"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pikkarala Frisbeegolf

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Pikkarala Frisbeegolf: iloista frisbeegolfia ruuhkattomalla radalla. Pikkarala Frisbeegolf on yksityinen frisbeegolfratayhtiö, joka tarjoaa jäsenilleen ja lajin harrastajille ruuhkattomat ja turvalliset frisbeegolfradat. Pikkarala Frisbeegolfin radat on pyhitetty yksinomaan lajin harrastamiseen ja kilpailutoimintaan.

Lue lisää

Liput

Pelioikeus radalla maksaa 4€ päivä tai 50€ vuosi. Lisätietoja lippujen ostamisesta Pikkarala Frisbeegolfin verkkosivuilta.

Päivälippuja on saatavilla näistä liikkeistä:

 • Powergrip, osoite: Latokartanontie 1 A, 90150 Oulu
 • Ratakadun R-kioski, osoite: Ratakatu 11 L 1, 90130 Oulu
 • Kaijonharjun R-kioski, osoite: Sammonkatu 10, 90570 Oulu
 • Shell Pikkarala, Vasankankaantie 200, 90310 OULU

Lisätietoja radasta

Pikkarala Frisbeegolfin radat sijaitsevat Pikkaralan Asemakylän
Hangaskankaan alueella vajaan 20 minuutin päässä Oulun
ydinkeskustasta ja noin yhden kilometrin etäisyydellä valtatie 22:sta,
ts. hyvin toimivien liikenneyhteyksien varrella.

Pikkarala Frisbeegolfin rata-alueella on kolme maksullista rataa
eritasoille frisbeegolfin harrastajille: Pro-, Ama- ja Ysi-radat.
Pro-rata on vaativa kilpailurata, jonka väylien pituus on 2890 metriä,
tiettävästi Suomen pisin 18 väylän rata ja sen par-luku on 65.
Ama-radan, joka on myös keskimääräistä vaativampi rata, pituus on
2045 metriä ja sen par-luku on 58. Ysi-radalla on 9 väylää ja sen
pituus on 958 metriä ja par-luku on 28.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Haukka-ahontie 90
  90310 Oulu


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Riku Kaajakari / Pikkarala Frisbeegolf

 • Suunnittelija

  Pikkarala Frisbeegolf

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Range, Harjoituskori(t), Vessa(t). Pikkarala Frisbeegolfin verkkosivut.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Powergrip
  puh. 045-2718818 Tarkista myyntiajat verkkokaupastamme!

Väyläkuvaukset

Pikkarala Frisbeegolf

Väylä 1: PIkkarala #1

Pituus 87 metriä. Par 3

Weber-väylä Pro-tii: Avausväylä on helpohko par 3, 87m, mutta pirkottaminen voi olla yllättävän vaikeaa. Väylä kulkee isojen mäntyjen keskellä suoraa linjaa vajaa 70m sweetspottiin ja siitä avautuu viistosti oikealle ~30m pitkä loppuväylä. Väylän alussa erkanee myös oikaiseva kapeampi mäntykuja, mutta ennen koria voi sitten helposti kolista puihin. Ama-tii: Väylä on sama, heitetään pro-tiiltä.

Väylä 2: PIkkarala #2

Pituus 190 metriä. Par 4

Oamk-väylä Pro-tii: Väylämitta 190m, par 4. Avaus väylällä on pitkin ob-linjaa puiden reunustaessa reitin. N. 60 metrissä väylä kääntyy oikealle ennen puusaareketta ja siitä jatkuu 130m suoralinja korille. Matkalla ylitettävä laakso ennen harjanteen päälle pienten puiden keskelle tulevaa koria. Ama-tii: Väylä on 112m, par 3. Heitetään ama-tiiltä metsän reunasta leveästä puuportista suoraan koripaikalle. Ylätasanteen jälkeen vasemmalla vaanii soralaakso, oikealla taas koria lähestyessä on ilkeä puuraffi.

