"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hämeenlinnan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Hämeenlinnaan heinäkuussa 2011 avattu frisbeegolfrata. Radan on talkoovoimin ja sponsoriyritysten tuella rakentanut Hämeenlinnan Discaajat ry, joka on kehittänyt rataa tasaiseen tahtiin. Loppukaudesta 2017 rata on jo 15-väyläinen ja laajentumassa 18-väyläiseksi tulevaisuudessa.

Lue lisää

Hämeenlinnaan heinäkuussa 2011 avattu frisbeegolfrata, joka syksyllä 2013 päivittyi 12-väyläiseksi.

Radan on talkoovoimin ja sponsoriyritysten tuella rakentanut Hämeenlinnan Discaajat ry.

__________________________

Hämeenlinnan Discaajat

http://discaajat.fi

Ajankohtaista

30.04.2013
Frisbee Service -viikkokisat 7.5. alkaen
Discaajat järjestää kaikille avoimet Frisbee Service –viikkokisat, jotka käynnistyvät 7.5. klo 18.00 kuvan kauniilla Hämeenlinnan ... Lue lisää

22.08.2012
Sportia -viikkokisafinaali 1.9
1.9.2012 lauantaina pelataan tämän vuoden viimeiset viikkokisat Viisarilla hieman eri konseptilla. Tiistaina 28.8 Hattulassa pelataan ... Lue lisää

15.05.2012
Viikkokisat alkaa tiistaina 15.5
Eli viikkokisat starttaa tiistaina Hämeenlinnan Viisarin radalta. Paikalla olisi hyvä olla ajoissa, sillä kisan ensimmäiset avaukset ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Parolantie 117
  13130 Hämeenlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  15

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jouni Huusko / Eero Puhakka

 • Suunnittelija

  Hämeenlinnan Discaajat ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Hämeenlinna
  Eteläkatu 12 13100 HÄMEENLINNA puh. 03-6823910

Paikallissää

Täysin pilvistä
Tänään 12/14 10%
Täysin pilvistä
Pilvistä. Ylin lämpötila 0ºC. Tuuli SE, nopeus 15−30 km/h.
Lumikuuroja
Huomenna 12/15 50%
Lumikuuroja
Aamulla lumikuuroja. Ylin lämpötila 0ºC. Tuuli SE, nopeus 10−15 km/h. Lumisateen mahd: 50%. Lunta kertyy alle 2 cm.

Väyläkuvaukset

Hämeenlinnan frisbeegolfrata

Väylä 1: Lukiokadun Kotipizza

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä etenee suoraan 90m, jonka jälkeen jatkuu kaartaen 30m loivasti vasemmalle alamäkeen.

 

Väylä 2

Pituus 86 metriä. Par 3

Korkealta kielekkeeltä heitettävä väylä. Tällä väylällä frisbee saa paljon ilmaa alleen. Varo ettei frisbee lennä jyrkästi oikealle airsoftaajien sota-alueelle.

Väylä 3

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä kulkee noin 65m suoraan jonka jälkeen kaarretaan tiukasti oikealle. Väylällä oleva mando kierretään vasemman kautta. Mikäli heitto menee mandon väärältä puolelta. Jatketaan mandon vierestä dropzonelta.

Väylä 4

Pituus 138 metriä. Par 3

Tällä väylällä kovakätisimmät voivat kokeilla heittää oikealla olevan metsän yli. Muut joutuvat tyytymään vasemman kautta kiertämiseen.

Väylä 5

Pituus 66 metriä. Par 3

Tiipaikka löytyy Hirvilammentien varresta betonitasanteelta. Korinympärystä on jyrkähköä rinnettä sen vasemmalla puolella joten loppuväylästä riittää haastetta.

Väylä 6

Pituus 90 metriä. Par 3

Jyrkkä alamäkiväylä puukujaa pitkin. Tällä väylällä heitto saattaa liidellä helposti pitkäksi.

Väylä 7

Pituus 73 metriä. Par 3

Suora 73m väylä puukujaa pitkin. Väylän vasemmalla puolella saattaa tulla ikäviä rolleja alamäkeen.

Väylä 8: Vaeltajankauppa.fi

Pituus 193 metriä. Par 4

Radan pisin ja haastavin väylä. Paras taktiikka on heittää suoraan alas mutkan alkuun ja siitä suoraan kapeaan puuränniin. Lopussa odottaa korotettu kori.

