskelu sallittu vain ratamaksun maksaneille.

 

Radan tiedot

 • Osoite

  Joensuuntie 70
  83700 Polvijärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2022

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Päivittäinen

 • Ratamestari

  Sami Varis

 • Suunnittelija

  Sami Varis, Elias Varis

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Huosiolampi DG

Ratakartta

Väylä 1: Huosiolampi #1

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 2: Huosiolampi #2

Pituus 106 metriä. Par 3

Väylä 3: Huosiolampi #3

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 4: Huosiolampi #4

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 5: Huosiolampi #5

Pituus 152 metriä. Par 4

Väylä 6: Huosiolampi #6

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 7: Huosiolampi #7

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 8: Huosiolampi #8

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 9: Huosiolampi #9

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 10: Huosiolampi #10

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 11: Huosiolampi #11

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 12: Huosiolampi #12

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 13: Huosiolampi #13

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 14: Huosiolampi #14

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 15: Huosiolampi #15

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 16: Huosiolampi #16

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 17: Huosiolampi #17

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 18: Huosiolampi #18

Pituus 208 metriä. Par 5

3 arvostelua radalle “Huosiolampi DG

  Viimeisen päälle upea rata! Ainakaan näin myöhään syksyllä ei ollut minkään näköistä pelkoa että kiekko voisi hukkua maastoon, vaikka pelasin yksin. Lammen jäät eivät olleet aivan vielä joutsenen kestävät, joten jäältä kiekon hakeminen ei olisi vielä onnistunut. Joutsenet ja hanhet olivat muutamalla väylällä aivan vieressä ja melkein tuntui rikolliselta pelata ja häiritä lintuja lentoon.

  Heittopaikat oli priimaa, korit taattua Prodigyä, väyläopasteet totuuden mukaisia, siirtymäopasteita riittävästi, väylät selkeälinjaisia ja vielä korillakin oli metsässä iso väylän numero, joka näkyi monesti heittopaikalle asti.

  Kunpa tällaisia ratoja olisi enemmänkin!

  Polvijärven kunnassa Huosiolampi DG. Radalla pituutta 18-väylää, 1672m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4090m. Pelattu 26.8.2022.

  Huosiolammen rata sisälsi laajalla skaalalla hyvin erilaisia ja mukavia väyliä. Tarjolla oli paljon kaunista vesimaisemaa niin taustalla, väylän sivustalla ja yksi ylityskin oli. Metsässä kulkeneet väylät hienoja, erityisesti kasin alamäki oli nätti väylä eikä kutosen ylä ja seiskan alakaan paljoa perään jääneet. Tasaisten väylien vastapainoksi löytyi siis myös mukavasti korkeuserojakin. Nro 11 oli kaunis pellolle heitettävä väylä ja 18 pitkä ja avoin, jossa saa isokätinenkin viskoa aivan täysillä eikä korille asti pääse yhdellä heitolla mitenkään. Heittolinjat jokaisella väylällä selkeät, ei tarvinnut yhtään niitä arpomalla arpoa.

  Radan rakenteet erinomaisessa kunnossa. Alusta löytyy ratakartta, heittopaikat ovat laadukkaat ja löytyy heittopaikkaopasteetkin. Next tee -kylttejäkin on aivan riittämiin. Korit Prodigyn laatua. Korien sijainnit hienot, yhden kerran tyhjän puisen kaapelikelan päällä ja 10-väylällä ison traktorinrenkaan sisällä. 2-väylällä korin takaa levittäytyy upea vesimaisema kuten niin monessa muussakin kohdin rataa. 12-väylän heittopaikka rekan lavetilla… aivan jotain kertakaikkisen hienoa ratamestarin erikoisuutta! Pitkää vauhtia ei ole mahdollista ottaa, sillä lavetin päältä on jonkinmoinen pudotus alas. Samassa yhteydessä toiseen suuntaan penkkejä ja pöytä tauon pitoon ja hienon maiseman ihailuun. Roskiksia löytyy myös. Opasteet pihapiiristä (sisälsi paljon kauniita rakennuksia) p-paikalle hyvät.

  Polvijärven keskustaan matkaa 9km. Voin lämpimästi suositella s-marketin vieressä olevaa Kettusen Leipomoa. Aivan mahtavan makuiset karjalanpiirakat ja muut suolaiset ja makeat leivoinnaiset suorastaan vaativat kaikkia ohikulkijoita poikkeamaan. Ja, jos ei kotiin jaksa mitään kantaa, niin nauttiipi laadukkaista tuotteista ja juomista ihan paikan päällä.
  Rata on maksullinen ( 5e kertamaksu ja 70e kausikortti ), maksu onnistuu MobilePaylla. Rata sijaitsee yksityisellä alueella, joten toivotaan, että pelaajat kunnioittavat asukkaiden kotirauhaa riippumatta pelaamiseen varatusta ajankohdasta. Toivottavasti myös roskat jaksettaisiin viedä pois radalta.