Väylä 3: PIkkarala #3

Pituus 215 metriä. Par 4

”Oikotietä onneen?” Pro-tii: 215m, par 4. Haasteena väylällä on sijoitukset ensin n. 100m sweetspotmutkaan ja sen jälkeen reilu 110m vielä tarkemmin puiden muodostamalle portille, jotta pirkkoputti olisi tarjolla. Oikealta kasvamassa olevan puuston yli voi kyllä yrittää mutkan oikaisua ja saada ratkaisevan edun. Loppusuoralla vasemmalla ob:kin on mahdollinen. Ama-tii: 112m, par 3. Tii on pro-väylän sweetspotissa, mistä on suora väylä korille. Avausheitto korille asti on haaste, mutta maltillisesti avaten par-jatkosijoitus voi sittenkin helpottua.

Väylä 4: PIkkarala #4

Pituus 140 metriä. Par 4

”Mutkia matkassa” Pro-tii: 140m, par 4. Metreiltään tämä on helpohko par-luvultaan, etenkin osaavalle isokätiselle taivasheittäjälle. Mutta pirkottaminenvoi olla hankalaa korin kukkula sijainnin vuoksi. Väylä alkaa 50m suoralla ensimmäiseen mutkaan mäntyjen keskelle ja siitä avautuu viistosti oikealle toinen 50m pitkä väylä kukkulan juureen. Kukkula on vielä valloitettava, mutta reunuksilla vaanii raffeja. Ama-tii: Väylä on sama, heitetään pro-tiiltä.

Väylä 5: PIkkarala #5

Pituus 107 metriä. Par 3

”Oikealta ohi” Pro-tii: 107m, par 3. Selkeä oikealta avoin väylä. Viistorinteen sivua kulkevan 100m suoran jälkeen kori on piilossa mäntymetsikön takana vasemmalla pienessä ylärinteessä. Ama-tii: Väylä on sama, heitetään pro-tiiltä.

Väylä 6: PIkkarala #6

Pituus 191 metriä. Par 4

”Laaksoa ja kukkulaa” Pro-tii: 191m, par 4. Nyt saa siivuttaa! Pienen mäen päältä ahnehditaan 150m laaksoa pitkin toisella puolen odottavalle törmälle. Lopun ~40m metsäkujan ja etenkin sen portin kohdan kanssa saa olla tarkkana. Ama-tii: 102m, par 3. Heitetään laaksosta hiekkaharjanteen yläpäästä alkavaan metsätaskuun.

Väylä 7: PIkkarala #7

Pituus 161 metriä. Par 3

”Suora vai mutkaheitto?” Pro-tii: 161m, par 3. Väylä alkaa 40m metsäkujalla. Isoille tarkoille käsille on tilauksessa suora linja yli kasvavan metsikön pienelle sweetspot-aukealle. Toinen vaihtoehto on pelata oikealle kaartuva avausheitto, jolloin laaksossa oleva pikkumännikkö on ässäävästi kierrettävissä. Metsän päältä jatkoheitoissa saa olla tarkkana ettei raffit syö oikotien etuja. Tämä on par-haaste –väylä. Ama-tii: 124, par 3. Väylä heitetään heti metsän reunalta suoraan alamäkeen. Samat pahat haasteet kuin pro-väylällä vain ilman alkupuukuja-ahdistusta ja sen kujan verran lyhempänä.

Väylä 8: PIkkarala #8

Pituus 133 metriä. Par 3

”Sijoita väylälle” Pro-tii: 133m, par 3. Väylä alkaa mutkalla vasemmalle, sitten suora ja lopuksi mutka oikealle. Ei helppo jos metsään menee ja lopuksi voi olla haastava putti oikealle yläviistoon. Avaus matala liukuva heitto vasemmalle tai korkealta puuseinämän päältä väylälle palaava. Sivuilla raffit rankaisee, eikä suora jatkoheittokaan saa mennä loppumutkassa pitkäksi. Huom! Seuraava 9-tii on väylän lopussa oikealla metsässä, niin varmistattehan kiekon karatessa fore-huudolla että pelaajat eivät joudu vaaraan. Par-haaste. Ama-tii: 90m, par 3. Väylä on aluksi suoraa puukujaa, loppumutkan jälkeen heitetään putti pieneen ylärinteeseen.