Väylä 9

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä menee ensin suoraan jonka jälkeen tulee jyrkkä ylämäki. Kori on sijoitettu puusta tehtyyn kaukaloon.

Väylä 10

Pituus 77 metriä. Par 3

Tekninen väylä jossa mando kierretään oikealta. Korin takana on rotko joten tätä ei kannata heittää pitkäksi.

Väylä 11

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä kaartaa oikealle ylämäkeen. Puuosumista saattaa tulla ikäviä kimmokkeita vasemmalle alamäkeen.

Väylä 12

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä kulkee ensin noin 60m suoraan jonka jälkeen kaartaa tiukasti oikealle. Tälläkään väylällä ei kannata ottaa kimmoketta vasemmalle....  

Väylä 13: Partioaitta

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä heitetään lievään alamäkeen.  Alussa on haasteena pari isompaa puuta. Taitavalla flexshotin heittäjällä on mahdollisuudet birdieen.

Väylä 14: Väylä 14

Pituus 146 metriä. Par 3

Iso liidätys alla avautuvan aukean yli. Kori on vastapuolen rinteessä pienessä taskussa. Varo kippaamasta kiekkoa oikealle rinteeseen tai kiekko voi hukkua helposti. HUOM! Varmista, ettei alhaalla liiku ketään kun olet heittämässä. Jätä kiekkolaukkusi aukean loppuun korin lähelle merkiksi jos olet puttaamassa tai etsimässä kiekkoasi.

Väylä 15: Väylä 15

Pituus 62 metriä. Par 3

Lyhyt suora neppi vastarinteeseen. Ei pitäisi olla vaikea, mutta lähiputille pääsy vaatii yllättävän teknistä suoritusta... Mandoa ei ole tällä hetkellä ja se valmistuu mahdollisesti myöhemmin.

17 arvostelua radalle “Hämeenlinnan frisbeegolfrata

  Hyvin monipuolinen ja mielenkiintoinen rata. Löytyy niin pidempää avausta kielekkeeltä kuin erittäin lyhyttä mutta jyrkkää nousua. Pärjää vähän lyhyemmilläkin heitoilla. Opasteet kuitenkin ihan hirveät ja ilman karttaa useammalta korilta lähdettäessä puhdasta arvaamista mistä seuraava väylä löytyisi.

  Mukava rata varmasti useamminkin käyn pelaamassa. Risuja tosiaan siitä, että väylien välillä ei ole opasteita, että kuva radasta tai jokin muu kartta on ehdoton ensimmäisellä kerralla mukana. En tiedä ovatko toki asiaa muuttaneet, kun pitivät juuri radalla huolto päivää.

  Hämeenlinnan rata on mukava piipahtaa kun se muistuttaa jonkin verran Hattulan rataa. En tiedä mikä oli päivässä vikana, kun aurinkoisena sunnuntaina en nähnyt radalla itseni lisäksi kuin yhden kiertäjän sekä perheen kiertämässä rataa? Erikoista että aina jään väylällä kolme odottamaan edessä menevää pienlapsiperheen etenemistä. 😉 Väylällä yhdeksän sitten heittoni lähti pahasti ylös ja kaarsi vasemmalle niin että näin pitkään sen menevän osumatta puihin ja näkyvyyden loputtua ei edes kuullut kopsahdusta. Yritin hakea mutta pelkään sen liitäneen jonnekin kauas 10 väylän monttuun asti. No, odotetaan että rehellinen löytäjä soittaa; oranssissa kiekossa on toki puhelinnumero. Viimeinen väylä oli toinen murheenkryyni. Ihan ok väylä mutta tällaisen väylän ympäristöä on leikattava! Kahdesti sain hakea valkoista kiekkoani aluskasvillisuuden joukosta ennen kuin löysin. Yksin heittäessä ei ole edes kaveria joka varmistaisi kiekkojen loppupaikan. Muuten tuloksellisesti kierros menee ihan par-keskiarvojen muuttamisessa normaaliin eli isompiin lukuihin. Toivottavasti täällä taas 2016.

