"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tämä on Suomen paras talvirata – kyselyn tulos on selvillä

7.12.2023 12:27

Frisbeegolfradat.fi ja Arctic Animal selvittivät viime kuussa Suomen parasta talvifrisbeegolfrataa Talvifrisbeegolfkyselyssä.

Tuloksista yksi nousi ylitse muiden.

Suomen paras talvirata löytyy Hämeenlinnasta

Suomen paras talvirata äänestyksen voitti Hämeenlinnan frisbeegolfrata eli tuttavallisemmin Viisari. Tässä muutamia perusteluita, jotka siivittivät Viisarin voittoon:

”Mukavat sopivan pituiset ja monipuoliset väylät ja erityisesti todella hyvä ylläpito, väylien tamppaus ja hoidetut tiit.”

”Lumet lanataan mönkijällä melkein päivittäin ja tiisuojia käytetään.”

”Loistava ylläpito, väylät aurataan ja raffit tampataan.”

”Hyvä väyläsuunnittelu ja kunnossapito.”

Olimme yhteydessä myös Hämeenlinnan Discaajien puheenjohtajaan Jouni Huuskoon ja kysyimme, mikä on radan salaisuus: ”Talvikunnossapito”, Huusko toteaa jämäkästi. ”Rataa jyrätään ja aurataan mönkijällä aina kun tulee lunta.”

”Meillä on myös pressutetut tiit ja liukkaita paikkoja suolataan välillä. Radan layout on myös tosi mukava kiertää”, Huusko pohtii.

Palkinnoksi Viisarille annetaan ilmaiseksi FGR:n Huippurata-sertifikaatti kuluvaksi talveksi 31.3.2024 asti.

Toiseksi paras rata löytyy Keski-Suomesta, Oulun rata ylsi kolmanneksi

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Äänekosken Laajalahden talvirata, joka on pelattavissa vain talvella. Perusteluiden mukaan täällä pitäisi ehdottomasti päästä käymään kauniina talvipäivänä. Tässä muutamia perusteluita:

”Ylivoimaisesti parhaiten ylläpidetty ja toiminnaltaan aktiivisin koko Suomen alueella. Keski-Suomessa pääsee harrastamaan ammattitason väylillä ja hoidetuilla alueilla ympäri vuoden, vaikka lunta olisi kuinka paljon tahansa. Kiekot eivät huku lumeen, lanattu lumi on helppokulkuista ja radan miljöö on upea järvinäköalalla ja komealla puistofiiliksellä.”

”Aina täydellisessä kunnossa ja kisoja lähes joka päivä. PARAS”

Pikkarala frisbeegolf sijoittui äänestyksessä kolmanneksi. Oulun suunnalla on paljon talvisin hyvässä kunnossa pidettyjä ratoja, mutta Pikkarala nousi näistä selväksi ykköseksin näiden perusteluiden siivittämänä:

”Rata sisältää jokaiselle harrastajalle sopivia väyliä. Radan kierto helppoa, kun radalle aurataan mönkijällä leveä kulku-ura. Talviradan jokaisella väylällä on lumilapio tiipaikan avaamiseen lumesta ja tiipaikan tasoittelemiseen.”

”27 ihan erikseen tehtyä väylää. Joka vuosi uusittu leiska. Mönkijän perässä traktorin renkaalla ajetut väylät ja siirtymät.”

”27 lanattua väylää, jokaisella tiipaikalla lapio, laavu jossa tehdä kierroksen jälkeen tulet. Parhautta!”

Katso kaikki FGR:ään ilmoitetut talviradat joko kartalla tai listalla.


0 kommenttia:

Jätä kommentti