Väylä 9: PIkkarala #9

Pituus 166 metriä. Par 3

”Aavaa preeriaa” Pro-tii: 166m, par 3. Väylä on heille avoin jotka saavat heittonsa sivuilla kulkevien puiden yli. Pienemmät kädet tyytyvät tässä pariin väyläheittoon kohti hiekkarinnettä. Korille lähestymisten kanssa oltava tarkkana, kun lopussa on vielä pieni metsätasku. Jos kiekko karkaa liiaksi oikealle on vastaantulevia 7-väylän pelaajia syytä varoittaa fore-huudoin. Vasemmalla väylän sivussa kulkee autotie, joka on ob-aluetta. Par-haaste. Ama-tii: 107m, par 3. Ylämäki ja metsätasku tekevät haasteen, vaikka metrejä on karsittu kunnolla.

Väylä 10: PIkkarala #10

Pituus 160 metriä. Par 4

”Metsään mennään” Pro-tii: Takaysin avausväylä on helpohko par 4, 160m, jos pysyt väylällä mutta pirkottaminen voi olla vaikeaa, kun sattuneita lipsauksia odottaa armoton puusto. Avausheitto vaatii laskemaan kiekon oikealle kääntymisen tarkasti. Väylä kulkee isojen mäntyjen keskellä ensin suoraa linjaa vajaa 70m sweetspottiin ja siitä viistosti oikealle lähtee n. 40metriä pitkä s-kaarros ennen korille vievää suoraa. Ama-tii: Väylä on sama, heitetään pro-tiiltä.

Väylä 11: PIkkarala #11

Pituus 160 metriä. Par 4

”Koirankoipi” Pro-tii: 160m, par 4. Tämä on radan dog-leg –väylä. Avaus on suora 55-65m, sijoitus merkkipuun tienoille sweetspottiin tai pommihyssettää pidemmälle ohi alkumutkan. Seuraavalla 100m suoralla on useita väyläpuita, joita tulee väistellä tai niiden välistä linjoja etsiä. Puita väistävillä kiekoilla heitettäessä on pirkotus sangen maittava. Ama-tii: 98m, par 3. Väylän loppuhaaste on sama, eli paha par. Tässä avaus heitetään suoraan pro-väylän dog-leg -mutkan ”tähtäyspuun” edestä.

Väylä 12: PIkkarala #12

Pituus 289 metriä. Par 5

”Radan signature -väylä” Pro-tii: Peräti 289m, par 5 ja radan pisin väylä. Avaus aluksi kohtuullisen avointa väylää ja sitten sukelletaan kauniisti kaartuvan puun ohitse metsän reunustamaan pitkään suoraan. Puolen välin jälkeen alkaa väylä vasemmalta avoimemmalta sivultaan kaartaa väylää pikkuhiljaa kapeammaksi ja päätyen lopuksi ahtaaksi ”kurkuksi” ennen koria. Oikealla on väyläpuita matkalla, joten vasen reuna on selkeämpi linja pelata. Lähestymisessä saa olla tarkkana puiden ja vasemman sivun ob:n kanssa. Lopussa oikealla tulee seuraavan väylän alku lähelle, niin sinne suuntaavia heittoja on syytä säestää fore-huudoin. Ama-tii: 172m, par 4 niin että on amatööriväylälläkin haastetta kerrakseen kapenevalla loppuosuudella.