  Ihan hauska rata, ilman karttaakin löytää suurimman osan väylistä – tosin pari väylää hieman epäselviä. Opasteet osalla väylistä kunnossa, osalla ei. Yksin heittäessä pieniä ongelmia, koska moni väylistä on sellaisia ettei välttämättä näe heittopaikalta mihin kiekko putoaa niin vaikkei maasto ole pääosin hankalaa, meinaa kiekkoja hukkua. Korkeuseroja on paljon ja hellepäivänä saa varata juomista mukaan, vaikka väyliä on vain 12 niin rata on raskas kiertää. Viimeisellä väylällä ei oikein tiennyt tarkkaan mihin suuntaan sitä kiekkoa kuuluisi liidättää, kun en ainakaan itse onnistunut tiiltä koria spottaamaan. Joka tapauksessa ihan kiva rata, parempi pienessä porukassa todennäköisesti.

  Mukava, sopivan haastava rata. Kivoja metsäväyliä, muutama vähän avoimempikin. Korkeuseroja hienosti mukana, ja vaihtelevia pituuksia. Kakkosen kori ehkä liian lähellä kolmosen tee:tä, ei tarvitse paljon feidat niin on riski osua johonkin. Opasteita kaipaisi lisää väylien välille, mutta kartan avulla löytyi. Viimeisen väylän kori on kyllä vaikea nähdä, itse tiesin mihin heittää edellisten heittäjien katsomisen perusteella.

  Korkeuseroilla täytetty rata. Hienoja väyliä, joista oikeastaan yhdellä tarvitse kunnolla revitellä, muuten mukavaa helppoa heittelyä. Rataa ollaan selvästi kehittämässä, mikä ilmenee etu- ja takatiipaikoista, ja vaihtoehtoisista koripaikoista joillakin väylillä. Opasteiden tulisi olla selvemmät, mutta lopulta kaikki väylät löytyivät kahden eri kartan avulla ja vähän eksymälläkin. Varmasti hieno rata, kunhan valmistuu ja muotoutuu lopulliseen formiinsa. Kannattaa käydä bongaamassa.

  Varsin mukava rata, mutta opasteet olivat paikka paikoin puutteelliset. Lisäksi joillakin väylillä oli vaihtoehtoisia koreja, joista ei ollut mitään merkintää itse heittopaikoilla. Onko tässä nyt käymässä niin, että kun alueelle ilmestyy uudempia ratoja, niin vanhojen ylläpito ei enää kiinnosta? Toivottavasti ei, sillä tässä radassa on paljon potentiaalia. Väylät ovat erittäin mielenkiintoisia ja sopivan haastavia.

  Rata nyt 14 väylainen. Ykkösväylän viereiseltä taululta löytyy infoa ja kartta josta kuvan ottamalla radan kiertäminen onnistuu hyvin. Radalla tehty kesän aikana muutoksia jotka eivät vielä täysin kunnossa.
  Vanhat pienemmät heittopaikat toisinaan hieman sekoittavat aloituspaikkaa toisaalta radan voi kiertää kumpaa tahansa käyttäen.
  Väylät paikoitellen aika haastaviakin ja korkeuseroja on reilusti. Väylästä 7 olisi minusta voinut tehdä kaksi eri väylää. Opasteet nyt tärvelty enemmiltä osin mutta kuuleman mukaan uudet tulossa vielä tänä vuonna. siirtymillekin kun vielä saisi merkinnät. Muutamilla väylillä tuli kiekko aika lähellekkin toiselta väylältä joten varoivaisuutta väylillä liikkumiseen mikää nyt on kyllä paikallaan kaikilla radoilla.

  Tuli käytyä kokeilemassa ja jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Alkuun fiilistelin useamman väylän ajan että on mukavan monipuolisia ja ”sopivan haastavia”. Selkeästi enemmän teknisen kuin voimaheittäjän rata. Jossain vaiheessa kuitenkin iski vähän pettymys radan yleiskuntoon; siirtymät huonosti merkattuja ja vähän pitkähköjäkin välillä, opasteet surkeassa kunnossa. Ratakartasta onneksi sain vinkin ottaa kuvan ennen kierrosta.

  Pienillä muutoksilla sellainen 4/5-rata, nykyisessä kunnossaan/muodossaan noin 2,5/5. Käyn varmasti toistekin kuitenkin, nopeahko kiertää ja hyvä sijainti itselle tällä haavaa kun hml suunnalla käy sukuloimassa.

Vastaa