  Vaikka rata erinomaisen hyvä onkin, niin jotain fiksattavaa kuitenkin. Kakkonen ja kolmonen risteävät keskenään. Tuollainen ratkaisu on aina kovasti huono, varsinkin, jos radalla sattuisi ruuhkaa olemaan. Vitosen heittopaikka nelosen heittolinjan lähellä, turhan iso riski. 10-väylä on aivan kiinni lammessa ja kannattaa heittää aika kovasti oikean kautta, sillä riski saada kiekko uintireissulle vasemmalle on aika iso, onneksi tilaa on paljon oikealla ohittaa lammen reuna. Pro heittää tietenkin suoraan ja varmasti, mutta aloittelijalle siis aika haastava, jos vähänkin kiekko feidaa tai tarttuu käteen kiinni. 12-väylä on hieman ristiriitainen väylä. Heittopaikka rekan lavetilla on uniikin hieno, mutta… keskellä väylää on leveähkö ja suht syvä oja. Tilaa on kiertää kummaltakin puolelta todella reilusti, mutta niin vain itse oman midarini heitin keskelle tuota ojaa ja sinne jäi kadoksiin se kiekko, kannattaa amatöörin varoa. Lisäksi sitten 12-väylän kori on 13-väylän heittolinjalla eli jonkinmoista fiksaamista tuo väylä kaipaisi. 17-väylä on maisemallisesti erityisen hieno, mutta amatöörille, jonka maksimi heittopituus pyörii 50m kieppeillä, niin mahdotonta. En lähtenyt itse riskeeraamaan heittoa veden yli, vaan skippasin suosiolla koko väylän. Vasta myöhemmin selvisi, jotta siellä olisi ollut myös dz-heittopaikka veneen vieressä muutaman kymmenen metrin päässä korista. Tätä kohtaa on tarkoitus ylläpitäjän selkeyttää jatkoa varten. Tuollainen vedenylitys olisi närästänyt ja kovasti ilman vaihtoehtoista heittopaikkaa, mutta nyt fiilis oli hyvä, kaikentasoiset heittäjät oli hienosti huomioitu.

  Jep! Tämä Huosiolammen rata oli täyden kympin arvoinen kokemus! Kaikesta näki, että isä ja poika ovat panostaneet rataan ihan huikean määrän työtunteja isolla ja lämpimällä fribasydämellä. Tuolla yhdistelmällä on saatu erittäin laadukas ja toimiva rata jota on harvinaisen iso nautinto pelata! Vesimaisema on kauniisti läsnä monella väylällä ja yhden kerran mennään jopa veden yli. Löytyy lisäksi myös metsäväyliä ylä ja alamäkineen. Radan tekoon on uhrattu ajatus ja toinenkin ja hienoja ratamestarin erikoisuuksiakin on paljon, mitkä sopivat rataan erinomaisesti! Korit puisen kaapelikelan päällä, traktorinrenkaan sisässä ja heittopaikka rekan lavetilla nyt vain muutamia timantteja mainitakseni. Radassa on muutamia kohtia mitä voisi harkita kehitettävän. Käydessäni erinomaisen keskustelun radan omistajien kanssa kierroksen jälkeen olen 100% vakuuttunut, että rata myös jatkossa kehittyy. Isännän mukaan nyt on saatu kasaan raakaversio, niin voipi vain kuvitella mitä nyt jo upea rata onkaan sitten tulevaisuudessa! Kun maamassoja oli siirrelty paljon, niin monin paikoin, jos vain intoa riittää, niin on mahdollista tehdä maisemointeja ja siistimisiä mitkä vaikuttavat pelifiilikseen positiivisesti. Taannoin radalle tuli Discmanian korien tilalle laadukkaammat Prodigyn korit ja jossain vaiheessa myöhemmin itsetehtyjen opasteiden sijalle pro-opasteet ehkä Prodigylta kunhan rata ensin rauhassa saa lopullisen muotonsa.

  Tämä oli frisbeegolfkokemus aivan parhaasta päästä. Tällaisia yllätyksiä harvoin tulee vastaan. En nimittäin ihan tuollaista timanttia uskonut Polvijärveltä löytäväni… Huosiolampi menee kirkkaasti suosikkiratojen listalle ja häätyyttelee jo hyvin likellä Tahkovuoren ja Puijon kirkasta kärkikaksikkoa. Kovaan seuraan pääsi tämä rata!

  5/5

Vastaa