Väylä 13: PIkkarala #13

Pituus 89 metriä. Par 3

”Holarin metsästys” Pro-tii: 89m, par 3. Väylä on lyhin ja helpoin metsäväylistä. Ihan suoralla heitolla voit olla nostopirkolla. Tai voit varmistaa alkuportin jälkeen vasemmalle kääntyvällä sijoituksella kolmosen. Haasteena on liian pitkäksi menevä heitto ob:lle tai puolenvälin tienoille asti olevat väylän kavennuspuut. Myös yksi ilkeä väyläpuu löytyy ennen koria. Ama-tii: Väylä on sama, heitetään pro-tiiltä.

Väylä 14: PIkkarala #14

Pituus 233 metriä. Par 5

”Käärmeväylä” Pro-tii: 233m, par 5. Tämä on par 5, jossa pirkottaminen on tavoiteltavaa. Väylällä on kuitenkin haasteensa ensin voitettavana. Sen alku on tarkkaa loppuun liukuvaa ässäheittoa vaativa. Sen jälkeen on pitkä suora, jonka loppupuolelle tulee peliin pari peräkkäin olevaa väyläpuuta jonka kiertämispuoli tulee valita. Vasemmalle kimmonneet osumat uhkaavat viedä kiekkoja ob:lle ja oikealle taas on tiheämpää raffia. Lopuksi lähestyminen on oikealla olevaan pitkään taskuun. Ama-tii: 172m, par 4. Amatööritii ohittaa haasteelliset alkumutkat, mutta taaskaan ei pidä antaa sen hämätä – haastetta riittää edelleen.

Väylä 15: PIkkarala #15

Pituus 194 metriä. Par 4

Pörhö-väylä Pro-tii: 194m, par 4. Avaus lähtee mäen päältä alas pitkää hieman vasemmalle kaartuvaa väylää pitkin. Tähtäin on puusaarekkeen sivustalle sweetspottiin, josta voi jatkaa mutkakohdan tuoman uuden haasteen kimpussa. S-mutkan jälkeen on väylä sitten vieläkin haastava jopa paria ajatellen. Heitot voi mennä vielä loppusuorallakin helposti metsään. Ama-tii: 101m, par 3. Heitetään mäen alta, porttimutkakin ohitetaan heittämällä avaus sen sivusta. Ei parane poiketa tässäkään avauksessa silti väylältä.

Väylä 16: PIkkarala #16

Pituus 138 metriä. Par 3

”Paluu montulle” Pro-tii: 138m, par 3. Avausheitto tehdään metsän siimeksestä ulos vaihteeksi avointa väylää pitkin. Nyt on tavoiteltavaa tempaista laakson yli tasanteelle, jopa aina korille asti isolla kädellä. Korille ei pääse suoralla heitolla vaan soramontun sivua seuraavan vasemmalle kaarron kautta. Ei ole suositeltavaa joutua liian aikaisin vasemmalle, jolloin päädytään metsään. Jatkoheiton voi tehdä korille kiertäen väyläpuu kauempaa oikealta tai voi myös tulla puun vasemmalta puolen hiukan tiukempaa oikaisevaa reittiä. Ama-tii: Väylä on sama, heitetään pro-tiiltä eli amatööriväylän näkökulmasta ajatellen vielä kovasti haasteellinen.

Väylä 17: PIkkarala #17

Pituus 82 metriä. Par 3

Ärrä-väylä Pro-tii: 82m, par 3. Radan lyhin väylä on vieläpä täysin avoin suora ilman korkeuseroa. Tämä väylä toimii hyvin radalle tultaessa alkulämmittelyväylänä silloin kuin siinä ei ole ruuhkaa kierroksilla olevista pelaajista. Haasteet väylällä ovat kukkulalta kukkulalle tuoma matkan arviontivaikeus ja usein vastakkainen tuuli, joka voi viedä kiekkoja sivuun rinteen korostaessa seurauksia. Myös liian pitkää liukua 5- ja 18-väylien tiille on syytä varoittaa fore-huudoin. Ama-tii: Väylä on sama, heitetään pro-tiiltä.

Väylä 18: PIkkarala #18

Pituus 155 metriä. Par 3

Powergrip-väylä Pro-tii: 155m, par 3. Avaus väylällä kukkulalta on helpohko esteettömyydessään. Helpottaa huomattavasti par:n pelaamista jos saa avaukseen kunnolla mittaa, niin että päätyy vastarinteen päälle asti - tiiltä reiluun 120 metriin. Laaksoon jääneiden heittojen jatkoheitot on tehtävä ylämäkeen ja harjanteen taakse peittyvän koripaikan hahmotus on vaikeaa. Kori on merkitty lipulla ja on hieman metsänreunan suojassa. Ama-tii: 91m, par 3. Matkahan ei ole kauhean pitkä, mutta ylämäki ja hieman sivuun vedetty tiipaikka laakson sivurinteellä tekee taas väylään haastetta.

8 arvostelua radalle “Pikkarala Frisbeegolf

  Kyllä on hienosti hoidettu paikka ja haastetta riittää kokeneemmallekin heittäjälle. Hyvät puitteet tulistelulle laavulla vaikka koko perheelle. Vessat hyvässä kunnossa ja muutenkin puitteet erinomaisesti ylläpidetty. Ratana loistava.

  Hirmu vaikea antaa arvosanaa. Toisaalta rata on erinomaisessa kunnossa ja mukavan haastava, sekä hienojakin väyliä löytyy. Mutta toisaalta rata on myös aika tylsä, suurin osa väylistä on liian samanlaisia ja varsinkin metsäosuus on 130-300m kapeita metsäväyliä par 3-5 lukemilla, jotka toistavat itseään. Maksullisuus on minusta erinomainen asia yleisesti, mutta se myös iskoistaa päähän ajatuksen, että nyt radan pitäisi olla loistava.
  Alkuun ensimmäisen noin kolmanneksen väylistä tuntui että onpa hyvä rata, mutta lopussa halusi väylien jo kohta loppuvan. Arvosanaksi antaisin 3,5/5. Maaston huomioon ottaen, tämä on hyvä arvosana ja paikasta on kyllä otettu irti paljon.

  Käyn kyllä toistekin mikäli sattuu mahdollisuus eteen. Kaikista radoista ei sama fiilis jää, tästä ehkä lähinnä eniten sen takia, että jäi paljon hampaankoloon ja halu parantaa seuraavalle kerralle. Se on peliä kehittävän radan merkki.

  Suomen ylivoimaisesti paras metsä- soramontturata. Parit erinomaisesti laskettu – löysää ei juurikaan ole. Aloittelijan kannattaa kuitenkin pysyä punasilla tiiauspaikoilla. Kannattaa käydä heittämässä aina kun on alle 300 kilometrin päässä Oulusta.

  Pro-rata on Oulun ja kenties koko Pohjois-Suomen haastavin rata. Väylät ovat hyvin suunniteltuja ja erilaisia verrattuina muihin ratoihin, täällä pirkot eivät ole itseenselvyyksiä vaan vaativat hyviä heittoja. Myös ama-rataa voi pelata, joka tarjoaa myös hyviä ja haastavia väyliä.

  Alue on siistissä kunnossa ja alueella saa rauhassa keskittyä frisbeen heittelyyn. Heittopaikat ovat aina huippukunnossa, kiitos aktiivisen ja hyvän ylläpidon.

  Yksi omista suosikkiradoista. Väylissä riittää haastetta ja pituutta, varsinkin pro-radalla. Tarjolla on sekä avointa väylää että metsäränniä. Rata on hyvin hoidettu ja siisti, ja pelaamaan sopii mukavasti, ei tarvi jonotella. Läheiseltä Shelliltä saa päivälippujen lisäksi erinomaista palvelua.

Vastaa